#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2011 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Forbes: Αφήστε την Ελλάδα να καταρρεύσειΓια κάποιο περίεργο λόγο, οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές σηκώνουν ψηλά τα χέρια όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Αφήστε την Ελλάδα να καταρρεύσει.

Πριν από 30 τόσα χρόνια, αρκετά από τα αναδυόμενα τότε οικονομικά κράτη είχαν  χρεοκοπήσει. Ένας από τους μεγάλους χαμένους ήταν και η Τράπεζα της Αμερικής, που είχε δανείσει ουκ ολίγα σε αυτές τις χώρες. Τότε επενέβη το ΔΝΤ, αναγκάζοντας τα κράτη αυτά να βάλουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη, αν ήθελαν να μπορούν να  δανειστούν χρήματα στο μέλλον.

Οι ιστορικοί της οικονομίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν κάποιο κράτος ξεπεράσει κάποια όρια στα ελλείμματά του καθώς και στα δημόσια χρέη του, τότε η οικονομία του βλάπτεται σοβαρά. Έχοντας αυτό υπόψη, η Συνθήκη του Μάαστριχτ καθόρισε με σαφήνεια αυτά τα όρια, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται, αν κάποια χώρα θέλει να συμμετέχει στο ενιαίο νομισματικό σύστημα.

Για να συμμετάσχει λοιπόν στην ΟΝΕ, το ετήσιο έλλειμμα στο προϋπολογισμό ενός κράτους δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 3% του ΑΕΠ του. Το δε συνολικό εθνικό χρέος δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ.

Στη περίπτωση της Ελλάδας, το συνολικό δημόσιο χρέος είναι περίπου 150% του ΑΕΠ της. Το βασικό ερώτημα είναι: Πως έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο;

Τον Φεβρουάριο του 2010, η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι με τη βοήθεια της Goldman Sachs, χρησιμοποίησε λογιστικά κόλπα για να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας της. Στην ουσία, η χώρα μαχαίρωσε πισώπλατα τους εταίρους της στην ΕΕ…. Παραβίασε τους όρους της Συνθήκης.

Οι Ευρωπαίοι έχουν δυο επιλογές. Πρώτον, να κάνουν αυτό που έκαναν οι πτωχευμένες χώρες πριν από τρεις δεκαετίες. Δεύτερον, να επαναφέρουν τη δυσλειτουργική και συνάμα καταστροφική συμπεριφορά της Ελλάδας.

Πριν από τριάντα χρόνια, οι προβληματικές χώρες επέλεξαν τη δύσκολη λύση. Για παράδειγμα, η σημερινή Βραζιλία έχει δημόσιο χρέος περίπου 30% του ΑΕΠ της, και πρόκειται για μια από τις πλέον δημοσιονομικά πειθαρχημένες χώρες του πλανήτη. Η δε οικονομία της ανθίζει.

Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταπιούν τη περηφάνια τους και δεν απαιτήσουν από την Ελλάδα να πετύχει δημοσιονομική πειθαρχία, το ερώτημα που θα τεθεί είναι: ποιος θα είναι ο επόμενος; Ήδη υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι.

Πρόσφατα μάλιστα τέθηκε το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η ίδια η Ελλάδα το αρνείται. Στη πραγματικότητα όμως, ποιος νοιάζεται; Η Ελλάδα απλά αντιπροσωπεύει το 2% του συνολικού ΑΕΠ της ευρωζώνης. Τυχόν κατάρρευσή της, δεν θα σημαίνει και πολλά πράγματα για τα οικονομικά της Ευρώπης. Η στήριξη όμως της Ελλάδας θα έχει πολύ πιο οδυνηρές πολιτικές παρενέργειες.

Ένα είναι το κρίσιμο δίδαγμα που προκύπτει από όλα αυτά. Ότι οι πολιτικοί, όπου και να είναι, άσχετα με τη πολιτική τους τοποθέτηση, θα ξοδέψουν αλόγιστα, αν τους δοθεί η ευκαιρία.

