16/01/2009 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγνοια, η παιδική ασθένεια..

«..Aν χρησιμοποιηθεί βία στην επανάσταση αυτό θα είναι μια αναγκαιότητα άμυνας της επαναστατημένης κοινωνίας απέναντι στη κρατική καταστολή...αν η βία θεσμοθετηθεί τότε η κοινωνία αποπροσανατολίζεται από το βασικότερο έργο μιας επανάστασης που είναι η δημιουργία νέων θεσμών, αναγκών, και καταλήγει ο καθένας να καρφώνει τον άλλο ως «αντεπαναστάτη», ως εχθρό...»

Τα παραπάνω λόγια του Ε. Μαλατέστα , μας εξηγούν με το πιο σαφή τρόπο, πως η επίθεση εναντίων των ΜΑΤ, λειτουργεί προβοκατόρικα και δεν χρειάζεται κανείς να έχει διαβάσει το εγχειρίδιο του «αντάρτικου των πόλεων» για να το αντιληφθεί.

Μένει να απαντηθεί το ερώτημα από ποιους υλοποιείται ο προβοκατόρικος μηχανισμός.

Η σύγχυση είναι δεδομένη και επιτρέψτε μου να μεταφέρω - για του λόγο το αληθές - την εικόνα στους δρόμους τη Δευτέρας 08/12/08, όπου στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, άγνωστοι έβαζαν φωτιά παντού, αλλά κανείς ..μα κανείς...δε ξέρει ποιοι ήταν.

Σκιαγραφώντας το χάρτη των Καταλήψεων εκείνη την ημέρα έχουμε και λέμε:

Νομική: Η αντιεξουσιαστική κίνηση έχοντας αποχωρήσει από το Πολυτεχνείο τη Κυριακή, κυριαρχεί στη κατάληψη της και τη Δευτέρα το βράδυ, κλεισμένη μέσα στο κτήριο και προετοίμαζε το σχέδιο δράσης των επομένων ημερών. Μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΡ και ανεξάρτητοι φοιτητές.

Πολυτεχνείο: Ομάδα Βλασσόπουλου και διάφοροι άλλοι «μπαχαλάκηδες» βρίσκονται επίσης μέσα στη σχολή και κάνουν συνέλευση κατάληψης, μαζί με την ΑΡΑΣ.

ΑΣΟΕΕ: Πρωτοβουλία Αναρχικών και ΑΡΑΝ, δίνουν τη γραμμή της κατάληψης και συντονίζουν τη δράση τους. 

 Την ίδια λοιπόν ώρα, που όλες οι «οργανωμένες» και «αναγνωρισμένες» συλλογικότητες βρίσκονται στις βάσεις τους για ανασυγκρότηση, μια αγνώστων στοιχείων ομάδα «καίει» την Ακαδημίας, και κανείς ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης, δε ξέρουν από πού προέρχονται τα άτομα αυτά, μιας και όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι δε συμμετέχουν.

Η γενικευμένη αυτή άγνοια αγγίζει σημαντική μερίδα των αντιεξουσιαστών-αναρχικών, και φαίνεται πως τους τρομάζει.

Δεν είναι τυχαίο που πολύ εξ΄ αυτών έσπευσαν να καταδικάσουν ως προβοκάτσια το συμβάν, μέσα από τα συγγενή ιδεολογικά blogs και sites τους, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, και έχοντας πέσει θύματα του δικού τους συνθήματος που απευθύνουν προς του Κνίτες: «όσα δε μπορείς να τα ελέγξεις τα χαρακτηρίζεις προβοκάτσια».

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 16/01/2009 16:26:35

  Κι αν δεν είναι προβοκάτσια, είναι ανευθυνότητα και η πράξη πνίγεται στην ασυναρτησία. Freedom Forever.

 2. k.s. avatar
  k.s. 16/01/2009 16:49:08

  καλό κείμενο, αλλά τι σχέση έχει με το θεμα; Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει εδώ: http://www.k-skiadas.com/

  factorx

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/01/2009 16:50:10

  ....Το δεύτερο καινοφανές στοιχείο είναι ο ρόλος των λούμπεν βανδάλων. Σε αυτό το άμορφο σύνολο αθροίζονται μικροποινικοί, παραβατικοί, πρεζάκια, τσιγγάνοι, μετανάστες, γηπεδο-συναυλιακοί χούλιγκαν, περιθωριακοί χωρίς καμία πολιτική συνείδηση. Τους ενώνει το σπάσιμο χωρίς επιλεκτική στόχευση, το μπάχαλο, το ντου, το μικροπλιάτσικο.

  Οι λούμπεν βάνδαλοι σπάνε «ό,τι να’ ναι», αδιακρίτως, και έδωσαν τον τόνο σε αρκετά σημεία της Αθήνας, την περασμένη Δευτέρα. Αυτοί κυριάρχησαν σιωπηρά και το βράδυ της Τετάρτης στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο, υπερισχύοντας ακόμη και επί των δυναμικών, πλην ευάριθμων και πολιτικοποιημένων αντεξουσιαστών, οι οποίοι ενώπιον του χάους των λούμπεν μετακόμισαν στη συνέλευση της ΑΣΟΕΕ. Οι αναρχικοί έχασαν το Πολυτεχνείο, το μυθικό τους Κάμελοτ, άπαρτο από το 1973.

  Αυτούς τους λούμπεν τους εχω δει και στην Ιταλία και στη Γένοβα ―μάς έλεγε εμπειροπόλεμος αναρχικός, την Πέμπτη τα ξημερώματα― αλλά δεν τους είχα ξαναδεί σε τέτοια έκταση εδώ. Οι λούμπεν δεν υπακούουν σε καμία συλλογικότητα: έκλεβαν κινητά, κράνη και μοτοσυκλέτες από αναρχικούς, ακόμη και μέσα στο Πολυτεχνείο…

  Τρίτο στοιχείο: το πλιάτσικο. Περισσότερο και από τους λούμπεν, στο πλιάτσικο επιδόθηκαν μετανάστες που δεν συμμετείχαν καν στα σπασίματα. Η Πατησίων λεηλατήθηκε από τέτοιους ανθρώπους: Είδα Πακιστανό με σαγιονάρα, να φοράει γούνα-λάφυρο, μας είπε αναρχικός ακτιβίστας.

  Αλλοι γνωστοί-άγνωστοι; Ναι, μια ακαθόριστη ομάδα «γκρίζων» που κινείται στις διαδηλώσεις σε ρόλο προβοκάτορα: σπάει απρόκλητα εκτός στόχων, αρχίζει το πλιάτσικο κι ύστερα ξεγλιστράει, αφήνοντας πίσω τους νεοφώτιστους, τους άπειρους νεαρούς, οι οποίοι και συνήθως συλλαμβάνονται. Αυτοί οι «γκρίζοι» πιθανολογείται ότι χρωστούν κάτι στην αστυνομία από το παρελθόν ―σύλληψη για ουσίες, για μικροποινικά κ.λπ.― και δρουν, για κάποιο διάστημα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο ιδιότυπης ομηρίας και ανταπόδοσης. Για κάποιους τουλάχιστον αυτοί οι «γκρίζοι» δεν είναι «άγνωστοι», και δεν είναι αναρχικοί.

  Οι αναρχικοί; Σαραντάρης διανοούμενος αντεξουσιαστής, την Κυριακή των δακρυγόνων στον Λυκαβηττό, ενώ μας προσπερνούσαν εκατοντάδες έξαλλοι σπάστες, μας είπε: Τώρα το λόγο έχει η ξέφρενη μεταβλητή… Προφανώς είχε διαγνώσει τη φύση του πλήθους. Οι αναρχικοί δεν είναι οργανωμένοι και δεν είναι ενιαίοι ιδεολογικά: αναρχοκομμουνιστές, συμβουλιακοί, σιτουασιονίστ, κοινωνικοί οικολόγοι, πολιτικοί σπάστες, αυθόρμητοι μπάχαλοι, κ.λπ., χωρίς καν ενιαία στάση στη χρήση βίας. Τα σπασίματά τους πάντως, όταν συμβαίνουν, στρέφονται κατά στόχων με σαφή συμβολισμό: κρατικά κτίρια, τράπεζες, πολυεθνικές, ποτέ μικρομάγαζα και κτίρια κατοικιών.

  Στις πρωτοφανούς εκτάσεως και διάρκειας ταραχές της περασμένης εβδομάδας, ακόμη και οι αναρχικοί «έχασαν την μπάλα», όπως μας είπαν.
  «Είδαμε μπροστά μας το όνειρο κάθε αναρχικού: το χάος. Και σαστίσαμε…»

  Νίκος Ξυδάκης 14-12-08
  [http://vlemma.wordpress.com/2008/12/14/eikones-mellon-chao/]

 4. anonymous avatar
  anonymous 16/01/2009 17:01:54

  @7

  το αίσθημα του ηττημένου
  είναι χειρότερο
  κι από την ήττα!

