12/01/2011 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oλι Ρεν: ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που δημιουργήθηκε την περασμένη άνοιξη για την υποστήριξη των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, χρειάζεται να ενισχυθεί και να διευρυνθεί , δηλώνει σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Ολι Ρεν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαθέτει 440 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών εγγυήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ και είναι ο κύριος φορέας της οικονομικής βοήθειας που αποφασίσθηκε την άνοιξη του 2010 από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υποστήριξη της Ελλάδας και, στη συνέχεια, της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, η πιστωτική ικανότητα του Ταμείου πρέπει να ενισχυθεί και η εμβέλεια της λειτουργίας του να διευρυνθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να αναθεωρήσει όλες τις επιλογές ως προς το μέγεθος και την εμβέλεια των χρηματοπιστωτικών μας στηριγμάτων, περιλαμβανομένων και όσων αφορούν τον νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ το 2013.

Η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποκλείσθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Ο Ολι Ρεν εγείρει και πάλι το θέμα τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες για επικείμενη ένταξη της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/01/2011 12:41:12

  Σήμερα, με την Πορτογαλία, ο Όλι και ο Κλώντ τους κουτούπωσαν τους ακριδο-καζινάδες του Χάρβαρντ.
  Αύριο, έχει ο Θεός.
  Εν τω μεταξύ, η εντεύθεν του Ατλαντικού "πέμπτη φάλαγγα" (των Βέστερβέλε Μπρίντερλε και co) έχει κατρακυλήσει στο 3 %. Τους βλέπω εξωκοινοβουλευτικούς, παρέα με τη RAF και το φάντασμα του Andreas Baader.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/01/2011 12:48:08

  1. Βιάστηκαν να μας υπαγάγουν στο ΔΝΤ, ενώ αν περίμεναν ένα Σ/Κ θα είχαμε υπαχθεί μόνο στον, υπό δημιουργία τότε, ευρωπαϊκό "μηχανισμό" [συστεμικά μιλώντας, για την οικονομία της συζήτησης...]
  2. Τώρα, που ο ΠΑΝ-ευρωπαϊκός "μηχανισμός" είναι επί θύραις, ακούγονται έντονα φήμες εξόδου Ελλάδας από το ευρωπαϊκό σκέλος χρηματοδότησης και υπαγωγής της μονομερώς και αποκλειστικά στη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

  Αν επαληθευθεί το δεύτερο, τι εξήγηση θα δώσουν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.