07/12/2011 22:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

S&P: Yπό παρακολούθηση το ΑΑΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η S&P τοποθέτησε την Τετάρτη υπό αρνητική παρακολούθηση την αξιολόγηση με ΑΑΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τοποθετεί υπό αρνητική παρακολούθηση και τις αξιολογήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η S&P αναφέρει ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση με ΑΑΑ της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον υποβαθμίσει ένα η περισσότερα κράτη μέλη που έχουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση ΑΑΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η S&P τοποθέτησε υπό αρνητική παρακολούθηση 15 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η S&P υπογραμμίζει στην σημερινή της ανακοίνωση ότι τα κράτη μέλη με αξιολόγηση ΑΑΑ συνεισφέρουν το 49% του προϋπολογισμού της Ε.Ε και από αυτά μόνο η Μ. Βρετανία, η Δανία και η Σουηδία διατηρούν σταθερό outlook.

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η S&P αναφέρει ότι τοποθετεί υπό αρνητική παρακολούθηση τις αξιολογήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την αντίστοιχη κίνηση τη Δευτέρα για τα 15 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Η S&P σημειώνει ότι αν απομακρύνει από την αρνητική παρακολούθηση κάποιο κράτος μέλος, θα το κάνει και για τις τράπεζες του.

Στον κατάλογο με τις τράπεζες περιλαμβάνονται οι Commerzbank, Credit Agricole S.A, Deutsche Postbank, UniCredit, Rabobank Nederland, Societe Generale και Deutsche Bank.
 euro2day

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/12/2011 22:36:16

  ετσι οπως το πανε οι ''οικοι'',δεν ξερω αν θα ειμαστε STANDART αλλα σιγουρα βαδιζουμε για POORS

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/12/2011 22:38:12

  Αυτοί σε λίγο θα θέσουν υπό παρακολούθηση και τον εαυτό τους...

 3. Orestios avatar
  Orestios 08/12/2011 00:41:34

  Μα καλά, δεν ρώτησαν τον Γιούνκερ?

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/12/2011 14:55:40

  μεγάλη τιμή της κάνουν της Ενωσης.
  Ποιάς Ενωσης; Του Μπαρόζο και του Ρουμπουϊ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.