500 ευρώ σε κάθε ένστολο και έως 1.000 ευρώ στους αδύναμους από το πλεόνασμα
20/03/2014 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

500 ευρώ σε κάθε ένστολο και έως 1.000 ευρώ στους αδύναμους από το πλεόνασμα

Θα πάρουν το πλεόνασμα κατά κύριο λόγο χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα και άτομα με ειδικές ανάγκες.

(Ανανεωμένο) - Με ταχύτατες διαδικασίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθόρισε τα κριτήρια για τη διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος από το πλεόνασμα. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, κάθε ένας από τους 64.000 ένστολους θα πάρει 500 ευρώ και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή κατάσταση. Στις υπόλοιπες κατηγορίες των αδυνάμων, το επίδομα μπορεί να ξεπερνά τα 500 ευρώ -χωρίς επ’ ουδενί να είναι άνω των 1.000 ευρώ- καθώς θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση. Δηλαδή, αφετηρία θα είναι τα 500 ευρώ και το ποσό θα κλιμακώνεται μέχρι το ύψος των 1.000 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών του δικαιούχου. Συνολικά θα μοιραστούν 505 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, χαμηλόμισθος χωρίς παιδιά και με εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ θα λάβει 500 ευρώ. Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 250 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ θα αναπροσαρμόζεται και το εισοδηματικό πλαφόν.

Ετσι για ζευγάρι με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10.000 το μέρισμα θα διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ.

Ουσιαστικά για τη διανομή του «μερίσματος», θα ακολουθηθεί ένα σύστημα ανάλογο αυτού για το επίδομα θέρμανσης. Τα ποσά θα πιστώνονται, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης.

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορεί να δηλώνει τα στοιχεία του στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ θα μπορεί να διαπιστώσει και εάν είναι δικαιούχος.

Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έλαβε η ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνου Τσακλόγου, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη,

Ειδικότερα, για τους ένστολους θα χορηγηθούν άπαξ 500 ευρώ ανά άτομο, χωρίς το επίδομα να κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Ως όριο για τους δικαιούχους, καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, αλλά, όπως διευκρίνισε μέλος της επιτροπής, θα υπάρξει «ανοχή» στην περίπτωση υπέρβασης τού ορίου κατά 40- 50 ευρώ.

Δυσκολότερη περίπτωση είναι, από την άλλη πλευρά, ο καθορισμός των υπόλοιπων δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος», καθώς αναμένεται να υπάρξει συνδυασμός εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί δεν θα μπορεί να υπερβεί το κονδύλι των περίπου 470- 475 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο ποσό, αφορά στους ένστολους).

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, το ελάχιστο ποσό για τους αδύναμους (πλην ένστολων) θα είναι στην περιοχή των 500 ευρώ (ενδεχομένως λίγο πιο κάτω), ενώ σε καμία περίπτωση- ακόμα και με την κλιμάκωση λόγω παιδιών- δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα εισοδηματικά όρια κυμαίνονται μεταξύ 7.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.

Πάντως, στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει και η πρόταση για αναλυτική κατηγοριοποίηση των δικαιούχων, δηλαδή σε άλλη κατηγορία να ανήκουν οι ένστολοι, σε άλλη τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, σε άλλη οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς δραστηριότητα, κ.λπ., οπότε θα διαφοροποιείται, ανά κατηγορία, και το επίδομα.

Επίσης, σημειώνεται ότι από την επιτροπή έχουν ζητηθεί τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ, τα οποία στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με στοιχεία της ΓΓΠΣ.

Ως βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2013 (για τα εισοδηματικά κριτήρια) και οι δηλώσεις ΦΑΠ του 2013 για τα περιουσιακά κριτήρια (αξία ακινήτων).

