#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2012 21:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Reuters: Νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα - Δεν επιτυγχάνονται οι στόχοιΗ Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που οφείλει και αναμένεται να αποδειχθεί αναγκαία η περαιτέρω απομείωση του χρέους της, φέρονται ότι δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας αναμένεται να κληθεί να το καλύψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης χωρίς την συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι αξιωματούχοι φέρονται να είπαν ότι οι επιθεωρητές της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αναμένεται να αναφέρουν στην ανάλυσή τους για την βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα κληθούν να απομειώσουν ένα επιπλέον τμήμα των 200 δισ. ευρώ που τους οφείλει η Αθήνα ώστε το ελληνικό χρέος να μπορέσει να θεωρηθεί ξανά βιώσιμο. Ωστόσο δεν υπάρχει καμιά προθυμία από τα κράτη-μέλη ή την ΕΚΤ για μια τόσο "δραματική", όπως τη χαρακτηρίζει το πρακτορείο, κίνηση σε αυτό το χρονικό στάδιο.

Η κατάσταση στην Ελλάδα "έχει εκτροχιαστεί", είπε ο ένας αξιωματούχος. "Η ανάλυση (της Τρόικας) θα είναι φρικτή". Ο δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως η ανάλυση θα δείξει πως η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος θα φτάσει το -7% (προβλεπόταν -5%), κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. "Τίποτε δεν έχει γίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες", υποστήριξε ο δεύτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις λόγω των εκλογών. "Η κατάσταση απλά πάει από το κακό στο χειρότερο, και σε ό,τι αφορά το λόγο χρέους", είπε ο ίδιος αξιωματούχος, που φέρεται κατά το πρακτορείο να χαράσσει πολιτική και να εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις για το θέμα.

Η Ελλάδα απέχει πολύ από το να επιτύχει το στόχο της μείωσης του λόγου χρέους προς ΑΕΠ στο 160% ως το 2020, με τον έναν εκ των τριών αξιωματούχων να υπολογίζει ότι η υπέρβαση θα είναι ως και 10 εκατοστιαίες μονάδες (ή περίπου 30 δισ. ευρώ). Συνεπεία αυτού του γεγονότος το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το πρόγραμμα δανεισμού, κάτι που έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να πράξει εάν δεν εκπληρωθούν οι όροι του. Αυτό -προσθέτει το Ρόιτερς- συνεπάγεται πως η ΕΚΤ και η ευρωζώνη θα πρέπει να επωμιστούν όλο το κόστος. Και σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαζόταν νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.

Κάτι τέτοιο "δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα πολιτικά ακόμα, διότι ουδείς θα ήθελε να αρχίσει αυτή την συζήτηση", είπε ο πρώτος αξιωματούχος. Το ζήτημα της απομείωσης χρέους που διακρατούν κράτη "γίνεται όλο και πιο περίπλοκο", πρόσθεσε. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο, τουλάχιστον έξι κράτη-μέλη της ΕΕαντιτίθενται κατ' απόλυτο τρόπο σε μια τέτοια προοπτική, όχι μόνο διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πληροί τους στόχους που τίθενται αλλά και διότι το κόστος θα το επωμίζονταν οι φορολογούμενοι των ευρωπαϊκών αυτών χωρών.

"Η πολιτική δυναμική είναι αντίθετη στην οικονομική δυναμική", είπε η μια από τις πηγές. "Η οικονομική επιχειρηματολογία είναι σαφής -οφείλουμε να αναδιατάξουμε το ελληνικό χρέος για να γίνει βιώσιμο- αλλά δεν υφίσταται ουδεμία πολιτική προθυμία" γι' αυτό, εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/07/2012 04:33:43

  Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει. Να ξαναβάλουν το πρόγραμμα στις ράγες και να κάνουν τις διαρθρωτικές αλλαγές όσο αργά και αν είναι.

