#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

54.000 Έλληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 20 δισ. €Λίστα-μαμούθ με 54.000 ονόματα Ελλήνων που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό από το 2009 μέχρι το 2011 βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε CD το οποίο εστάλη στο ΣΔΟΕ από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών πριν από λίγες ημέρες. Βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο CD, το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011 υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ!

Η ΓΓΠΣ συνέλεξε από όλες τις τράπεζες της χώρας στοιχεία για τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ που εστάλησαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό τα έτη 2009, 2010 και 2011. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αφορούν στα ονοματεπώνυμα και τους ΑΦΜ 54.000 Ελλήνων φορολογουμένων, περιελήφθησαν σε ένα CD το οποίο έφθασε στα χέρια του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου στις 29 Αυγούστου.

 

Διασταυρώσεις

 

Στόχος του επικεφαλής του ΣΔΟΕ και των συνεργατών του είναι να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων για να διαπιστωθεί ποιοι από όσους περιλαμβάνονται σ’ αυτή τη λίστα-μαμούθ φυγάδευσαν στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα, δηλαδή κεφάλαια προερχόμενα από αδήλωτα εισοδήματα, ή και «βρόμικο» χρήμα, δηλαδή έσοδα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ληστείες, μίζες κ.λπ.). Ο εντοπισμός των παραβατών θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω διασταυρώσεων των ποσών που έστειλαν στο εξωτερικό τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα εισοδήματα και τα έσοδα που εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Οι περιπτώσεις στις οποίες τα ποσά των εμβασμάτων είναι μεγαλύτερα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα θα διαχωριστούν και θα παραπεμφθούν για περαιτέρω εξονυχιστικό έλεγχο. Οσοι έβγαλαν στον εξωτερικό ποσά σημαντικά υψηλότερα από τα δηλωθέντα εισοδήματα και έσοδά τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των κεφαλαίων που «φυγάδευσαν» και σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι τα ποσά αυτά προήλθαν από νόμιμα φορολογηθέντα ή φοροαπαλλαχθέντα εισοδήματά τους θα κληθούν να πληρώσουν επί των ποσών αυτών φόρο εισοδήματος έως και 45% με βάση τη φορολογική κλίμακα.

 

«Κυκλοφόρησε»

 

Η ύπαρξη του CD με τα 54.000 ονόματα των Ελλήνων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ αντιπροσωπία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Ν. Τσούκαλη, το βουλευτή Ηρακλείου κ. Ι. Μιχελογιαννάκη και τον κ. Σ. Παπαθανασίου, μέλος της Ε.Ε. Η αντιπροσωπία της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκε με το νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 06/09/2012 13:12:22

  Αυτό που θα γράψω το ξέρω από πρώτο χέρι.
  Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα εισοδήματα, πολύ μεγάλα. Για αυτά έχουν φορολογηθεί, υψηλότατα. Οι ίδιοι άνθρωποι θεώρησαν πως είναι προς συμφέρον τους να βγάλουν έξω τα χρήματά τους, για να γλιτώσουν την όποια χρεωκοπία. Ο νόμιμος τρόπος είναι με εμβάσματα. Αλλού είναι τα μαύρα.

  Άρα, αυτά που λένε είναι για λαϊκή κατανάλωση.

 2. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 06/09/2012 13:50:45

  Μήπως να διαβάσουμε το άρθρο όταν θα έχει ως τίτλο ".... έλληνες έβγαλαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο εξωτερικό ...... εκατομμύρια", γιατί μέχρι τότε όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/09/2012 14:12:34

  Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ως προς την "εξαγωγή" του χρήματος, άν ήταν "παράνομη" ή νόμιμη.
  Υπάρχει όμως μέγιστο ζήτημα χρώματος και προέλευσης του χρήματος:
  "Λευκό" ή "μαύρο";
  Τουτέστι, φορολογήθηκε κατά τον νόμο; Ναι ή ού;
  Αυτό μόνον έχει ουσία να ψάξουν.
  Να μη ξεχνάμε όμως ότι πολύ μεγαλύτερο μέρος του "μαύρου" χρήματος από αυτό που πήγε σε καταθέσεις (μέσα ή έξω), "ξεπλύθηκε" με τελικό σταθμό ακίνητα. Οι Τζοχαντζαραίοι δεν ήταν σπάνιο είδος.
  Το ξέπλυμα αυτό βοηθήθηκε τα μέγιστα από το "αεροπλανάκι" με τις αντικειμενικές και αγοραίες τιμές, που το έπαιξαν από κοινού δανειοδοτούσες τράπεζες, εφορία, υπουργεία και άλλοι "λειτουργοί του δημοσίου συμφέροντος", μαζί με εργολάβους, συμβολαιογράφους και άλλες "ατμομηχανές του ιδιωτικού τομέα".
  Μαζί τα φάγαΝΕ.

 4. δημης avatar
  δημης 07/09/2012 00:07:15

  ΚΑΙ...11000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ..ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ....
  -ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ..ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ CD ΤΟΥ.....ΠΑΡΑΠΕΣΕ (ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ..ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΗΜΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ....)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.