#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2013 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Deutsche Bank: Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογέςΜετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα αφορά στον επίσημο τομέα, σημειώνει έκθεση της Deutsche Bank, στην οποία επαναλαμβάνεται και πάλι η εκτίμηση του οίκου για ύφεση στην ελληνική οικονομία και κατά το 2013.

Την ίδια στιγμή, ο οίκος υποβαθμίζει τον κίνδυνο για διάσπαση της Ευρωζώνης τουλάχιστον μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση της γερμανικής τράπεζας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προκαλέσει εντός του νέου έτους την αβεβαιότητα που δημιούργησε το 2012, ωστόσο η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να είναι αδύναμη.

Ο οίκος τοποθετεί στο 4,2% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 και προειδοποιεί πως η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη φέτος με ένα συνδυασμό γεγονότων, όπως περιορισμένες επενδύσεις, περιορισμένη ανάπτυξη, αλλά και εμπιστοσύνη για τη βιωσιμότητα του χρέους της.

Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Deutsche Bank προειδοποιούν και για τον κίνδυνο νέας πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα.

'Οπως όμως ο οίκος υποστηρίζει στην εν λόγω έκθεσή του, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης εντός του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικά, εξηγεί πως η διάσπαση του ευρώ δεν αποτελεί το βασικό του σενάριο.

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, η Ευρωζώνη θα εξέλθει της ύφεσης από τα μέσα του 2013, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι τοποθετούν μάλιστα στο 1,1% την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το επόμενο έτος, 2014.

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι προσπάθειες με στόχο τη μεγαλύτερη ενοποίηση συνεχίζονται -και θα συνεχιστούν- αλλά σίγουρα η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως σε άλλη έκθεσή της η Deutsche Bank εξετάζει την ανταγωνιστικότητα των χωρών GIIPS (των χωρών δηλαδή που έχουν μπει σε πρόγραμμα λιτότητας: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) συν τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα σκορ στην περιοχή, έχει δηλαδή καταφέρει σημαντική βελτίωση στη θέση της ανταγωνιστικότητάς της.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 26/01/2013 15:38:45

  Ναι, καντε ονειρα... Αν θα δεχθει OSI η πλειοψηφια των βορειων βουλευτων, θα χασω καθε ιδεα και εκτιμηση που τους ειχα. Θα φανει ποσο αχυρανθρωποι ειναι και αυτοι που τους σερνει ο αρχηγος τους απο την μυτη. Πως θα πουν στον κοσμο οτι τελικα θα χαρισουμε μερικα λεφτα στους "κακομαθημενους Ελληνες"; Μηπως θα τους πουν οτι τα πηραμε και με το παραπανω απο φορους και ιδιωτικοποιησεις;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Φοιτητης 26/01/2013 19:09:09

   Transferunion λέγεται η γενική περιγραφή. Αλλιως, αμοιβαιοποίηση του διακρατικού χρέους.
   Μπορεί να μη γίνει άμμεσο OSI. Αλλά ήδη τα επιτόκια που ορίσθηκαν για τον δανεισμό με τον χρόνο αποπληρωμής, άν τα υπολογίσεις σε σχέση με τα ισχύοντα προεξοφλητικά επιτόκια, συνιστούν ήδη μεταφορά χρέους.
   Δεν χρειάζεται να κάνεις "κούρεμα" του κεφαλαίου σ' ένα δάνειο, για να μεταφέρεις ένα μέρος του βάρους της εξυπηρετησής του απο τον δανειζόμενο στον δανειστή. Το χρήμα έχει κόστος, που είναι συνάρτηση του χρόνου. Άν βάζεις πολύ χαμηλά επιτόκια και μεγάλο χρόνο αποπληρωμής, πέρα από κάποιο σημείο, ο δανειζόμενος ελαφρώνεται και το βάρος που γλυτώνει πάει στον δανειστή.

   • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
    ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ Uncle Stgm 27/01/2013 12:50:42

    Αγαπητοί - ές του antinews .

    Το πρώτο κι΄ουσιαστικό είναι αυτό που περιέγραψε ο Θείος.

    Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί με Πολιτικό "τρόπο" . Δηλ. θα δημιουργήσουν "κλίμα" στην Ευρωζώνη , που για λόγους σταθεροποίησής της , θα καταστεί αναγκαία μια "άλλη" παρέμβαση , ήτοι ... κι' επίσημο (αυτή τη φορά) κούρεμα .

    Αν έχετε ακουστά "Τα κατά Συνθήκη Ψεύδη" ... ο Μαξ Ντορντάου σε νέα έκδοση. Εδώ οι παν/κοί του Μάντσεστερ εξέδωσαν βιβλίο "ο Μακιαβέλι και το Σύγχρονο Μάνατζμεντ" και το προλόγισε στην ελληνική του έκδοση ο.... Π. Κωστόπουλος !

 2. ΝΠ avatar
  ΝΠ 26/01/2013 20:30:20

  Uncle Stgm:Από τις καλύτερες παρεμβάσεις σου,
  η τελευταία (25-1-) για το φορολόγικό.
  Να επανέλθεις.
  Αφορά όλο το πολιτικό..τόξο.
  Φυσικά,και κάθε πολίτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.