 2. abc avatar
  abc 25/07/2012 10:45:00

  Κούρεμα: H χαρά των Τραπεζιτών.
  Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό χρέος (Ελληνικά ομόλογα) στις αγορές πουλιέται στο 10-20% της αξίας του. Αυτη δηλαδή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του αξία. ( Π. Νομικός στο ΑΜΠΕ: Το ίδρυμα Greece Debt Free, διαγράφει ελλ. χρέος 2,5 δισ. ευρώ) βλ. και http://www.e-typos.com/Post.aspx?id
  Ηδη οι τραπεζίτες στο πρώτο κούρεμα με το PSI "δέχτηκαν" να πάρουν το 65%!!! του Ελληνικού χρέους! Κέρδισαν δηλαδή 45-55%!!!!!!
  Τώρα πόσα θα κερδίσουν?
  Οι Ευρωπαίοι, αφού ανέλαβαν αυτοί να ξοφλήσουν τους Τραπεζίτες στο ακέραιο για λογαριασμό της Ελλάδος (Για να μη μας βγεί τάχα το όνομα στην αγορά οτι είμαστε εκτός όλων των άλλων που μας έσυραν και μπαταχτσήδες και όχι βεβαίως για να μην χάσουν οι Τραπεζίτες τα κέρδη τους), χωρίς να ρωτήσουν τους φορολογούμενούς τους, ελπίζοντας οτι μέχρι να ξοφληθούν τα "χρέη" της Ελλάδας στους Τραπεζίτες σε 10-30 χρόνια αυτοί δεν θα το πάρουν χαμπάρι...
  Τώρα θα αναγκασθούν όπως φαίνεται να ξαναεξαπατήσουν τους φορολογούμενούς τους και να τους πείσουν οτι πρέπει να γίνει κούρεμα και
  των Ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ γιατί αλλοιώς η Ελλάδα θα σκάσει και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν εδώ και τώρα αντί σε 30 χρόνια πχ. τη ζημιά των Τραπεζών "τους"...
  Ενας κόσμος Τραπεζιτών αγγελικά πλασμένος...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ abc 25/07/2012 12:20:49

   Τελικά τι είναι "τραπεζίτες";
   Οι διαχειριστές - golden boys; Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για λειτουργικά κέρδη αλλά μόνον για τερατώδεις "μισθούς" και συντάξεις, αποζημιώσεις και κυρίως για bonus.
   Με λειτουργικό κέρδος ή με χασούρα, τα ίδια bonus, γιγαντιαίους "μισθούς" και συντάξεις εισπράττουν.
   Το πρόβλημα είναι ανάλογο με αυτό πού γινόταν με τα "στελέχη" της πάλαι ποτέ Σοβιετίας. Το σύστημα δεν το ενδιέφερε η πραγματική οικονομική αποδοτικότητα, αλλά άν "πιάνανε" τα αυθαίρετα προσδιορισμένα "πλάνα".
   Μέχρι που κατέρρευσε το όλο σύστημα.

   • abc avatar
    abc @ Ο Θείος 25/07/2012 13:13:58

    Θείε μιας και ξαναθέτεις το ιδιο ερώτημα, σου ξαναδίνω την ίδια απάντηση. Τραπεζίτες είναι οι 4 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο:
    http://english.pravda.ru/business/finance/18-10-2011/119355-The_Large_Families_that_rule_the_world-0/

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ abc 25/07/2012 16:08:13

     Αγαπητέ μου abc, μην υιοθετείτε άκριτα δημοσιεύματα ανακριβή ή συνωμοσιολογικά. Τα 2.5 εκατομμύρια του Greece Debt Fre ξάφνου έγιναν 2.5 δις στην αναπαραγωγή της συνέντευξης του εφοπλιστικού γόνου προς το ΑΜΠΕ και η Πράβδα δεν είναι και η πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης, ειδικά αν διαβάσει κανείς το άρθρο της (μεταφρασμένο στα αγγλικά από την .... Πορτογαλική έκδοση!) και δει τι λέει στ' αλήθεια. Shareholders Institutions με 1 και 3 και 4 % συμμετοχή σε εταιρίες, βαφτίζονται σε ... οικογένειες που ελέγχουν τον κόσμο. Και μπορεί να είναι συμπαθητική η αφέλεια που σας κάνει να πιστεύετε στην δωρική καταγωγή σας από πατέρα και μητέρα μετά το τεστ του National Geographic, αλλά μην εκτίθεστε παραθέτοντας πηγές που σας εκθέτουν, με όλο το σεβασμό. Καλημέρα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ abc 25/07/2012 12:22:43

   Κουρεμένα, ξε-κουρεμένα, ίδιοι τερατώδεις “μισθοί” και συντάξεις, αποζημιώσεις, bonus.
   Αμοίβονται ανάλογα με την "επιτυχία" τους, χε χε.

