29/08/2011 14:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Alpha Eurobank το όνομα της νέας τράπεζας

Τη συμφωνία συγχώνευσής τους  ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι Alpha Bank και Eurobank.

Η σχέση ανταλλαγής είναι 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές Alpha για κάθε 7 κοινές ονομαστικές μετοχές Eurobank, η οποία αντιστοιχεί σε 0,714 μετοχές Alpha για κάθε μία μετοχή Eurobank. Η μετοχική σύνθεση του νέου ομίλου θα είναι 57,5% Alpha και 42,5% Eurobank.

Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό δίκτυο άνω των 1.300 καταστημάτων σε οκτώ χώρες και θα είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζών σε Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία και Σερβία. Ακόμα, θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρώπη με pro forma (πριν τις προβλέψεις) συνολικό ενεργητικό 146 δισ. ευρώ.

Τα pro forma κέρδη του ενοποιημένου σχήματος το 2010 ήταν 2,6 δισ. ευρώ.

Το όνομα του νέου σχήματος θα είναι Alpha Eurobank και θα έχει το σήμα της Alpha.

O νέος όμιλος θα προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίου ενίσχυσης των κεφαλαίων του, ύψους 3,9 δισ. ευρώ περίπου, ώστε ο pro forma δείκτης κύριων κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (core Tier 1) να διαμορφωθεί στο 14%.

Το σχέδιο περιλαμβάνει «οργανικές πρωτοβουλίες» για να αποφέρουν το ισοδύναμο των κεφαλαίων Core Tier 1 άνω των 2,1 δισ. ευρώ, μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο 500 εκατ. ευρώ, ταυτόχρονα με την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου, το οποιο θα καλυφθεί από την Paramount (Κατάρ), καθώς και αύξηση κεφαλαίου 1,25 δισ. ευρώ.


 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 29/08/2011 15:11:58

  Το πόσες χιλιάδες υπαλλήλους θα απολύσουν το αποφάσισαν;

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/08/2011 15:20:59

  Πάντως οι βασικοί καρεκλοκένταυροι της Alpha που είχαν δύο φορές αποτρέψει τη συγχώνευση με την Εθνική για να μη χάσουν τα οφφίκια, εξασφάλισαν εξίσου υψηλές θέσεις και στο νέο σχήμα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 29/08/2011 16:05:51

   Μα αυτό ήταν το θέμα. Παίρνουν περισσότερα από όσα αξίζουν

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/08/2011 17:07:20

  Και μες στην τούρλα του Σαββάτου, η vodafone εξαγοράζει τη Wind!

  Ζήτω ο ανταγωνισμός, στην ύπαρξη του οποίου ομνύουν οι νεοφιλελεύθεροι!

  • The Saint avatar
   The Saint @ Αυριανιστής 29/08/2011 21:17:28

   "Ζήτω ο ανταγωνισμός, στην ύπαρξη του οποίου ομνύουν οι νεοφιλελεύθεροι!"

   Κατ'αρχήν αγαπητέ Αυριανιστή ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ...νεοφιλελεύθερος.
   Απο εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω την παραπάνω φράση σου. Ο ανταγωνισμός ήταν αυτός που έφερε τη wind σε δεινή θέση (ισως και κάποια κακοδιαχείρηση) Και με τις "τρύπες" που είχε η θα έκλεινε εντελώς, αφήνοντας απλήρωτους λογ/μούς σε προμηθευτές και άλλους, γιά να μην πώ, γιά τους εργαζόμενους στην εταιρεία που θα βρίσκονταν ΟΛΟΙ στο δρόμο, πιθανότατα και χωρίς αποζημίωση.
   Που είναι το μεπτό στην εξαγορά απο τη Vodafone, γεγονός που θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω; Τουλάχιστον αρχικά.

   Απο την άλλη, βλέποντάς το απο την πλευρά του καταναλωτή, γιά ποιόν ανταγωνισμό μιλάμε, όταν τουλάχιστον την χρονιά που διανύουμε, ΚΑΙ οι τρείς εταιρείες του χώρου, έχουν ακριβώς παρόμοια προγράμματα είτε αφορά τηλεφωνία, είτε συνδέσεις internet;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.