#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2013 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

60.000 θέσεις εργασίας για νέους ανέργουςΠέντε νέα προγράμματα που θα καλύψουν 60.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης για ισάριθμους ανέργους εντός του 2013 ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση, με στόχο:

1.  Να περιορίσει την αλματώδη άνοδο της ανεργίας που πάει να σπάσει και το φράγμα του 26%.

2.  Να διοχετεύσει στην αγορά πόρους από το ΕΣΠΑ και εν προκειμένω ένα ποσό της τάξης των 350 εκατ. ευρώ που θα λειτουργήσει ως ένα από τα εργαλεία για τη σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας.

Ολες οι θέσεις θα καλυφθούν από νέους ανέργους έως 35 ετών, με γραμμή πυρός τις 45.000 θέσεις, που θα περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για 5 μήνες και στη συνέχεια κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο, εφόσον υπάρχει ζήτηση από τις επιχειρήσεις.

Τα νέα προγράμματα είναι τα πρώτα που έρχονται να υλοποιηθούν έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, όπου ζήσαμε μια απαξίωση της απασχόλησης με ανυπολόγιστο κόστος όχι μόνο στις ζωές των 1,3 εκατομμυρίων ανέργων, αλλά και για τα οικονομικά των Ταμείων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία κατέρρευσαν αφού οι εισφορές που χάθηκαν λόγω της δραματικής μείωσης της απασχόλησης ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ από τον Μάιο του 2010 που η τότε κυβέρνηση υπέγραψε τον πρώτο νόμο του Μνημονίου.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια, τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν δεν πέτυχαν την ανάσχεση της ανεργίας, αλλά αντίθετα έδρασαν σαν ασπιρίνες σε «βαρύ εγκεφαλικό».

Με τα δεδομένα αυτά, το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι τα νέα προγράμματα θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από την αγορά και τις επιχειρήσεις, ενώ η υλοποίησή τους θα απλωθεί σε όλο το φάσμα της οικονομίας και κυρίως στους τομείς πάνω στους οποίους η κυβέρνηση συνεργασίας στηρίζει τις προοπτικές ανάκαμψης στους επόμενους μήνες.

Τα νέα προγράμματα θα παρουσιαστούν σε σύσκεψη που θα έχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (Τετάρτη ή Πέμπτη) οι υπουργοί Εργασίας, Γ. Βρούτσης, Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, και Παιδείας, Γ. Αρβανιτόπουλος.

Για την υλοποίησή τους έχουν προβλεφθεί 350 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ που θα πρέπει πάση θυσία να απορροφηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Αναλυτικά οι 60.000 θέσεις που ανοίγουν μέσα στο 2013 με τα 5 προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία παρουσιάζει ο «ΤτΚ» μετά και την τελική τους διαμόρφωση είναι:

1. «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»

Αφορά 45.000 ανέργους. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 174,9 εκατ. ευρώ. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει ότι οι νέοι που μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας έχουν προοπτική να τοποθετηθούν σε σταθερή θέση απασχόλησης. Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα έχει τρία στάδια:

Κατάρτιση έως 100 ώρες (σε συγκεκριμένες ειδικότητες).
Πρακτική άσκηση με εργασιακή εμπειρία (τύπου stage) για 5 μήνες.
Δυνατότητα παραμονής του απασχολουμένου στην επιχείρηση για άλλους 12 μήνες μετά το 5μηνο της πρακτικής άσκησης. Σε αυτήν την περίπτωση οι εργοδότες θα έχουν πλήρη απαλλαγή από το κόστος των εργοδοτικών εισφορών, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με κανονικό μισθό τους εργαζομένους που θα κρατήσουν. Στο 5μηνο της πρακτικής άσκησης, οι άνεργοι θα έχουν μόνο ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο, όχι για σύνταξη.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι έως 29 ετών απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν πάρει το πτυχίο τους 36 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.

Ο χρόνος κατάρτισης θα είναι αμειβόμενος (έως 8 ευρώ/ώρα), ενώ το 5μηνο της πρακτικής άσκησης θα παίρνουν 460 ευρώ το μήνα (οι κάτοχοι πτυχίου) και 400 ευρώ το μήνα (όσοι έχουν βγάλει λύκειο και επαγγελματική σχολή).