 3. avanti avatar
  avanti 25/07/2012 11:00:49

  Μπα, μόνο το Ελληνικό κούρεμα βλέπουν? το Ισπανικό, το Ιταλικό, για να μην πούμε για το Πορτογαλικό γιατί θα είναι κούρεμα φράντζας, εγώ βλέπω πολλά κουρέματα μαζί με τις σχετικές μιζ-αν-πλι.

  • abc avatar
   abc @ avanti 25/07/2012 11:41:57

   Αγαπητή Avanti, Καλημέρα. Τα σέβη μου και πάλι, πάντα τουλάχιστο ενα βήμα μπροστά απο εμένα...

   • avanti avatar
    avanti @ abc 25/07/2012 12:11:27

    Καλημέρα, όχι και εδώ ανταγωνισμό σε παρακαλώ..... απλά κάνουμε την προσπάθειά μας....

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 25/07/2012 12:48:35

  "Evan Ambrose-Pritchard argues that Germany is leading the drive to finally force Greece out of the Eurozone. Ambrose rightly places at least some, if not the lion's share, of the blame for this outcome at the feet of the Troika:

  This was entirely predictable – and was predicted by many critics – since Greece faced an IMF-style austerity package without the usual IMF cure of devaluation. The Troika's ideology of "expansionary fiscal contraction" – which the IMF has to its credit since abjured, but the fanatics in charge still swear by – is breaking a whole society on the wheel.

  The Greeks were never given a bailout plan that had any hope of success. And they deserved such a bailout, given the rest of Europe's culpability in this crisis for letting Greece into the Euro in the first place.

  Whether or not Greece can be forced from the Euro with little impact elsewhere remains to be seen. I doubt we will need to wait much longer to learn the outcome of Grexit. But the devastating train that is the debt crisis keeps rolling right along, currently crashing through Spain's economy."

 5. abc avatar
  abc 25/07/2012 20:12:20

  Aγαπητέ ΤΑΡΑΜΑ, μην νομίζετε οτι υιοθετώ ή πιστεύω χωρίς επιφύλαξη τίποτε. Απ' εναντίας ό,σοι με ξέρουν, άπιστο Θωμά με αποκαλούν. Ομως, δεν ξέρω αν το κατάλαβατε, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ έχετε ήδη συμφωνήσει μαζί μου. ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.
  Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ:
  1. H πραγματική τιμή του Ελληνικού χρέους στις αγορές τώρα είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ 10-20% της ονομαστικής του, ανεξαρτήτως πόσο έχει αγοραστεί και απο ποιόν. Σ' αυτό νομίζω συμφωνούμε.
  2. Οι 12 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου που συγκεντρώνουν πάνω απο το 50% του παγκόσμιου πλούτου είναι όντως αυτές που αναφέρει και το προπαγανδιστικό έντυπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εφημερίδα ΠΡΑΒΔΑ το τέως φερέφωνο της τέως ΕΣΣΔ. Τώρα αν ο economist πχ. στη θέση της UBS βάλει την ΒΝP, φαντάζομαι πάλι θα συμφωνήσετε μαζί μου οτι αυτοί οι 10-20 Υπερτραπεζίτες ευθύνονται για την Παγκόσμια κρίση των τραπεζών και όχι πχ. η Ισλανδία που χρεωκόπησε.
  Και πρωτίστως, πάνω απ' όλους ευθύνονται οι πρώτοι 3-4 πλουσιώτεροι στον κόσμο, ασχέτως αν είναι οι Rothchild,Rocfeller, Paulson, ή κάποιοι άλλοι.
  Αν επιμένετε να διαφωνείτε σ' αυτά, οι αναγνώστες θα μας κρίνουν αμφοτέρους...
  Οπως θα κρίνουν και ποιός απ' τους δυό μας είναι αφελέστερος...
  Πάντως το τεστ του National Geographic σας συνιστώ να το κάνετε, γιατί κάθε βοήθεια προς την επιστήμη είναι πραγματική πρόοδος και όχι σκουπιδοπαραγωγή...Εγώ θα πιστεύω μέχρι θανάτου στη Δωρική μου καταγωγή και όχι στο προπατορικό αμάρτημα. ή στην κόλαση...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ abc 25/07/2012 21:43:26

