22/11/2011 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

31.000.000 στους συμβούλους της κυβέρνησης

Υπουργικές αποφάσεις για αμοιβές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συμβουλών, την ώρα που έψαχναν για πρωθυπουργό

Την ίδια περίοδο που  δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί,  και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ  2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο  CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS».

Για την πρώτη εταιρεία, την CGSH LLP,  θα ανατεθούν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου (απόφαση Νο 188/20-9-2011 του Δ.Σ. του  Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους). Η  μέγιστη συνολική δαπάνη για την παροχή νομικών υπηρεσιών  σχετικά με τους όρους των νέων ομολόγων και δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το δημόσιο τομέα σχετικά με την ανταλλαγή,  τη νομική υποστήριξη και υλοποίηση των αποφάσεων της 21-7-2011, περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με το EFSF, ορίζεται στα 6.000.000 EUR, εφόσον το έργο είχε ολοκληρωθεί  έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Από αυτό το ποσό, 750.000 EUR κατά ανώτατο όριο, ορίζεται για απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες που η εταιρεία δεν έχει εκπροσώπηση, όπως π.χ. στην Ιαπωνία. Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί, η αμοιβή ορίζεται σε 1.500.000 EUR ανά μήνα, κατά ανώτατο όριο.

Για τη δεύτερη εταιρεία, τη LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν  σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του  Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)

2.    Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;

3.    Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;

4.    Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000 αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φαίδων avatar
  φαίδων 22/11/2011 21:22:21

  [Video] Αστυνομικοί πραγματοποιούν πορεία στην Μυτιλήνη τραγουδώντας Θεοδωράκη http://shar.es/os0zz

  • madprof avatar
   madprof @ φαίδων 23/11/2011 10:42:04

   O F. Gap αποδείχτηκε :
   a) Ολιγαρχικά ανεπαρκής, όπως ήταν αναμενόμενο από τους επαΐοντες, κυβέρνησε την χώρα με μια παρέα ανίκανων που του όφειλαν υπακοή λόγω και της ανικανότητάς τους να βρίσκονται σε υπουργικούς και θεσμικούς θώκους.
   b) Μέγιστος τυχοδιώκτης: με την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ, χωρίς να σκεφτεί τις οδυνηρές συνέπειες, και την μετατροπή των δανείων στο Αγγλικό δίκαιο με εμπράγματες εγγυήσεις, οδήγησε στην διάλυση της όποιας οικονομικής – κοινωνικής οργάνωσης υπήρχε, αντί να νομοθετήσει και να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχεία, με αποτέλεσμα την πληβειοποίηση της πλειοψηφίας των επαγγελματιών και των εργαζομένων, την οικονομική-επαγγελματική-κοινωνική-προσωπική απόγνωση και υπαρξιακό αδιέξοδο τους και επέβαλε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο προτεκτοράτο.
   c) Η τελευταία ζαριά του “δημοψηφίσματος” υπήρξε αφορμή για να τον διώξουν και αυτοί τους οποίους υπηρετεί, σαν υποτελές τυφλό όργανο, αν δεν υπηρετεί άλλους σκοπούς!

   Η ιστορία θα τον κατατάξει στην κατηγορία του, υπαίτιου της τραγωδίας της Κύπρου το ’74 και της Ελλάδας τον 11/73 (sic!), δ. ιωαννίδη δηλαδή Trash Stateman(sic!).

   Αυτός θα συνεχίσει σε κάποιον παγκόσμιο οργανισμό να βιώνει λάθρα τρώγοντας σούσι ενώ οι πολίτες του ΚωσταινοΓιωργοΤσιΤσιολινοΚατσαπλιαδοΠροτεκτοράτου θα υποφέρουν και θα υποστούν καταστάσεις φτώχειας, πείνας, εξαθλίωσης, κοινωνικής απαξίωσης, προσωπικού αδιεξόδου και ταπείνωσης, όποιος και αν τον διαδεχτεί, Δυστυχώς!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 23/11/2011 11:22:14

    Οι Ραντιέρηδες, έχοντες και κατέχοντες ακίνητα και διατηρητέα «φιλέτα» που έτυχε να είναι μη ηλεκτροδοτούμενα περιστασιακά την 17/9/11, γιατί απαιτούν υπέρογκα ενοικιοστάσια, δεν θα πληρώσουν τίποτα, ενώ πληβείοι των 50τ.μ. θα εισφέρουν το «τέλος» τους!
    Αυτό κι αν δεν είναι αδικία!
    Έτσι λειτουργεί ο ανθύπατος “ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ” και ο Raspoutin Benny Hill προϊστάμενός του!