 5. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 16/01/2009 17:41:31

  Εκείνη την βραδιά, γύρω στις 12 το βράδυ, φεύγω από το σπίτι μου και κατευθύνομαι προς Πετράλωνα. Εκεί πίσω από τις στήλες του Ολυμπίου Διός, μπροστά από το κολυμβητήριο εμφανίζεται μια ομάδα ατόμων. Καμιά 20αριά. Ο ένας πίσω από τον άλλον. Συντεταγμένοι. Τους παρατηρώ από ψηλά, από το ρέμα που ανεβαίνει για Βασ. Κωνσταντίνου, εμπρός από το τέρμα του Μετς. Ο ένας στο κέντρο κουβαλάει στον ώμο του ένα χοντρό σωλήνα σαν αυτά των οδοσημάνσεων αλλά πράσινου χρώματος. Όλοι νεαροί. Όλοι σχεδόν κουβαλούσαν κάτι. Στο τέλος κάποιος επικοινωνεί με το κινητό του και δίνει φωναχτά εντολές στους προπορευόμενους να μην απλώνονται να κρατήσουν σωστό βήμα όλοι μαζί. Νέα παιδιά. Γελάνε και κάνουν αστεία μεταξύ τους. Σαν να πηγαίνουν εκδρομή. Όμως μου θύμιζε τις νυχτερινές πορείες της Παρασκευής στον στρατό. Εφ'ενός ζυγού. Κανείς τους δεν φορούσε κουκούλες.
  Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα. Γνώριζα πως τα επεισόδια γίνονταν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Αναρωτιόμουν τι δουλειά είχε μια ομάδα συντεταγμένων νέων να ανεβαίνει προς την πίσω πλευρά του Ζαππείου προς την κατεύθυνση του Παγκρατίου. Συνέχισα προς την Καλλιρρόης. Είδα στο βάθος φωτιές στην μέση του δρόμου, λίγο πιο κάτω από την διασταύρωση με την Βουλιαγμένης. Μια εικόνα επαναλαμβάνεται, τόσο που εύκολα σε κάνει μια τέτοια νύχτα να γίνεσαι ακόμα πιο υποψιασμένος. Κάθε 30 μέτρα σχεδόν βρίσκεται κάποιος με ένα κινητό στο χέρι και μιλάει. Στην διαδρομή επίσης ελάχιστες βιτρίνες σπασμένες. Μια αντιπροσωπία με μοτοσυκλέτες, ένα μαγαζί πιο κάτω, ίσα ίσα για να υπάρχει μια παρουσία ότι από εκεί περάσαν κάποιοι. Εντυπωσιακό; Μόνο μιας τράπεζας είναι χαλασμένη η προθήκη. Απέναντι ένας μεγάλος υγειονομικός κάδος έχει γεμίζει την ατμόσφαιρα με μαύρο καπνό.
  Κατόπιν στρίβω απέναντι και περνάω κάθετα την Συγγρού. Και εκεί τα ίδια. Μόνο εκεί που υπάρχουν κάτοικοι έξω στους δρόμους, ανάμεικτοι με κάποιες μικρές ομάδες ΜΑΤ, όλοι κοιτούν ότι φωτιές υπάρχουν στους δρόμους, όχι μόνο στην Συγγρού αλλά και μέχρι κάποιους παράλληλους δρόμους προς το Κουκάκι. Εντυπωσιακό. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τέτοιας έκτασης επεισόδια. Μόνο που ακριβώς εκεί ήταν το θέμα. Η έκταση σε αναντιστοιχία με τον αριθμό όσων την προκάλεσαν. Δεν αναφέρομαι στο κέντρο. Αλλά σε αυτή την διάσταση που κάποιοι θέλανε να της δώσουν. Ένα οργανωμένο σχέδιο. Με την ανοχή των λεγόμενων Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης. Σε σημεία επικοινωνίας στημένοι σταθμοί(οι νεαροί με τα κινητά). Με συντεταγμένες ολιγομελής ομάδες κρούσης. Όχι διαδηλωτών. Όχι οργισμένων. Απλά κάποιων που εκτελούσαν όχι αυθόρμητα αλλά βάση σχεδίου ότι ήταν να κάνουν. Στο πουθενά. Στην ουσία σε συνοικίες.
  Αυτά..

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/01/2009 17:58:55

  Θέλω απάντηση στην εξής απλή, απλούσταστη ερώτηση. Αν καεί το ΙΧ ακόμη και του πιο σκληροπυρηνικού "αναρχικού" (το οποίο αγόρασε δουλεύοντας και πιθανόν να χρωστάει) τι θα πεί; Πως θα το πάρει;
  Θέλω ειλικρινή απάντηση και όχι φληναφήματα περί "ιδιοκτησία=κλοπή" και λοιπές σαχλαμάρες. Ας απαντήσει κάποιος εκ των "οργισμένων" ή των υποστηρικτών αυτών. Ανώνυμα αλλά με το χέρι στη καρδιά.

 7. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/01/2009 18:14:44

  Το διάβασε, το κατάλαβε και παρόμοια διαβάζει και καταλαβαίνει επί δεκαετίες. Αν ξεφύγουμε όμως από το κυνήγι μαγισσών (απ`όπου κι`αν προέρχεται) δηλαδή να κατηγορούν οι Κνίτες τους αναρχικούς ή τους Τροτσικστές και τούμπαλιν και τα ίδια και τα ίδια μια ζωή,ανεξαρτήτως χώρου, με ανοιχτές συνελεύσεις και καταλήψεις και μανιφέστα και και και και... ενώ η πλουτοκρατία περνάει ζωή και κότα και γελάει με όλα αυτά, η ουσία είναι το ερώτημα που έθεσα παραπάνω. Μ`αυτό φθάνουμε στην πραγματική ουσία. Ή θέτοντάς το αλλιώς αν κάποιος προσφέρει το πρώτο λαχείο (κερδισμένο) σε κάποιον αντιεξουσιαστή, αυτός θα το αρνηθεί για χάρη της ιδεολογίας του; Α, και καταλαβαίνω τον υπαινιγμό του κειμένου του Βανζέτι (λείπει ο Σάκο)περί προβοκατόρικων ενεργειών κλπ. Εγώ την ερώτηση όμως την απευθύνω σε γνήσιους και ειλικρινά σκεπτόμενους αντιεξουσιαστές. Οι προβοκάτορες άλλωστε υπήρχαν και επί Αζεφ στην πάλαι ποτέ Τσαρική Ρωσία. Και αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τους δημιουργήσει το όποιο καθεστώς.

 8. marta avatar
  marta 16/01/2009 18:23:04

  @MayrhTrypa... Ακριβώς η ίδια εικόνα Κυριακή βράδυ,γύρω στις 9.30 με 10, οδός Ιπποκράτους, όπου τα "οδοφράγματα" ήταν κάδοι που καίγονταν ένας ανά 150-200 μέτρα, που τους προσπερνούσες με έναν ελιγμό, η Ακαδημίας τα ίδια, λίγο παραπάνω άτομα στο ύψος της νομικής, περιοχή προς την Πλάκα τα ίδια, ομάδες νεαρών 2-3 άτομα το πολύ ανά 2-3 διασταυρώσεις, ήρεμα παρακολουθούν, ερημιά κατά τα άλλα, εντυπωσιακή έκταση για τον κόσμο που υποτίθεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια, στο ραδιόφωνο ακούω αναφορές δημοσιογράφων για την "μάχη -πετροπόλεμο" που δίνεται γύρω από το Πολυτεχνείο, σκόρπιες βιτρίνες σπασμένες. Καμία απολύτως σχέση με την παλιά εικόνα στα σημεία που είχαν γίνει φασαρίες μετά από μια διαδήλωση, όπου κόσμος παρέμενε στην περιοχή συζητώντας με την ένταση να γεμίζει τον αέρα. Οι "παρατηρητές" αδιάφοροι.... Νομίζω κάπου το είχα αναφέρει παλιότερα, αλλά όλοι μιλάνε για την "επανάσταση" της νεολαίας, την οποία εκτός από χαβαλέ συγνώμη αλλά δεν την είδα στα παιδιά του σχολείου μας.....(ξέρετε, ανήψια, φίλοι, και είμαστε και συνοικιακό..)

 9. adbusters avatar
  adbusters 16/01/2009 18:24:19

  Το κείμενο έχει "δημοσιογραφικές" πληροφορίες"? Γιατί τότε η πηγή είναι για τα μπάζα.

 10. thanos avatar
  thanos 16/01/2009 18:53:35

  12-# Anonymous Says:
  January 16th, 2009 at 6:01 pm

  Τώρα διάβασε, η δεν διάβασε ο απο πάνω καθόλου το κείμενο;

  Mπα δεν νομιζω, οι παροπιδες του κλεισανε τα ματια...

 11. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/01/2009 19:01:58

  Ζόρικη ανάρτηση, ζόρικα σχόλια...
  Ίσως δούμε μια μέρα και λίγο πράξη.

 12. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/01/2009 19:25:24

  @22 Τότε γιατί δεν απαντάς εσύ (που δεν έχεις παρ Ω πίδες) στην απλή ερώτηση;

 13. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/01/2009 19:30:15

  @Anonymous25
  Θα ήταν σημαντικό να δει κάποιος τον συγκεκριμένο εικονισμό. Εάν έχεις κάποια παραπομπή θα ήταν περισσότερο από ανδιαφέρουσα.

 14. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 19:48:00

  Και η λέξει αντί πληθωρισμός είναι ένια πρακτικά δυνατή βλέπε ΥΠΑ

 15. Orestios avatar
  Orestios 16/01/2009 19:52:56

  Τα καημένα τα παιδιά! Έπιναν τσάι εκείνες τις ώρες. Μάλιστα, απόρεσαν από τα επεισόδια γιατί δεν είναι του χαρακτήρα τους. Αυτοί τσάι πίνουν μόνο. Άντε και καμιά μπιρίμπα.

 16. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 19:55:23

  η αλλιος deflacion !!!

 17. οκτώ avatar
  οκτώ 16/01/2009 19:56:43

  Εντύπωση προκαλεί η αμεσότητα με την οποία έδρασαν αυτές οι παρακρατικές μονάδες. Πότε πρόλαβαν να συγκεντρωθούν, να ντυθούν ανάλογα, να οπλιστούν και να δράσουν.
  Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί η δολοφονία να ήταν προμελετημένη και απλώς ο 15χρονος Αλέξανδρος να βρέθηκε σε λάθος μέρος, λάθος χρόνο.
  Αλλά οι παλαιοί έλεγαν, ποτέ μην υποτιμάς την δύναμη και τα όρια του παρακράτους. Δεν φαντάζεσαι για τι ικανό, αρκεί να στηρίξει το δίδυμο αδελφάκι του, το κράτος.

 18. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 16/01/2009 19:58:14

  Έστω ότι δεχόμαστε πως επρόκειτο για ολιγομελείς, συγκροτημένες ομάδες με επικοινωνία μεταξύ τους και με τρίτους απόντες από τον "χώρο του εγκλήματος".

  Μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο λιανά αυτό; Ποιος ήταν ο εργολάβος τους;

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/01/2009 19:58:52

  Η επανασταση,παντα τρωει τα παιδια της.Παντα.

 20. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/01/2009 20:00:54

  Ρε συ προφητη,γιατιΜΙΚΡΟπλιατσικο;ΜΕΓΑΛΟπλιατσικο, ηθελες να πεις.

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 20:05:13

  Είναι πολύ πιθανόν να υπήρχαν ομάδες αναρχικών από το εξωτερικό.
  Το ζήτημα είναι ότι οποιοι και αν ηταν κανείς δεν θέλει να τους μάθει.Κανένα κόμμα δε ζήτησε να γίνει δικαστική έρευνα και κανείς εισαγγελέας δεν κινηθηκε.Κατά καιρούς ακούμε να ανοίξει ο "φάκελλος" της Κύπρου ή των υποκλοπών αλλά κανείς δε ζήτησε να ερευνηθεί ποιοι έκαψαν την Αθηνα πριν ένα μηνα.

 22. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/01/2009 20:07:14

  Ρε συ ανωνυμε,για τραβα μεχρι τη γωνια,να δεις αν ερχομαι.
  Ακου να συντριψει το ...
  ΠΟιο καθεστως θα συντριψει,αφου νομιζει οτι κι αυτος,εκει ανηκει.
  Ποιο μεγαλο καταναλωτη,εχει δεν εχει,δεν ξερω εγω.Και αν δεν εχει,φουσκωνει καρτες.
  Και αν του αρεσαν οι αναδιανομες,θα ψηφιζε ΚΚΕ,αλλα οπως βλεπεις, που αυτο!Χοντρο ψηφισαν, δαγκωτο.
  Και τωρα,το πολυ πολυ,πασοκ θα ψηφισουν.Το πολυ.
  Και αμα εσυ,διαλυσεις τις υποδομες,που χρειαστγκαν αιμα και δακρυα για να γινουν,και καμια 50ρια χρονια,για μενα,θες ντουφεκι.Τελος.
  Γιατι ποιος εισαι εσυ,που θα αποφασισεις;Χουντα;

 23. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 20:12:55

  Προβοκατωρ.- καπως ετσι ειναι και στο χωριο μου (εντασεως εργασιας ειναι ) και δικομματισμο δαγκωτα ολοι τους

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 20:25:57

  #37.
  Oποιος θέλει να αντιμετωπισθουν οι προβοκάτορες δεν έχει παρά να κάνει μηνυσεις και να ζητησει δικαστική ερευνα.
  Η υπόθεση ότι δεν "αντιμετωπίζονται" γιατί ανηκουν στο κράτος μπορεί να είναι σωστη μόνο αν δεχθουμε ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν σιωπηρά στην υπαρξη τους.
  Οταν υπηρχε πραγματικό παρακρατος (πχ. δολοφονία Λαμπράκη) οι αντιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν το μηχανισμό της Δικαιοσύνης (Σαρτζετάκης) και της δημοσιογραφίας για να το αποκαλύψουν.Και τοτε το κράτος ήταν τελείως συμπαγές μονοκομματικό και σκληρό αλλά οι νόμοι παρέχεουν πάντα δυνατότητες.
  Τώρα η πλειοψηφία των αστυνομικών περιλαμβανομένου του Κορκονέα έχουν διορισθεί με άλλη κυβέρνηση ενώ το Δημόσιο,τα πανεπιστήμια,ο Τυπος κλπ είναι γεμάτη με οπαδούς όλων των κομμάτων.
  Στις σημερινές πολιτικές συνθηκες εάν πράγματι υπάρχει παρακράτος και κανείς δε κινεί δικαστική διαδικασία,σημαίνει ότι αυτό το παρακράτος είναι όλων των πολιτικών δυνάμεων.
  Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ακριβώς αυτό : Οτι κανείς δε ζητά δικαστική έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των καταστροφών.

 25. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 20:31:57

  Υπάρχει και η αυτεπάγγελτος δίωξη ....

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 20:37:09

  @ Ατακτος
  Nαι ,αλλά αυτη την ασκεί κάποιος εισαγγελέας.
  Ειδες εσυ κανένα;Είτε φοβούνται είτε δεν θέλουν και αυτό σημαίνει γενική αποδοχή του φαινομένου των σπασιμάτων και των εμπρησμών είτε τα κάνουν αναρχικοί είτε παρακρατος από τους πάντες.

 27. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/01/2009 20:43:26

  @ψυχραιμια
  Απλή και σταράτη η διαπίστωση σου, που δεν "σηκώνει νερό". Αλλά και ενδεικτική για την ποιότητα της δημόσιας ζωής. Γιατί δεν έχουν ευθύνη μόνο τα κόμματα, αλλά και οι πολίτες.

 28. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 20:44:47

  @41-Να σου πω από προσωπική εμπειρία όχι εδώ ,ποιο εύκολα καταδικαστήκαν στην Ε.Ε. και ευρωπαϊκά δικαστήρια παρά στην περιοχή η Αθήνα .Βλέπεις μετά τους λόγους που επιμένω για ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !!!!

  Την λέξει αναρχικοί την έχουν σκόπιμα παρεξηγήσει …

 29. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 16/01/2009 20:51:53

  @16 @23 όταν ήταν ο Μπρισίμ σκηνοθέτης των τηλεοπτικών αναμεταδόσεων των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο του μπαμπά Παπανδρέου, είχε την τέχνη με την σωστή τοποθέτηση 50.000 συγκεντρωθέντων να τους κάνει να μοιάζουν με 500.000. Έτσι η εικόνα εκείνη το βράδυ ήταν φτιαγμένη για την τηλεόραση. Μια γκραν γκινιόλ παραγωγή για την Ελληνική οικογένεια. Δε χρειάζεται να είσαι συνεννοημένος με δημοσιογράφους και κανάλια για να το καταφέρεις. Αρκεί η δική τους ανάγκη για αίμα, δάκρυα και ιδρώτα στο παιγνίδι της τραγικότητας και τους εντυπωσιασμού, συν των τηλεμετρήσεων. Είναι ένα με την φύση τους η υπερβολή, η αγχωμένη φωνή.. η δραματικότητα. Κι αν δεν υπάρχει θα την δημιουργήσουν..και με διάθεση για υπερβολή και χιούμορ θα πω.. ότι κάποιοι μπορεί να ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να βάλουν μόνοι τους τις φωτιές για να έχουν θέμα.

 30. οκτώ avatar
  οκτώ 16/01/2009 20:52:47

  @43
  Όπως ήταν κάποτε οι κλέφτες, στην συνέχεια οι ληστροσυμμορίται και οι κουμμουνισταί, σήμερα είναι οι αναρχικοί.
  Χρειάζεται πάντα το αντίπαλον δέος, για να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας.

 31. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 20:55:39

  Διάβασε την συνημμένη απόφαση

  https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?Ref=CM/ResChS(2008)1&Language=lanEnglish&Site=COE&BackColorInternet=DBDCF2&BackColorIntranet=FDC864&BackColorLogged=FDC864

  πες μας έχεις δει καμία αντιδράσει η τοποθέτηση από κυβερνητικό(τον 2 κομμάτων ) πολιτικό η εισαγγελέα η τον μηχανισμό του Τάκη .Εγώ παντός όχι .Αυτό και αν δεν είναι ξευτίλα του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ μας …

 32. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 20:59:59

  44.
  Φίλε για το Βατοπέδι ορύονται όμως τα κανάλια και το ΠΑΣΟΚ για μήνες.Και αν δεν γίνει τίποτε για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ γιατί για τα μη-πολιτικά δεν ξέρουμε,θα χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός της Βουλής που δίνει ασυλία με πλειοψηφίες.
  Για το κάψιμο της Αθηνας και άλλων πόλεων δε ζητά ούτε το ΠΑΣΟΚ,ούτε κανένα άλλο κόμμα έρευνα για να μάθουμε ποιος το έκανε.Ούτε δημοσιογραφική έρευνα γίνεται.
  Για τους μεγαλύτερους που έχουν ζησει εποχες που υπήρχε έντονη και παραγματική πολιτική αντιπαράθεση αυτά είναι αδιανόητα.Στεγανά στην άκρως κομματικοποιημένη σημερινή Ελλάδα που να είναι ικανά να καλύψουν εμπρησμό 600 καταστημάτων δεν υπάρχουν.Απλώς δε θέλει κανείς.
  Από εκει και πέρα αρχίζουν οι εξηγησεις.
  Το γεγονός ότι όμως δεν διατάσσεται ούτε ζητείται από κανένα παράγοντα δικαστική έρευνα είναι στάνταρ.

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 21:07:04

  47.
  Θεσμικά δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές.
  Το ζήτημα όμως είναι ότι σε οποιαδήποτε δημοκρατία αν συμφωνησουν σε συγκαλυψη τα βασικά κόμματα και άλλοι παράγοντες είναι δύσκολο να αποφευχθεί.
  Στις ΗΠΑ υπάρχει ένα εξονυχιστικό σύστημα checks and balances με ανεξάρτητες αρχές για να μην αποκτησει κανείς υπερβολική εξουσία και εάν υπάρχει διαφωνία αμέσως έρχεται στην επιφάνεια.Υπάρχουν και εκατομμύρια blogs.
  Aπό τη στιγμή όμως που τα δύο κόμματα αποφάσισαν να κάνουν πόλεμο στο Ιράκ όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια συμμορφωθηκαν και ο πόλεμος έγινε με αστηρικτες δικαιολογίες.
  Λοιπόν εδώ και τα 5 κόμματα δε θέλουν πραγματικά να ανοίξουν το φάκελλο "γνωστοι - άγνωστοι".

