#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγριες πιέσεις των Αμερικανών για τον αποκλεισμό των Ρώσων από τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑΤρείς ημέρες τώρα γράφουμε, και επιτέλους άρχισε το θέμα να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σχετικά με τη σοβαρή εμπλοκή που υπάρχει στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, εξαιτίας του αποκλεισμού της κυριώτερης υποψήφιας ρωσικής εταιρείας που ενδιαφέρεται για την ΔΕΠΑ Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας–Ρωσίας για την ΔΕΠΑ,  και “Χοντραίνει” το παιχνίδι Ρωσίας-Αμερικής με φόντο την ΑΟΖ, . Ως γνωστόν η ρωσική εταιρεία Energy καταγγέλλει ευθέως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για τον αποκλεισμό της, καθώς και για παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ έστειλε εξώδικο, προειδοποιώντας παράλληλα με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μπροστά στον θόρυβο που προκλήθηκε, τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να υποβαθμίσουν το θέμα. Τα πράγματα όμως, είναι πολύ σοβαρά και η Ελλάδα κινδυνεύει για μια ακόμη φορά με διεθνή δυσφήμηση. Και το σημαντικότερο: Υπάρχει ο κίνδυνος εταιρείες που πράγματι ενδιαφέρονται σφόδρα για την επένδυση, και άρα για να βάλουν χρήματα που θα εισπράξει ο κρατικός κορβανάς, να φύγουν από τη μέση. Άλλωστε, είναι πασιφανές πως όταν εταιρείες, όπως η Energy, που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ, αλλά και το «πράσινο φώς» από το Κρεμλίνο γι’αυτό, βγούν από το παιχνίδι, αντικειμενικά περιορίζεται ο κύκλος του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων, και κατά συνέπεια και το τίμημα που τελικώς θα διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο.

Η αμερικανική πρεσβεία παρεμβαίνει

Ποιοί αποφασίζουν όμως, ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει από τη μέση; Ιδού τα γεγονότα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες:

1.Τη Δευτέρα το πρωί λαμβάνεται η απόφαση να περάσουν και οι 17 ενδιαφερόμενες εταιρείες, αφού έτσι και αλλιώς δεν έμπαιναν κάποιοι ιδιαίτεροι όροι για εκπλήρωση. Επρόκειτο απλώς για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

2.Με την απόφαση ανά χείρας, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ.Μητρόπουλος, λίγο αργότερα την ίδια ημέρα φέρεται να πραγματοποιεί συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμίθ. Ο τελευταίος φέρεται να επιμένει με έμφαση να μην δοθεί  τίποτα στους Ρώσους.

3.Ο κ.Μητρόπουλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καλεί τις εταιρείες-συμβούλους του Ταμείου και τους βάζει να “ξανασκαλίσουν” τα χαρτιά της Energy, προκειμένου να βρούν κάτι, οτιδήποτε, για να κοπεί.

4.Την Τρίτη που ο επικεφαλής της Energy, Ιγκορ Γιουσούποφ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ταμείου, οι οποίοι φέρονται να του πρότειναν: “Ασε τη ΔΕΠΑ, και πάρε κάτι άλλο στην Ελλάδα”. 'Η επίσης, “μπές με μια άλλη ξένη εταιρεία σε Κοινοπραξία”.

5.Την Τετάρτη το μεσημέρι γίνεται σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον υπουργό, κ.Παπακωνσταντίνου, τον αρμόδια για ενεργειακά θέματα υφυπουργό, κ.Μανιάτη, τον κ.Μαθιουδάκη (ΓΓ υπουργείου Ενέργειας), με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και τον Κρίστοφερ Σμάρτ, υπεύθυνο για θέματα Ευρώπης-Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Η “γραμμή” των Αμερικανών ήταν σαφής: “Κόψτε το λαιμό σας, αλλά δεν θα δώσετε αγωγούς στους Ρώσους”. Μετά από αυτό, ο κ.Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε επαφή με τον κ.Μητρόπουλο, ο οποίος στο μεταξύ βρισκόταν ήδη στη Μόσχα. Ο τελευταίες κάλεσε το επικοινωνιακό team του Ταμείου για να ανακοινώσει το κόψιμο της Energy. Να σημειωθεί πως εκείνο το απόγευμα, οι Ρώσοι τόσο της Energy όσο και της Gazprom έκαναν τα πάντα για να βρούν τον κ.Μητρόπουλο στη Μόσχα, αλλά ο ίδιος είχε επιβάλλει “σιγή ασυρμάτου” προς τη ρωσική πλευρά.