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται:

-στον αγροδιατροφικό τομέα,

-στον τουρισμό και τον πολιτισμό,

-στις νέες τεχνολογίες,

-στην ενέργεια,

-στη ναυτιλία,

-στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

2. «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ»

Απευθύνεται σε 7.000 ανέργους έως 35 ετών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και τα 21 εκατ. ευρώ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών. Και εδώ προτεραιότητα θα έχουν όσοι προχωρήσουν σε ίδρυση επιχείρησης με στοιχεία καινοτομίας. Πιο εύκολα δηλαδή θα επιδοτηθεί ένα μικρό μαγαζί που έχει εξωστρεφή προσανατολισμό, είτε πουλά αγροτικά προϊόντα είτε γουναρικά είτε έπιπλα, από ένα άλλο που θα στραφεί στην ανακύκλωση της εσωτερικής κατανάλωσης (π.χ. μίνι μάρκετ, γρήγορο φαγητό κ.λπ.).

3. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ»

Θα καλύψει 3.000 ανέργους ηλικίας έως 35 ετών οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ίδρυση επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα. Με έναν προϋπολογισμό που φτάνει στα 12,8 εκατ. ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν:

Για να κάνουν κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας και διαχείρισης αγροτικής μονάδας.
Για να προετοιμάσουν και να αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (συμβουλευτική).
Για να βρουν επενδυτές και να αξιοποιήσουν γραμμές χρηματοδότησης για να υλοποιήσουν επενδυτικά τους σχέδια.

4. «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»

Είναι ένα από τα προγράμματα που θα έχει άμεση απορρόφηση καθώς θα προσφέρει εργασία σε 1.200 ανέργους ηλικίας μέχρι 30 ετών για μια διετία. Οι θέσεις θα καλυφθούν σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και συγκεκριμένα στις 195 κοινωνικές δομές που λειτουργούν ήδη για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κέντρα υποδοχής αστέγων και άλλοι φορείς κοινωνικής μέριμνας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 40 εκατ. ευρώ.

5. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Απευθύνεται σε 3.200 άνεργους επιστήμονες έως 30 ετών (αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς κ.ά.) που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 15 εκατ. ευρώ. Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε έργα κατασκευής, ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, καθώς και σε υπηρεσίες φύλαξης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, αντιμετωπίζοντας έτσι τις ανάγκες επιμήκυνσης του ωραρίου λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.


