14/09/2012 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Goldman Sachs: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η εξυγίανση στην Ελλάδα!!!

Η πρόοδος της Ελλάδας στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της έχει υπερβεί τις προσδοκίες της αγοράς, επισημαίνει σε σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs η οποία διαπιστώνει ουσιαστική βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Σε προηγούμενη έκθεση που είχε εκδώσει η GS τον Ιούλιο επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα, η οποία συνεχίστηκε με δυναμικούς ρυθμούς το τελευταίο δίμηνο. Το γεγονός αυτό έχει αρχίσει να αναγνωρίζει, αν και καθυστερημένα, η αγορά, παρατηρεί η επενδυτική τράπεζα.

Το πριμ κινδύνου των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν αντανακλά πλήρως τις βελτιώσεις που παρατηρούνται σε επίπεδο θεμελιωδών στοιχείων, ούτε την πιθανότητα περαιτέρω προόδου τους ερχόμενους μήνες, καθώς το πρόγραμμα εξυγίανσης αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι επενδυτές δεν αρκούνται στα θεμελιώδη στοιχεία όσο παραμένει ανοιχτό το δυσοίωνο σενάριο της εξόδου της χώρας από το ευρώ και η συνεπαγόμενη επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, αναφέρει η έκθεση.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνει η GS, το σενάριο αυτό θα απομακρυνθεί εάν η τρόικα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης, ύψους 31 δισ. ευρώ.

Προς το παρόν, πάντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψει μια συστημική κατάρρευση της οικονομίας. Και οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης, όμως, φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ελλάδα όσο αυτή εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, καταλήγει η Goldman Sachs.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. franc avatar
    franc 14/09/2012 19:15:09

    Μετά το σαλπισμα της συντεταγμένης υποχώρησης απο την Ευρώπη μέσω του εκπροσώπου της Μάριο Ντράγκι, η Goldman Sachs αυτοπροσώπως υπογράφει την αποχώρηση της "κρίσης" τους και απο την Ελλάδα...

  2. ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης 16/09/2012 07:42:50

    Χ....αρήκαμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.