    “Εξαθλιωμένη χώρα, αδικιμένοι-ταπεινωμένοι Έλληνες, Εθνική κατάθλιψη, είναι το βασικό συμπέρασμα”
    Δεν χρειάζονται έρευνες για τα αυταπόδεικτα και αυτονόητα. Πολίτες αφημένοι στην εξαθλίωση, που προκάλεσαν ελεεινά ανήθικα υποκείμενα, ταμπουρωμένα στο κυνόβιο, προϋπολογισμού 350 εκ. ευρώων το 2012!
    “Αυτή, λοιπόν είναι η σημερινή Ελλάδα. Φτώχεια, εξαθλίωση, εθνική ταπείνωση, υπαρξιακό αδιέξοδο.”
    Ενώ οι ανίκανοι ΔημαγωγοΚομματοΓκοτζαμπασηδοΛησταρχοΤατιανοΤσιτσιολίνοι ερίζουν για το ποιος είναι ο προθυμότερος υπογράφων την θανατική καταδίκη της χώρας και της έτι περαιτέρω εξαθλίωσης των πολιτών της.
    ΥΓ. Τον Αύγουστο σχολίαζα, στο “antinews”, την αγορά δουλείας (20 Ευρώα για 9-10 ώρες και πρόστιμο 50 εάν ο σκλάβος έβγαινε από τον χώρο δουλείας μετά τις 24:00) σε μεγάλα “τουριστικά” θέρετρα της Χαλκιδικής.
    Για την Εθνική Τραγωδία απαιτείται Κάθαρση, αλλιώς θα οδηγηθούμε σαν χώρα και κοινωνία σε απρόβλεπτες, επώδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις “αυτοχειρίας” για απόδοση δικαιοσύνης.
    “Σοφοί δε προσιόντων” έγραψε ο μέγιστος των ποιητών μας!

    • madprof avatar
     madprof @ madprof 23/11/2011 13:05:07

     Στην ανάρτηση του "Anti", "Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών" στις 21/11/2011, είναι ολοφάνερο ότι οι έντιμοι πολίτες πληρώνουν τους κομματοΣυμμοριτοΛησταρχοΚατσαπλιάδες όλων των ιδιοτήτων κάθε χρωματικής ιδεοληψίας και φασιστονοοτροπίας (ΤατιανοΤσιτσιολίνων, "επιχειρηματιών", "χρηματιστών", "τραπεζιτών", "δημοσιο-αληταριών").
     Τα 364 Δις είναι ο λογαριασμός που μας χρέωσαν ενώ αυτοί απολαμβάνουν στα κυνόβια θέρετρά τους στο κέντρο των Σοδόμων, στα Βόρεια προάστεια, στα σαλέ της Ελβετίας και της Αυστρίας, τας Παρισίους και το Λονδίνο!
     Ουαί τοις κομματοπολτοποιημένοις τε πεινασμένοις τε χρεοκοπημέπενοις τε κεκρετινισμένοις του προτεκτοράτου!

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 22/11/2011 23:03:58

  ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ: Να σου εξηγήσω Αλέξη γιατί πληρώνουμε συμβούλους: Είναι άσχετοι Αλέξη μου και θέλουν τους συμβούλους τους όχι για να κάνουν καμιά σωστή δουλειά αλλά για να ρίχνουν και τα λάθη τους επάνω τους. Και κυριότερη απόδειξη για αυτά που λέω δεν είναι ο αρχηγός της ασχετοσύνης ο Γιωργάκης αλλά ο Βενιζέλος. Άσχετος με τα οικονομικά ανέλαβε μέσα στην κρίση το υπουργείο οικονομικών!!! Αν αυτός ο άσχετος με το αντικείμενο του υπουργός δεν έχει συμβούλους τότε τι θα κάνει Αλέξη μου; Και θές και μιά άλλη απόδειξη της ασχετοσύνης τους; Την είπε ο Λαζόπουλος πριν από λίγο: Είμαστε μέσα σε κρίση και έχουμε 50 υπουργούς ενώ η γειτονική Ιταλία έχει λιγότερους από εμάς υπουργούς!!!

 3. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 22/11/2011 23:40:21

  γιατι δεν κανει καποιος και μια επερωτηση για οσα δωσαμε σε συμβουλους και δικηγορικα γραφεια τα τελευταια δυο χρονια που διαχειρίστηκαν την κριση και τα καταπληκτικα μνημονια