 Κ. Κατίκος στον Τύπο της Κυριακής


 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 05/01/2013 18:25:56

  Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας απλός ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!
  Γνωρίζω ότι τα περισσότερα δεν τα γνωρίζω. Όσα σχόλια κάνω εδώ είναι με βάση τις γνώσεις μου, την απλή λογική και τις διυλισμένες και επεξεργασμένες πληροφορίες και "ειδήσεις" που μας δίνουν τα ΜΜΕ (και τα blogs μηδέ του antinews εξαιρουμένου).
  Όσον αφορά το παραπάνω άρθρο, το σχόλιό μου είναι "τι να καταλάβει η θάλασσα της ανεργίας από έναν κουβά χαμηλόμισθων μελλοντικών εργαζομένων;" Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για έναν αριθμό ίσο με εκείνο των ανέργων που θα δημιουργηθούν στους επόμενους δύο μήνες.
  Πρόταση μου γενικά προς τους νέους μας, τους εργατικούς, τα παιδιά τα λαϊκά, τα παιδιά τα μορφωμένα, τα παιδιά με μεταπτυχιακά κλπ.:
  Μην γίνεστε υπάλληλοι. Δεν σας συμφέρει. Δεν θα πάρετε δίκαιη αποζημίωση για τους κόπους σας, τις γνώσεις σας, τις ανάγκες σας. Απλά θα κάνετε πλουσιότερους τους εργοδότες σας, Έλληνες και ξένους.
  Γίνετε αφεντικά. Κάντε τη δική σας επιχείρηση σε οποιονδήποτε τομέα μπορείτε, πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή, υπηρεσίες, όπου βλέπετε ότι υπάρχει χώρος να χωθείτε στην αγορά.
  Φτιάξτε επιχείρηση που να έχει ως στόχο/πελάτες τους ξένους. Τους όποιους ξένους. Αρκεί να μπαίνουν χρήματα στην χώρα και να μην φεύγουν. Να κάνετε εξαγωγές (πραγματικές και όχι πλασματικές). Μη σας νοιάζει αν εμείς εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να πληρώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Όσοι μπορούμε θα το κάνουμε. Στόχος σας να είναι οι ξένοι.
  Αφού "ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε" όπως λένε οι πολιτικοί μας (τρομάρα τους) τότε δεν έχουμε παρά να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ περισσότερα από όσα ξοδεύουμε.
  Αφού ζητάμε να γίνουν επενδύσεις για να μειωθεί η ανεργία, να μην περιμένουμε τους ξένους, όπως λένε οι πολιτικοί μας (τρομάρα τους). Θέλουμε να γίνουμε υπάλληλοι των ξένων εταιρειών; Και γιατί να μην είναι οι εταιρείες αυτές ελληνικές, φτιαγμένες από ελληνόπουλα;
  Αυτά τα λίγα ως σκέψεις ενός ΔΑΣΚΑΛΟΥ σε όλους τους νέους και τις νέες, κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν και μαθητές του.

  • factorx avatar
   factorx @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 05/01/2013 20:58:48

   Για πες μου μια "επεξεργασμένη" - μονο μια - πληροφορία που σου έδωσα; Διφορετικά θα είσαι ελεεινός ψευτης

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 06/01/2013 12:27:32

   Μπράβο δάσκαλε, μακάρι να σκεπτόντουσαν όλοι οι συνάδελφοί σου όπως εσύ, η νεολαία μας θα είχε πολύ πιό σίγουρες βάσεις για τη ζωή της!