Όσο για τους επενδυτές, ας περιμένουν πρώτα και μετά να σκεφτούν να αγοράσουν ομόλογα που εκδίδουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, ή η Ισπανία. Πρώτα να δούμε τα «κουρέματα» και μετά ας πράξουν όπως νομίζουν.

Forbes

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. skeptiki avatar
  skeptiki 14/05/2011 10:38:46

  "Στη πραγματικότητα όμως, ποιος νοιάζεται; Η Ελλάδα απλά αντιπροσωπεύει το 2% του συνολικού ΑΕΠ της ευρωζώνης. Τυχόν κατάρρευσή της, δεν θα σημαίνει και πολλά πράγματα για τα οικονομικά της Ευρώπης."
  Tουλάχιστον κάποιος λέει το αυτονόητο, για τους θιασώτες της θεωρίας: "χρωστάμε πολλά και δεν θα μας αφήσουν να καταρρεύσουμε γιατί από εμάς ζούνε και τις εισαγωγές μας."

  • Ρεαλιστής avatar
   Ρεαλιστής @ skeptiki 14/05/2011 11:08:05

   Το ΑΕΠ έχει να κάνει με την παραγωγικότητα, επομένως η Ελλάδα δεν συμβάλλει και τόσο πολύ στην ανάπτυξη της ευρωζώνης ( πως θα μπορούσε άλλωστε με αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον που διαθέτει) και επομένως έχει μεγάλες εισαγωγές κυρίως από τα κράτη που ηγούνται στην ευρωζώνη. Αυτό που ενδιαφέρει τους Γερμανούς και Γάλλους δεν είναι τόσο η καταστροφή ή μη της Ελλάδος, όσο το να μην χάσουν τα χρήματα που δάνεισαν και να μην δημιουργηθεί προηγούμενο με παρόμοια φαινόμενα αναρχίας ( για την Ουγγαρία ούτε κουβέντα).

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/05/2011 11:03:00

  Μα δεν θέλει φιλοσοφία... Εχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν έχει πει την αλήθεια σε εμάς τους ίδιους. Κυβερνά με ψέματα. Για το εάν οι πολιτικοί γενικά έχουν πει την αλήθεια, επίσης παίζεται. ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός δεν τολμάει (απλά γιατί δεν θα εκλεγεί).

  Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα ευρύτερο Δημόσιο που από το 81 είναι άνδρον κακοδιαχείρισης και εκμετάλλευσης του Μη Δημοσίου, συν ταμείο αεργίας, ανεργίας και παρασιτολογίας.

  Το ευρύτερο αυτό Δημόσιο περιλαμβάνει και τους ΟΤΑ, βρωμερό κηφηναριό τεμπέληδων που από ανειδίκευτοι εργάτες και ημιμαθείς άχρηστοι έγιναν "υπάλληλοι". Ετσι έχουμε πολλούς υπαλλήλους στους ΟΤΑ και πολλούς Αλβανούς/ες και Πακιστανούς να κάνουν την δουλειά που φυσιολογικά θα έκαναν οι "υπάλληλοι".

  Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα σύστημα Παιδείας διεστραμμένο από το 1981 και μετά που παράγει τούβλα και ζώα -- θύματα και αυτά του "σοσιαλισμού α λα Γκρεκ"

  Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο ποσοστό των "επιχειρηματιών" και η πλειοψηφία των σημαντικών επιχειρηματιών είναι κρατικοδίαιτοι τσιφλικάδες που ελέγχουν την διαφθορά και την κατάπτωση.

  Η αλήθεια είναι ότι έμαθε ό κάθε ξένος υπάλληλος ότι λαδωνόμαστε και μας έχει λαδώσει για ό,τι έχουν και δεν έχουμε.

  Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ούτε "Δημοκρατία" και που και που θυσιάζουμε καμία Ιφιγένεια με αναστολή για να λένε τα κανάλια.