 34. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 16/01/2009 21:09:52

  @31 Γιατί να μην θέλεις να σκέφτεσαι ότι η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν προμελετημένη; Γιατί με τα όσα διάβασα για τις κινήσεις του Κορκονέα εκείνο το βράδυ, έτσι μοιάζει. Κορκονέας, Μαμανέας, αυτοί οι εις έας συμπτώσεις..
  Η πρώτη εντύπωση ήταν για μένα αυτή η ευθυγράμμιση σκανδάλων.. Ζήμενς, Υποκλοπές, Βόνταφον, Παραδικαστικό, Χρηματιστηρίου, Βατοπεδίου, Τοπλού..της Mayo με ονόματα ανθρώπων να τα κάνουν συγκοινωνούντα δοχεία... αλλά επειδή είμαστε σε αυτό τον τόπο τόσο μακαριστά ξεδοντιασμένοι, αφυδατωμένοι, που σκέφτομαι ότι μπορεί άλλοι να είναι οι λόγοι, η κρυμμένη μαγική εικόνα. Παράδειγμα; Οι τράπεζες που δε δεχόντουσαν λογιστικό έλεγχο για τα 28δις, η εμφάνιση της Ε.Α. .. χμμ που συμπληρωματικά θα πω.. πέρα από το "απολίτικο" του κειμένου τους,τουλάχιστον για εκείνους που έχουν συναντήσει στην ζωή τους και διαβάσει ένα πολιτικό κείμενο μου έχει κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Η επιμονή τους στο να χτυπήσουν απανωτά στόχο των ΜΑΤ. Ε αυτό θα πρέπει ίσως να είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί κανείς για το ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν ιστορία. Εκτός κι αν με μια λογική καραμπόλας θέλουν να κάνουν τους μπάτσους να τραβούν με μεγαλύτερη ευκολία το περίστροφο και το αυτόματο και να πυροβολούν. Το προκαλούν άλλωστε και στο κείμενο τους. Ούτε λίγο πολύ λένε στους μπάτσους.. τι τα έχετε τα περίστροφα και δεν τα χρησιμοποιείται..

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 21:10:01

  50.
  Καμμία σύναξη κομματικών.Θεωρω απαράδεκτη την "αμυντική στάση" Παυλοπουλου και Καραμανλή που άφησε να καεί η Αθηνα.
  Επισημαίνω όμως ότι ΚΑΝΕΙΣ,κόμμα ή εισαγγελέας ή δημοσιογράφος δε ζητά δικαστική ερευνα.Δε μιλάω για πράκτορες,λέω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθουμε ποιοι ήσαν οι εμπρηστές.

 36. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/01/2009 21:18:57

  @56 -τώρα γιατί 5-6 ολιγαρχες δεν τους λέμε απλά αλητάμπορες …????

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 21:27:38

  55.
  Είναι γιατί δεν εμποδίζεται λαική κινηση κατά των ολιγαρχών.Απλώς ο λαός δεν ενδιαφέρεται να κινητοποιηθεί εναντίον τους.
  Μία δημοκρατία μπορεί πάντα να εκφυλισθεί.Εξαρτάται και από το μυαλό του κόσμου.Οι χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν αντιγράψει το Συνταγμα των ΗΠΑ αλλά δεν είναι το ίδιο γιατί είναι άλλοι λαοί.
  Οταν όμως λέω "κινητοποίηση" δεν εννοώ πέτρες και μολοτωφ.Εννοώ οργανωσεις που θα επισημαίνουν τα φαινόμενα.
  Υπάρχουν χιλιαδες οργανώσεις στην Ελλάδα για διάφορους σκοπούς αλλά καμμία που να έχει συσταθεί
  με στόχο το μονοπωλιο των ΜΜΕ.Δεν απαγορεύεται όμως.Πάντως η δύναμη τους θα περιορισθεί με το internet.

 38. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 16/01/2009 21:54:23

  @ 54, 55, 56, 57, 58
  Το προφανές είναι εμπρός μας. Αποδεδειγμένα. 2% με 10% προμήθεια παίρνουν "γνωστές - άγνωστες" πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα, σαν επιστάτες εκείνων που χρηματοδότησαν τη δημιουργία αυτού του έθνους και τόσων άλλων. Αν για ένα λαό η ύπαρξη μιας Κρατικής οντότητας αυτεξούσιας που να φωλιάζει μέσα της την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την εξέλιξη, το δικαίωμα, την ελευθερία κλπ, για εκείνους που κρατούν την τύχη του κόσμου στα δάκτυλα τους και που είμαστε άπαντες απλή αναλώσιμη μάζα, τα έθνη ήταν ο τρόπος πλουτισμού τους, εξουσίας τους.
  Κάθε νέος σχεδιασμός συνόρων, του κόβω και ράβω πατρόν, κράτη, κυριαρχίες, τις δημιουργώ και τις εξαφανίζω..είναι ο τρόπος διατήρησης της εξουσίας τους, του πλούτου τους. Δεν είναι ο σαδισμός η συναισθήματα που τους οδηγούν. Δε γνωρίζω αν είναι ένα σχέδιο. Απλά γνωρίζω και βλέπω την ύπαρξη τους. Λένε follow the money. Όταν δεν μπορείς να εξηγήσεις τα πράγματα με πολιτικούς όρους, με σαφήνεια και χωρίς ετσιθελισμούς, δες τον κόσμο και την σύγχρονη ιστορία ακολουθώντας απλώς το χρήμα.

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 22:23:04

  62.
  Eίναι ρατσισμός η παρατηρηση της πραγματικότητος;
  Το αμερικανικό Σύνταγμα ψηφίσθηκε το 18ο αιώνα και έκτοτε αν και παραβιάσθηκε σε διάφορα σημεία του,ποτέ δεν υπήρξε κυβέρνηση που να μην εκλεγεί.
  Οι νοτιοαμερικάνικες χώρες αντέγραψαν το ίδιο Σύνταγμα και κάθε 10 χρόνια είχαν πραξικόπημα.

  60.
  Ο λαός πράγματι καταψηφίζει αυτούς που φαίνονται να έχουν καλές σχέσεις με τους καναλάρχες αλλά δεν κάνει κάτι άλλο.
  Στην Ελλάδα υπάρχουν οργανωσεις για τη σωτηρία της χελώνας,της αρκούδας,κινηματα ειρηνης,συμπαράστασης σε Παλαιστίνιους και Ζαπατίστας και πολλά άλλο,όμως οργανωση για τη διαφάνεια στα ΜΜΕ δεν έχει συσταθεί από κανενα.
  Δεν απαγορεύεται.

 40. Orestios avatar
  Orestios 16/01/2009 22:41:50

  Τι ερμηνεία δίνουν τα παιδιά του τεϊου στις σχεδόν πανομοιότυπες "εξεγέρσεις" που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία εχθές και στη Λετονία προχθές?

 41. Orestios avatar
  Orestios 16/01/2009 22:47:55

  Μήπως ήταν Έλληνες μπάτσοι ντυμένοι ως διαδηλωτές?
  Οι σκηνές του πλιάτσκου στην Λετονία ήταν σαν κόπια από τις δικές μας πάντως.

 42. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 23:00:04

  66.
  Θα μπορούσες να πεις ότι δεν γινεται σεβαστή αν δεν κυβερνούσε αυτός που ψηφιζόταν.Από τη στιγμή που κυβερνά τυπικά όλα είναι εντάξει.
  Αλλά πέραν αυτού πιστεύω ότι η κάλυψη που απολαμβάνουν οι αναρχικοί ή το παρακράτος -πεστους όπως θέλεις- είναι απόφαση των κομμάτων και όχι των καναλαρχών.
  Και αυτό γιατί για να επιβληθούν ορισμένες απόψεις πρέπει να είναι στοιχειωδώς υποστηρίξιμες.
  Εάν κάποιο κόμμα ζητησει δικαστική διερευνηση των επεισοδίων ποιος μπορεί να είναι ο αντίλογος του οποιουδήποτε;Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει σοβαρά ότι δεν πρεπει να μάθουμε ποιοι έκαψαν την Αθηνα;

 43. KaryID avatar
  KaryID 16/01/2009 23:07:17

  τυπικά, είπες τη μαγική λέξη (ή άλλως: το νόμιμο είναι και ηθικό)

 44. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 23:07:17

  67.
  Oι δικτατορίες άρχισαν από το 19ο αιώνα και χωρίς πάντα αμερικανική επέμβαση.
  Δεν αποφάσισε κάποιος Θεός ότι οι Βορειοαμερικάνοι θα επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των Νοτιοαμερικάνων και όχι το αντίθετο.Απλώς ήταν κοινωνίες με τελείως διαφορετικές δυνάμεις.
  Η Αργεντινή το 1900 ήταν πλουσιοτερη από την Ιταλία και την Ισπανία -άλλωστε Ιταλοι και Ισπανοί μετανάστες είναι οι Αργεντινοι-,ακόμη και από τη Γαλλία.Καταστραφηκε απο τον περονισμό και διαδοχικές δικτατορίες που δεν είχαν σχέση με τις ΗΠΑ.
  Φευγουμε από το θέμα μας αλλά επιμένω σε αυτό γιατί τελικά πιστέυω ότι η νοοτροπία του κάθε λαου παίζει τον κυριο ρόλο στην τυχη του.

 45. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 23:14:04

  69.
  Το φθινοπωρο του 2004 έγινε η διαμάχη του "βασικου μετόχου".
  Είδες εσύ καμμια διαδήλωση την ώρα της μάχης για να υποστηριχθεί ο νόμος αυτός;Εγω δεν είδα.
  Bλέπω όμως κάθε εβδομάδα 4-5 διαδηλωσεις για οτι μπορείς να φαντασθείς.
  Ο νόμος δεν μπορεσε να προχωρήσει λόγω αντιρρησεων της ΕΕ.Αλλη όμως θα ήταν και η σταση της ΕΕ αν έβλεπε λαική κινητοποίηση και δεν είδε.
  Οι συγκεντρωσεις στην Ελλάδα είναι είτε καθαρά συντεχνιακές είτε κομματοελεγχόμενες.Αυτό είναι δική μας αδυναμία.

