14/07/2013 19:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

NYT: «Το οικονομικό σωσίβιο έπνιξε την Κύπρο»

Στην ύφεση της κυπριακής οικονομίας και την συμπεριφορά της ΕΕ απέναντί της αναφέρονται σε εκτενές άρθρο τους οι New York Times.

«Αντί να μειώσει το πρόβλημα της Κύπρου, το σκληρό πακέτο διάσωσης που εκπονήθηκε για τη μεσογειακή χώρα συνέτεινε στην μεγέθυνση και επέκτασή του, με αποτέλεσμα αυτό που ξεκίνησε ως ένα τραπεζικό φιάσκο να εξελιχθεί σε μια βαθιά ύφεση της οικονομίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συρρικνωθεί κατά 9 τοις εκατό αυτό το έτος και 4 τοις εκατό το επόμενο έτος» αναφέρει το άρθρο.

Και συνεχίζει: «Αυτό είναι αρκετά κακό, αλλά, δεδομένου του ρεκόρ του ΔΝΤ να υποτιμά τον πόνο που υπομένουν οι αποδέκτες προηγούμενων διασώσεων, όπως η Ελλάδα, η ζοφερή πρόβλεψη θα μπορούσε να αποδειχθεί υπερβολικά αισιόδοξη. Σε μια έκθεση του Ιουνίου, το ταμείο αναγνώρισε ότι η οικονομική συρρίκνωση στην Ελλάδα μεταξύ 2009 και 2012 - περίπου 17 τοις εκατό έναντι της πρόβλεψης 5,5 τοις εκατό – «ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν».

Η οικονομία της Κύπρου έχει ελάχιστη σημασία για την ΕΕ, σημειώνει το άρθρο, έχει όμως μεγάλη σημασία «ως ένα δοκιμαστικό πεδίο για την ατελείωτη, όπως φαίνεται, ευρωπαϊκή κρίση».

nytimes

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2013 19:34:32

  Σώθηκαν και οι κουμπάροι.
  Ναι σε όλα.

 2. Hawk avatar
  Hawk 15/07/2013 08:57:21

  Η ατελείωτη ευρωπαϊκή κρίση... ακριβώς, και απ΄ότι φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της κρίσης η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά επεκτείνεται και σε όλους τους άλλους τομείς, δυστυχώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα σταδιακά θα οδηγηθούμε σε διάλυση της ευρωζώνης, δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και με ξαφνικό θάνατο.... από την στιγμή που το όραμα διαλύθηκε και δεν υπάρχουν ηγέτες να υποστηρίξουν με θέρμη και γενναίες αποφάσεις την έξοδο από την κρίση αλλά και τον προσδιορισμό καινούργιων στόχων.

 3. Albert avatar
  Albert 15/07/2013 09:35:07

  Η κρίση θα τεμαχιστεί και θα απορροφηθεί απο το κάθε κράτος ξεχωριστά. Απο τα πιο αδύναμα προς τα πιο δυνατά. Συνομοσπονδία γαρ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.