  Ζητώ συγγνώμη από όσους δουλεύουν στο ευρύτερο Δημόσιο, είτε αποτελούν εξαίρεση είτε θύματα αυτού του συστήματος. Επίσης ζητώ συγγνώμη από τους ήρωες που ποροσπαθούν και του Έλληνες που αντέχουν στην θάλασσα των φελών που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε. Ακούγομαι κακός; Η κυνική αλήθεια ενοχλεί.

  Και επειδή το σκεφτόμουν χτές... Να που έκαν θανάσιμο σφάλμα ο Καραμανλής o B': Όταν του την έπεσαν (με το πο πήγε να περάσει τον βασικό μέτοχο) έπρεπε να παραιτηθεί και να προκυρήξει εκλογές λέγοντας τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Εκβιαζόμενος ή μή. Αυτοί που δεν τον άφησαν είναι οι ίδιοι που θέλουν το Μνημόνιο και την παράταση της αδιέξοδης, μίζερης και πουλημένης ύπαρξής τους.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 14/05/2011 11:33:16

   Πολυ καλη περιγραφη Αρχαιε.
   ΝΑ συμπληρωσω στο ανιστορητο αρθρο του Φορμπς, οτι ΔΕΝ εκανε swaps μονο η Ελλαδα αλλα και η Ιταλια και η Ισπανια για δικους τους λογους !! Δεν μαχαιρωσαμε εμεις πισωπλατα την ΕΕ!! η ΕΕ Γνωριζε και Γνωριζει τα παντα ολα και ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ !! διοτι πολλα παιδια της εκακαν το ιδιο !!! Φορμπς μαϊ αςς.

   Εχςις απολυτο δικιο για ΚΚ !!! ... μπαμ και κατω ! αλλα μην ξεχνας οτι ξαναφαφτισε τον Αρχιερεα - φιλο ! ποιον???? τον Δρακο που με το Γιαννο και τ αλλα παιδια του Χρηματιστηριου και της Διαπλοκης αφαιρεσαν 1 Τρις απ τους Ελληνες, νταβατζιλικι, εμεσα και αμεσα !!

   Αε που οι ΑΠΕ ξεκινησαν το 1998 !!... ειδαν αερα στο ποσο κανει μια αδεια και χωθηκαν !... 1.000.000/ΜΒ Ευρω πουλουσαν το 2000 μια αδεια ΑΠΕ.-

   ΠΠ

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ archaeopteryx 14/05/2011 12:40:38

   Η περιγραφή του δημοσίου θυμίζει εκείνες τις καταστροφολογικές και ενίοτε εκ του πονηρού εκτιμήσεις περί 1.5 εκατομμυρίου ΔΥ που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ούτε οι μισοί.

   Επίσης είναι γνωστό από επίσημα στοιχεία ότι απ'όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μ.ο όσον αφορά τις δαπάνες του δημοσίου επί του ΑΕΠ, όπως επίσης και στον αριθμό των ΔΥ συγκριτικά με το σύνολο των εργαζομένων(π.χ. Σουηδία 30%,Γαλλία 21,2%,Μ.Βρετανία 17.8%,Ισπανία 13%Ελλάδα 11,4%)

   Αυτά περίμενα να τα γνωρίζει ένας σχολιαστής που αναφέρεται σε στοιχεία σ'ότι αφορά για παράδειγμα θέματα ενεργειακής πολιτικής και όχι να γράφει μυθιστορήματα.

   Το ότι νοσεί ο δημόσιος τομέας σε ζητήματα παραγωγικότητας, σωστής εκμετάλλευσης ανθρωπίνου δυναμικού,οργάνωσης και αξιοκρατίας είναι γνωστό αλλά δεν είναι αυτός η βασική αιτία που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ.

   Επίσης γενικοί αφορισμοί περί εκπαιδευτικού συστήματος που παράγει τούβλα και ζώα πέρα από ακραίοι, είναι και αναληθείς καθώς ακυρώνουν το έργο και την προσπάθεια χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες που παλεύουν ενάντια όχι μόνο στις αντιξοότητες του επαγγέλματος αλλά και στους διάφορους επίδοξους πράσινους και μπλε πολιτικούς που κάθε 4 χρόνια καταπιάνονται με το πως θα αποδομήσουν καλύτερα την δημόσια παιδεία.
   Αναρωτιέμαι από ποιο σχολείο και πανεπιστήμιο αποφοίτησε ο σχολιαστής, ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του στα τούβλα και τα ζώα και να δικαιούται να κρίνει τόσο ισοπεδωτικά και αυθαίρετα.