 46. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 23:22:18

  73.Και γιατί δεν επενέβαιναν βραζιλιανικες εταιρίες στα εσωτερικά των ΗΠΑ;Γιατί δεν μπορούσαν.Γιατί ομως;Μία αδεια χώρα ήταν η Αμερική όταν ξεκίνησε και μαζί ξεκινησαν και τα άλλα κράτη και εξελίχθηκαν όλα με ένα συγκεκριμένο τρόπο εκτός από τον Καναδά.
  Με το να αθωωνουμε λαούς για την τυχη τους δεν τους βοηθάμε -ουτε και τους ευατούς μας βοηθάμε.

  72.Υποψίες μπορώ να έχω πολλές.Και ο μόνος ασφαλής τρόπος να ανακαλύψουμε την αληθεια είναι η εισαγγελική έρευνα που κανείς δεν φαίνεται να ζητά.Εγω δεν αντιδικώ με κάποιον.Λέω το πολύ απλό:Nα γίνει έρευνα για να μάθουμε ποιοι έκαψαν την Αθηνα-αναρχικοι,ξένοι ,προβοκάτορες,ποιοι τέλος πάντων.Μόνο που δεν το ζητούν αυτοί που έπρεπε.

 47. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/01/2009 23:52:06

  77.
  Παραδεχομαι τα πάντα.Κάθε περιπτωση είναι διαφορετική.Υπάρχουν χώρες με μικτους πληθυσμούς στην Ν.Αμερική -το παραδειγμα της Βραζιλιας ίσως ήταν λάθος -και χωρες με αποκλειστικά ευρωπαικούς όπως η Χιλή και η Αργεντινή.
  Ολες οι αμερικανικές χωρες -και οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ξεκινησαν ως αποικίες.Απλώς άλλα πράγματα έκαναν οι Αγγλοι μετανάστες στη Βορειο Αμερική και άλλα οι Ιταλοι και οι Ισπανοί σε Χιλή και Αργεντινή.

  76.
  Ειλικρινά δεν με ενδιαφερει να δικαιολογησω κανένα.Απλώς παρατηρω ότι ένας λαος που δηλωνει πολιτικοποιημένος και κανει καθε τόσο συλλαλητηρια,ταυτοχρονα δηλωνει ότι υποφέρει από τα ΜΜΕ και δεν σκέφτεται να φτιαξει μια οργανωση που θα εντοπίζει και θα καταγγελλει τις διαστρεβλωσεις τους.
  Αλλά το θέμα ήταν για τους προβοκάτορες.Λοιπόν ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιοι έκαναν τα επεισοδια είναι η δικαστική ερευνα αλλιως ο καθένας θα λέει ότι θέλει.

 48. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 00:07:10

  @Anonymous50
  Αν νομίζεις φίλε ότι καίγοντας το μαγαζί του μπάρμπα Μήτσου γίνεται αντίσταση, θα σε δω στο πλοίο.
  Την πιο επαναστατική θέση στη συζήτηση έκφρασε ο ψυχραιμία, που πρότεινε να γίνουν οργανώσεις βάσεις για να καταγγελθούν τα πραγματικά κακώς κείμενα και όχι αόριστα το λουρί της μάνας με σπασίματα και κουκούλες.
  Σε καθεστώς κοινοβουλευτισμού καλούμεθα να εξαντλήσουμε κατ' αρχήν όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι πολιτικές ελευθερίες. Και οι μορφές πάλης που εφαρμόζονται ωφείλουν να συσπειρώνουν και όχι να απομονώνουν. Πήγαινε σε καμιά λαϊκή συνοικία και ρώτα τους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για τα επεισόδια. Εκτός αν πιστεύεις ότι τα καθεστώτα αλλάζουν με επαναστατική γυμναστική.
  Και να επιστρέψετε τα κλοπιμαία εκεί που τα πήρατε. Γιατί, ενώ οι Ρομπέν των ραφιών μοιράζανε τα αντικείμενα της απαλλοτρίωσης στον κοσμάκη, εσείς τα ιδιοποιηθήκατε.

 49. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 00:38:18

  @Anonymous83
  Το σχόλιο 79 το έγραψε άλλος και δεν με αφορά. Αφορά μια τρομοκρατική ενέργεια της ακροδεξιάς και οπως μπήκε μεταίωρο δεν σχετίζεται με την προβληματική που αναπτύσσεται εδώ.
  Όσο αφορά την ιδιότητα του νονού, που μου αποδίδεις, άλλο Αναρχισμός και άλλο Σόρος. Μπροστά στους αναρχικούς υποκλείνομαι, τον Σόρος τον καταγγέλω. Οι αναρχικοί φίλε στην Ισπανία χύσανε το αίμα τους ενάντια στους Φρανκιστές στον πόλεμο υπέρ της Δημοκρατίας. Ιδιποιήσαι τίτλους που σου αποδίδουν τα μαζικά μέσα, με στόχο τη δαιμωνοποίηση του αναρχισμού, τους οποίους δεν αξίζεις.
  Όσο αφορά την αριστερή τρομοκρατία, κάποια παιδιά της RAF, όπως την Μάινχοφ τη δολοφονήσανε στη φυλακή, ενώ άλλους όπως ο Πόλε, τους αφήσανε στο άψε σβήσε για να ρίχνουνε τσάρκες μετά στην Ελλάδα.
  Αν έχεις άποψη για τη συνωμοσιολογία γράφτη. Γιατί έχω αναπτύξει δική μου θεωρία, που στηρίζεται στη θρησκειολογία και την πολιτιστική πορεία του ανθρώπου και δεν το παίζω συνωμοσιλόγος. Έχω άποψη και όποιος έχει επιχειρήματα μπορεί να αντιπαρατεθεί.
  Εσύ θα ήτανε φρονημότερο να διαβάσεις προσεκτικά τη μαύρη τρύπα, γιατί αυτός πρόβαλε εδώ συγκεκριμένα επιχειρήματα, που αντί να τα απαντήσετε συγκεκριμένα, εκφράζετε αφορισμούς σε βάρος μου (όχι ότι έχω και κανένα πρόβλημα, γιατί όποιος δεν είναι στημένος και με βρίζει, έχω κατανόηση και επειδή δε γνωριζόμαστε οφείλω να δεχθώ κατ' αρχήν ότι έχεις αγνή προαίρεση).

 50. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 00:46:34

  @Anonymous85
  Δεν έχω ψύχωση με τις κουκούλες. Και εγώ τη φοράω όταν κάνει κρύο. Αν ο υπαινιγμός σου αφορά ταύτιση των Ρομπέν με αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια, η πρακτική τους δείχνει τελείως διαφορετικές ομάδες. Βεβαίως δεν αποκλείεται να υπήρξε συμμετοχή κάποιων προσώπων και στα δυο. Εγώ όμως δεν καταγγέλω πρόσωπα, αλλά διαδικασίες. Αναμφίβολα υπήρξαν ένα σωρό καλά παιδιά μέσα στα επεισόδια. Το θέμα όμως είναι ποιός τα σχεδίασε και με ποιο στόχο.

 51. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2009 01:04:52

  86.
  Εκείνο όμως που δεν λέγεται είναι ότι όταν γινονταν αυτά το ΚΚ Ιταλίας του Μπερλινγκουερ κατηγγειλε τόσο τους νεοφασίστες όσο και τις Ερυθρες Ταξιαρχίες και ζητούσε σκληρή στάση εναντίον τους.
  Οταν οι Χριστιανοδημοκρατες συζητουσαν διαπραγματευσεις με τις Ερυθρες Ταξιαρχίες το ΚΚΙ ζητησε να μην υπάρξει κανείς συμβιβασμός με την άκρα αριστερά και βασικά έσωσε την ιταλικη δημοκρατία από μια ιταλική 21η Απριλιου.
  Δεν υπάρχει σύγκριση Ελλάδος και Ιταλίας.
  Οποιος θέλει να αποφυγει ανωμαλες καταστασεις πρέπει να καταγγείλει κάθε τρομοκρατία και να απαιτησει ερευνα για τους υπεύθυνους των καψιμάτων.

 52. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 01:05:46

  @Anonymous88
  Αγαπητέ φίλε, εάν είσαι αυτός που παράθεσε το αγγλικό κείμενο στο σχόλιο 79, ώφειλες νομίζω να το κομμεντάρεις. Διότι εδώ κατά κανόνα γίνεται αντιπαράθεση με νεώτερα παιδιά, που δεν έζησαν άμεσα τα αντίστοιχα γεγονότα, ενώ η απογοήτευσή τους από το σύστημα είναι πλήρως δικαιολογημένη.
  Πάντοτε η προβοκάτσια προέρχεται από την αντίδραση και δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να αναρωτηθούμε πάνω σ' αυτό. Όμως οι στοιχειώδεις τακτικές του συστήματος από την εποχή του Gladio άλλαξαν ριζικά. Τότε είχαμε τις κόκκινες προβειές και τον σούπερ συντηριτισμό. Σήμερα έχουμε την μπαχαλοποίηση, ως βασική τακτική. Καθοριστική υπήρξε η στροφή στη Μπίλντερμπεργκ το 1973. Μέχρι να περάσει όμως αυτή η στροφή χρειάστηκε κάποιος χρόνος, γιατί πολλοί συντηρητικοί δεν την δέχτηκαν και πρόβαλλαν μεγάλη αντίσταση.
  Εάν αυτά δεν επεξηγηθούν ήρεμα και σε βάθος, οι νεώτεροι θα μας ρίξουν γιαούρτι. Εγώ σε καταλαβαίνω και σου δίνω δίκιο. Το σωστό όμως πρέπει να γίνεται και κατανοητό. Κατανοώ πλήρως τα παιδιά που με φτύνουνε. Οφείλω όμως να επιμείνω.