Και για να είμαστε σαφείς: Οι Ρώσοι έχουν κάνει στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα και κόπτονται ιδιαίτερα και για την ΔΕΠΑ και για την ΔΕΣΦΑ. Ο μεν ρωσικός κολοσσός, Gazprom, επιθυμεί διακαώς να πάρει τη ΔΕΠΑ, αφού λόγω αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ως προμηθευτής και μεταφορέας, δεν έχει δικαίωμα να μετέχει και στα δίκτυα διανομής. Η δε Energy μπορεί να το πετύχει, “κτυπώντας” τη ΔΕΣΦΑ Γι΄αυτό, ως όλα δείχνουν, κόπηκε με έξωθεν παρέμβαση.

Οι ακριβοπληρωμένοι “σύμβουλοι”Να σημειωθεί ότι σύμβουλοι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για τη ΔΕΠΑ είναι οι Τράπεζες UBS με τη Rothchild και την Alpha. Οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν και να δίνουν στο Ταμείο την πραγματική εικόνα για το ποιοι υποψήφιοι είναι αληθινά ενδιαφερόμενοι και ποιοι μετέχουν «για πλάκα», προκειμένου να κρατάνε στο παιχνίδι αυτούς τους σοβαρούς παίκτες. Το κάνουν οι εταιρείες-σύμβουλοι; Βέβαια, το να μετέχει στον διαγωνισμό οποιοσδήποτε σοβαρός ή όχι υποψήφιος που θέλει να εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι θεμιτό, και βοηθά το Ταμείο να κάνει δημόσιες σχέσεις και δηλώσεις περί «μεγάλου ενδιαφέροντος». Επί της ουσίας όμως, είναι οι σοβαροί είναι πάντα πολύ λίγοι. Για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ πάντως, η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ρώσοι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, και κατά συνέπεια, θα πρέπει να καταταχθούν στους σοβαρούς. Αν διώξουν λοιπόν και αυτούς, τότε θα αποδυναμώσουν τον ανταγωνισμό που είναι προς συμφέρον του Δημοσίου, ή ακόμα χειρότερα θα «μαρκάρουν» το παιχνίδι. Εάν μάλιστα, πάνω στο θέμα των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ παιχτούν και γεωπολιτικά παιχνίδια, ή και παιχνίδια διαπλοκής, τότε θα πρόκειται για πολύ επικίνδυνους χειρισμούς. Να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί φέρονται να μην θέλουν επουδενί την είσοδο των Ρώσων στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζετι το εξώδικο που έστειλε ο Γιουσούπωφ της Energy, μέσω του ελληνικού δικηγορικού γραφείου Κρυσταλίδη προς το Ταμείο, όπου κάνει ειδική αναφορά για παράδοξους χειρισμούς του πολυεθνικού κολοσσού, της Τράπεζας UBS.

Τι κάνει το “διακομματικό” ΔΣ;

