02/11/2010 14:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Wall Street Journal κατά ...Πάγκαλου

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κρίση χρέους είναι ζώσα και μπορεί να πλήξει το ευρώ ανά πάσα στιγμή, διατυπώνει η Κάτι Μάρτιν, αρθρογράφος της ευρωπαϊκής έκδοσης της Wall Street Journal.

Η αρθρογράφος της οικονομικής εφημερίδας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στο «Βήμα» ότι «η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης του χρέους είναι παράταιρη» και πως «τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται», τονίζει πως δηλώσεις τέτοιου είδους αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους και μπορεί να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις στο ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια, η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα «σχεδόν κατέστρεψε» το ευρώ μέσα στο 2010, καθώς το οδήγησε σε απώλειες 17% και στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ετών. Όπως μάλιστα υποστηρίζει η ανάκαμψη του ευρώ δεν οφείλεται στο γεγονός ότι εξαφανίσθηκαν τα προβλήματα στην Ευρωζώνη, αλλά κυρίως στην ποσοτική χαλάρωση που ακολούθησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Ας μη γελιόμαστε: Η ελληνική κρίση είναι ζώσα και καλά κρατεί. Θα μπορούσε δε να πλήξει το ευρώ σκληρά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο. Ο καθένας στην αγορά νομισμάτων πρέπει να κάνει χώρο στο μυαλό του και να το σκεφτεί. Σε κάθε περίπτωση, εάν και όταν το θέμα ανακύψει και πάλι, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε», σημειώνει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος της Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elsoto avatar
  elsoto 02/11/2010 14:46:22

  http://www.businessinsider.com/theodoros-pangalos-debt-gaffe-2010-11#ixzz147eHCo40

  Greek Deputy PM Makes A Huge Gaffe, And Accidentally Reveals The Country’s Debt Plans

 2. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 02/11/2010 16:32:45

  Ειναι ατίθασα περίεργο το Πάγκαλος . Τωρα στα γεράματα και υπό ιατρική παρακολούθηση αμολάει περίργους χρισμούς (*).

  Μεχρι τωρα συνήθιζει να επιτίθεται αταβιστικά κατά των "Γερμανών" τωρα λέει τις "φιλοσοφίες" του, και "οποιον πάρει ο χάρος", αν και βασικά οταν μιλάν τα 3Π (**), εμάς παίρνει ο Χάρος.


  * Με το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ τι γίνεται ;
  Θα το μειώθεί καθόλου το τέρας που αποροφά την ικμάδα μας και μας τρώει ζωντανους ;

  **ΓΑΠ-Πάγκαλος-Παπακωνστντινου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.