15/03/2011 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

10% μείωση των απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο

Κατά 9,9% «έπεσε» ο αριθμός των απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο το δ’ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι περισσότερες θέσεις εργασίας χάθηκαν από τα καταστήματα ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μαγαζιά ρούχων και υποδημάτων, καθώς ο σχετικός δείκτης μειώθηκε κατά 11,4% το δ’ τρίμηνο του 2010 καθώς απ’ ότι φαίνεται ούτε η περίοδος των Χριστουγέννων ούτε ο 13ος μισθός, τόνωσαν την κίνηση στην αγορά. Ακολουθούν οι απασχολούμενοι στον κλάδο καυσίμων και αυτοκινήτων, με το αντίστοιχο δείκτη να κατρακυλά κατά 9,4%. Ο δείκτης των απασχολούμενων στα καταστήματα διατροφής (σούπερ μάρκετ κτλ) μειώθηκε κατά 7,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 15/03/2011 15:10:06

  Η αλυσιδα καταστηματων Public κανει απογραφή Μαρτη μήνα...

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 15/03/2011 16:23:00

  Το μικρομεσαίο εμπόριο άντεξε στην Ελλάδα πολύ, παρά τα ευνοϊκά μέτρα για την ανάπτυξη υποκαταστημάτων ξένων εμπορικών αλυσίδων, που ακόμα και ο "σοσιαλιστής" (Θου, Κύριε, φυλακή...) Χριστοδουλάκης παρουσίαζε σαν "αναπτυξιακές επενδύσεις", ενώ είναι και θεωρητικά ακριβώς το αντίθετο. Και άντεξε με στοιχειώδη μόνο στήριξη (επί ΝΔ) γιατί και ακμαίο ήταν και ευσταθές και σε υγιείς βάσεις, συγκρινόμενο με τους άλλους κλάδους της οικονομίας. Βέβαια, όπου μπήκαν οι αλυσίδες, το ξεχαρβάλωσαν οριστικά και έδειξαν το πρόσωπό τους, πχ. στα είδη Σούπερμάρκετ, όπου, μετά την εξαφάνιση των μπακάλικων-μανάβικων-αγορών τροφίμων ανέβηκαν αλματωδώς οι τιμές και συνεχίζουν, παρά την κρίση, αφού 5 άνθρωποι, σε ένα τραπεζάκι, ρυθμίζουν κατά το συμφέρον τους τα ποσοστά κέρδους (προς τιμήν του, ο Κώστας Καραμανλής με τον Φώλια επιχείρησαν να τους ελέγξουν, αλλά, φεύ...).
  Τώρα, λοιπόν, οι ΜΜΕ του εμπορίου πέφτουν, αφού κοντά στα άλλα προστέθηκε και ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην εξασφάλιση πιστώσεων. Οι δικοί μας βρίσκουν τις τράπεζες "πρόθυμα" κλειστές, ενώ οι "ξένοι" δανείζονται στις χώρες τους και εμπορεύονται στην Ελλάδα.
  Ότι, λοιπόν, δεν κατόρθωσαν χρόνια υπονόμευσης, το κατορθώνουν πιά, δέκα μήνες Μνημονίου.
  Άξιος ο μιστός σας, Σοσιαληστές!

 3. ΣΕΡΙΦΗΣ avatar
  ΣΕΡΙΦΗΣ 16/03/2011 01:51:45

  ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.