   Επίσης ο Καραμανλής Β καμιά αλήθεια δεν είπε στον ελληνικό λαό και ούτε είχε διάθεση να την πει όπως φαίνεται από την μετέπειτα στάση του.
   Κομματικό προϊόν οικογενειοκρατίας είναι, που αν δεν έφερε το επίθετο Καραμανλής το πολύ να ήταν ένας απλός βουλευτής.
   Αυτό ισχύει φυσικά και για άλλους γόνους πολιτικών, όλων των παρατάξεων.

   • rotten tomatoes avatar
    rotten tomatoes @ Κάποιος 14/05/2011 12:55:26

    Απόδειξη ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι πλινθοποιία είναι η περίπτωσή σου, κάποιε από το πουθενά.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Κάποιος 14/05/2011 12:59:56

    Πόσο πάει μία άδεια για επαγγελματικό αυτοκίνητο;
    Πόσο πάει μία άδεια στην Πολεοδομία;
    Πόσους άχρηστους έχει ο Δήμος στην περιοχή σου; Η Περιφέρεια Η Νομαρχία.
    Πόσους έχουν εν ενεργεία και πόσους στο ψυγείο σε όλες τις ΔΕΚΟ και την ΕΤΕ... Ή τους έστειλαν με εθελουσία
    Πόσοι αλήτες διαφημίζουν Γερμανικά καζανάκια σε ΜΚΟ του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΕΞ

    Αποφοίτησα από το Great School of Pasok και θίγω τα τούβλα και τα ζώα, όσον αφορά ικανότητες ανάλυσης, σύνθεσης και γνώσης. Αλλά δεν μου έδωσαν το πτυχίο γιατί δεν αντέγραφα και δεν πέρασα το τεστ της αρπαχτής.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ archaeopteryx 14/05/2011 13:18:07

     Αrchaeopteryx περίμενα συγκεκριμένα από εσένα μια πιο σαφή τοποθέτηση στο σχόλιο μου παρά εύκολες διαπιστώσεις για τις δυσλειτουργίες του δημοσίου(που και εγώ άλλωστε ανέφερα) ή λογοπαίχνια.

     Αντίθετα από τους διαδικτυακούς τραμπούκους, τύπου rotten tomatoes, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο.
     Μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητες που διαθέτουν.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 14/05/2011 15:22:05

      Δεν πειράζει σαπιοντομάτα έχουμε εσένα να με διορθώνεις και να ανεβάζεις το επίπεδο διαλόγου με τις δικές σου γλωσσικές δυνατότητες στο να βρίζεις, να χαρακτηρίζεις, να λες ανοησίες και να πετάγεσαι σαν μαιντανός.

     • rotten tomatoes avatar
      rotten tomatoes @ Κάποιος 14/05/2011 15:53:04

      Δεν χρειάζεται να κλαις δημόσια, μπορείς να το κάνεις και κατ' ιδίαν. Παρηγορήσου τώρα με τον δωρεάν τοματοπολτό που ενίοτε σου παρέχω για το πεντάλεπτο του γέλιου που μας παρέχεις.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 14/05/2011 16:03:28

      Ο καθένας προσφέρει ότι έχει.
      Εσύ προφανώς ντοματοχυμό από σάπιες ντομάτες.
      Χαίρομαι επίσης που σε κάνω να γελάς.
      Το γέλιο είναι υγεία.

