15/09/2009 15:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Cosco και εκλογές

Στο αίτημα της Ένωσης Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να ανασταλεί η ισχύς της συμφωνίας για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO Pacific αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «21st Century Business Herald», με πηγή πρόσφατο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Σύμφωνα με το κινεζικό δημοσίευμα, το αίτημα της Ένωσης απευθύνεται σε όποιο κόμμα θα σχηματίσει Κυβέρνηση μετά από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, και αφορά την επανεξέταση της συμφωνίας, για την οποία ο Πρόεδρος του Ένωσης Λιμενεργατών υποστηρίζει ότι «στερείται ισχύος σε νομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο», και προειδοποιεί ότι θα καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία».

Στο άρθρο παρατίθενται δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Νίκου Αναστασόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι έγκυρη, εφόσον έχει εγκριθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την επιχείρηση, και στο άρθρο παρατίθεται δήλωση στελέχους της COSCO, το οποίο αναφέρεται στην απεργία των λιμενεργατών, το 2008, ως έκφραση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία.

Το άρθρο ολοκληρώνεται με σύντομη αναφορά στους όρους της συμφωνίας, και με παρουσίαση της COSC.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.