18/11/2010 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

CITIGROUP: Ορατή η αναδιάρθρωση του χρέους

Το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα είναι ορατό και ενδέχεται να γίνει με συναίνεση ακόμη και των κατόχων ελληνικών ομολόγων υποστηρίζει η Citigroup σε έκθεσή για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αναδιάρθρωση του χρέους ύστερα από μερικά χρόνια, είναι πιθανό να μην κοστίσει ακριβά σε κανέναν από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Στην έκθεση της η Citigroup υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση χρέους μέσω "κουρέματος" της αξίας των ομολόγων είναι κάτι αναπόφευκτο τα επόμενα 3 - 5 χρόνια.
Μάλιστα, εκτιμά πως μια μείωση της αξίας τους κατά 10%, θα μειώσει σε ανάλογο ποσοστό το χρέος και περίπου κατά 0,5 - 0,6% το έλλειμμα.
Σύμφωνα με τη Citigroup, τον τελευταίο χρόνο, τα ελληνικά ομόλογα, αγοράζονται σε τιμή κάτω της αξίας τους έπειτα από παζάρεμα μεταξύ κατόχων και αγοραστών.
Η τράπεζα υποστηρίζει πως το 2015 τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν αλλάξει χέρια και πλέον οι κάτοχοι τους (η πλειονότητά τους έστω) θα είναι όσοι τα αγόρασαν αρκετά χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας. Κατά συνέπεια μια μείωση π.χ. κατά 10%, θα αποφέρει όφελος στη χώρα, και δεν θα στοιχίσει στους τότε κατόχους ομολόγων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/11/2010 14:45:04

  H Citibank επιβεβαιώνει ότι ο ΓΑΠ και η παρέα του εκτελούν εντολές 3-4 τραπεζών (και Ελληνικών) με την εγκληματική απραξία 13 μηνών. Με την λαϊκή εντολή που είχε πέρυσι, θα μπορούσε, με ελληνική πρωτοβουλία να αναδιαρθρώσει το εξωτερικό χρέος. Αλλά εξέλαβε το "όχι δεν γίνεται" που του είπαν τράπεζες ως τελεσίδικο. Θα είχε γίνει ήρωας. Δεν πειράζει, άλλη φορά.

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ archaeopteryx 19/11/2010 09:46:39

   υπάρχει η δημ.αριστερά που υποστηρίζει κουρεμα του χρέους με την ψιλή...και την βρίζουν για εξαπτέρυγο

 2. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 18/11/2010 16:50:01

  Κρατήστε και μια υποσημείωση. Η Citibank ίσως φύγει από την Ελλάδα.

 3. Right avatar
  Right 19/11/2010 01:14:34

  Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να φύγει από την Ελλάδα, το ξέρω από πολύ μέσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.