25/04/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

200.000 πλαστές συντάξεις

Διακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι ελάμβαναν παροχές χωρίς να τις δικαιούνται εντόπισε το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, αυτές οι παροχές (συντάξεις, ΕΚΑΣ, επιδόματα κ.ά.) που χορηγούνταν παράνομα στοίχιζαν στα Ταμεία 750 - 850 εκατ. ευρώ ετησίως. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, αλλαγές θα γίνουν και στο σκέλος της διαχείρισης και διανομής των επιδομάτων. Την αρμοδιότητα καταβολής τους θα έχει ένας νέος φορέας του υπουργείου Εργασίας. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο έδωσε προθεσμία έως την 1η Μαΐου στα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ να εναρμονίσουν τις εισφορές τους με τα ποσά τα οποία χορηγούν. Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής διαπίστωσε μεγάλες ανισότητες στις παροχές των Ταμείων. Κάποια από αυτά δίνουν εφάπαξ τα οποία υπερβαίνουν κατά 60% - 80% τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι.

(από την Καθημερινή)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 25/04/2012 12:11:37

  Ενδιαφέρον έχει να δούμε επί της υπουργίας ποιων ανδρώθηκε το φαινόμενο. Κάποιοι (έχουν το θράσος να) ζητούν και πάλι την ψήφο μας.

  Τάσος Γιαννίτσης 13 Απριλίου 2000 24 Οκτωβρίου 2001
  Δημήτρης Ρέππας 24 Οκτωβρίου 2001 10 Μαρτίου 2004
  Πάνος Παναγιωτόπουλος 10 Μαρτίου 2004 15 Φεβρουαρίου 2006
  Σάββας Τσιτουρίδης 15 Φεβρουαρίου 2006 30 Απριλίου 2007
  Βασίλης Μαγγίνας 30 Απριλίου 2007 17 Δεκεμβρίου 2007
  Φάνη Πάλλη - Πετραλιά 17 Δεκεμβρίου 2007 7 Οκτωβρίου 2009
  Ανδρέας Λοβέρδος 7 Οκτωβρίου 2009 7 Σεπτεμβρίου 2010
  Λούκα Κατσέλη 7 Σεπτεμβρίου 2010 17 Ιουνίου 2011
  Γιώργος Κουτρουμάνης 17 Ιουνίου 2011 -

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/04/2012 12:58:42

  Θλιβερό!
  Το ότι ακόμα και νεκροί έπαιρναν συντάξεις δείχνει τις ικανότητές μας ως Ελλήνων, στην κλεψιά του ίδιου του σπιτιού μας, γιατί σπίτι μας είναι η Πατρίδα μας.
  ΚΛΕΦΤΕΣ συμπολίτες μας, μερικοί από τους οποίους σίγουρα αγανακτούν από την "διαφθορά".
  Το ΠΑΣΟΚ, και η ελίτ που εξέθρεψε, αφαίρεσε κάθε κοινωνικό φραγμό και ηθική.
  Εγκατεστησε κάθε πικραμένο και αγράμματο σε θέσεις-κλειδιά σε ΔΕΚΟ, Δήμους, κοινότητες και γενικά στον κρατικό μηχανσιμό σε αργομισθίες και εδραιώθηκε σαν καθεστώς-υπερκράτος.
  Εκμαύλισε συνειδήσες, κυρίως σε εθνικό επίπεδο.
  Ενθάρρυνε τον γραικυλισμό προς τους ξ'ενους και τον αυθάδη ολοκληρωτισμό προς τους υπόλοιπους Έλληνες, αυτούς που διατήρησαν την αξιοπρέπεια τους, ιδίως την εθνική.
  Ισοπέδωσε κάθε έννοια αξιοκρατίας και κυρίως ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Και οταν επικρατησει η αδικία, τότε αρχίζει και η κοινωνική σήψη, γιατί ο πολίτης αισθάνεται πως το κράτος τον κοροϊδεύει.
  Έφτιαξε δαιδαλώδη γραφειοκρατία που πνίγει τα πάντα.
  Ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα.
  Εδραίωσε την κρατικοδίαιτη "επιχειρηματικότητα" που κατασπατάλησε εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.
  Δυσφήμισε συστηματικά ό,τι είχε να κάνει με τον Ελληνισμό σε όλα τα επίπεδα.
  Τα εθνικά θέματα τα υπέσκαψε και τα υποβάθμισε.
  Διέλυσε την παιδεία και την υπήγαγε σε αλλότρια, διεθνοφασιστικά συμφέροντα υπό την σκέπην θολών ιδεολογιών ψευτοδιεθνισμού.
  Εξέθρεψε το φίδι των αυτομισούμενων Ελλήνων, ιδίως αυτών με "αριστερή" κλίση και διεμβόλισε κάθε προσπάθεια αντίστασης στους γείτονες ου μας πολεμούν.
  Γιατί, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, είμαστε σε πόλεμο. Και τώρα ο πόλεμος έχει γίνει εσωτερικός.
  Διότι, το δημόσιο χρέος το έχει μετατρέψει σε ιδιωτικό πλέον, με τα μέλη της ελίτ να απολαμβάνουν ΤΑ ΙΔΙΑ, ΠΡΟ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΠΡΟΝΟΜΙΑ. Κάθε Έλληνας καλείται να πληρωνει μαφιόζικα χαράτσια όποτε "καπνίσει" στην ελίτ που δεν ορρωδεί για να υπερασπιστεί τα προνόμιά της που είναι διεθνικά πλέον, συνεπικουρούμενη και από τα διαφθαρμένα ΜΜΕ.

 3. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 26/04/2012 03:56:40

  Mε συγχωρείτε αλλά έχω μια αμφιβολία για τις δηλώσεις Κουτρουμάνη!!!Τις θεωρώ μέρος της προσπάθειας του, να εμφανίσει έργο ο πιό πιστός εκτελεστής της τρόικας και του ΓΑΠ!
  Θα πειστώ όταν εμφανίσει χειροπιαστά στοιχεία και τα κλεμένα χρήματα!!!Φυσικά πρέπει να ακολουθήσουν 200.000 διώξεις για κλοπή δημοσίου χρήματος!Μέχρι αποδείξεως τα θεωρώ φθηνή προπαγάνδα,σε συνέχεια του Τιτανικού και της διεφθαρμένης χώρας!
  Ο Κουτρουμάνης είναι ο πιο ανάλγητος και αμετανόητος άνθρωπος του ΓΑΠ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.