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/01/2013 20:43:38

  Επιτρεψε μπου να πω οτι σωστα αυτα που γραφεις με την προτροπη ''Γίνετε αφεντικά. Κάντε τη δική σας επιχείρηση σε οποιονδήποτε τομέα μπορείτε, πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή, υπηρεσίες, όπου βλέπετε ότι υπάρχει χώρος να χωθείτε στην αγορά.''πλην ομως ανεφαρμοστα γιατι ειναι εξω απο το οικονομικο γιγνεσθαι !Η οικονομια κινειται με τον νομο της προσφορας και της ζητησης των προιοντων ,των υλικων ,των υπηρεσιων κλπ και προ παντος του προιοντος της γνωσης =εργασιας που οι κατοχοι της ειτε την εμαθαν στα σχολεια ,τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ειτε στην πραξη στα εργαστασια ,γραφεια και εργοταξια .Ο συνδυασμος των 2 θεωρια στα σχολεια και πραξη στα εργοστασια ειναι η καλυτερη συνταγη βεβαια αλλα φευ εδω πασχουμε ως χωρα ως εκπαιδευτικο συστημα ,ως παραγωγικο συστημα και κανει τα πραγματα απο δυσκολα δυσκολοτερα μεχρι αδυνατα να γινουν .Αυτο γατι στις περιοδους που η ζητηση ειναι ισχυρη και καλυπτεται η προσφορα τοτε ολα καλα με την προοπτικη να υπαρξει φροντιδα ωστε οταν η ζητηση πεσει και υπαρχει υπερπροσφορα να εχουν τεθει τα διχτυα ασφαλειας και να μην εχουμε αυτο που πρατηρουμε τωρα μια αποτομη πτωση της προσφορας με την μειωση της παραγωγης στα επιπεδα της μειωμενης ζητησης που δημιουργει και τα μειζονα προβληματα της ανεργιας και της ανεχειας .Με την μειωμενη ζητηση που διανυουμε η οποια βυθιζει την αγορα στην αδρανεια θα γινει ο νεος αφεντικο ?Με ποια κεφαλαια θα ξεκινησει την επιχειρηση του ?Με ποια γνωση θα βγει στα μαρμαρενια αώνια της ανταγωνιστικοτητας με τους πολπειρους μονομαχους να μην σου δινουν καμια ευκαιρια ?Το προγραμμα τοπυ ΟΑΕΔ που αναφερει το antinews εχει ενα κεφαλαιο ''Προωθησης καινοτομικης επιχειρηματικοτητας των νεων '' και ζητα αιτησεις με εξωστρεφη προσανατολισμο απο νεους .Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα λοιπον για οσους θελουν να γινουν αφεντικα .Οχι αφεντικα σε κομμωτηρια ,σουβλατζιδικα,ζαχαροπλαστεια κλπ που δοθηκαν εκατομμυρια € τα προηγουμενα χρονια τζαμπα λογω του οτι το εγχειρημα ηταν και παραμενει θνησιγενες .Ως προς το θεμα της υπαλληλιας δεν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις ως προς το κερδος των αφεντικων {αυτο αφορα την υπεραξια της εργασιας κατα Μαρξ } αλλα ως προς το επενδεδυμενο κεφαλαιο της γνωσης που φερει ο καθε νεος μαζι με την εμπειρια που θα το μπολιασει σε καρποφορα προσοδος δεδομενου οτι κανενας εργοδοτης δεν θελει να εχει δυσαρεστημενους εργατες της γνωσης στην επιχειρηση του .Τα λεει αυτα καποιος που ηταν υπαλληλος 42 χρονια {ξεκινωντας απο εργατης σε εργοστασιο κατα την διαρκεια των σπουδων του σε ΑΕΙ και εφυγε συνταξιοδοτουμενος ως Δντικο Στελεχος της επιχειρησης}.Αυτο που εχω να προσθεσω ειναι οτι ο ΟΑΕΔ κανει ενα σοβαρο λαθος στην προκηρυξη των προγραμματων του για την αποκτηση εμπειριας απο τους νεους .ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΝ ΝΕΟ STAGIER ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ. Αυτο ειναι λαθος και το μετρο δεν εχει την επιτυχια που του πρεπει .Εαν το ζητουμενο ειναι η αποκτηση εμπειριας τοτε δεν πρεπει να τιθενται προυποθεσεις .Αν ο ΟΑΕΔ δεν θεσει προυποθεσεις θα δει να εκτοξευονται οι αιτησεις προς προσληψη των stagiers.Καλη χρονια .

  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
   ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Ραβινος 06/01/2013 10:47:35

   ''Τα λεει αυτα καποιος που ηταν υπαλληλος 42 χρονια {ξεκινωντας απο εργατης σε εργοστασιο κατα την διαρκεια των σπουδων του σε ΑΕΙ και εφυγε συνταξιοδοτουμενος ως Δντικο Στελεχος της επιχειρησης}''

   Ραβίνε, καλή χρονιά!
   Μπορείς να μου πείς εάν η επιχείρηση απο την οποία συνταξιοδοτήθηκες κάνει σήμερα αυτό που έκανε σε εσένα τότε ( πρόσληψη κάποιου που ΔΕΝ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και σταθερότητα της εργασίας του μέχρι την σύνταξή του);

   Το να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια μεταξύ εποχών και καταστάσεων που έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όση έχει η αλεξανδράτου με την Μητέρα Τερέζα είναι άτοπο και δείχνει έλλειψη αντίληψης.

   Πολύ δε περισσότερο σαν ώριμοι και σοφοί (φαντάζομαι) άνθρωποι να λυπάστε ή να λοιδωρείτε τους νέους που σκέφτονται να επιχειρήσουν.

   Η σημερινή Ελλάδα είναι δημιούργημα των παλαιωτέρων γενεών και όχι των stagiers.

   Με εκτίμηση.

