15/11/2012 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

SZ:δάνεια από το ΕΤΧΣ στην Ελλάδα είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%

Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης.

Η δε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνεται, έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών της να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη που ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων, σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους.

Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την SZ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 15/11/2012 16:18:51

  Από τέτοιες ειδήσεις αρχίζει να διαφαίνεται ότι ο Σαμαράς το γυρίζει σιγά σιγά το καράβι. Αν δεν τον ρίξουν οι ιδεοληπτικοί εταίροι του νομίζω ότι μέχρι τα μέσα του 2013 θα έχει αλλάξει η εικόνα πλήρως.
  Αν γίνει αυτό ούτε νέα κόμματα χρειάζονται ούτε τίποτα , η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα απαλλαγμένο από λαϊκιστές πολιτικάντηδες που αδυνατούν με τα ντελικάτα χεράκια τους , που είναι φτιαγμένα για να μοιράζουν διορισμούς, να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.
  Δεν θα είναι εύκολο μιας και αν καταλάβουν οι της παλαβής αριστεράς ότι το καράβι ξαναμπαίνει στην ρότα του θα τα κάνουν όλα λίμπα μιας και θα χάνουν την ευκαιρία τους να εφαρμόσουν τις ξεπερασμένες , αποτυχημένες και ανελεύθερες θεωρίες τους.
  Αν όμως όντως τα καταφέρει χρωστάω μια συγγνώμη σε όλους αυτούς τους Σαμαρικούς του site που τον πίστευαν με τρόπο ... θρησκευτικό την εποχή που εγώ τον αμφισβητούσα. Φυσικά θα μου πεις στον χρόνο που πέρασε ο Σαμαράς πέρασε στις δικές μου θέσεις και οι περισσότεροι που τον λάτρευαν πέρασαν στον Καμμένο , οπότε μάλλον δεν υπάρχει κανείς να του ζητήσω συγγνώμη ...

 2. TARAMAS avatar
  TARAMAS 15/11/2012 19:09:08

  Ωραίος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.