   Ρε abc πιστεύω ότι είσαι χρυσό παιδί (μου άρεσε το σχόλιό σου για την βοήθεια στην επιστήμη), αλλά κατά τα άλλα διαφωνούμε. Δεν υιοθετώ τη συνωμοσιολογική αντίληψη της πραγματικότητας, αλλά εσύ έχεις φάει "κόλλημα" με αυτή. Κάθε τράπεζα από αυτές που λες (και που δεν έχουν ούτε κατά προσέγγιση τα κεφάλαια που ισχυρίζεσαι) ανήκει με μικρά ποσοστά σε δεκάδες και εκατοντάδες οργανισμούς, εταιρίες, φυσικά πρόσωπα κλπ και η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων ή οικογενειών που δήθεν ελέγχουν τα πάντα, θυμίζει ταινία 007, αλλά όχι την πολύπλοκη πραγματικότητα.
   (Για το τεστ: Καλό για τη πρόοδο της επιστήμης αλλά μην τρελαίνεσαι: Ακολουθούν μόνο δύο προγονικές γραμμές από τις χιλιάδες που έχει κάθε άνθρωπος, το ποσοστό του προγονικού DNA που παρακολουθούν συνεπώς είναι απειροστό. Γι αυτό προέκυψαν π.χ. αφροαμερικανοί με ρίζες ευρωπαϊκές: έτυχε ο ένας από τους εκατοντάδες προγόνους τους (από την πατρική τη τη μητρική γραμμή) (0,001 %) να είναι λευκός. Σιγά τα ωά, το άλλο 99,999% τί είναι;).

   • abc avatar
    abc @ TARAMAS 25/07/2012 23:07:12

    Aγαπητέ ΤΑΡΑΜΑ , αν δεν σε εκτιμούσα και εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να σου απαντώ. Και φυσικά δεν θεωρώ δεδομένο οτι θα σε πείσσω να ασπασθείς τις απόψεις μου. Ομως απεχθάνομαι τις θεωρίες συνομωσίας, ενώ λατρεύω την επιστήμη όπως αντελήφθεις. Δεν πιστεύω λοιπόν οτι έχω πέσει θύμα αυτού που θεωρώ γελοίο και παράλογο.
    Πολύ καλά λες οτι:"Κάθε τράπεζα από αυτές που λες ανήκει με μικρά ποσοστά σε δεκάδες και εκατοντάδες οργανισμούς, εταιρίες, φυσικά πρόσωπα κλπ"
    Aυτονόητο. Ομως θα συμφωνήσεις υποθέτω οτι κάθε τράπεζα στον κόσμο έχει και έναν μεγαλομέτοχο που έχει και τις περισσότερες μετοχές απο όλους και συνήθως αυτός έχει και τον έλεγχο της Τράπεζας. Επίσης θα διάβασες υποθέτω χωρίς να το αμφισβητήσεις οτι πχ. οι Rotchild και Rocfeller που έιναι Αμερικανοί πολίτες, πρόσφατα αγόρασαν πολλές μετοχές της Γαλλικής τράπεζας Societe Generale ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχό της.
    Ετσι λοιπόν είναι προφανές οτι και στις 12 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου που συγκεντρώνουν πάνω απο το 50% του παγκόσμιου πλούτου κάποια άτομα ή οικογένειες (όπως καλή ώρα σε εμάς οι Λάτσηδες) έχουν το κουμάντο. Καμμία Υπερτράπεζα δεν είναι ομοσπονδία αυτόνομων μετόχων ή ομάδων μετόχων.
    Η σύνθεση της κοινωνίας με βάση την κατανομή του πλούτου είναι πυραμιδοειδής . Στην κορυφή της βρίσκεται ο πλουσιώτερος άνθρωπος Στο παρακάτω σκαλί οι δεύτεροι, παρακάτω οι τρίτοι κ.ο.κ μέχρι τον πολύ εκτεταμένο πάτο της που βρίσκονται οι σύγχρονοι σκλάβοι...Τι πιό λογικό οι πλουσιώτεροι του κόσμου στον οποίον η πιό επικερδείς επιχειρήσεις ακόμα και εν μέσω κρίσης είναι οι τράπεζες, να είναι οι Τραπεζίτες? (Οι Μεγαλομέτοχοι-μάνατζερς, όχι οι αποταμιευτές των 500 ευρώ)
    Χρειάζεται θεωρία συνομωσίας για να καταλάβουμε ότι όταν σκάει μια Υπερτράπεζα σαν την Leehman Brothers και καταρρέουν κράτη-πρότυπα σαν την Ισλανδία και την Ιρλανδία εξ αιτίας των Τραπεζιτών τους, οι Υπερτραπεζίτες σπεύδουν να καταστήσουν απαιτητά και ληξιπρόθεσμα τα δάνεια που αφειδώς παραχωρούσαν σε κράτη την περίοδο της ευημερίας, για να προλάβουν τις επόμενες τράπεζες που θα σκάσουν χωρίς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα στα ταμεία τους? Και δεν είναι αυτονόητο ότι για να το καταφέρουν αυτό θα σπρώξουν λίγο και με τους "οίκους αξιολόγησης" με τους οποίους ανέκαθεν βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία? Που είδες εσύ τη θεωρία συνομωσίας?