Σύμφωνα με μέλος της επιτροπής, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, π.χ. να τεθεί και όριο εμβαδού της κατοικίας).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panas avatar
  panas 20/03/2014 22:27:23

  Ένα μεγάλο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να δοθεί σε επενδυτικές πρωτοβουλίες νέων με ιδέες και όρεξη να πετύχουν οι ίδιοι άλλα και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Από το τέλμα δεν θα βγούμε ταίζοντας και πάλι τους γνωστούς "μεγαλοεπενδυτές" (μη πω τίποτα χειρότερο...). Ολόκληρο υπουργείο οικονομικών δεν μπορεί να χαράξει κάποιο σχέδιο για το πως μπορούν να βοηθηθούν νέοι (όχι φυσικά κομματικά πελατάκια...) που πνίγονται από την ακινησία των τραπεζών ή να αναπτύξει πρωτοβουλίες μέσα από τα πανεπιστήμια με διαρκή ενημέρωση μπας και αρχίσουν κάποιοι από τους νέους μας να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν κάτι περισσότερο επιτέλους από μια καφετερία, ένα φροντιστήριο ή ένα μεταπρατικό μαγαζί;;; Αν η πολιτική δεν εστιάσει σ' αυτό, ο τόπος μας θα στερέψει από νέους και θα παραμείνουν μόνο οι γέροντες και αρκετά γραφεία κηδειών που θα τα έχουν μάλλον αλλοδαποί...

  • riot avatar
   riot @ panas 20/03/2014 23:01:39

   Τα γραφεία τελετών είναι "κλειστό" επάγγελμα.

  • Hunter avatar
   Hunter @ panas 20/03/2014 23:48:42

   Πολύ σωστή η μπηχτή του riot... :) Ήρθε η προηγούμενη δόση, πληρώθηκαν 23.000 εφάπαξ σε συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους. Έχουμε τώρα το πλεόνασμα και θα το πάρουν οι ένστολοι και οι χαμηλόμισθοι... Στον παραγωγικό τομέα δηλαδή και στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα πάει μηδέν εις το πηλίκον... Σε προγράμματα για νέους άνεργους θα πάει χρήμα;;; ΦΠΑ θα επιστραφεί στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να μην κλείσουν και να μην διώξουν κι αυτούς τους 2-3 εργαζόμενους που έχουν;;;

   • Ασπεργκερ avatar
    Ασπεργκερ @ Hunter 21/03/2014 06:28:31

    Πληρώνω αβασταχτους φόρους τόσα χρόνια για να παίρνουν σύνταξη άνθρωποι μικρότεροι σε ηλικία από εμένα. Διώχνω άτομα απο το μαγαζί για οικονομία, να μαζέψω λεφτά για διακανονισμό στην ΔΟΥ. Είμαστε σοβαροί βρε παιδιά;

 2. leak avatar
  leak 20/03/2014 22:55:45

  Ναι, παίρνουν το τέλος επιτηδεύματος από εμάς που περισσεύει και το δίνουν στους ΔΥ.

 3. Camel avatar
  Camel 21/03/2014 00:54:23

  Αν κάνω σωστούς υπολογισμούς για τους ένστολους δεν υπάρχει περιουσιακό κριτήριο. Επιπλέον το εισοδηματικό κριτήριο είναι 18.000 ευρώ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα άλλα επιδόματα και οι αποδοχές της συζύγου. Ακόμη, δεν συμπεριλαμβάνονται στα ποσά που θα τους επιδικάσουν οι δικαστικοί. Για τους υπολοίπους, το εισοδηματικό κριτήριο είναι οι 7.000 με 10.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και επιπλέον υπάρχει περιουσιακό κριτήριο. Τα λόγια περισσεύουν και τα συμπεράσματα είναι προφανή. Η κυβέρνηση θα χάσει περισσότερες ψήφους απ' αυτές που προσδοκά οτι θα κερδίσει.

 4. prosilio avatar
  prosilio 21/03/2014 07:33:05

  Συγνωμη αλλα ολο αυτο ειναι σταχτη στα ματια! Τι θα γινει με το ενιαιο μισθολογιο στους ΔΥ; για ποσο καιρο ακομα αποφοιτοι δημοτικου θα πληρωνονται σαν τραπεζιτες;

 5. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 21/03/2014 07:59:59

  Μονάχα οι άνεργοι με μηδέν εισόδημα είναι δίκαιο να λάβουν ''βοήθημα''. Κι αυτό, σταγόνα στον ωκεανό της ανικανότητας της πολιτείας να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα θα ήταν. Η προκλητική ...υποστήριξη σε μονιμάδες-κομματικούς πελάτες-υποψήφιους ψηφοφόρους, εξαγριώνει όλους εμάς τους είλωτες - θύματα του Ιδ.Τομέα που μας έχουνε ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ. Είσαστε σίγουροι αγαπητοί οτι έχετε ...μετρήσει σωστά τα συν και τα πλην της μεροληπτικής και κραυγαλέα άδικης συμπεριφοράς σας; Οψόμεθα.....

