Eurostat: Ρεκόρ ανάπτυξης για την Ελλάδα στο γ
05/12/2014 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eurostat: Ρεκόρ ανάπτυξης για την Ελλάδα στο γ' τρίμηνο

Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα (0,7%), μαζί με τη Σλοβενία, επιβεβαίωσε σήμερα η Eurostat που έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στην ΕΕ.

Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν, ωστόσο, την ισχνή ανάπτυξη στην ευρωζώνη, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% (έναντι 0,1% το δεύτερο τρίμηνο), ενώ στην «ΕΕ των 28» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% (έναντι 0,2% το δεύτερο τρίμηνο).

Η ισχνή ανάπτυξη στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών που αυξήθηκε κατά 0,5% (έναντι αύξησης 0,3% το δεύτερο τρίμηνο).

Σε σύγκριση με τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου 2013, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,8% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,3%.

Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η Ρουμανία (1,8%), η Πολωνία (0,9%), η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Μ. Βρετανία (0,7%).

Στη Γερμανία ο ρυθμός ανάπτυξης δεν ξεπέρασε το 0,1% και στη Γαλλία το 0,3%, ενώ μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Ισπανία (0,5%).

Αντίθετα, ύφεση σημειώθηκε στην Κύπρο (-0,4%), στην Αυστρία (0,3%) και στην Ιταλία (-0,1%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίτο τρίμηνο του 2014 η ανάπτυξη στις ΗΠΑ ήταν 1%, ενώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,4% .

www.imerisia.g

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/12/2014 17:31:26

  Λετε γι αυτο αυτες οι επιθεσεις; σου λεει παλι οι βρωμοελληνες λες να τα καταφερουν; με τοσα που τους κανουμε; Και θελουν να βγουν κι απ τα μνημονια; και δεν αναγνωριζουν και τα Σκοπια; και θελουν και τα μαρμαρα του Παρθενωνα πισω; και μπορει να βρουν και τον Μεγα Αλεξανδρο στα εδαφη τους;Α πα πα τι λαος.... Ριχτους, βαρατε ολοι να τους εξαφανισουμε. Αμ δε....

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Ρηνα 05/12/2014 18:50:56

   Διαχρονικά όλες οι άλλες φυλές, θαυμάζουν απεριόριστα τον ελληνικό πολιτισμό αλλά κάνουν ότι μπορούν για να εξαλέιψουν τους σύγχρονούς τους έλληνες! Οι ρωμαίοι ΄πίστευαν ότι οι έλληνες ήσαν παλιά μεγάλαοι και σπουδαίοι αλλά στην εποχή τους ήσαν "γραικύλοι". Δηλαδή, ο πλούταρχος, ο πλωτίνος, ο αρίσταρχος, κτλ κτλ ήσαν γραικύλοι αφού ήσαν σύγχρονοι της ρώμης. Οι καρχηδόνιοι θαύμαζαν τον ελληνικό πολιτισμό, ειδικά μετά τον αλέξανδρο, αλλά στην ουσία κάνανε ότι χειρότερο μπορούσαν.
   Οι άραβες, μετέφραζαν τα έργα του αριστοτέλη και του πλάτωνα και διατείνονταν ότι ήσαν οι πραγματικοί κληρονόμοι του πνεύματός τους κι όχι οι σύγχρονοί τους έλληνες! τρομάρα τους!
   Την ίδια εποχή οι ευρωπάιοι ήσαν σε βαθύ σκοτάδι. Όταν ο βαρβαρισμός άρχισε να ψιλο υποχωρεί, αρχίσαν και αυτοί να το πάιζουν "απόγονοι ελλήνων". Βέβαια οι υπουλίες, οι αισχρότητες και η προπαγάνδα τους κατά των συγχρόνων τους ελλήνων ήταν απερίγραπτες. Τόσο πολύ που ακόμη και στο αντινιούζ διαβάζω για ... βυζαντινισμούς.
   Οι σύγχρονοι απόγονοι τους, μπορεί να θαυμάζουν βυζαντινα ψηφιδωτά, αρχαία αγάλματα αλλά για κάποιο λόγο οι σύγχρονοι έλληνες δεν τους γουστάρουν...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρηνα 06/12/2014 16:36:07

   ...και προχωρούν στην εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων κοιτασμάτων;

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 05/12/2014 19:17:03

  "Eurostat: Ρεκόρ ανάπτυξης για την Ελλάδα στο γ' τρίμηνο" Προσοχή! Ο Μπάρμπα - κάτι, ο μεσόκοπος και άλλοι σχολιαστές απαιτούν η ανάπτυξη να σταματήσει αμέσως! Στηρίζεται σε κατανάλωση, σε δανεικά, σε φούσκες, πάει να μας βγάλει από τον ενάρετο κύκλο του πόνου και της λογικής... Ηανάπτυξη δεν βασίζεται στην λογική και την πραγματικότα που εμείς οι υπόλοιποι δεν την πολυκαταλαβαίνουμε έτσι κι αλλιώς!