Από τους 17 ενδιαφερόμενους αρχικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετοί, όπως Ολλανδοί, Εβραίοι, Τσέχοι, Αζέροι, κ.λ.π., δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απλά, μπαίνουν στη διαδικασία για να κάνουν κάποια «κουμπαριά» με άλλους σοβαρούς υποψηφίους. Οι Καταριανοί ούτε καν εμφανιστηκαν. Από τους 14 που έμειναν, ως σοβαροί μπορούν να χαρακτηριστούν οι ΕΝΙ (Ιταλία), Edison (Ιταλία), Mitsui and Co (Ιαπωνία), Enagas (Ισπανία) και βέβαια η Gazprom Ρωσίας (όχι η Gazprom Eλλας, στην οποία μετέχει ο Κοπελούζος). Για την τελευταία, οι Ρώσοι εκτιμούν ότι θα την βγάλουν εκτός στους επόμενους γύρους. Όσον αφορά τους Ελληνες, υποψήφιοι είναι οι Μυτιληναίος μαζί με τη Motor Oil, και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μέσα σε όλο αυτό σκηνικό που δεν δείχνει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, καλείται να λειτουργήσει το διακομματικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Άραγε, τι ρόλο παίζει και τι στάση κρατάει σε σχέση με όλα όσα καταγγέλλονται αυτές τις ημέρες; Ενημερώνεται διεξοδικά ή οι αποφάσεις λαμβάνονται από κύκλους εκτός του Ταμείου, και του πηγαίνουν «κλειστές» τις αποφάσεις με «κλειστές» εισηγήσεις συμβούλων (άραγε με τι συμβάσεις τους έχουν προσλάβει;). Μήπως το ΔΣ λειτουργεί ως κάποια «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», χωρίς καν να το συνειδητοποιεί; Αν συμβαίνει έτσι, τότε ένα σοβαρό γεωστρατηγικό-οικονομικό παιχνίδι παίζεται σε λάθος επίπεδο με λάθος διαδικασίες  και λάθος ανθρώπους (είτε έντιμους είτε με δική τους ατζέντα).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Thrilos avatar
  Thrilos 13/04/2012 11:57:39

  Βρε παιδιά, τι ψάχνετε; Όταν μετέχουν οι ντόπιοι "νταβατζήδες", οι γίγαντες Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης, υπάρχει χώρος για νάνους, όπως η Energy; Αστεία πράγματα.. Οι Έλληνες "νταβατζήδες", αφού καταβρόχθησαν Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους και μας έφτασαν στη σημερινή τραγική κατάσταση, τώρα, για να είμαστε στο πνεύμα της ημέρας, "διαμελίζουν τα ιμάτια" του πτώματος της Ελλάδας και "επί τον ιματισμό της έβαλαν κλήρον"...Θα τα μοιράσουν μεταξύ τους όλα, από τον Ο.Π.Α.Π., μέχρι την ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ και τα σκουπίδια...Γι αυτό σχίζονται για να έχουμε Κυβερνήσεις τύπου Παπαδήμου...

 2. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 13/04/2012 12:02:09

  Παπακωνσταντίνου: Εξακολουθεί να καταστρέφει την Ελλάδα ο υπαλληλίσκος του ΟΟΣΑ. Πότε θα πάει φυλακή τελικά;;;;;

  • alex23 avatar
   alex23 @ Ηφαιστίωνας 13/04/2012 14:09:05

   μυριζει μελλοντικη 'ασυλια' η εμπλοκη του προεκλογικα..
   με τοσα στο κεφαλι του και τις εκλογες προ των πυλων, ειναι περιεργο το να δειχνει τοσο ενδιαφερον για το μελλον μιας επενδυσης που λογικα θα χειριστει η επομενη κυβερνηση..

 3. Mara avatar
  Mara 13/04/2012 12:14:21

  Συνεχίζει να κάνει.... παιχνίδι.... ο Παπακωνσταντίνου?????????????
  Είναι δυνατόν...?????????
  Έλεοοοοοοοος...πιά.....
  Τί ωμές παρεμβάσεις των Αμερικανών είναι αυτές?????
  Τα μέλη της επιτροπής τελικά ποιανών συμφέροντα εξυπηρετούν...??????
  Εντολοδόχοι.... όλοι της Αμερικανικής πρεσβείας είναι?????
  20 μέρες πριν τις εκλογές παίζουν τέτοια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...???????

  Ως εδώ και μη παρέκει.....