 3. Playstasion avatar
  Playstasion 05/01/2013 21:37:12

  Ραβινε οι περισσοτερες επιχειρησεις στην χωρα ειναι ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  Δεν χρειαζεται ουτε το δημοτικο να εχει τελιωσει καποιος για να δουλεψει σε αυτες ,μονο Η/Υ και εμπειρια

  Σιγα τις γνωσεις που παρεχει ο ΟΑΕΔ , απλα το προγραμμα θα βολεψει τους ΜΕΤΡΑΠΑΤΕΣ επιχειρηματιες , για φτηνο εργατικο προσωπικο
  Τα ιδια εγιναν και στο παρελθον με τα ΚΕΚ - STAGE , κυριως για ψηφοθηρικους λογους

  Συμφωνω με τον Γεωμετρητη
  Τραβατε στα χωραφια να δουλεψετε , ο πρωτογενης τομεας ειναι το παρελθον , το παρον και το μελλον της χωρας
  Το αντιπαραγωγικο ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ καθε μορφης μας τελιωσε , κοιταξτε να ανοιξετε δουλεια δικη σας
  Αλλωστε οι μισθοι πεινας που δινουν , δεν φτανουν ουτε το μισο μηνα να βγαλουν , μην ριχνετε την αξιοπρεπεια σας τοσο χαμηλα ,ουτε να ξεπουλατε τον εαυτο σας , τοσο ευκολα για ενα ξεροκαματο

 4. τις avatar
  τις 05/01/2013 21:50:19

  Πρωτογενής-δευτερογενής τομέας με μεγάλη μικροεπιχειρηματική διασπορά που πρέπει να χρηματοδοτηθή καταλλήλως με βάση την ηλικία και την εργατικότητα των φιλότιμων νέων που πρέπει να μείνουν στην χώρα και όχι να φύγουν γιά να αντικατασταθούν από ξένους.
  Αυτό προυποθέτει καλές αποδόσεις.
  Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν πρέπει να "σφαχθή" ο ιερός δολιχοκέφαλος αντιπαραγωγικός, πλαδαρός μόσχος που λέγεται Αθήνα, αρκετά δις επί δις έπεσαν, πολλά τα τσιμέντα, καιρός γιά στροφή στην επαρχία, εκεί χτυπά η καρδιά, τα χέρια και τα πόδια της Ελλάδας.
  Εδώ απέμεινε το σαλεμένο μυαλό της.

 5. blue nile avatar
  blue nile 06/01/2013 01:30:04

  Για να επενδύσει κάποιος και να έχει την προσδοκία ικανοποιητικών μελλοντικών κερδών θα πρέπει να υπάρχουν δύο σημαντικότατες προυποθέσεις.
  1) Να μειωθεί η ανεργία, δηλαδή να τον μιμηθούν πολλοί άλλοι που θα θελήσουν να επενδύσουν για να ανοίξουν κι αυτοί δικές τους επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν υπαλλήλους.
  2) Το ύψος των μισθών να είναι τέτοιο ώστε να προστατεύεται η κατανάλωση.
  Όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τόσο πέφτει η ενεργός ζήτηση.
  Και ας έχει ο επίδιξος επιχειρηματίας φτηνό μισθολογικό κόστος για τους δικούς του υπαλλήλους. Η μεγαλύτερη αγωνία των καταναλωτών είναι το αν θα βρίσκουν αγοραστές...

  Είναι δε προφανές ότι όποιος πάει να κάνει κάτι δικό του θα πρέπει να έχει αποταμιεύσεις γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον.
  Εδώ κλείνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις λόγω απώλειας της τραπεζικής πίστης...

  Α θα πρέπει όποιος πάει να ανοίξει επιχείρηση να ξέρει περίπου το με τι συντελεστές θα φορολογείται. Κάτι με το μνημόνιο ΙΙΙ δεν ισχύει γιατί ψηφίσαμε νέα περιοριστικά μέτρα σε πραγματικό χρόνο χω΄ρις κύρωση από το κοινοβούλιο.