 3. dim avatar
  dim 06/12/2014 13:16:37

  Να σημειωθεί ότι αυτό το +0,7% είναι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αν συγκρίνουμε το φετινό τρίτο τρίμηνο, με το αντίστοιχο περσινό, η αύξηση είναι +1,6%... Αν δεν είχαμε τη πολιτική αβεβαιότητα, θα είχαμε και το τέταρτο τρίμηνο ανοδικό, και σίγουρα το 2015 θα μπορούσε να πιαστεί το +3%... Τώρα με όλα αυτά, φοβάμαι ότι θα φρενάρει η ανάπτυξη, και ενώ η πραγματική ευθύνη θα είναι στο Σύριζα, οι πολίτες για άλλη μια φορά δε θα το δουν έτσι, και θα λένε δε πέφτει η ανεργία, δεν έρχεται ανάπτυξη κλπ. Είναι σαν τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Ενώ αν όλα ήταν ομαλά θα είχαμε ανάπτυξη, έρχεται ο Σύριζα, προκαλεί επίτηδες αναταραχή και κακό κλίμα, ώστε να μπει φρένο στις επενδύσεις, θέλει να προκαλέσει πολιτική αβεβαιότητα και προεκλογικές περιόδους και επαναληπτικές εκλογές, ώστε να μην έρθει η ανάπτυξη, και μετά θα λέει ότι δεν ήρθε η ανάπτυξη και η πολιτική ήταν αδιέξοδη...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dim 06/12/2014 16:38:31

   Μα ο σύριζα υπάρχει λόγω της κρίσης. Διαφορετικά θα ήταν στο 5% ακόμη. Άρα τρέφονται από αυτό και θέλουν απεγνωσμένα να μην ξεφύγει η χώρα από αυτό γιατί θα σβήσουν μαζί του...

   • dim avatar
    dim @ Γεώργιος Τ. 06/12/2014 16:53:01

    Δυστυχώς μόλις σήμερα ανοίγοντας μια εφημερίδα και διαβάζοντας το παρακάτων εκπληκτικό συνηδειτοποίησα οριστικά ότι όχι μόνο πολύ σωστά ο Σύριζα υπάρχει λόγω της κρίσης, αλλά και ότι η κρίση υπάρχει (και δυστυχώς θα συνεχίσει να υπάρχει, και θα γίνει και χειρότερη με την έλευση του Σύριζα) λόγω της νοοτροπίας του ελληνικού λαού... Άποψη της κοινής γνώμης σε δύο τόσο απλά και ξεκάθαρα για εμένα (και πίστευα και για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού) ερωτήματα: κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια (συμφωνώ 42% !!!, διαφωνώ 56%), κατάργηση συνταξιοδότησης κάτω των 62 (συμφωνώ 31% !!!!, διαφωνώ 67%)... Δηλαδή σε δύο τόσο ξεκάθαρα ζητήματα, που το συμφωνώ έπρεπε να το αγκαλιάζουν όλοι οι σκεπτόμενοι, λογικοί, παραγωγικοί άνθρωποι μιας κοινωνίας, και να ξεπερνάει το 80%, κι όμως αυτό το τόσο ξεκάθαρο «συμφωνώ» είναι μειοψηφία !!!!! Με τέτοια νοοτροπία του «παρτάκια» Έλληνα, της κυριαρχίας αυτής της μίζερης, εγωκεντρικής αριστεράς εδώ και 40 χρόνια, δε πήγαμε ποτέ μπροστά, και δε πρόκειται να πάμε και ποτέ μπροστά διότι πολύ απλά αυτή η νοοτροπία είναι πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, και άρα πάντα θα ψηφίζει «λεφτά υπάρχουν», «τσοβόλα δώστα όλα», «θα καταργήσουμε έναν έναν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις στο 2009» κλπ κλπ κλπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.