  Ο Σαμαράς δεν πρέπει με καμμία δύναμη να το αφήσει αυτό έτσι.....
  Πρέπει να ξεσκεπάσει τον ύποπτο ρόλο των μελών της επιτροπής και να το επικοινωνήσει δυναμικά!!!!
  Ο λαός θέλει την αλήθεια, ειδικά σε αυτά... τα θέματα.
  Άν τολμήσει να το κάνει αυτό.... τους διέλυσε όλους...
  Την αυτοδυναμία την έχει στο τσεπάκι.....

 4. papasmurf avatar
  papasmurf 13/04/2012 12:26:09

  Εκλογές 6 Μαϊου χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα;Θα δούμε και άλλα πολλά.....

 5. Ολγα Παπα avatar
  Ολγα Παπα 13/04/2012 12:26:47

  Θέλουμε τους αδελφούς μας Ορθόδοξους Ρώσους κοντά μας στο ενεργειακό παιχνίδι και αν είναι δυνατόν στα εξοπλιστικά προγράμματα και στην βοήθειά μας για την ΑΟΖ και την Προεδρία του Κυπριακό Κράτος! Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας και αδελφοί μας καρδιακοί! Κι οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας αλλά δεν είναι γείτονές μας! Εμείς είμαστε ανάμεσα από Ανατολή και Δύση. Οι Αμερικάνοι - στη Δύση δε ζούνε την κατάσταση στην Ανατολή! Ο Πούτιν όμως αντιλαμβάνεται τι γίνεται! Γιατί τα συμφέροντα της χώρας του είναι στην Ευρώπη! Όπως και τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Ολγα Παπα 13/04/2012 12:57:01

   Η χώρα που μας στήριξε πολύ περισσότερο απ' όλες τις άλλες μέσα στην κρίση (ΗΠΑ) είναι θεμιτό και λογικότατο να πάρει τη μερίδα του λέοντος και οι απόψεις της να εισακούονται στο ζήτημα της ενέργειας. Οι λοιποί ας αρκεστούν στην εκμετάλλευση άλλων τομέων. Γιατί πρέπει , δηλαδή, να συμβάλλει και η Ελλάδα στη δημιουργία ενός εφιαλτικού για την Ευρώπη ενεργειακού μονοπωλίου ελεγχόμενου από τον εκάστοτε " τσάρο" του Κρεμλίνου; Του το χρωστάμε; Δεν νομίζω.

   • Ολγα Παπα avatar
    Ολγα Παπα @ μεταρρυθμιστής 13/04/2012 14:02:05

    Σχετικά με αυτό που λέτε, ότι η χώρα που μας στήριξε τόσο πολύ στην κρίση ήταν η ΗΠΑ, να σας θυμίσω ότι διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sacks παραιτήθηκε, καταγγέλοντας ότι τα συμφέροντα λίγων ατόμων είναι αυτό που ενδιαφέρει τις Τράπεζες και όχι η κατάρρευση κρατών - χωρών που δεσμεύονται οικονομικά μαζί τους! Να σας θυμίσω ότι οι παίχτες που ποντάρανε στη χρεωκοπία μας ήταν Αμερικανοί. Ότι το ΝΑΤΟ μας αναγκάζει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για τις ναυτικές τους βάσεις, φιλοξενώντας τους ξένους στρατιώτες και όλα τα έξοδά τους στις βάσεις τους. Οι Έλληνες όμως μένουν απλήρωτοι! Πληρώνουμε ακόμη και το πετρέλαιο που καίνε για να κάνουν τους πολέμους τους! Και οι έλληνες φτωχαίνουν κάθε μέρα! Αλλά πρέπει να συνεισφέρουμε με εκατομμύρια στους δικούς τους πολέμους που εμείς δεν θέλουμε να συμμετέχουμε και ειδικά εν μέσω αυτής της οικονομικής μας κρίσης! Είναι πραγματικά τόσο καλοί φίλοι μας οι Αμερικανοί? Να πάρουν ένα 25 τοις εκατό στο παιχνίδι της ενέργειας. Θεωρώ ότι οι Ρώσοι είναι καλύτεροι φίλοι μας, μια και φίλους καλούς στη γειτονιά δεν έχουμε!