     • rotten tomatoes avatar
      rotten tomatoes @ Κάποιος 14/05/2011 16:10:58

      ....και οι τομάτες έχουν βιταμίνη Α που κάνει καλό στην επιδερμίδα

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 14/05/2011 15:32:52

      Η τοποθέτηση του Ιθαγενή ήταν σωστή και σαφής. Δημόσιος τομέας δεν είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Δημόσιος τομέας είναι και οι μανατζερς των Δημοσίων Υπαλλήλων και οι σκιερές γωνιές των ΔΕΚΟ, και οι αμέτρητοι ημικρατικοί οργανισμοί αγνώστων λοιπών στοιχείων και οι 5 θυρωροί και οι 18 ταμίες του Δήμου μου και οι γκόμενες του αντιδήμαρχου που κάνουν τους χαφιέδες.

      Δημόσιος Τομέας είναι όλοι οι τέως ΓΓ υπουργείων που βρέθηκαν με ΜΚΟ και πράσινες μπίζνες σε όλη την Ελλάδα.

      Φόλοου δε μάνυ, και θα βρεις την σαπίλα.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 14/05/2011 11:03:29

  Δεν μας λένε απολύτως τίποτα από το Φορμπς. Μα, αν δεν κάνω λάθος, τα κριτήρια του 3%, και 60% κ.α. αυτό τον σκοπό είχαν. Αν η Ελλαδική κυβερνώσα αλήτ δεν φροντιζε για το εθνικό συμφέρον δεν φταίει γ' αυτό η "κακιά" κερδοσκοπία. Όχι, δεν ο αιγιαλός στραβός, στραβά αρμενίζουν. Ο ενεστώς επί τούτου.

 4. effie B. avatar
  effie B. 14/05/2011 11:37:42

  "Η Ελλάδα απλά αντιπροσωπεύει το 2% του συνολικού ΑΕΠ της ευρωζώνης. Τυχόν κατάρρευσή της, δεν θα σημαίνει και πολλά πράγματα για τα οικονομικά της Ευρώπης."
  αφου δεν σημαινουμε τιποτε γιατι δεν μας αφηνουν να καταρρευσουμε? γιατι προσπαθουν τοσο πολυ να μας σωσουν? απο ευρωπαικη φιλοπατρια? ουτε λογος! απλα ειμαστε ακομη βαθεια μολυσματικοι παρα το μεγεθος μας. και αυτο πρεπει να εκμεταλλευτουμε οσο ειναι καιρος και οσο ο "ιος" μας προκαλει μεγαλα side effects. ακομη ομως και αν τελειωσουμε η "μας" τελειωσουν, απο αυτη την κριση πρεπει να το καταλαβουμε οτι θα σωθουμε μονοι μας.
  τα γραφει πιο πανω ο αρχαιος, ταμπου του παρελθοντος οπως η μονιμοτητα στο δημοσιο, η μπαχαλοποιημενη επι πληρωμη δημοσια παιδεια και η επι φακελακιου δωρεαν υγεια, επι ταπητος, ρηξικευλετες αποφασεις, ρηξη με ολα και ολα απο την αρχη.
  οσο για το αρθρο του Forbes, βαθεια νυχτωμενοι οι περαν του Ατλαντικου φιλοι, η βαθεια διαπλεγμενοι σε σκοτεινα cds, swaps, και αλλα πολυπλοκα προιοντα μιας καζινο-οικονομιας υπο βαθεια κριση.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ effie B. 14/05/2011 11:45:25

   Έφη καλημέρα.
   Ακριβώς έτσι. Να προσθέσω ότι, όπως συζητήσαμε και παλια, τις Γαλλογερμανικές τράπεζες έσωσαν. να γιατί οι Γερμανοί (αλλά παραδοξως όχι οι Γάλλοι) άρχισαν να κελαηδούν για "ήπια" προσαρμογή κ.α..

   • effie B. avatar
    effie B. @ Νίκος 14/05/2011 12:20:30

    την καλημερα μου Νικο...

