28/08/2012 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Credit Agricole-Eμπορική: Πάει πίσω η απόφαση για το που θα πουληθεί η τράπεζα

«Η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου» δήλωσε ο Ζαν Πολ Σιφλέ (Jean Paul Chifflet), διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, σε σημερινή συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ομίλου για την Εμπορική, ο κ. Σιφλέ απάντησε:

«Έχουμε δεχθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από ελληνικές τράπεζες. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη με ποια θα προχωρήσουμε, καθώς οι συζητήσεις που διεξάγονται είναι σύνθετες και εμπλέκουν πολλούς φορείς, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ελληνικές αρχές, καθώς επίσης η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διάφορες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

»Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ως αντικειμενικό στόχο να βρεθεί μία θετική λύση σε αυτό το σύνθετο ζήτημα. Η θετική αυτή λύση είναι που θα αποδείξει, άλλωστε, και την ικανότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης να προχωρήσουν. Κατά την άποψή μου, η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου».

Νωρίτερα, o κ. Σιφλέ, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, εκτίμησε ότι η επίτευξη συμφωνίας για την Εμπορική με μία από τις τρεις τράπεζες θα μπορούσε να είναι «θέμα εβδομάδων», ενώ ο γαλλικός όμιλος φαίνεται διατεθειμένος να διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στο νέο σχήμα, εφόσον οι προϋποθέσεις που τίθενται από το ΤΧΣ και την ΤτΕ είναι ευνοϊκές προς ξένες επενδύσεις και δεν τις αποθαρρύνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 28/08/2012 21:40:09

  Καλό μήνυμα.

  Μήπως οι Γάλλοι βλέπουν τελικά παραμονή στο Ευρώ και αναδιπλώνονται;;;

 2. abc avatar
  abc 28/08/2012 21:49:53

  Γιατί οι Γάλλοι πίστεψαν ποτέ το Grexit?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.