  • AnonymouS avatar
   AnonymouS @ Άλυτη εξίσωση 21/03/2014 10:27:24

   Σιγουρα η κοινωνια αναγνωριζει και συμπαραστεκεται τους ανεργους με μηδεν εισοδημα. Αυτο ομως,δε σημαινει οτι θα πρεπει ενεργειται διαρκως το ιδιο καταναγκαστικο social crowdfunding υπερ τους,εως οτου επανελθει η οικονομια σε αναπτυξιακη φαση.Ειναι περιπου σαν να απαιτουμαι καταχρηστικα, απο καθε ενα δημοσιο υπαλληλο να φιλοξενει και να συντηρει εναν ανεργο στο σπιτι του. Ειδικα για τις περιπτωσεις που πλεον εχουν κριθει και αντισυνταγματικες,οπως π.χ η τριτη περικοπη σε μισθους και συνταξεις των ενστολων.Δικαιουνται με αυτη τη λογικη αραγε κι οι ενστολοι να εξαγριωνονται οταν το κρατος τους περικοπτει το μισθο για να προσφερει π.χ το επιδομα ανεργιας στους παραπανω ανεργους; Ας μην τα ριχνουμε ολα βορα στον κοινωνικο αυτοματισμο.

 6. ΜΒ avatar
  ΜΒ 21/03/2014 09:39:28

  Θεωρώ ότι κακώς αναλωνόμαστε σε σχόλια για το ποιοι πρέπει να ενισχυθούν με τα ψίχουλα από το τραπέζι δανειστών-πολιτικών-εργολάβων-λαμογιών. Κατά πάγια τακτική, οι προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος το προεκλογικό "βοήθημα" έχουν καθοριστεί-μαγειρευτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ελάχιστοι να δικαιούνται πολύ μικρά ποσά και ακόμη λιγότεροι να τα εισπράξουν στο τέλος, επειδή είτε θα καταλήξουν σε συμψηφισμό με οφειλές τους προς το δημόσιο είτε θα κατασχεθούν κλπ. Η μεθόδευση είναι δεδομένη, η τακτική γνωστή και άθλια. Τώρα, κατά πόσο αυτή τη φορά θα επιτύχει ή όχι η απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης των ψηφοφόρων, ίδωμεν....

  • Barbara avatar
   Barbara @ ΜΒ 21/03/2014 10:43:24

   Σσσςςςςςς, τέτοια σχόλια κάνουν κακό στη πατρίδα.

 7. Βλάμης avatar
  Βλάμης 21/03/2014 12:47:08

  Εδώ στη γειτονιά η ΧΑ έχασε μία ψήφο! Συνταξιούχος ετών 51 (Ναυτικό, στη Βάση στη Σούδα δούλευε αλλά δεν ξέρω ακριβώς ειδικότητα και βαθμό) τα Χριστούγεννα που είχαμε ξαναμιλήσει έβριζε το Σαμαρά, σήμερα πρωί έσταζε μέλι το στόμα του... Τι νομίζετε, ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε ελαφρά τη καρδία? Δεν ρωτήθηκαν ειδικοί επικοινωνιολόγοι ή δεν ξέρω και γώ τι άλλοι ειδικοί για το πώς αντιδρά ο κόσμος? Δυσυχώς, έτσι αντιδρά ο κόσμος στη χώρα που ζούμε, και γι αυτό ...εκτρέφαμε πάντα Μαυρογυαλούρους.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 21/03/2014 13:00:00

  Επειδή οι περισσότεροι απλά σχολιάζουν για να σχολιάζουν, υπάρχει και το ΕΣΠΑ, υπάρχουν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ένα σωρό θερμοκοιτίδες και θεσμικοί οργανισμοί για start-up's (των οποίων τα προβλήματα είναι λειτουργικά και όχι το κλασικό νεοελληνικό δώσε κι εμένα μπαρμπα κράτος επιδότηση). Επίσης, από το πλεόνασμα τα 3/5 σχεδόν θα πάνε στις επιχειρήσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και εξόφληση υποχρεώσεων κράτους. Τέλος, από το 1.000.000 δικαιούχων, οι στρατιωτικοί είναι 65.000, ούτε το 7% δηλαδή, οι δε συνταξιούχοι θα είναι κυρίως ΟΓΑ (πρόνοια κλπ.) και ΟΑΕΕ (δλδ ανθρωποι που πληρώνανε εισφορές).

