09/06/2011 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

JP Morgan: τα τρία σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέουςΤρία σενάρια που ενδεχομένως να «παίξουν» για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα το 2013, παραθέτει σε έκθεσή της η JP Morgan, δίνοντας πιθανότητα 20% σε μια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μεσοπρόθεσμα. Όπως επισημαίνει, δίνει πιθανότητα 20% στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα, την ώρα που οι αγορές CDS προεξοφλούν πιθανότητα 60-65% τα επόμενα πέντε χρόνια. Τονίζει πάντως πως η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα είναι ουσιαστικά μηδενική
Τα τρία σενάρια

Το σενάριο της «λακούβας»: Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η Ελλάδα θα κάνει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι προκειμένου να φέρει το χρέος σε διαχειρίσιμο επίπεδο από μόνη της, αν και θα υπάρχει στήριξη ρευστότητας και από την ευρωζώνη. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση ή η διαγραφή του χρέους. Στο σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 60%.

Το σενάριο του «γκρεμού»: Με το δεύτερο σενάριο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, ωστόσο δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις του πακέτου διάσωσης. Με το σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 2/3 για μείωση του χρέους καθαρά και μόνο μέσω αύξησης του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής και πιθανότητα 1/3 μέσω ενός συνδυασμού αύξησης του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής και αναδιάρθρωσης χρέους. Στο σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 30%.

Το σενάριο της «μαύρης τρύπας»: Με πιθανότητα 10%, το σενάριο αυτό προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί καθόλου στους όρους και τις προϋποθέσεις του πακέτου διάσωσης, με αποτέλεσμα την βίαιη αναδιάρθρωση του χρέους και μια βαθιά ύφεση στην ευρωζώνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. μετρό-στάση γουδί avatar
    μετρό-στάση γουδί 09/06/2011 19:44:46

    και 4ο σενάριο: βρίσκουμε πετρέλαιο και κολυμπάμε στο χρήμα......χλωμό . για το 2ο μας βλέπω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.