17/09/2010 17:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Unicredit: Προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα, Πορτογαλία και ΙρλανδίαUNICREDIT: ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑΟ επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, Marco Annunziata αν και εκτιμά πως η κρίση που ταρακούνησε την Ευρωζώνη τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, προκαλώντας πανικό στις διεθνείς αγορές, έχει σχεδόν τελειώσει, η Ελλάδα παραμένει «επίφοβη».Όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει ο οικονομολόγος, βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, τόσο της χρηματοοικονομικής κρίσης όσο και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει, υπάρχουν ακόμη ανάλογες ανησυχίες με αυτές που κυριαρχούσαν τον Απρίλιο και το Μάιο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο σοβαρές και το ίδιο έντονες, καθώς υπήρξε δυναμική πολιτική απάντηση και χώρες όπως η Ισπανία, είχαν το θάρρος και προχώρησαν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο υπογραμμίζει πως υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα γύρω από το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Παρά λοιπόν τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και ούτε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, ο Annunziata επιμένει και σημειώνει πως σύμφωνα με τους traders, η ελληνική κρίση έχει σχεδόν καταστρέψει την όρεξη για ρίσκο των θεσμικών επενδυτών και αυτό το γεγονός θα οδηγήσει στον περιορισμό της ζήτησης για ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ιρλανδικά και ιταλικά ομόλογα το 2011.ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 17/09/2010 17:32:48

  "I sell the best Brandy and Sherry
  To make all my customers merry,
  But at times their finances
  Run short as it chances,
  And then I feel very sad, very".

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/09/2010 23:04:42

  σήμερα ξέφυγαν προς τα πάνω και τα επιτόκια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας...

  Η αναδιάρθρωση θα γίνει όταν έχουν ισορροπήσει τα νούμερά μας, για να φαινόμαστε "βιώσιμοι"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.