 4. Fanis avatar
  Fanis 23/11/2011 06:46:39

  H Hamilton ειναι η Αμερικανικη διαφημιστικη/προπαγανδιστικη εταιρεια που πλασσαρει εδω και δεκαετιες το πασοκ.
  Κρινομενη απο επαγγελματικη αποψη ειναι αψογη.. Καταφερε και πλασσαρισε ενα ΠΟΛΥ ΣΚΑΡΤΟ προιον (το πασοκ) σε εκατομμυρια Ελληνες και το .."αγαπησανε" και το "προτιμησανε"..
  Φανταστειτε υπαρχουν ΑΚΟΜΑ Ελληνες που πιστευουν οτι ψηφιζοντας γαπα,βενιλεζο,παγκαλο και αλλα τετοια πραμματα ,οτι ειναι "δημοκρατικοι" και .."προοδευτικοι"!! (μπλιαχ!!)..
  Και ετσι δεν ειναι .."δεξιοι"!! (δις μπλιαχ!!)..
  "δεξια" που ελεγε και ο γιαννοπουλος στο τοτε καναλι 29,του κουρη "που ερριξε τον καραμανλισμο"!!!!
  Που εκανε το .."παιδομαζωμα"(επι τουρκοκρατιας!!),που εκανε τα .."Δεκεμβριανα"(!!) (πρωθυπουργος γ.παπανδρεου),που εφεραν τον βασιλια (ο βενιζελικος κονδυλης),που κρατησαν πεθαμενο τον βασιλια Παυλο ( γ.παπανδρεου,παπους του σημερινου ανεκδιηγητου )..κλπ κλπ
  Που τελικα η "δεξια" για αυτους τους δυστυχισμενους συνδεεται ΑΜΕΣΑ με ολα τα κακα της μοιρας τους.. Ειναι για λυπηση απο τη μια,αλλα ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε ανηλεητοι απο την αλλη..
  Οριστε φαγαμε τον γαπα στην μαπα,εξ αιτιας τους..
  Για δυο χρονια που κατεστρεψε την Ελλαδα.
  Που τη παρεδωσε "πεσκεσι" στους τοκογλυφους.. (Οχι κατ αναγκη ..εσκεμμενα,κ Ειναι τετραπερατος ,δεν ειναι??
  Δεν μπορει να ξεγελασε ετσι τον "ελληνα λαο" στις .."καλτσες"!!)..

  Ω! Δεν μπορω να αρνηθω την αξια της.Οι ανθρωποι ειναι δαιμονιοι..
  Αλλωστε καπου ακουσα οτι ειναι η ΙΔΙΑ εταιρεια που πλασσαρισε στην Αμερικανικη αγορα τη "θαλοδομιδη" (αντισυλληπτικο που ευθυνεται για χιλιαδες τερατογεννεσεις στην Αμερικη την δεκεατια του 60 και αρχας 70)..
  Λαμπρα!

 5. μχ avatar
  μχ 23/11/2011 08:57:37

  απο πιτσιρικο...


  Συνελήφθη σήμερα ο μεγαλομέτoχος του Alter Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, ύψους 1,2 εκατομμυρίων δραχμών. Ο κ. Γιαννίκος έχει στον έλεγχό του εκδοτική εταιρεία, δισκογραφική εταιρεία και θέατρα, οπότε είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τον πνευματικό κόσμο.

  Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έχει επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας, αφού μάλλον δεν θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο cd που ετοίμαζαν τα Ζουζούνια για τα Χριστούγεννα.

  O Μίκης Θεοδωράκης, o Διονύσης Σαββόπουλος, o Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη –που ανήκουν στο δυναμικό της Legend- ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να αφεθεί ελεύθερος ο Κώστας Γιαννίκος, ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει και το νέο cd του Χρήστου Σαντικάι με τον τίτλο «Όπου να ‘ναι, πάω φαντάρος».

  Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε εσπευσμένα, ώστε να μπορέσει το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματά του και να μην το προλάβει η Αννίτα Πάνια που είναι απλήρωτη από το Alter, από τότε που κυκλοφόρησε το cd του Κάτμαν.

  Η είδηση της σύλληψης του κ. Γιαννίκου έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική κοινωνία γιατί δεν είναι γιατρός του Κολωνακίου και – όπως γνωρίζουμε όλοι- μόνο οι γιατροί του Κολωνακίου φοροδιαφεύγουν. Άντε, και οι κομμωτές.

  Το Mega δεν αναφέρθηκε στην είδηση της σύλληψης του Κώστα Γιαννίκου, μάλλον επειδή δεν είναι γιατρός του Κολωνακίου αλλά, κυρίως, επειδή ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος διευθυντής προγράμματος του Mega και σίγουρα θα έχει στοιχεία που μπορούν να στείλουν τους ιδιοκτήτες του στο διάολο.

  Ο κ. Γιαννίκος έχει εργαστεί ακόμα, ως διευθυντής, στο Star και τον ΣΚΑΪ, οπότε είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος. Ενώ εμείς παλεύουμε για να πετύχουμε την αλληλεγγύη, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν κατακτήσει –εδώ και χρόνια- την ομερτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.