 53. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 01:15:17

  @Anonymous86
  Ο συνδυασμός που αναφέρεσαι είναι νομίζω χρονικά ξεπερασμένος. Ας μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη μασωνάρα, ο Ανιέλι ήταν στέλεχος του Ιταλικού ΚΚ, αλλά και ένας από τους πατέρες της οικολογικής "ιδέας" με τον όμιλο Global 2000.
  O άξονας της αναφοράς σου όμως, που εστιάζεται στις ζυμώσεις στα παρασκήνια, παραμένει πάντοτε επίκαιρος.

 54. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2009 01:21:55

  89.
  Είπα πολλές φορές ότι δεν ξέρω ποιος έκαψε τα μαγαζιά.Εκείνο που ξέρω είναι ότι κανείς δεν θέλει να το μάθουμε γιατί κανείς δε ζητά δικαστικη ερευνα.
  Εχει νοημα να καταγγέλλει καποιος παρακρατος και να μη ζητα να αποκαλυφθεί;

 55. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2009 01:26:16

  91.
  Εκείνο που θέλω είναι να ζητησουν κόμματα και οργανωσεις την αναθεση σε ανωτατους δικαστικούς λεπτομερούς ερευνας για το ποιοι έκαψαν την Αθηνα.
  Αυτό ισχύει περισσότερο για όσους δηλώνουν ότι δρα παρακρατος.Οποιος πιστεύει στη δράση παρακρατους πρέπει να ζητησει την καταπολέμηση του.

 56. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 01:28:43

  @Anonymous89
  Με τους ισχυρισμούς σου βασικά συμφωνώ. Δεν πρόβαλα εξ άλλου ποτέ την άποψη στην οποία αναφέρεσαι.
  Υπάρχει όμως σαφές σχέδιο σε βάρος του Καραμανλή, χωρίς αυτός να έχει ενοχλήσει κάπου το σύστημα. Σχετίζεται με τα γενικότερα σχέδια αποσταθεροποίησης και τα σενάρια των διάδοχων εξελίξεων. Πιστεύω ότι είχε προαποφασιστεί πριν την εκλογή του το 2004 και το είχα προαναγγείλει σε φίλους Νεοδημοκράτες, που πανυγήριζαν την ημέρα των εκλογών.
  Αν θέλεις να εκφράσεις την αντίθεση σου προς το κατεστημένο καθ' οιονδήποτε τρόπο, μπορείς να το κάνεις. Ο ψυχραιμία έγραψε όμως, ότι ακόμη και αυγά αν θέλεις να τηγανίσεις απαιτείται σοβαρότητα. Το ίδιο υπογραμμίζω και εγώ. Μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά έχουμε και οι δυο κάποια χρονάκια στην πλάτη μας. Και έχουμε κατανοήσει, ότι ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί βάναυσα από τις άσκοπες διαφωνίες. Ας διαφωνήσουμε εκεί που πραγματικά διαφωνούμε. Γιατί αυτή η προσέγγιση ανοίγει και μια δυνατότητα, όντως να μπορέσουμε κάποια μέρα να συμφωνήσουμε. Γιατί κοινωνία σημαίνει νόμος. Και ο νόμος συνεπάγεται αμοιβαία παραχώρηση.

 57. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 17/01/2009 01:32:46

  Ρε παιδιά, ποιο παρακράτος; συγγνώμη δηλαδή.

  Από τη μία λέμε ότι το κράτος είναι τόσο ανοργάνωτο σε κάθε του δραστηριότητα, κι από την άλλη ότι έχει ένα τόσο συγκροτημένο και άριστα οργανωμένο παρακράτος, που το κινεί μέσα σε ελάχιστες ώρες σε τόσες πόλεις της χώρας και κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται με χειρουργική ακρίβεια;

  Δεν μπορεί να τα λέμε και τα δύο ταυτόχρονα. Αποφασίστε.

  Κατά τη γνώμη μου η αμυντική στάση της κυβέρνησης που επέτρεψε (άφησε/ανέχθηκε) να καεί όλη η χώρα, οφείλεται στο κομπλεξαρισμένο φόβο της στα ΜΜΕ και στην κυρίαρχη τάση που τόσα χρόνια τώρα "χαιδεύει" τον πάσης φύσης "αντι-εξουσιαστικό" χώρο. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος σήμερα. Είναι από τους βουλευτές που παρέλασσαν στα δικαστήρια κατά των "γνωστών αγνώστων" για να τους αθωώσουν στις αρχές δεκατίας του 1990 μέχρι τις Ελευθεροτυπίες και τα ρέστα. Οι "γνωστοί άγνωστοι" έχουν συλληφθεί αρκετές φορές και έχουν αφεθεί ελεύθεροι γιατί δεν έχει τα κότσια η κυβένρηση (ειδικά της ΝΔ) να τους βάλει μέσα και να τους καταγγείλει δημοσίως. Γι' αυτό και δεν ήταν ποτέ δυνατόν να συλλάβει η ΝΔ τη 17Ν παρά μόνο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί με το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά κάπως αμβλύνονται.

  Πολλοί αριστεροί θα δυσαρεστηθούν με όσα λέω, αλλά δεν είμαστε όλοι αριστεροί.

  Εγώ πάντως ειλικρινά, ακόμα δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα στο τι και γιατί έγινε ό,τι έγινε το Δεκέμβριο. Μου λείπουν πολλά κομμάτια του παζλ. Αν κάποιος έχει ολοκληρωμένη εικόνα, ας μας πει ποιος, πώς και γιατί. Αυτά περί "προσχεδιασμένου φόνου του 15χρονου" πάντως να μην τα πει γιατί είναι αηδίες.

 58. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 01:42:08

  @Anonymous94
  Έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Με τον περιορισμό, ότι τον Μπόμπολα δεν τον γνωρίζω καλά (επειδή ζω στο εξωτερικό) και δεν ξέρω αν είναι τέκτων και σε ποιά τάση μπορεί να ανήκει. Δεν είναι σωστό να καταγγείλω κάποιον, χωρίς να έχω στοιχεία.
  Το Κόκκαλη όμως τον γνωρίζω κάλλιστα, διότι ήταν στο Ανατολικό Βερολίνο. Υπήρξε διασυστημικός πράκτωρ. Γιατί συνεργαζόταν η δικτατορία με το καθεστώς του Χόνεκερ στο τομέα της ηλεκτροδότησης; Πού αποσκοπούσαν οι Αμερικάνοι, πού οι Ρώσοι και πού ίσως κάποιος που βρίσκεται υπέρ άνω και των δυο; Τι παιχνίδι έπαιξαν οι διπλοί πράκτορες; Η δεν ήταν οι στάζι που υπόθαλψαν τρομοκράτες; Αλλά καλύτερα να μην εμβαθύνουμε.

 59. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/01/2009 01:45:37

  @ψυχραιμία": "Εχει νοημα να καταγγέλλει καποιος παρακρατος και να μη ζητα να αποκαλυφθεί;"

  ***

  ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ = ΝΕΟ- ΦΑΣΙΣΜΟΣ

  "Θέλετε αίμα;
  Θέλετε κρέας στην αρένα;
  Θα το έχετε!

  Θέλω να καταγγείλω τη ΣΤΗΜΕΝΗ εμτιμότητα (: οι περί ηθικής ρητορικές κορώνες του Πρωθυπουργού και, κατ’ επέκτασιν, της ΝΔ, του Πολιτικού Συστήματος και της καρα-βολεμενο-πουτσο-μουνο-δονητο-χαρμπουργκερο-χορτασμενο-μαλακισμένης Κοινωνίας των εν τηλεοπτική αφασία διατελούντων νοικοκυραίων) και να βάλω τέρμα σε ασύδοτα φαινόμενα ΝΕΟ- ΦΑΣΙΣΜΟΥ",

  Ζαχόπουλος- (φίλος και πρώτος συντάκτης των λόγων Καραμανλή).

  Ποια είναι, λοιπόν, τα "ΕΥΗΚΟΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΤΑ", που ξε-κά-θα-ρα κατήγγειλε ο Ζαχόπουλος; Ο Ανακριτής δεν τον ρώτησε; Ο φίλος του πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει; Η Βουλή; Η Δικαιοσύνη; Και μας μιλάς για Δημοκρατία, φίλε μου, "Ψυχραιμία";

 60. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/01/2009 01:50:23

  @Μποτίλια: οι Φιλικοί Μασόνοι ήταν. ΕΥ- ΤΥΧΩΣ!!!

 61. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 02:05:36

  @Τηλέμαχος
  Από μια εξωτερική ματιά της κατάστασης έχεις δίκιο. Όπως εντοπίζεις όμως, λείπουν κάποια κομμάτια, ίσως σημαντικά, από το παζλ. Μήπως είναι όμως φυσικό αυτά να λείπουν; Ή θα έρθουν να μας δώσουν αναφορά αυτοί που κινήθηκαν - αν κινήθηκαν κάποιοι - στα παρασκήνια;
  Πιο σωστά νομίζω ότι ψάχνει το θέμα ο Ανώνυμος 99. Γιατί βάζει κάποια γενικότερα ερωτήματα, ας πούμε όπως θα έκανε σε μια αστυνομική ταινία ένας ντεντέκτιβ. Πριν εντοπίσει τον δράστη σε κάποιο πρόσωπο, θέτει το ερώτημα σχετικά με το μοτίβο. Εσύ αντίθετα αποδέχεσαι ένα άλοθι, χωρίς μεγαλύτερη διερεύνηση.
  Ποιός μπορεί να έχει όφελος;. Και γιατί; Ας μην ξεχνάμε ότι το όφελος του δράστη ποτέ δεν είναι προφανές. Γιατί τότε δεν θα έπρατε το έγκλημα. Στο πλάνο ενός εγκληματία εντάσσονται τρεις σκοπιμότητες:
  1. Θολή ατμόσφαιρα σχετικά με το μοτίβο
  2. Ενα προφανές άλοθι
  3. Κάποιος, που θα μπορούσε με βάση την τρέχουσα λογική να εκλαμβάνεται ως δράστης, προς τον οποίο έντεχνα στρέφει την προσοχή της έρευνας.