    Οσον αφορά το τεστ DNA δεν είμαι βιολόγος. Ομως πιστεύω οτι το πείραμα genographic είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει το πιό τεράστιο δείγμα ανθρώπινου DNA προκειμένου να έχει τα εγκυρότερα μέχρι σήμερα συμπεράσματα για την απώτερη καταγωγή των ανθρώπων μέχρι την αρχαιότερη-γυναίκα-απολίθωμα την αποκαλούμενη "Εύα"που βρέθηκε στη σημερινή Αιθιοπία...
    Είναι το πρώτο πείραμα αυτού του είδους που προσδιόρισε με την μέγιστη προς το παρόν δυνατή ακρίβεια τις βασικές γραμμές της εξέλιξης των ανθρώπινων φυλών.
    Η πρώτη εξ αυτών, η M1 όπως την λένε, έδωσε τους πρώτους πολιτισμούς της γής (Ασσύριοι,Χετταίοι, αιγύπτιοι, Φοίνικες Ελληνες, Ετρούσκοι) .
    Απ' ότι κατάλαβα εγώ, το τέστ αυτό δεν έδωσε μόνο σε κάποιους αφροαμερικανούς ρίζες Ευρωπαικές, αλλά σε ΟΛΟΥΣ τούς ανθρώπους της γής, και έδωσε επίσης σε ΟΛΟΥΣ τους Ευρωπαίους ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ρίζες αφού οι πρώτοι άνθρωποι απο τους οποίους προκύψαμε όλοι μας εμφανίστηκαν με την μετάλλαξη των ανθρωποπιθήκων πρίν 200-400 χιλιάδες χρόνια στην σημερινή ονομαζόμενη Αιθιοπία .

 6. abc avatar
  abc 25/07/2012 20:13:31

  Οχι ανταγωνισμό, μόνο συμπάθεια...

 7. abc avatar
  abc 25/07/2012 20:32:21

  “Evan Ambrose-Pritchard argues that Germany is leading the drive to finally force Greece out of the Eurozone".
  Το λάθος του Evan είναι οτι αν οι Γερμανοί ήταν ικανοί να τολμήσουν την έξωση της Ελλάδας απο το Ευρώ, απλώς δεν θα είχε χρειαστεί να το κάνουν, γιατί αν είχαν την ικανότητα να επιχειρήσουν αυτή την τόσο δύσκολη και ριψοκίνδυνη γι' αυτούς και την ΕΕ λύση, θα τους ήταν πολύ πιό απλό να λύσουν το Ελληνικό πρόβλημα σε 5 λεπτά με τη μέθοδο Πρόντι (Ξέρει αυτός).
  Ομως η ουσία είναι οτι το πρόβλημα δεν ήταν η Ελλάδα και μάλλον το φούσκωμα της υπόθεσης "Ελλάς" βόλεψε τους Γερμανούς στο να κρύψουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα που τώρα πλέον δεν κρύβεται πίσω απο το προπέτασμα "Ελλάς" και είναι η Ισπανία και κυρίως η Ιταλία.
  Grexit τώρα αποκλείεται γιατί εκτός του ότι ο χρόνος είναι πολύ πιο ακατάλληλος απ' ότι πριν ενα χρόνο, δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΕΛΟΣ για κανέναν στην ΕΕ αφού ούτως ή άλλως η Ελλάς είναι εκτός αγορών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.