04/07/2011 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H S&P θεωρεί επιλεκτική χρεοκοπία την ανακύκλωση του ελληνικού χρέους

Η Standard & Poor’s Rating Services ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυρίαρχη πρόταση για την χαλάρωση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού κρατικού χρέους, θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου.

Η ανακοίνωση αυτή της S&P δεν αλλάξει την αξιολόγηση της Ελλάδας η οποία παραμένει στο CCC μετά από την υποβάθμιση της 13ης Ιουνίου. Η ανακοίνωση ανέλυε μια πρόταση από τη γαλλική τραπεζική ομοσπονδία (FBF) που κερδίζει έδαφος μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, ως ένας τρόπος να βοηθηθεί η Ελλάδα να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της.

Η πρόταση της FBF περιλαμβάνει δύο επιλογές για την μετακύλιση του χρέους που ωριμάζει. «Εν συντομία, είναι άποψή μας ότι η κάθε μία από τις δύο χρηματοοικονομικές επιλογές που περιγράφονται στην πρόταση της FBF θα αντιστοιχούν σε χρεοκοπία, σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια», αναφέρει η S&P στην ανακοίνωσή της.Ο οίκος δεν θεωρεί καμία από τις δύο επιλογές αυστηρά ως «ανταλλαγή χρέους», αλλά και οι δύο θα θεωρηθούν ως «αντίστοιχη αναδιάρθρωση».

«Αυτό είναι διότι πιστεύουμε, με βάση και τις πρόσφατες ανακοινώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης, ότι ο σκοπός των χρηματοοικονομικών επιλογών είναι να μειώσει το ρίσκο μιας βραχυπρόθεσμης χρεοκοπίας ή μιας αναδιάρθρωσης χρέους με haircuts και να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση περισσότερο χρόνο να προχωρήσει με τη δημοσιονομική ενοποίηση και τις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η S&P. Περαιτέρω, ο οίκος τονίζει ότι πιστεύει πως και οι δύο προτάσεις θα ισοδυναμούσαν με την πώληση χρέους, ενώ και οι δύο θα επέστρεφαν χαμηλότερη αξία στους ομολογιούχους από ό,τι θα είχαν σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της επένδυσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/07/2011 14:11:36

  Ο θείος Ζάν Κλώντ ξέρει...
  Δυστυχώς τη "θεία Όλγα" την παρασύρουν ο Τσίμας και ο Πριτέντερ, χάνει συνέχειες τελευταία.
  Σε λίγο θα τσεκάρουμε και τ' αντανακλαστικά του "σούπερ Μάριο".

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/07/2011 14:25:55

  Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν "ψηλά" τα CDS, όσο παίρνει.
  Είναι και οι άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, όλο το "σύστημα" ομολόγων και ασφαλειών τους πάει πακέτο.

 3. δημης avatar
  δημης 04/07/2011 15:41:29

  ΖΗΤΩ Η...ΑΜΕΡΙΚΗ......(ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ...)
  ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.....

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/07/2011 15:52:26

  Δεν το πιστευω αυτο που διαβαζω !!! χαχαχαα
  Σοβαρα ?? μμμμμμμ

  ΠΠ

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/07/2011 15:59:48

  Συνηθισμένο τζαρτζάρισμα είναι, από τα πρώην, νύν κι επόμενα, το μάτς έχει λεπτά ακόμα - και καθυστερήσεις. Πολλά CDS λήγουν μέσα στο καλοκαίρι.
  Τα Γαλλικά και Ιταλικά γίδια δεν μασάνε ταραμά, αλλά για τα "δικά μας", δεν πάιρνω όρκο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.