  • npcomplete avatar
   npcomplete @ TopGunZ 21/03/2014 14:21:13

   Αγαπητέ TopGunZ, κανένα ΕΣΠΑ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Για κάθε εγκεκριμένη επένδυση επιχείρησης στο ΕΣΠΑ, απαιτείται εγγυητική τραπέζης. Οταν πας λοιπόν στην τράπεζα για να πάρεις την εγγυητική (πχ των 50.000 ευρώ), η τράπεζα σου ζητάει να καταθέσεις ισόποσο ποσό σε κλειστό λογαριασμό ή να βάλεις υποθήκη ακίνητο αξίας 62.000 ευρώ (και μάλιστα σε τιμές της αγοράς, που θα εκτιμήσει η τράπεζα). Γι'αυτό και ΔΕΝ κινείται "τίποτε" ... Για τις θερμοκοιτίδες και τα start-ups, έχω ιδία εμπειρία - άστα να πάνε. Τώρα για την εξόφληση των υποχρεώσεων στον ιδιωτικό τομέα, μιλάμε για φοβερό "δούλεμα". Εχει υπολογίσει η κυβέρνηση να πληρώσει παλαιά χρέη αξίας 2(ή 3) δισ ευρώ και προσθέτει σε αυτά άλλο 1 δισ από το "πλεόνασμα". Την ίδια στιγμή δημιουργεί, το 2013, ΝΕΑ χρέη στον ιδιωτικό τομέα 4.5 δισ !!!!!! Δεν πάμε καθόλου καλά .....

 9. takis 400 avatar
  takis 400 21/03/2014 13:39:22

  με τα 5μηνα του οαεδ,που τελειωνει η συμβαση τους παραμονες των εκλογων εχουν σκεφτει τι θα κανουν?ξερεται πως νοιωθει καποιος που μολις 2 εβδομαδες προ των εκλογων ξαναμενει ανεργος?ειναι 10.000 απο αυτους στις αρχες του μαη και αλλες 28.000 προς το τελος.

 10. Aegean times avatar
  Aegean times 21/03/2014 14:58:45

  Θαύμα - θαύμα, επιτέλους το κράτος μας μπαίνει στον ίσιο δρόμο, οι πελατειακές σχέσεις των προηγουμένων δεκαετιών μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 11. Jimakos avatar
  Jimakos 21/03/2014 15:08:44

  Μετά τις Παπανδρεικές μπαρούφες της αλλαγής με την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, τώρα έχουμε το κοινωνικό μέρισμα. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

 12. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/03/2014 17:07:19

  Το καταφέραμε και αυτό... Πρώτη φορά μοιράζονται χρήματα και η γκρίνια είναι μεγαλύτερη απο τα ευχαριστώ.Πολιτικό όφελος 0

 13. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/03/2014 19:31:37

  Τρεις αστυνομικοί μπήκαν σε διαθεσιμότητα στο Πακιστάν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας διαπίστωσε ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ποια ήταν αυτή; Να... προσέχουν τη φάρμα του πρωθυπουργού. Το μοιραίο λάθος ήταν ότι δεν πρόσεξαν την γάτα που επιτέθηκε και έφαγε ένα παγώνι.
  Όπως γράφει η εφημερίδα Express Tribune, το νεκρό πτηνό βρήκε ένας από τους κηπουρούς, ο οποίος ειδοποίησε την ασφάλεια του πρωθυπουργού.

  Συνολικά 21 αστυνομικοί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Από αυτούς οι 18 απαλλάχθηκαν, ωστόσο, τρεις παραπέμφθηκαν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  Οι ίδιοι είπαν ότι δεν φαντάστηκαν ότι μία γάτα θα επιτίθετο σε παγώνι.