 5. parsifal avatar
  parsifal 14/05/2011 11:43:54

  Ετσι ακριβώς archaeopteryx. Και ποιός νοιάζεται εάν η Ελλάδα καταρρεύσει ! Σιγά μήν ζορισθούν επειδή θα πωλήσουν λιγότερα BMW και Porsche ! Στο μεταξύ ξεπούλησαν στα λαμόγια των οπλων και των τηλεπικοινωνιών το μισό Λονδίνο και το Παρίσι !Ανοίγουν αλλες αγορές, μεγαλύτερες και με βάθος δεκαετιών.
  Η οποιαδήποτε κυβέρνηση απλώς θα αναπαραγάγει το φαινόμενο της κατασπαταλήσεως, του παρασιτισμού και της αντιπαραγωγικότητος. Γιατί απλώς κανένας, μα κανένας δεν θα τολμήσει να βάλει χέρι στις εστίες που αναφέρεις : Δημόσιο, εκπαίδευση, εκτροφεία παρασιτικών τεμπελόσκυλων που κατ' ευφημισμό αποκαλούνται "τοπική αυτοδιοίκηση", "επιχειρηματικό" κατεστημένο κρατικοδίαιτων απατεώνων και γενικώς στο σύμφυρμα συμμοριών που αποτελούν την κατακερματισμένη νεο-ελληνική κοινωνία.
  Κάθε μια συμμορία και τα συμφέροντα της, οι αρπαχτές της, η omerta της και οι "πολιτικοί ταγοί" της. Ανθρωπάκια που βγήκαν απο την ιδια μήτρα των δήθεν καλών σχολείων, της δήθεν "αποκαταστάσεως της δημοκρατίας" , του ...επους του πολυτεχνείου και των πανεπιστημίων - εκτροφείων πρακτόρων της αμερικής. Αλλος με τις νεοταξικές, "εναλλακτικές" και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες του, αλλος με ενα "εθνικό επίχρισμα" και κλείσιμο του ματιού στην συμπαθή τάξη τ ων εργολάβων αυθαιρέτων, αλλοι με αναφορές σε ξερασμένες απο την Ιστορία θεωρίες... Ολοι με στρατιές οπαδών και "στελεχών" που γυαλίζει το μάτι τους για την διαδοχή και το πλιάτσικο σε οτι απέμεινε !

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ parsifal 14/05/2011 12:33:17

   Πάρσιφαλ καληνερα,
   πιστευω οτι θα ζοριστουν πολυ !! Εαν ηταν ευκολο θα μας ειχαν χρεωκοπησει!!! θα μας ειχαν πεταξει εκτος Ευρω !!!
   Οπως εχω πει και το πιστευω, εαν βγαλουν την Ελλαδα απο Ευρω, τα επομενα 5 λεπτα τα επιτοκια δανεισμου της Γερμανιας και των λοιπων τσατσαδων, θα ανεβουν 200-300 μβ. Θα δανειζονται ακριβοτερα !!! ΣΙΓΟΥΡΟ!!! Θα την πεσουν τα κορακια στο Ευρω και καλα θα κανουν !!! η ΕΚΤ θα ανεβασει επιτοκια στο 2.50%.
   Ποιες Τραπεζες θα αντεξουν?? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και δεν το καταλαβαινει κανεις! Οι Τραπεζες ΔΕΝ θα το επιτρεψουν!. Ειδη χανουν καταθεσεις, προβλεπουν κουρεματα, κουρευουν οσες μπορουν ( οχι μονο τα δικα μας !!! )...

   Ειναι ενα Power Game Τραπεζων. Ακουσες Ακερμαν χτες...

   κ εμεις αντι να σταθουμε απεναντι στην ασταθεια τους και να διακδικησουμε, λεγοντας, " ποιος θα χασει τα περισσοτερα εμεις η εσεις? καθηστε να τα βρουμε γιατι φευγουμε μονοι μας" κανουμε υποκλισεις χωρις λογο !! Επαναλαμβανω !! Χωρις Λογο !!

   ΠΠ a great day for freedom ( PF )

 6. Lakis Santa avatar
  Lakis Santa 14/05/2011 11:46:11

  O "periergos" logos, pou den einai Kai toso periergos, einai oti oi Evropaioi kai to DNT den einai koroida, opws polloi pistevoun.

