23/09/2011 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"H E.E. σχεδιάζει επαναγορά όλου του ελληνικού χρέους!"

Ένα νέο σενάριο για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, το οποίο κοντεύει να γκρεμίσει το οικοδόμημα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνει στη δημοσιότητα το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, σε βραδινή του ανάρτηση, υπάρχει απόρρητο έγγραφο με σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο προβλέπει την επαναγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Μάλιστα, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι στο σχέδιο περιγράφονται τρόποι προκειμένου η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί ούτως ώστε να μειωθεί κατά το δυνατό η διάρκεια παραμονής της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Κατά το Bloomberg, η επαναγορά του συνόλου του χρέους από την Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει μέσω εξειδικευμένης δημοπρασίας ολλανδικού τύπου με τη χρήση προεξοφλημένων βραχυπρόθεσμων τίτλων που θα εκδοθούν από το EFSF. Κάθε προσφορά από τους ενδιαφερόμενους θα γινόταν αναλογικά προς το αρχικό αριθμό τίτλων που θα ήθελαν οι ενδιαφερόμενοι με αντάλλαγμα ελληνικά ομόλογα αξίας 100 ευρώ ανά τίτλο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία εκτιμάται ότι, σε τελική ανάλυση, θα έφερνε μεγαλύτερη μείωση του χρέους σε σχέση με την προγραμματισμένη ανταλλαγή ομολόγων, αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο το συγκεκριμένο εσωτερικό έγγραφο της Ε.Ε.

Η σχετική πληροφόρηση βγαίνει στον αέρα λίγες ώρες μετά τη δήλωση Σόιμπλε, κατά την οποία δεν θα ήταν έκπληξη να αλάξουν οι όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, μέρος της οποίας αποτελεί τόσο μια επαναγορά όσο και μια ανταλλαγή ομολόγων της Ελλάδας.

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 23/09/2011 22:41:04

  Να ρωτήσω κάτι ;
  Στο πακέτο περιέχεται η Ελλάδα και οι Έλληνες...

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/09/2011 22:42:28

  Και φαντάσου να βγει κανένας Πορτογάλος ή Ιταλός να πουλήσει και αυτός τα δικά του... Χιροσίμα!

 3. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 23/09/2011 23:30:28

  έχει γίνει χαμός στις αγορές με την είδηση αυτή. Μάλλον είναι φήμες, αλλά ειναι πολύ περίεργο γιατί ΠΡΩΤΗ φορά οι φήμες που κυκλοφορούν ειναι θετικά νέα

 4. χρηχα avatar
  χρηχα 23/09/2011 23:42:52

  Aπό την αρχή το σκέφτονται αυτό οι της Ε.Ε. αλλά το πρόβλημα είναι όπως είπε ο αρχαίος τι θα γίνει με τους άλλους χρεωμένους της Ε.Ε...Εξάλου τα μεγέθη της Ελλάδας δεν είναι και τίποτε σπουδαίο για τα οικονομικά μεγέθη στην Ε.Ε. σαν σύνολο...κάπου 3% του ΑΕΠ κατέχουμε...αν γίνει λοιπόν, θα γίνει για να αποφευχθεί η διασπορά της κρίσης σε μεγαλύτερους, και απ'ότι φαίνεται θα το κάνουν τόσο επαχθές που οι άλλοι δεν θα σκεφτούν καν να ζητήσουν και για τους εαυτούς τους το ίδιο...

  Αυτό φυσικά ζούμε με την καθημερινή τρέλα ...κάθε μέρα και φόρος , κάθε νύχτα και χαράτσι...
  Άλλο που δεν θέλουν και τα "δικά μας " κεφάλαια που ξενοδουλεύουν τώρα σε κάτι Ελβετίες και Ουγκάντες(!) ...να ξαναγυρίσουν σπιτάκι τους όταν αυτό θα είναι ξεφτιλισμένο και το σπιτάκι να γίνει πολυκατοικία...τζάμπα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.