 14. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 21/03/2014 19:35:45

  Τουλάχιστον στην Αστυνομια, μονο οσοι μολις βγηκαν απ τις σχολες δικαιούνται να παρουν το επιδομα. Ολοι οι αλλοι δεν θα παρουν κατι. Και πρεπει να παρουν κατι αυτά τα παιδια, γιατι ειδικα οι χαμηλο-μισθοι, ισα που τα βγαζουν περα, αν μενουν σε περιοχη μακρια απ το πατρικο τους σπιτι. Θετικο μετρο, αλλα ειπαμε, χρειαζονται και φορολογικες αλλαγες υπερ της Ελληνικης μεσαιας ταξης.

 15. Athinaios avatar
  Athinaios 22/03/2014 16:45:25

  Παλι καλα που αυτη την φορα τα επιδοματα θα δωθουν στους φτωχους τους ανεργους και τους αναπηρους (67% και ανω) γιατι στην ελλαδα τα τελευταια χρονια διναμε επιδοματα και φοροελαφρυνσεις στους πλουσιους!!!!! Το εισοδηματικο κριτηριο θα πρεπει να επεκταθει και σε αλλες περιπτωσεις (εισοδος τριτεκνων πολυτεκνων στο δημοσιο η στο πανεπιστημιο κλπ). Επιδοματα και κοινωνικες παροχες απο εδω και περα μονο στους πραγματικα φτωχους που εχουν αναγκη!

 16. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/03/2014 19:25:06

  Το 500ρικο στους ενστόλους είναι φαύλη και εθνικά επικίνδυνη πράξη. Να αναλογιστούν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους.

  • Νικος Κ. avatar
   Νικος Κ. @ Μανιάτης 22/03/2014 23:14:35

   Γιατί, πιστεύεις οτι οι ένστολοι είναι τόσο βόδια που θα τους ψηφίσουν μόλις παρουν το 500ρικο και θα ξεχάσουν ΟΛΑ τα χιλιάρικα που τους έχουν φάει και θα τους φάνε μετά τις εκλογές? Ετσι νόμιζε κι ο Ραλλης το '81 όταν μοίραζε τις επιταγές της ΕΟΚ στους αγρότες που τις έπαιρναν γελώντας κάτω απ τα μουστάκια τους με το ψηφοδέλτιο του Αντρέα "δαγκωτό" στο τσεπάκι τους...

 17. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 27/03/2014 18:22:44

  ...και είναι απορίας άξιον: "Πόσοι από τους "άθλιους" , τους "εξαθλιωμένους" συμπολίτες μας θα υποστηριχθούν από τις κραυγαλέες (έναντι αρκετών υπολοίπων) περικοπές (και όχι μόνο)"; Πόσοι εξ΄αυτών εισέπρατταν παράνομες κύριες και επικουρικές συντάξεις (π.χ. πεθαμένων κ.τ.λ.,συντάξεις όχι σημερινά χαρτζιλίκια....) επιδόματα πάσης φύσεως κ.α. .... ; Πόσοι απ΄αυτούς απέδιδαν τους φόρους που τους αναλογούσαν ή ακόμα πόσοι απ΄αυτούς ήταν "περιέργως αν όχι παρανόμως" βολεμένοι ....; Και για συγκεκριμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων: πόσοι εξ΄αυτών κατέβαλαν ποτέ στην πρότερη ζωή τους , αυτά που πραγματικά τους αναλογούσαν για τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις τους για να λαμβάνουν σήμερα έστω αυτές τις χαμηλές συντάξεις και διαμαρτύρονται και απαιτούν και μαζί και οι υποστηρικτές τους ; ... Ο δε άστεγος θα επιλύσει τα προβήματά του....με την εφ΄ άπαξ αυτή καταβολή.... και τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται "πού"....; Ποιά προβλήματα θα επιλύσει το "όποιο" ποσό ενίσχυσης;... Μήπως το ποσό των είκοσι εκ. (αν είναι αληθές το ποσό διάθεσης) να διατεθεί γι΄ αυτήν ειδικά κατηγορία των αστεγων έτσι ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν (στέγαση,σίτιση,περίθαλψη...)και να τους παρασχεθεί ουσιαστική στήριξη; Ειδάλλως το ποσό αυτό θα χαθεί ....στο δρόμο....και δεν θα επιλύσει ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν....(λεφτά πεταμένα στο δρόμο......από στερήσεις τίμιων πολιτών).....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.