  Πιστεύω ότι όλα ήταν σχολαστικά οργανωμένα. Το παζλ μπορεί να συμπληρωθεί εύκολα. Μικρός διάβαζα ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς, μεγαλώνοντας βιβλία συνωμοσιολογίας. Κάποιοι νεώτεροι με χλευάζουν. Τους το συγχωρώ, γιατί αυτός που με ενδιαφέρει είναι ο δράστης. Αυτά όμως αρχίζουν πλέον να γίνονται κατανοητά όχι μόνο στους καχύποπτους. Γιατί, όπως ισχυρίστηκε ο Κόναν Ντόιλ, κάπου υπάρχει πάντα "ένα μικρό λάθος".

 62. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 02:12:54

  @Ανώνυμος 98
  Συμφωνώ μαζί σου. Αυτό, νομίζω ότι ήταν ορατό από την αρχή. Πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο για τα ενθελληνικά σενάρια παίζουν όλα αυτά που συγκροτούν το φαινόμενο που λέγεται Ελληνισμός. Όλα. Και ο Ελληνισμός είναι ο ανατρεπτικότερος παράγων απέναντι στη νέα τάξη.

 63. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 17/01/2009 02:25:07

  "μποτίλια", διαβάζω πολλά πριν γράψω ένα. Και είσαι από τους λίγους που έχω αδυναμία.

  Δεν αθωώνω κανέναν. Είμαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα. Αλλά πώς να το κάνουμε, μου φαίνεται λίγο περίεργο ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κράτος, να διατηρεί έναν τέτοιο άρτιο μηχανισμό στο περιθώριο, να τον βγάζει μία στα τόσα χρόνια προς τα έξω και να λειτουργεί έτσι άψογα. Δε μου κάθεται το σενάριο. Βέβαια, ό,τι άλλο και να άκουσα, επίσης δε μου κάθεται καλά. Δεν έχω ακούσει τίποτα που να "σώζει όλα τα φαινόμενα".

  Εγώ διακρίνω δύο βασικούς άξονες εξηγήσεων.

  Α. (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-τα περισσότερα ΜΜΕ): ξεσηκώθηκαν δικαίως οι νέοι μετά από συσσώρευση οργής. Παρεισέφρυσαν ορισμένα προβοκατόρικα στοιχεία στα επεισόδια, ενδεχομένως να ξύπνησε το παρακράτος της "δεξιάς" για να αμαυρώσει τις αντιδράσεις.

  Β. (ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ): απόπειρα "πορτοκαλί επανάστασης", ξένες υπηρεσίες και μαφίες που δρουν στην Ελλάδα με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Ενδεχομένως (και) λόγω σύγκλισης με Ρωσία.

  Τα περισσότερα που έχω δει είναι παραλλαγές του Α ή του Β. Δεν έχω πειστεί όμως. Και ο συνδυασμός τους (λίγο απ' όλα) είναι δύσκολο να έχει γίνει.

 64. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 02:35:53

  @νήπιος γέρων
  Ε-φίλε καλησπέρα. Ωραία η αναφορά σου και για τον Ζαχόπουλο, αλλά το ερώτημα που θέτεις δεν έχει ακόμη απαντηθεί, γιατί νομίζω ότι δεν έχουν απκαλυφθεί όλα τα στοιχεία του θέματος. Θα άξιζε ίσως να προβληματιστούμε πάνω σ' αυτό, αλλά ευχαρίστως μπορώ να γράψω μια σύντομη άποψη στο θέμα των Φιλικών, αν κα νομίζω ότι έχουμε αναφερθεί και στο περελθόν σε αυτό.
  Κατ' αρχήν δεν ήσαν τέκτονες και οι τρεις ιδρυτές, αλλά μόνο ένας. Εάν έχεις κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για το αντίθετο ευχαρίστως να τα δούμε. Βεβαίως αυτό δεν αλλάζει τίποτε στην ουσία, γιατί το θέμα δεν είναι ποσοτικό. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε την τακτική των τεκτόνων να διαφημίζουν, ότι πολλά σημαντικά πρόσωπα ήσαν τέκτονες. Είχα απαντήσει την πρώτη φορά, ότι ο τεκτονισμός σε εκείνη την περίοδο είχε αμφισβητήσει την απολυταρχία, με στόχο να περάσει η εξουσία από τους βασιλικούς οίκους στις στοές. Με εξαίρεση τους οίκους που είχε ήδη ενσωματώσει αυτή εκ των ένδων, όπως της Αγγλίας και της Σουηδίας, όπου δεν αναπτύχθηκε επαναστατική δράση. Η μύηση στους πρώτους βαθμούς είναι εικονική και τα μέλη παραμυθιάζονται (και προετοιμάζονται). Ο Φιλικός που συμμετείχε στο αδερφάτο, το έπραξε μέσα στο γενικό πνεύμα της εποχής, προφανώς επηρεασμένος από κάποιον καρμπονάρο. Αλλά το τελευταίο με το οποίο είχε σχέση η επανάσταση του 21, ήταν ο τεκτονισμός. Η Ρωσία (Υψηλάντης, Καποδίστριας) ήταν εξ ορισμού ενάντια στα αδερφάτα.Και οι Κολοκοτρωναίοι κλπ. ήσαν άνθρωποι του Θεού. Χαρακτηριστικά το ένα τρίτο των μοναχών του Αγίου Όρους έλαβε μέρος στην επανάσταση. Και δεν μιλάω σαν Χριστιανός, γιατί δεν είμαι. Αν υπάρχει σκοπιμότητα, να κατεβάσουμε και τις ιστορίες της μασωνίας από τα πατάρια. Όσο αφορά το "ευτυχώς", μπορώ κάλιστα να το δεχτώ, αλλά δεν έπαιξε σπουδαίο ρόλο.

 65. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 02:50:08

  @Tηλέμαχος
  Συγνώμη που θα προτάξω στην απάντηση τον φίλο Ανώνυμο, γιατί έχει δίκιο που διαμαρτύρεται. Σε ευχαριστώ για την έκφραση συμπάθειας. Πάνω στο θέμα που θέτεις έχω κάνει τέσσερεις αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου. Υπάρχει και μια πολύ καλή ανάρτηση στο nrdisaster.blogspot.com σχετικά με τη δολοφονία. Δεν συνηθίζω ποτέ στα σχόλια να κάνω αναφορά στο ιστολόγιο μου, διότι εδώ φιλοξενούμαστε σούπερ πλουσιοπάροχα και αποτελεί ώνειδος η αυτοδιαφήμηση. Όμως ειλικρινά πρόκειται για όγκο στοιχείων, που είναι αδύνατο να επαναλάβω εδώ. Ζητώ συγνώμη από το διαχειρηστή, αλλά σε παραπέμπω στην ανάρτηση για το Indymedia, και τις δυο για τη στοχοποίηση της αστυνομίας.
  Ευχαρίστως να συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ, αλλά σε παρακαλώ μη μου θυμώσεις για την παραπομπή.

 66. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 02:52:20

  @Tηλέμαχος
  Συγνώμη που θα προτάξω στην απάντηση στον φίλο Ανώνυμο, γιατί έχει δίκιο που διαμαρτύρεται (τον οποίο ευχαριστώ για την εμμονή του). Σε ευχαριστώ για την έκφραση συμπάθειας. Πάνω στο θέμα που θέτεις έχω κάνει τέσσερεις αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου. Υπάρχει και μια πολύ καλή ανάρτηση στο nrdisaster.blogspot.com σχετικά με τη δολοφονία. Δεν συνηθίζω ποτέ στα σχόλια να κάνω αναφορά στο ιστολόγιο μου, διότι εδώ φιλοξενούμαστε σούπερ πλουσιοπάροχα και αποτελεί ώνειδος η αυτοδιαφήμηση. Όμως ειλικρινά πρόκειται για όγκο στοιχείων, που είναι αδύνατο να επαναλάβω εδώ. Ζητώ συγνώμη από το διαχειρηστή, αλλά σε παραπέμπω στην ανάρτηση για το Indymedia, και τις δυο για τη στοχοποίηση της αστυνομίας.
  Ευχαρίστως να συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ, αλλά σε παρακαλώ μη μου θυμώσεις για την παραπομπή. Φυσικά παντού εκφράζονται απόψεις και όχι βεβαιότητες.

