FT: Το σχέδιο για εισβολή στο Νομισματοκοπείο και στροφή στη Μόσχα
25/07/2015 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

FT: Το σχέδιο για εισβολή στο Νομισματοκοπείο και στροφή στη Μόσχα

Τι ετοίμαζε η ομάδα Λαφαζάνη

Το σχέδιο μιας ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για εναλλακτικό σχέδιο με... κατάληψη του Νομισματοκοπείου, απασχολεί τους Financial Times οι οποίοι τονίζουν ότι βασικός στόχος του κ. Λαφαζάνη ήταν η σύλληψη του Γ. Στουρνάρα, η αρπαγή του θησαυροφυλακείου της ΤτΕ με τα 22 δισ. και η στροφή στη Μόσχα.

«Αυτά ήταν τα στοιχεία του κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που είχαν καταστρώσει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας», γράφει η εφημερίδα, που κάνει αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας, σε ξενοδοχείο, στις 14 Ιουλίου.

«Το πλάνο δίνει μία αίσθηση του χάους και των παρασκηνιακών κινήσεων καθώς η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από τη νομισματική ένωση, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει στους όρους για το δάνειο των 86 δισ. ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Επίσης υπενθυμίζουν την αποφασιστικότητα μίας σημαντικής πλευράς του κόμματος του κ. Τσίπρα για την επιστροφή στη δραχμή και την αύξηση του κρατικού ελέγχου στην οικονομία», σχολιάζουν οι Financial Times.

Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές αιφνιδιάστηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει τον έλεγχο του Νομισματοκοπείου, όπου βρίσκονται τα αποθέματα ρευστού της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το πλάνο δείχνει την προφανή αδίστακτη αποφασιστικότητα των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους, αλλά και την έλλειψη γνώσεων της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ευρωζώνης. Πρώτα από όλα, τα θησαυροφυλάκια στο Νομισματοκοπείο αυτή τη στιγμή έχουν μόνο περίπου 10 δισ. ευρώ σε ρευστό, αρκετά για να κρατήσουν τη χώρα για μερικές εβδομάδες αλλά όχι για τους 6-8 μήνες που υπολογίζεται ότι απαιτούνται για την προετοιμασία, δοκιμή και κυκλοφορία ενός νέου νομίσματος».

Η κυβέρνηση σύντομα θα διαπίστωνε ότι τα χαρτονομίσματα της χώρας θα ήταν άχρηστα, γράφουν οι Financial Times. Ούτε θα μπορούσαν να τυπώσουν περισσότερα 10ευρα και 20ευρα. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα καταλάμβανε το Νομισματοκοπείο, η ΕΚΤ θα κήρυσσε τα ελληνικά ευρώ ως πλαστά «θέτοντας όποιον προσπαθούσε να αγοράσει κάτι με αυτά στον κίνδυνο σύλληψης για πλαστογραφία», ανέφερε ένας κεντρικός τραπεζίτης. «Οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Η Ελλάδα θα απομονωνόταν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τις τράπεζες ανίκανες να λειτουργήσουν και τα ευρώ της άχρηστα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ακόμη και πριν από τη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο, ο κ. Λαφαζάνης αναζητούσε απελπισμένα σχέδια για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Δεδομένου του κομμουνιστικού παρελθόντος του κ. Τσίπρα και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης, η Αθήνα πίστευε ότι θα ήταν απλή υπόθεση να κερδίσει οικονομική στήριξη 5-10 δισ. ευρώ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε τη Μόσχα τρεις φορές από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία. Σε αντάλλαγμα με την υπογραφή για το νέο αγωγό, ήλπιζε σε προκαταβολή τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. ''Ηταν όλα μία φαντασίωση'', είπε ανώτατος Ελληνας τραπεζίτης. ''Τα όνειρα της Αριστερής Πλατφόρμας για δωρεάν φυσικό αέριο και δραχμή με ρωσική στήριξη, κατέρρευσαν''».

Απάντηση Λαφαζάνη: Βραβείο μυθοπλασίας στους Financial Times«Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του», αναφέρουν για δημοσίευμα των Financial Times συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το αιχμηρό σχόλιο που διατυπώνουν αφορά σε «δήθεν σχέδιο Λαφαζάνη και ‘Αριστερής Πλατφόρμας' περί δραχμής» και, όπως ειδικότερα τονίζουν «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».

«Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του», σχολιάζουν για το εν λόγω δημοσίευμα.

Πηγή:imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 25/07/2015 16:33:54

    Με τη φαιδρή μάσκα χειρουργείου, το ατσαλάκωτο κοστούμι, τα άλογα λόγια, -ο προκλητικός για τη νοημοσύνη και άκρως επικίνδυνος για τη χώρα, τριτοκοσμικός ψηφοθήρας- τυχερός ήταν που γλύτωσε από την οργή των τρελαμένων κατοίκων του πυρπολημένου Καρέα.

  2. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
    ΝΙΚΟΣ Ζ. 25/07/2015 17:38:35

    Δεν αποκλείω ο Λαφαζάνης και εν γένει οι Κομμουνιστές να είναι αφελείς όπως νομίζουν οι F.T.(Συνήθως οι ιδεολόγοι είναι και καλοπροαίρετοι=αφελείς...). To σίγουρο όμως είναι οτι το άρθρο τους επιβεβαιώνει τον Τσίπρα οταν λέει οτι οι Ευρωκράτες είναι όργανα των Μεγαλοτραπεζιτών σε σημείο που όχι μόνο έχουν απεμπολήσει ΟΛΕΣ τις ιδρυτικές ιδέες της ΕΕ, αλλά είναι και έτοιμοι να προβούν ακόμα και σε ποινικά αδικήματα, όπως η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ακύρωση των Ευρώ μιας χώρας της Ε.Ζ. χωρίς την απαιτούμενη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της, προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδια των Banksters... Kαι βέβαια δικαιώνουν τον Τσίπρα οταν ισχυρίζεται οτι οι Ευρωκράτες δεν του άφησαν ΚΑΜΜΙΑ εναλλακτική λύση, έχοντας πραξικοπηματικά μπλοκάρει ακόμα και το δικαίωμα της χώρας μας να επιστρέψει σο Εθνικό της νόμισμα...Αν ο Τσίπρας αλήθεια σκόπευε να μας πάει στη Δραχμή, θα είχε λάβει απο πριν τα μέτρα του. Δεν χρειαζόταν να κάνει ντου στο Νομισματοκοπείο. Μπορούσε π.χ. να είχε μετατρέψει τα αποθεματικά των Τραπεζών σε χρυσό και να παραχωρήσει μια στρατιωτική βάση στην Ρωσία. Αλλά πάνω απ' όλα, με το 62% στο ΟΧΙ μπορούσε να απευθυνθεί στο λαό με το 3ο μνημόνιο και να τον ρωτήσει αν το δέχεται ή αν προτιμάει τη Δραχμή. Ομως απεδείχθη οτι εξ αρχής ο Τσίπρας ήταν ειλικρινής όταν είπε οτι ο,τι κι αν κάνει θα έιναι με την προυπόθεση της παραμονής της χώρας στο Ευρώ. Άλλωστε σε 1-1,5 χρόνο η Γαλλία θα ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται την πλήρη υποταγή της ΕΕ στη Γερμανία, ή αν θα βγούμε όλοι μαζί απο το Ευρώ...Θα ήταν ανόητο να φύγουμε εμείς οι φτωχότεροι, πρώτοι και με τη θέλησή μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.