  Να δούμε πόσοι γενναίοι θα πάνε να γίνουν αφεντικά.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/01/2013 09:55:50

  ''Τραβατε στα χωραφια να δουλεψετε , ο πρωτογενης τομεας ειναι το παρελθον , το παρον και το μελλον της χωρας''.Mεταξυ αλλων δουλεψα στα χωραφια και στα κοπαδια του σογιου μεχρι τα 18 μου.Για οποιον δεν εχει οργωσει,ξεβοτανισει,σπειρει,λιπασματωσει,ξεβοτανισει παλι,θερισει,αλωνισει,αποθηκευει σοδεια,πουλησει ,ξεπληρωσει γεωργικους λογαριασμους ειναι πανευκολο να λεει '''Τραβατε στα χωραφια να δουλεψετε..''.Χωρις βασεις γεωργικης παιδειας και αντοχης στις κακουχιες της αγροτιας δεν γινεται κανεις αγροτης βαλτε το καλα στο μυαλο σας και αφηστε τα τσιτατα για πρωτογενη παραγωγη κλπ.Ειναι αλλο πραγμα βεβαια να κανεις ''αγροτικο'' σε κοινοβιο τυπου χιπυς η να τρεφεις σαλιγκαρια κλπ εκει παω πασο γιατι αυτο δεν ειναι αγροτια αλλα ψυχαγωγια οποτε οσοι πιστοι προσελθετε !

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Ραβινος 06/01/2013 20:16:40

   Ακριβώς. Καταντάει κουραστικό άτομα που δεν ξέρουν τι σχήμα έχει η τσάπα να προτρέπουν τους νέους να "επιστρέψουν στα χωράφια".

 7. Ολοκαινικός avatar
  Ολοκαινικός 10/01/2013 18:36:03

  Καλησπέρα,
  Είμαι πτυχιούχος του πανεπιστημίου Πατρών, 22 χρονών, ορκίστηκα μόλις πριν ένα μήνα. Αυτό που έχω να πω, αρχικά, είναι ότι καλά κάνουμε όσοι σκεπτόμαστε και κρίνουμε με τη γνώση, τη λογική και όχι με ψευτοσυναισθηματισμούς να το κάνουμε χωρίς να πορωνόμαστε και με την επίγνωση της θέσης από την οποία ασκούμε κριτική. Τι εννοώ με αυτό; Κοροϊδεύει τον εαυτό του όποιος δεν διατίθεται να αναγνωρίσει πως αυτή η κίνηση με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αποτελεί κάτι ΚΑΛΟ. Ας το αναγνωρίσουμε όλοι και ας ξεκινήσουμε από εκεί. Κάτι δείχνει να κινείται επιτέλους. Και είναι πολύ ελπιδοφόρο, 60000 νέοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν. Τέλος. Αυτή είναι η ουσία. Το κράξιμο και η ισοπέδωση στα πάντα είναι καθαρή μιζέρια και χαρακτηριστικό των ηλιθίων. Τώρα όσοι πιστεύουν οτι είναι παντογνώστες, οι τύποι που με καμάρι διαβάζουν την εφημερίδα τους νομίζοντας ότι ''αυτοί ξέρουν καλύτερα'' ας κάθονται να το ψάχνουν. Να βρουν ένα ακόμα σενάριο συνωμοσίας , να δώσουν διαστάσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων, προπαγάνδας και δόλου.. Αγνοώντας όλοι αυτοί το προφανές: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Γιατί στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ας απαντήσουν όμως όλοι αυτοί οι τύποι σε ανθρώπους νέους, εργατικούς με πάθος και όρεξη να εργαστούν, αυτούς που ώντες έξυπνοι και λογικοί απέχουν από τις κομματικές καραμέλες, ας απαντήσουν πώς είναι δυνατόν να ορθοποδήσει πρακτικά ένα ετοιμοθάνατο κράτος σε εργασιακό, αναπτυξιακό και συνεπώς οικονομικό επίπεδο εκτός από κινήσεις όπως αυτή που συζητάμε;; Απλά πράγματα. Άλλο καχυποψία και άλλο κόμπλεξ. Πώς φαντάζεστε ότι θα ξεκινήσει η ανάπτυξη όλοι εσείς που αντιδράτε;; Μα έτσι θα πάρουμε μπρος ώς κρατική μηχανή. Με προκυρήξεις προγραμμάτων. Αν όχι έτσι, τότε πώς; Ας συμφωνήσουμε μαζικά πως τα προγράμματα αυτά είναι κάτι καλό και σωστό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.