18/09/2012 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Kαταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Η παραπάνω απόφαση, επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. maria MADYTINOU avatar
  maria MADYTINOU 18/09/2012 16:18:57

  Χαίρομαι γιά τήν απόφαση!

 2. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 18/09/2012 16:27:06

  δηλαδή νόμος του Ιωάννη Μεταξά.
  Δηλαδή όλοι οι συνδικάλες πρέπει να καταθέταν στεφάνι στον τάφο του κάθε χρόνο.
  Χα.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/09/2012 18:15:49

  Άλλο ένα αυτονόητο που δεν τολμούσε κανείς να αγγίξει. Και έπρεπε να γίνει γιατί αν κάποιος δεν προσφέρει από ανιδιοτέλεια υπάρχει πάντα θέμα ιδιοτέλειας. Σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει γκρίζο.

 4. Ανδρεας avatar
  Ανδρεας 18/09/2012 20:46:11

  Αθανατη Ελλαδα!
  Στον αγωνα ενωμενοι,και στη μασα χωριστα! χα χα
  δεν θα δουμε ποτε ασπρη μερα σ'αυτο τον τοπο δυστυχως.

 5. δημης avatar
  δημης 19/09/2012 00:36:06

  ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ....Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ....
  ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ...ΒΓΟΥΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.....
  ΜΠΑ ..ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο...ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ... ΕΓΙΝΑ ΠΙΟ ..ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ -ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ....
  Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ...ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ...(ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ..)...
  ΠΡΟΤΑΣΗ : ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΤΟ...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ... ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ..(ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ;;;;)...
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ...ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟ...ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ..ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ) ΓΙΑ ΤΑ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.