16/11/2013 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«16 δις ευρώ μέσα σε επτά χρόνια θα δοθούν στην Ελλάδα»

Στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής η Ελλάδα θα λάβει τα επόμενα επτά χρόνια 16 δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Τα χρήματα θα δοθούν για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση, επισημαίνει ο κ. Χαν.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία κτηματολογίου, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις, ενώ επιδοτούνται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαν, με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του.

Αναφέρει ακόμη ότι, σε αυτό το πλαίσιο, στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ήπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός 16/11/2013 17:36:46

    Καλύτερα να μας έδιναν τα δις που χάθηκαν απο το ΑΕΠ μας και στον χρόνο που χάθηκαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.