Times: Συντάσσουν μυστικά σχέδια για να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ το Μάιο
10/04/2015 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Times: Συντάσσουν μυστικά σχέδια για να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ το Μάιο

Ένα από τα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα παρουσιάζει δημοσίευμα των Times...

Ένα από τα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα παρουσιάζει δημοσίευμα των Times, το οποίο αναφέρει ότι μετά από αυτά που προέκυψαν με το έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας και το σχετικό έγγραφο για την Ελλάδα, περιμένουν τον Μάιο να την πετάξουν εκτός Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα συγκεκριμένα: «Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν εκπονήσει κρυφά σχέδια για να αποβάλουν την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς προετοιμάζονται η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση τον επόμενο μήνα.

Ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Το έγγραφο προειδοποιεί για ‘πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις’ αυτή την άνοιξη, εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η Ευρωζώνη συμφωνήσει για την επόμενη δόση της βοήθειας για την χώρα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

www.thetimes.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 10/04/2015 13:13:15

  Αὐτό πού ἤθελαν οἱ Συριζαῖοι ἀπό τήν ἀρχή, γι' αὐτό καί συμπεριφέρονται ἔτσι, σάν νά πηγαίνουν γυρεύοντας. Κι ὅταν ἡ καταστροφή συντελεσθεῖ, θά πουλήσουν κουτόχορτο στά γίδια ὅτι τάχα μου καί δῆθεν φταῖνε οἱ Εὐρωπαῖοι πού μᾶς ἔδιωξαν.

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 10/04/2015 16:35:58

  Με τέτοια δημοσιεύματα ,μην απορούν για αντι-ευρωπαισμό

 3. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 10/04/2015 17:37:12

  Πάλι "χρεωκοπούμε"; ΔΕΝ μπορούν να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη. ΔΕΝ προβλέπεται. Αν χρεωκοπήσουμε, αυτό θα γίνει με νόμισμά μας το ευρώ. Καλά, αυτοί οι ... σοβαροί δημοσιογράφοι-αναλυτές του Διεθνούς Τύπου δεν το ξέρουν; Και όλα αυτά την επόμενη μέρα που ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ η δόση και έπεσαν ελάχιστα τα spreads. Μην τυχόν και συνεχίσουν να πέφτουν, αποκατασταθεί καμιά εμπιστοσύνη των αγορών και ξεφύγει η Ελλάδα από τα νύχια των ... Εταίρων/Θεσμών/Τροϊκανών.

 4. Than avatar
  Than 11/04/2015 00:50:27

  Σχέδια για ενδεχόμενη άτακτη χρεωκοπία της Ελλάδας σίγουρα υπάρχουν, γιατί είμαστε πολύ κοντά σε αυτήν πια δυστυχώς. Αν και οταν συμβεί θα κληθούμε ενδεχομένως να διαλέξουμε αν θελουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, έστω κάνοντας μεταρρυθμίσεις στο "και πέντε" της χρεωκοπίας.Ένα είναι σίγουρο και δε θα αλλάξει ακόμα και σε αυτή την περίπτωση: δε θα μας δώσουν χρήματα οι εταίροι χωρίς μνημόνιο.Με οτι αυτό συνεπάγεται τελικά.

 5. Aegean Light avatar
  Aegean Light 11/04/2015 09:39:04

  Το δημοσίευμα διαψεύστηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τη Commission. Τίποτα δεν θα μας κάνουν διότι τους "πέφτουμε" πολύ ακριβοί οικονομικά , πολιτικά και γεοπολιτικά.

 6. Than avatar
  Than 12/04/2015 02:29:21

  Να μας "πετάξουν" έξω δε χρειάζεται.Σίγουρα δεν τους είμαστε "ακριβοί" πλέον.Είμαστε πολύ φθηνότεροι από την Ιταλία, την Ισπανία και άλλους που θα ζητήσουν ευνοϊκότερους όρους αν δώσουν χρήματα σε μας χωρίς προγραμμα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το παίζουμε και "δύσκολοι".Δε θα μας κάνουν σε καμία περίπτωση το χατίρι να πάρουμε ¨λεφτα χωρίς προγραμμα".Ο κίνδυνος της άτακτης χρεωκοπίας από δικό μας λάθος παραμένει όμως.

 7. foros1 avatar
  foros1 12/04/2015 09:34:36

  20 Ιουλίου: δόση περίπου 3,5 δισ. στην ΕΚΤ. εκεί θα παιχτούν όλα....

 8. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 12/04/2015 10:35:03

  Τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν. Απο την ηλιθιότητα των Δυτικών, μετά την Οσετία και ουσιαστικά την Γεωργία, πήρε την Κριμαία και σχεδόν όπου νά'ναι την Ουκρανία. Και τώρα περιμένει να ευοδοθούν τα σχέδια των Ευρωκρατών-Τραπεζιτών που θα του χαρίσουν και την Ελλάδα...Μήπως τελικά οι Ευρωκράτες μυστικά δουλεύουν για την ΕΕ απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.