   • Σικελιανος avatar
    Σικελιανος @ μεταρρυθμιστής 13/04/2012 15:10:04

    Για πειτε μου αληθεια ενα αποδεικτικο στοιχειο εμπρακτης υποστηριξης των ΗΠΑ... οχι κατα ακιρους λογια και ευχολογια.. 1 κινηση ρε αδερφε στηριξης.. πουθενα..ουτε στα οικονομικα μας θεματα, ουτε στα εθνικα πουθενα.. δεν ειμαι ρωσοφιλος αλλα τουλαχιστον με τους Ρωσους εχουμε πολλα περισσοτερα που μας ενωνουν... και ως ενα βαθμο κοινους αντιπαλους... οι ΗΠΑ περα απο το να αναβουν πρασινα φωτα για επιχειρησεις τυπου Αττιλα ή να ανεβαζουν χουντες σε τι μας εχει βοηθηει εμπρακτως τα τελευταια 50 χρονια?... αλλωστε οπως πολυ σωστα λεει και η κα Παππα οι Ρωσοι ειναι γειτονες και μας συνδεει και κοινη συλλογικη μνημη εδω και πολλους αιωνες... περα απο το κοινο θρησκευμα που ας μην γελιομαστε ειναι καθοριστικος παραγων.. αλλωστε με ποιο δικαιωμα απαιτουν οι Αμερικανοι την παραβιαση της ελευθερης αγορας?..

 6. Ένας avatar
  Ένας 13/04/2012 13:59:02

  Η μόνη λύση για εθνική αξιοπρέπεια τον καιρό τής παγκοσμιοποίησης είναι ο κρατικός καπιταλισμός.

  Γιατί η Νορβηγία ευημερεί ενώ η Αγγλία παραπαίει; Γιατί η Νορβηγία έχει κρατικό μονοπώλιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό της αέριο, ενώ η Αγγλία έχει ξεπουλήσει τα πάντα στους ιδιώτες.

  Πότε ζούσαν καλύτερα στη Ρωσσία από ό,τι τώρα με τον κρατικό καπιταλισμό τού Πούτιν; Δεν είναι πλούσιος ο μέσος Ρώσσος, αλλά μπορεί για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ρως του Κιέβου να πει ότι ζει με αξιοπρέπεια.

 7. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 13/04/2012 15:27:16

  Η Ρωσία πάντοτε μας χρησιμοποίουσε για αντιπερισπασμό όταν ζοριζόταν με τους Οθωμανούς και μετά όταν συμφιλιώνονταν μας άφηναν έρμαια στις εκδικητικές διαθέσεις του απολίτιστου Τούρκου ( και τη ληστρική μανία των τρισχειρότερων αλαβανών) Οι ΗΠΑ ποτέ δεν το έκαναν. Η Ρωσία προσπάθησε ( σχεδόν με τσαμπουκά) χωρίς διαγωνισμό να μας πουλήσει πανάκριβα ΤΟΜΑ που δεν είχε ζητήσει ο Ελληνικός στρατός κι όταν ο ΓΑΠ, ορθώς πράττοντας ακύρωσε την προμήθεια, λύσσαξε. Οι ΗΠΑ μας δίνουν δωρεάν εκατοντάδες μεταχειρισμένα-πλην πολύτιμα-άρματα μάχης, τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, κέντρα ελέγχου πυρός κτλ. αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων κι έπονται κι άλλες λίαν ουσιώδεις δωρεές, εκτός κι να μιας πιάσουν οι γνώστες τάσεις αυτοχειρίας και τα...απαρνηθούμε. Στο ΔΝΤ πάντα η αποστολή της Ρωσίας μας κατακρίνει και ζητά παύση του δανεισμού, ενώ οι ΗΠΑ μας προσφέρουν σημαντικά αρωγή και πίεσαν για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Όσο για τα "αδέρφια μας" τους Ρώσους ( έλεος!!) παραθέτω τα εξής ιστορικά στοιχεία: Στον Μακεδονικό Αγώνα, η Ρωσία βοηθούσε ενεργά τους Βουλγάρους. Οι "κακοί" Δυτικοί εμάς. Μετά τον Β' Π.Π., η αμερικανική βοήθεια κρατησε την Ελλάδα ενωμένη ακέραιη, ενώ η Ρωσία ( τότε ΕΣΣΔ) ευχόταν κρυφά την επικράτηση του ΚΚΕ και τη διχοτόμηση της Ελλάδας. Η Ρωσία πρώτη απ' όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Τόση πολλή αγάπη από τη Ρωσία δεν την αντέχω, μας έπνιξαν από την πολλή στοργή και φροντιίδα. Για να μην παρεξηγηθώ: Είμαι βέβαιος οτι ο ρωσικός λαός μας αγαπά περισσόοτερο από κάθε άλλον. Αλλά μακριά κι αγαπημένα από την εκάστοτε επίσημη ρωσική πολιτική εξουσία.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ μεταρρυθμιστής 13/04/2012 17:45:19