 7. xmm avatar
  xmm 14/05/2011 12:02:59

  να μας πει ποσο ειναι το δημοσιο χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ των ΗΠΑ

 8. athamas avatar
  athamas 14/05/2011 12:27:10

  Ακούγεται ότι μεγάλο μέρος των Ελληνικών ομολόγων είναι στην κατοχή των εγχώριων με τις offshore λαμογιών και μη, για τον λόγο αυτόν υπογράψανε το μνημόνιο με υποθήκες και δεν πτωχεύσαμε από την αρχή .Όλος ο αγώνας του εντολοδόχο τους γεωργάκη είναι να καταφέρει να διασωθούν . Με όποιο κόστος ! Παραχωρώντας ακόμα και Εθνική κυριαρχία η κάνοντας την Ελλάδα μας εμπριμέ!

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/05/2011 12:28:36

  Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά ασαφή και εξαιρετικά δύσκολα.
  Η σημερινή ομάδα διαχείρισης (βλ. κυβέρνηση ΓΑΠ) έχει πλέον εξαντληθεί, αν υποτεθεί ότι είχε οποιοδήποτε σχέδιο εξ αρχής, ακόμα δηλ. και αν δεχθούμε ότι είχαν "τας καλλιτέρας των προθέσεων". Άρα, μην περιμένετε τίποτα παραπάνω απο αυτό που ο ΓΑΠ είναι σε θέση να προσφέρει: χαοτική διακυβέρνηση.
  Ο Σαμαράς εντούτοις δεν θα βρει μία κατάσταση εύκολη, ούτε η επανεκκίνηση θα είναι εύκολη, για να μην πω ότι θα είναι πολύ δύσκολη. Και η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν θα γίνει απέναντι σε μία Ευρώπη φιλική και έτοιμη να συναινέσει. Αντίθετα, θα βρει απέναντί του πολύ μεγάλα εμπόδια όταν επιχειρήσει κάτι τέτοιο.
  Σε κάθε περίπτωση, από τον Άδη που κατεβαίνουμε, δεν πρόκειται να έρθουμε στο φως προτού περάσουν τουλάχιστον 2 χρόνια. Το ουσιαστικό είναι ο Σαμαράς να βάλει τις βάσεις για μία νέα οικονομική πολιτική στην Ελλάδα, χωρίς τις σοσιαλιστικές-σοβιετικές αγκυλώσεις των περασμένων δεκαετιών. Αυτή θα είναι η βάση για να γίνει υπέρβαση της κρίσης, μαζί φυσικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

 10. Γιώτης Πάνου avatar
  Γιώτης Πάνου 14/05/2011 13:06:27

  Στο τέλος θα καταλήξουμε όπως και το γνωστό ανέκδοτο (για όποιον το ξέρει), που καταλήγει με τη φράση: " άι στο διάολο εσύ κι ο γρύλος σου", δηλαδή το χρέος σας.

 11. Karampinas avatar
  Karampinas 14/05/2011 16:01:13

  Γιατί να μην αφήσουν την χώρα να φαλιρίσει; Ολόκληρος παγκόσμιος και σε ειδική συνεργασία με την ΕΕ μηχανισμός στήθηκε ώστε να χρηματοδοτηθεί το ελληνικό δημόσιο. Αν δεν κάνω λάθος, η μεγαλύτερη παροχή του ΔΝΤ στην ιστορία σε κράτος. Το μόνο που ζήτησαν είναι να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί. (Ας αφήσουμε τις τρίχες του ΔΟΛ ότι τα επιμέρους μέτρα τα επιβάλει η σατανική Τρόικα). Η απλούστατη οικονομική αρχή: να μην δίνει περισσότερα χρήματα από όσα έσοδα έχει. Τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του; Όχι. Πήρε αποφασιστικά θεσμικά μέτρα, τομές, όπως μείωση του κράτους, αλλαγή καθεστώτος δημοσίων υπαλλήλων (πχ διάφορες κατηγορίες σε καθεστώς αορίστου), πώληση προβληματικών ΔΕΚΟ; όχι και εκεί. Μόνο αύξηση φόρων, και οριζόντιες περικοπές που ισοδυναμούν με εσωτερική υποτίμηση, και διέλυσε την αγορά. Ο Ελληνικός λαός επικροτεί την σοσιαλίζουσα πολιτική διαφύλαξης των κρατικών προνομίων και "κεκτημένων", βγάζει πρώτο σε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, και του έδωσε και ξεκάθαρη νίκη στην αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουν να μας κανακεύουν.

