25/10/2011 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Fitch: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας

Δύσκολη θα είναι η τυχόν εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ευρωζώνης προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνδιάσκεψης των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες και καθώς η ευρωπαϊκή ύφεση μοιάζει όλο και πιθανότερη.

«Γρήγορη λύση δεν θα υπάρξει, άσχετα από το τι θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης», είπε σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Dow Jones, ο Tony Stringer, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων στη Fitch.

Το ίδιο στέλεχος, χαρακτήρισε αφερέγγυα την Ελλάδα και προέβλεψε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι «αναπόφευκτη», ενώ προσδιόρισε ως παράγοντα ανησυχίας τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ο οίκος σημειώνει ότι οι τράπεζες στις περιοχές αυτές έχουν αθροιστικά έκθεση της τάξης των 360 δισ. ευρώ στο προβληματικό κρατικό χρέος της Ευρώπης, ενώ η αγορά ήδη προεξοφλεί σημαντική υποβάθμιση του ιταλικού και του ισπανικού χρέους.
Για την Ιρλανδία, αντίθετα ο κ. Stringer, σημειώνει πως «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος», σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/10/2011 15:51:51

  Πριν αρχίσει η επίθεση κατά των οικων αξιολογησης, η Fitch είναι ...Γαλλική. Και δεν λέει τίποτε άλλο από ότι λέμε 5-6 σχολιαστές εδώ μέσα από ... από πότε... Νομίζω από Αυγουστο 09; Με την έννοια να βόσκει από τον Δεκέμβριο του ο8; Σίγουρα από τον Απρίλιο-Καστελλόριζο-2010. 350 δις σε περιβάλλον αυξανόμενης λιτότητας και αφαίμαξης... εε... δεν θέλει Νόμπελ...

  Απλά δεν το λέμε πια χρεοκοπία, το λέμε "η αγάπη του Ραϊχενμπαχ"

 2. zame avatar
  zame 25/10/2011 22:20:50

  Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω;
  Εγώ πτωχεύω,
  εσύ κερδίζεις,
  αυτός πλουτίζει,
  εμείς πεινάμε,
  εσείς τα τρώτε,
  αυτοί μας πηδ@@...
  & εμεις σφυραμ..?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.