 67. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 03:46:52

  Φίλε Ανώνυμε σε ευχαριστώ για την εμμονή σου.
  Η αιτία της αποσταθεροποίησης (πάντοτε κατά τη γνώμη μου) ωφείλεται στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αυτών, που επιχειρούν να κοθορίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Αυτοί καθορίζουν σενάρια, τα οποία κατά πρώτο λόγο αφορούν φάσεις, ήτοι περιόδους διαρκείας.
  Μια από τις φάσεις που είχε καθοριστεί ήταν ο δικομματισμός. Γι αυτό διαλύθηκε η Ένωση Κέντρου και κλιμακώθηκε η απαξίωση του σπουδαίου πολιτικού Π. Ζίγδη. Φυσικά το κομματικό σύστημα που επιλέγεται, προσαρμόζεται στον κύριο στόχο της περιόδου. Για τη φάση του δικομματισμού στόχος ήταν η εσωτερική αποσάθρωση και ο αποεθνισμός. Τη ζήσαμε σε όλους τους τομείς. Στην καταγγελία αυτής της κατάστασης αποσκοπεί νομίζω και η παρούσα ανάρτηση του βίντεο με το Paint it black. Η ταφόπετρα στο δικομματισμό αποφασίστηκε να φορτωθεί στους ΚΚ. και ΓΠ. Η επιλογή τους συνίσταται στο ότι αφ΄ενός κρίθηκαν αναλώσιμοι ως προς την μελλοντική τους (μεσοπρόθεσμη) αξιοποίηση, αφ' εταίρου διαθέτουν και οι δυο ένα μινιμουμ εντιμότητας για να περάσει μαλακά η μπαχαλοποίηση κάτω από αυτούς, χωρίς κοινωνικούς κραδασμούς. Οι καταστροφές που ακολουθούν, προϋποθέτουν ασθενείς κυβερνήσεις συνεργασίας, από πρόσωπα πιο ελαστικά.
  Η πρώτη τετραετία δημιουργήσε μια επισφαλή εντύπωση άνετης ηγεμονίας του ΚΚ., που εύκολα αποδομήθηκε στην διαδικασία της επανεκλογής: Πυρκαγιές πριν τις εκλογές και κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας. Ζαχόπουλος, Ζήμενς, Βατοπέδι, φορομπιχτικά μέτρα πέρα από κάθε λογική του Αλογοσκούφη, δολοφονία Γρηγορόπουλου. Πολιτικό ξεγύμνωμα με Μαγγίνα, Βουλγαράκη αρχικά και μετά Ρουσόπουλο. Ο Καραμανλής μέσα στον λίθαργο της πρώτης τετραετίας, αισθάνθηκε ισχυρός και τόλμησε μέτρα μετά την επανεκλογή του, που σήμαιναν φοβερή λαϊκή δυσαρέσκεια. Φυσικά η απειλές μεθοδεύονται τόσο μέσα όσο και έξω. Μέσα αποσάθρωση, έξω κλιμάκωση συρρίκνωσης. Φυσικά δεν μπορεί να γίνει εδώ πιο εκτενής αναφορά. Εάν παρακολουθείς το ANTINEWS, υπάρχουν εδώ πλήρη στοιχεία για την πορεία, αλλά και εύστοχες ερμηνείες, όσο επιτρέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Τα υπόλοιπα αναλαμβάνουν τα σχόλια.
  Στο θέμα της επανέγερσης των θεσμών η κύρια διαπίστωση αφορά τους θεσμούς μέσα μας. Την αλλάγή της νοοτροπίας και των επιλογών μας. Διότι από εκεί εκκινούν οι θεσμοί και εκεί στηρίζονται. Με αυτή την έννοια αυτή η σελίδα παράγει πρωτοποριακό έργο. Χωρίς φωνασκίες, αλλά με υπομονετική δουλειά. Ο κυριότερος των θεσμών είναι η δημοκρατία, που αποτελεί τη βάση αυτής της σελίδας. Τα υπόλοιπα προάγονται ως σύνθεση, πάνω σε αυτή τη βάση. Φυσικά δεν μπορεί ούτε μια μεμονωμένη σελίδα, ούτε το διαδίκτυο συνολικά να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εδώ οικοδομείται βαθμηδόν, τόσο από τους διαχειριστές, όσο και από πάρα πολλούς σχολιαστές ένα πρότυπο. Αλλοιώνουμε και αλλοιωνόμαστε σε μια κοινή αναζήτηση. Ακόμη και όταν οι διαφωνίες μοιάζουν αξεπέραστες. Γιατί οι θεσμοί πριν κατωχυρωθούν ως δεδομένο, πρέπει να ωριμάσουν ως αναζήτηση. Οι θεσμοί που προκύπτουν έτοιμοι, σπάνια ανταποκρίνονται στις πραγματικές αναγκαιότητες και αντέχουν στις προκλήσεις που προβάλει ο χρόνος. Αυτό που συμβαίνει εδώ, προωθείται και αλλού. Και θα πρέπει να ενισχυθεί. Αν εμείς γράψουμε μέσα στις καρδιές μας την αναζήτηση με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, ανιδιοτέλειας και αποφασιστικότητας κανείς δε θα μπορέσει να μας στερήσει την επίτευξη του κοινού καλού. Η πορεία θα είναι δύσκολη. Αλλά νομίζω ότι είναι η μόνη ρεαλιστική. Χωρίς αυθεντίες, πασάδες της γκρούπας, δόγματα, ή εκ των προτέρων βαβαιότητες. Γιατί μόνο η διακινδύνευση, μέσα σε πλαίσια ευθύνης, σοβαρότητας και κοινού μόχθου στην επεξεργασία και την πραγματοποίηση μιας επεξεργασμένης στρατηγικής μπορεί να γεννήσει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό και πραγματικά νέο.

 68. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/01/2009 04:06:34

  Μποτίλια,

  ο Κολοκοτρώνης ορκίσθηκε από τον Ρόμα, στην Ζάκυνθο, (: υπάρχει και πίνακας), όπως και οι περισσότεροι οπλαρχηγοί και καπετάνιοι. Αλλά το θέμα δεν είναι, αν και πόσοι ήταν Μασόνοι, αλλά ότι ΚΑΙ οι Μασόνοι, ακόμα, δεν είναι σωστό να κατακρίνονται γενικά.

  Σιγά, τώρα, μην ασχολιόμαστε με τους Μασόνους, που λες "να κατεβάσουμε και τις ιστορίες της μασωνίας από τα πατάρια"! Το εβραϊκό κοσμοείδωλο ακολουθούν κι αυτοί: «The legendary history brought Masonry or Geometry from the children of Lamech to Solomon». «Cain built a city, and was instructed in Geometry by Adam». "Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο! -στην κατηφόρα"! Η Ιστορία τους είναι γνωστή. Αλλά, όπως από των Ωριγένη μας έμεινε ο Κέλσος, έτσι και από τους Μασόνους διαφυλάχθηκαν οι Πυθαγόρειοι και η ελληνική Μυθολογία. Και, βέβαια, στα συν τους και το ότι προκάλεσαν έμμεσα τον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

  Όλα αυτά είναι, ΠΛΕΟΝ, «παλιά, ξινά σταφύλια». Τέρμα ο «ΙΧΘΥΣ», ο α- Λογος, ο σιωπηλός, των μυστικών και των στοών το “pet”. «Υδρο-ΧΟΟΣ», τώρα και για τα επόμενα 2000 χρόνια! Όλα στην φόρα και τα πάντα ρει, ξανά! «ΧΑΟΣ», είπαμε, e- φίλε μου!

  «ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΔΕ ΧΑΟΣ ΓΕΝΑΙΤΟ», λένε οι Έλληνες. Έχουν άλλο κοσμοείδωλο αυτοί. Γίνεσαι άλλος άνθρωπος, φυσιο-λογικά, αν ακολουθήσεις αυτό και όχι το εβραϊκό. Και γίνονται επίκαιροι οι Έλληνες, πάλι! Σήμερα, τώρα, την εποχή που ζούμε, της «Θεωρίας του Χάους» και του «Υδρο-χόου». Για όσουν βλέπουν και δεν κοιτούν, απλώς, χαζεύοντας…

 69. KaryID avatar
  KaryID 17/01/2009 08:46:47

  1789
  L E F

 70. KaryID avatar
  KaryID 17/01/2009 08:59:38

  καλημέρα σε όλους, φοβερή συζήτηση στην κόψη του ξυραφιου,
  ξεχωριστή καλημέρα και σε σένα Νήπιε (σε διάβασα και στο άλλο ποστ ... σταμάτησες φρόνιμα ποιών τη σκέψη και δεν άγγιξες το πόμολο που ανοίγει την πόρτα ...)

 71. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/01/2009 10:17:37

  Ανωνυμε,δεν τα εβαλες ολα του Καουφμαν,(επειδη τα ειχα διαβασει και τα ειχα βαλει πιο πριν,τοσο εδω,οσο και στον πολιτη),λεει ,μετα,οτι ,
  "δεν σκοτωσαν οι Ναζι τη μανα μου, για να κανετε εσεις τωρα τα ιδια".
  Αρα ο ανθρωπος,αν και Εβραιος,λεει σωστα πραγματα.Δεν ειναι δηλαδη ολοι οι Εβραιοι,συνυπευθυνοι για το κακο που γινεται, αλλα αυτοι οι ναζι σιωνιστες.

 72. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/01/2009 10:42:40

  Μου άρεσε και σας το μεταφέρω
  «Τρομοκράτες είναι αυτοί που το κατεστημένο ονομάζει τρομοκράτες».

 73. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/01/2009 12:34:39

  @νήπιος γέρων
  Φίλτατε καλημέρα σε σένα και όλους τους Φίλους.
  Ευτυχώς που σε έχουμε, για να μας δροσίζεις, όχι μόνο τα πρωινά. Να διαφωνήσω στην άλφα-βήτα μας, είναι λίγο δύσκολο.

  @Ataktos
  Γνωρίζεις άλλο νονό εκτός από το κατεστημένο;
  Καλά κάνει ο Φάκτορας που δημοσιεύει εικονίσεις με κολυμπήθρα.

 74. t avatar
  t 17/01/2009 12:58:55

  Μου άρεσε και σας το μεταφέρω.

  An eye for an eye will make us all blind.

  Mahatma Ghandi.

 75. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 18/01/2009 21:19:55

  Το δεδομένο είναι πως όλη η διαδικασία λειτούργησε μια χαρά για το συστημα που την "έβγαλε καθαρή" σε μια δύσκολη περίοδο..

  Με ένα κενό, χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό διακύβευμα κίνημα,και με κεντρικό πανό το απολιτικο και αταξικό "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ", ακαπέλωτο ακόμα και από τους ίδιους τους εκφραστές της "ανεξαρτησίας",έπαιξε μια χαρα τό ρόλο του.

  Το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις δολοφονεί καθημερινα..κανένας όμως από αυτόυς δε βγήκε με πανό ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, όταν δολοφονήθηκαν 7 άτομα στο Πέραμα,με το σύνθημα.

  Οι λύσεις και οι απαντήσεις δε μπορεί να είναι ανεξάρτητες..αυθόρμητες...μιας κ δεν είναι τα προβλήματά τους...

  Σκοπός είναι το αυθόρμητο να γίνεται και συνειδητό..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.