21/09/2010 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

BLOOMBERG: η παγκόσμια οικονομία σταθεροποιείται, η Ελλάδα χρεοκοπεί

Οι τρεις στους πέντε επενδυτές παγκοσμίως δηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αντιμετωπίσει την χρηματοοικονομική κρίση και έχει σταθεροποιηθεί, δύο χρόνια μετά από την κατάρρευση της Lehman Brothers.  Σύμφωνα με την παγκόσμια τριμηνιαία δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε 1.408 αναλυτές, επενδυτές και traders που είναι συνδρομητές του πρακτορείου, λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως η οικονομία ανακάμπτει.Ακόμη, μόλις ένας στους έξι από αυτούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι η οικονομία «αναπτύσσεται». Ακόμη, το 41% των ερωτηθέντων δεν έχει πειστεί ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση είναι σταθερή, εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω αναταραχή.

«Όταν το εξετάζει κανείς ως σύνολο, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί. Οι αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, παρέχουν στήριξη στην παγκόσμια οικονομική «αδιαθεσία», σχολιάζει ο Uzi Zimmerman, της Ventura Capital Management. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως υπάρχουν ακόμη επικίνδυνα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της απειλής των κρατικών χρεοκοπιών. Τους τελευταίους τρεις μήνες, το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι είναι πιθανή μια χρεοκοπία της Ιρλανδίας, διπλασιάστηκε στο 37%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Όπως προκύπτει ακόμη από τη δημοσκόπηση, η Ελλάδα παραμένει ακόμη η χώρα που είναι πιο πιθανό να χρεοκοπήσει, ωστόσο το ποσοστό αυτών που το πιστεύουν υποχώρησε στα δύο τρίτα, έναντι του 73% που το πίστευαν τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. salmonellas avatar
    salmonellas 21/09/2010 15:24:43

    Θριαμβος.

  2. Πορτοκαλί Γκουρού avatar
    Πορτοκαλί Γκουρού 21/09/2010 16:54:36

    Μα είναι πασιφανές: Για την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, υπαίτια είναι η Ελλάδα με το υπέρογκο χρέος της. Τώρα εξηγούνται όλα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.