Άγγελος Χάγιος(ANTAΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ):O ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα κάνει κοινωνική πολιτική, δεν θα μπορέσει καν να κάνει αυτά που λέει
23/01/2015 14:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγγελος Χάγιος(ANTAΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ):O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει κοινωνική πολιτική, δεν θα μπορέσει καν να κάνει αυτά που λέει

Ο Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Αθήνας με τον ANTAΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, μιλώντας το πρωί, στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε μεταξύ άλλων:

Ο Άγγελος Χάγιος τόνισε ότι ο εργαζόμενος λαός «βλέπει ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος φεύγουν κάτω από την πίεση των αγώνων, κι αυτό δίνει μια αυτοπεποίθηση». Όμως, «ένα κομμάτι του κινηματικού κόσμου έχει πλέον την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος στο πλαίσιο της Ε.Ε. δεν θα κάνει κοινωνική πολιτική, δεν θα μπορέσει καν να κάνει αυτά που λέει. Το στοιχείο που εμείς προβάλλουμε είναι ότι χρειάζεται από Δευτέρα να υπάρχει μια Αριστερά που θα είναι εκτός του πλαισίου ΕΕ, ευρωζώνη, ΝΑΤΟ, εκτός των πλαισίων, μια αριστερά της ελπίδας».

Ο Ά. Χάγιος ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, αν εκλεγεί στη Βουλή, θα ασκεί αριστερή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθάρισε ότι ο «ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από την αριστερά, δεν είναι κόμμα της αστικής τάξης. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη γραμμή της διαχείρισης εντός του ευρωπαϊκού και του αστικού πλαισίου, χωρίς να τα αμφισβητεί. Με ατό τον τρόπο, πλησιάζει προς της σοσιαλδημοκρατία. Πλησιάζοντας όμως ο καπιταλισμός που είναι σε κρίση, ούτε θέλει ούτε έχει περιθώριο να κάνει παραχωρήσεις και να δώσει κοινωνικό κράτος. Γι’ αυτό και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι σε διάλυση.»

Για τις διαφορές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ με το ΚΚΕ τόνισε ότι: «Στον αριστερό κόσμο είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά για το ποιος είναι ο σοσιαλισμός τον οποίο πρεσβεύουμε. Εμείς δεν παραπέμπουμε στο μέλλον της λαϊκής εξουσίας, μιλάμε για ένα ενωτικό μαζικό κίνημα που μπορεί να επιβάλλει το μεταβατικό πρόγραμμα από σήμερα. Η τακτική του ΚΚΕ διασπά το κίνημα».

Επίσης, τόνισε για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ ότι: «Αντιθέτως, εμείς ήμασταν που βγήκαμε κινηματικά κόντρα στους ακροδεξιούς, εμείς ακυρώσαμε την συγκέντρωση του Βορίδη χτες στην Παλλήνη, σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν γίνουν κινητοποιήσεις “κατσαρόλας” εμείς θα είμαστε κινηματικά απέναντι στην ακροδεξιά».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.