 12. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 15/05/2011 04:10:20

  Για τους δημόσιους υπάλληλους τι να πει κανείς..έχεις απόλυτο δίκιο...

  Ενα πράγμα σκεφτόμουν χθες και με αφορμή το Ζάππειο ΙΙ..Με ποιούς κρατικούς λειτουργούς θα κάνεις αυτά που σχεδιάζει ο Σαμαράς?..Ούτε αυτός σταμάτησε να χαιδευει τα αυτιά του απαίδευτου νεοέλληνα που άψογα περιγράφεις...

  Κάποτε, πρέπει να ειπωθούν αλήθειες...ο σπόρος των Ελλήνων που δεν πεθαίνει είναι ωστόσο εντελώς σάπιος..Ας τελειώνει ο μύθος του κακών πολιτικών και των εγκλωβισμένων αγαθών πολιτών..Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι των τελευταίων...Εξάλλου αυτοί ψηφίζουν και εκλέγουν..

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ Φακ Κωστας 15/05/2011 09:36:09

   Βλεπεις παντα ειχε καλυτερες επιλογες και τις απεριψε ο λαος.
   Τι πινεις και δεν μας δινεις?

 13. alexopth avatar
  alexopth 17/05/2011 02:03:21

  Kapoios 100% μαζί σου.
  Σιγά μη φταίνε οι ΔΥ γι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Προφανώς εξαιρώ τα μεγαλοστελέχη του "ευρύτερου" Δημοσίου (οτι στο καλό κι αν σημαίνει αυτό). Αν μας βάλουν να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον θα είναι ακόμα καλύτερα για τα σχέδιά τους. Τυχαίο άραγε οτι η ΔΕΗ (το πιο ωράιο φιλέτο) είναι μόνιμα στο στόχαστρο των ΜΜΕ; Τα ΜΜΕ δεν ήξεραν για τις συντεχνίες εδω και 20 χρόνια; Για τις αρπαχτές και τους αρχι-συνδικαλιστές;
  To οτι λείπουν 50 δις απο τις εισροές από το 1995 μέχρι σήμερα (νομίζω η Λ. Κανέλλη είναι η μόνη που το έχει αναφέρει - και δεν είμαι ΚΚ) θα το αναφέρουν καμιά φορά μιας και είναι το ΠΙΟ σημαντικό πράγμα για το χρέος;
  Αν δε μας πρήζανε πρωι-μεσημέρι-βράδυ για τους "άχρηστους" ΔΥ πως θα έπεφτε ο μισθός τους με τις ελάχιστες αντιδράσεις;
  Σαπίλα και διαπλοκή Δημόσιου Τομέα - Ιδ. Τομέα στην Ελλάδα; Στη δυτική αποκρατικοποιημένη κοινωνία να δείτε γιουρούσια που θα ζήλευε και ο Μωάμεθ ο Β. Μήπως η Siemens ήταν Ελληνική; Μήπως επειδή οι "δείκτες" διαφθοράς τους ειναι χαμηλά; Και σε μας θα ήταν αν την εξάγαμε μέσω θυγατρικών και άλλων τεχνασμάτων σε άλλα κράτη. Επειδή είμαστε ερασιτέχνες απατεώνες και μας βγαίνουν όλα στη φόρα;
  Οχι δεν είμαι ΔΥ....
  Ο λόγος του Kapoios προδίδει άνθρωπο με καλλιέργεια και επιπλέον έχει ρίξει και μια ματιά σε πραγματικά στοιχεία...
  Εύχομαι να βγει η χώρα μας από τη θηλειά θανάτου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.