   Τις φωτιές το 2007 ξέχασες... (Αλλά, προφανώς θεωρείς ότι καλά κάνανε και μας κάψανε.)

  • Mara avatar
   Mara @ μεταρρυθμιστής 13/04/2012 19:04:57

   ...ενώ οι Αμερικανοί... είναι "φίλοι" μας...
   Μας "αγαπάνε" και αυτοί... σας τους Γερμανούς....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ μεταρρυθμιστής 14/04/2012 11:58:15

   Πολλή καλή τοποθέτηση.
   Ας καταλάβουμε επιτέλους γεωστρατηγική.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Μανιάτης 14/04/2012 12:52:17

    Κι εγώ σας το εύχομαι!

    ΥΓ: Από χονδροειδείς επικλήσεις στο θυμικό, άλλο τίποτα, το σχόλιο του φίλου σου. Σ'αυτό ταιριάζετε πάντως.

 8. Mara avatar
  Mara 13/04/2012 16:19:13

  ...ή να λένε άς πούμε... ότι δίκιο έχουν οι Τούρκοι που διαμαρτύρονται για δήθεν δικαιώματα από την ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ οι Ρώσοι τους καταχεριάσανε κανονικά, λέγοντας τους ότι είναι κατοχική δύναμη στην βόρεια Κύπρο και δεν έχουν το δικαίωμα καν να ομιλούν για απαιτήσεις και δικαιώματα.....

  Τί να πώ..???
  Είμαστε... για να ΄μαστε....

 9. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 13/04/2012 17:09:02

  Διόρθωση: " Αλβανών" αντί αλαβανών.

 10. Pluto avatar
  Pluto 13/04/2012 22:04:46

  Mεταρρυθμιστή,
  να προσχωρήσουμε καλύτερα στις ΗΠΑ ώστε να μην τραβιόμαστε με παραχωρήσεις της μερίδας του λέοντος κλπ.Να εκχωρήσουμε το όλον βρε αδερφέ, να ησυχάσουμε.Nα γλυτώσουμε από το ακριβό Ευρώ,να πάμε στο δολλάριο όπως μας συνιστούν εσχάτως καί από Σιγκαπούρη μεριά (χώρια οι FT!),να δούμε Θεού πρόσωπο! Η Χαβάη της Μεσογείου!
  Οσο γι αυτά που αναπτύσσεις περί Ρωσίας, σ`έχει προλάβει κάτι δεκαετίες ο Γεωργαλάς βρε παιδί μου! Please provide updated edition!

 11. sabmarine avatar
  sabmarine 14/04/2012 11:45:45

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΚΥΛΗ

  • Factorx avatar
   Factorx @ sabmarine 14/04/2012 11:54:07

   Στον πλανήτη Γη βρίσκεσαι; Πάμε για εκλογές, όλα από την αρχή

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ sabmarine 16/04/2012 11:38:59

   Οι αναθέσεις δε θα προχωρήσουν πριν τις εκλογές. Απλά πρέπει να δημιουργούν πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κατ' εντολήν της πρεσβείας για να έχει επιπλέον εμπόδια ο ΑΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.