23/11/2010 13:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

CITIGROUP: Νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά όχι χρεοκοπίαΣύσταση «υποαπόδοση» για τους επόμενους 12 μήνες διατηρεί για το Χρηματιστήριο Αθηνών η Citigroup περιμένοντας ακόμα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα απ’ την κυβέρνηση εντός του 2011 που θα πλήξουν την εταιρική κερδοφορία. Και αυτό διότι κρίνει «μη ρεαλιστικούς» τους στόχους του προϋπολογισμού και της προσαρμογής και ότι η αναδιάρθρωση χρέους είναι «μία μεγάλη πιθανότητα». Πάντως σημειώνει ότι η συγκυρία και η πιθανότητα μιας πτώχευσης στο ελληνικό δημόσιο χρέος είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενες από την προθυμία των άλλων μελών της Ευρωζώνης να στηρίξουν την Ελλάδα και από το αποτέλεσμα της συζήτησης για το μόνιμο μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων. «Δεν πιστεύουμε ότι μια πτώχευση θα λάβει χώρα το 2011 – 2012, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα θελήσει να βγει εκτός ευρώ. Εκτιμούμε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμφωνήσουν πιθανώς στην παράταση της διευκόλυνσης πέραν του 2013. Εντούτοις, είναι απρόθυμοι να ξεκινήσουν τώρα τέτοιες διαπραγματεύσεις, ώστε να διατηρήσουν την πίεση στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το έλλειμμα.»
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης για την ελληνική αγορά, Λάμπρο Παπαδόπουλο, οι μοναδικές μετοχές που ίσως καταφέρουν να υπεραποδώσουν του χρόνου είναι αυτές που είναι υπό κρατικό έλεγχο και στην περίπτωση που η κυβέρνηση αρχίσει να προωθεί το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο αναμένονται φέτος χαμηλότερα κατά 40% (17% χωρίς τις τράπεζες) ή κατά 75% από το 2007. «Η αγορά περιμένει ανάκαμψη της κερδοφορίας την επόμενη χρονιά

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
    ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 23/11/2010 15:55:54

    ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ? ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ Δ ΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ... ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΣ ΑΙΤΙΩΜΕΘΑ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.