#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2011 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Moody’s : Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπίαΚούρεμα των ελληνικών ομολόγων της τάξεως του 60% προβλέπει ο Steven G. Cochrane, αναλυτής της Moody’s, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι δεν  υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ενδεχομένως να πρέπει να προετοιμαστούν για κούρεμα 60%, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή,  η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει , σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch μεταξύ των κορυφαίων fund managers.

Σημειώνεται, ότι επτά στους δέκα αναμένουν την χρεοκοπία το πρώτο τετράμηνο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/10/2011 21:04:06

  αχ καλοί μου άνθρωποι... Τι τους έχει πιάσει και λενε όλοι το ίδιο;

 2. vasilis avatar
  vasilis 19/10/2011 21:31:05

  σωπαααααααααααααα. εδω το εμαθε και ο πατερας μου που ειναι 90 ετων

 3. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 20/10/2011 00:25:12

  Σχέδια αργεντινοποίησης επεξεργάζεται το ΓΛΚ σε περίπτωση στάσης πληρωμών ενώ σύμβουλοι του Υπουργείου Οικονομικών μελετούν σενάρια αποτροπής μαζικών αναλήψεων από τις τράπεζες….
  20/10/11 - 07:41
  Εκτύπωση
  Εναλλακτικά σχέδια αποτροπής ακραίων καταστάσεων φαίνεται ότι επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες.
  Με βάση τα σχέδια αυτά σε δύο τομείς φαίνεται ότι κατά βάση επικεντρώνεται το ελληνικό δημόσιο.  1)Στην περίπτωση στάσης πληρωμών πως θα εξυπηρετηθούν μισθοί και συντάξεις και με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα εκδοθούν βραχυχρόνια ομόλογα.
  2)Πως θα αποτραπούν τυχόν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα.
  Για το σχέδιο έκδοσης βραχυχρόνιων ομολόγων το www.bankingnews.gr έχει πληροφορίες από συγκεκριμένες πηγές ενώ για το σχέδιο αποτροπής μαζικών αναλήψεων καταθέσεων από τις τράπεζες ως πηγή αναφέρεται γερμανική εφημερίδα που υποστηρίζει ότι έχει αλληλογραφία μεταξύ συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης με αναφορές στις καταθέσεις.
  Προφανώς και το ελληνικό δημόσιο παρασκηνιακά επιχειρεί να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαστεί επίσης για όλα τα ενδεχόμενα.
  Με βάση πληροφορίες εναλλακτικά σχέδια φαίνεται ότι επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην περίπτωση που υπάρξει στάση πληρωμών στην Ελλάδα.
  Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή «αρμόδια διεύθυνση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταξύ των εναλλακτικών σχεδίων που υπέβαλλε ως λύσεις σε περίπτωση στάσης πληρωμών ήταν η έκδοση βραχυχρόνιων τίτλων, εντόκων γραμματίων προς τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Κοινώς θα πληρωθούν για κάποιο προκαθορισμένο διάστημα με έντοκα γραμμάτια.
  Τα έντοκα γραμμάτια θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι συναλλασσόμενοι στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες και την ευφορία.
  Π.χ. το κράτος σε ένα δημόσιο υπάλληλο θα μπορούσε να του πληρώσει το 50% του μηνιαίου μισθού του και το άλλο 50% να του το καταβάλλει μέσω εντόκου γραμματίου.
  Τα έντοκα θα είναι για συγκεκριμένη χρήση και για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς.
  Ερωτήθηκε παράγοντας του υπουργείου οικονομικών αν υπάρχει σχέδιο έκδοσης εντόκων γραμματίων τα οποία θα διατεθούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, σε περίπτωση στάσης πληρωμών και ο αρμόδιος παράγοντας δήλωσε ότι «ναι συζητήθηκε αλλά ήταν ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος»
  Πηγή του www.bankingnews.gr ωστόσο αναφέρει ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπέβαλλε διάφορές προτάσεις και μεταξύ αυτών και την έκδοση ομολόγων και δεν είχαν καθόλου ακαδημαϊκό χαρακτήρα.
  Το ελληνικό δημόσιο δεν πράττει λάθος, είναι εύλογο σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για τον τόπο να επεξεργάζεται όλα τα σενάρια όλες τις δυνατές επιλογές.
  Σημειώνεται ότι ανάλογο σχέδιο πληρωμής των υπαλλήλων μέσω ομολόγων χρησιμοποίησε η Αργεντινή όταν χρεοκόπησε και προφανώς οι λύσεις αυτές έχουν δοκιμαστεί σε χώρες που χρεοκόπησαν και που σε κάποιο σημαντικό βαθμό απέδωσαν υπό την μοναδική αίρεση ότι αποτελούν λύση για πολύ βραχυχρόνια διαστήματα.
  Τα πράγματα είναι απλά αν το κράτος δεν έχει να πληρώσει θα εκδώσει τίτλους κατά βάση έντοκα γραμμάτια τα οποία είναι βραχυχρόνιας διάρκειας περνώντας το μήνυμα ότι λόγω της βραχυχρόνιας διάρκειας τους θα εξυπηρετηθούν.
  Επίσης σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο δεν είναι ξένη αυτή η λύση. Π.χ. το εφάπαξ πως το πληρώνει το κράτος με ομόλογα 2ετίας -3ετίας; Τις αποζημιώσεις στην παλαιά Ολυμπιακή πως τις κατέβαλλε το ελληνικό κράτος με ομόλογα λήξης του 2012 ή 2013.
  Η χρήση ομολόγων π.χ. στους απολυμένους της Ολυμπιακής λοιπόν δεν ήταν ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος αλλά πρακτική του κράτους προς απολυμένους πολίτες…

  www.bankingnews.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.