#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2011 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Der Spiegel: Σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να κατέθεσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με αποσπάσματα άρθρου του περιοδικού Der Spiegel, που προδημοσιεύεται στο ‘Spiegel-Online’.

Ο Ρέγκλινγκ πριν από λίγες εβδομάδες κατέθεσε στις χώρες της Ευρωζώνης και στην Κομισιόν, την πρόταση αυτή, που συζητήθηκε, επίσης, στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην τελευταία τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το περιοδικό.

“Οι σκέψεις αυτές βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση”, αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι "αυτή είναι μία καλή ιδέα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα πλεονεκτήματα της πρότασης είναι ότι “θα μειωθεί το βάρος στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και - σημαντικότερο - δεν θα τρομοκρατηθούν οι επενδυτές αφού κανείς δεν θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση από τις απαιτήσεις του”.

Βάσει του σχεδίου το Ταμείο από τα μέσα που διαθέτει θα δώσει δάνειο στην Ελλάδα, με το οποίο θα επαναγοράσει ομόλογά της. Επειδή η αξία των ελληνικών τίτλων είναι αυτή τη στιγμή κάτω από την ονομαστική τους τιμή η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε εκούσια παραίτηση των πιστωτών από απαιτήσεις τους.

Το Spiegel επισημαίνει ότι ο Ρέγκλινγκ είχε επεξεργαστεί με επιτυχία αντίστοιχο σχέδιο για τη διάσωση των υπερχρεωμένων Φιλιππίνων κατ΄ εντολή του ΔΝΤ στη δεκαετία του ‘90.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/01/2011 02:11:35

  Είναι μιά καλή ιδέα, που θα μας δώσει μια ανάσα, αλλά η πορεία δεν αναστρέφεται αν δεν γίνουμε ανταγωνιστικοί (=αν δεν υπάρξει ανάπτυξη). Και στο σημείο αυτό ΚΑΜΜΙΑ ισχυρή πρόταση δεν κατατέθηκε, από κανέναν "επίσημο", από μέσα και από έξω.
  Την δική μου την ξέρετε: ΔΡΑΧΜΗ!
  Αλλά εγώ δεν είμαι επίσημος...

  • js avatar
   js @ ΠΗΛΕΑΣ 23/01/2011 10:51:50

   μεταξυ σκυλας (δραχμης) και χαριβδης (ευρο) τι ειναι το καλυτερο ?

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ js 24/01/2011 00:10:08

    Σκύλα, βεβαίως! Γιατί θα είμαστε εμείς αφεντικά της. Και γι' αυτό στο παρελθόν περάσαμε σχεδόν πάντα μέρες ανόδου και προκοπής, ακόμα και με 20% πληθωρισμό. Ενώ επί Χάρυβδης περάσαμε μέρες αποκλειστικά και μόνον καθόδου και μας έκατσαν και τα συνεπακόλουθα Καγιέν στο λαιμό. Οπότε,αν δεν οδηγάς ήδη ένα, έχεις πρόσθετους λόγους να την καταριέσαι.

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΠΗΛΕΑΣ 23/01/2011 11:59:49

   Σωστοοοοοος!!!

 2. athamas avatar
  athamas 23/01/2011 11:54:18

  Με την μπακαλίστικη οικονομική, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας έγκειται στις συμφωνίες που έχει θεσπίσει η ένωση των χωρών χάλυβα, για την διακίνηση τον προϊόντων , και όχι στο νόμισμα, δηλαδή δεν μπορεί να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τον αγρότη παραγωγό αγγουριών, με τον παραγωγό βιομήχανο προϊόντων υψηλής τεχνολογίας !

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ athamas 24/01/2011 00:16:38

   Γι' αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ, αγγουροποιέ, χρειάζεσαι την δραχμή. Γιατί "ο χάλυβας" χρησιμοποιεί σαν εργαλείο του (και δημοκρατικότατα) το Ευρώ και μέσω αυτού αδειάζει την τσέπη σου.
   Και γι' αυτό πρέπει ο "λογιστάκος" να πληρώσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.