12/09/2011 11:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Τελειωμένη υπόθεση" η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα

Άλλο ένα μέτρο δημευτικού χαρακτήρα που επιβαρύνει την ακίνητη περιουσία είναι η απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή τέλους στην ακίνητη ιδιοκτησία υπογραμμίζει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και επισημαίνει ότι «το μέτρο αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία».

 

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, για ποιο λόγο, ενώ αρνείται να πουλήσει δημόσια περιουσία, για την οποία είναι δεδομένη η αδυναμία διαχείρισής της, ούτε ανακοινώνει μέτρα περιστολής του παμφάγου δημόσιου τομέα, εντούτοις εξαγγέλλει ένα μέτρο πραγματικού ‘ξεπουλήματος’ της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, όπως το νέο διετές τέλος στα κτίρια που ανακοίνωσε σήμερα».

 

Επιπλέον, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η «συγκεκριμένη εισφορά επί των ακινήτων θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να πληρωθεί από τους φορολογούμενους, ενόψει των σημερινών δραματικών συνθηκών της χώρας, μόνον αν ήταν χαμηλή και επίπεδη, και αν ήταν η μόνη.

 

» Όμως σε συνδυασμό με τις ισχύουσες δεκάδες άλλων φόρων, τελών και εισφορών την κατεδάφιση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που μαρτυρούν τα χιλιάδες ξενοίκιαστα σε όλη τη χώρα και τις συνεχώς επαπειλούμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, καθιστά την ιδιωτική ακίνητη περιουσία στη χώρα μας μια ’τελειωμένη υπόθεση’, και το τέλος αυτό, το πραγματικό ‘τέλος’ της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας», καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 12/09/2011 11:51:49

  «το μέτρο αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία».

  • tpe avatar
   tpe @ Απορία 12/09/2011 12:44:57

   Το είπα κι αλλού. Θα έρθετε να το παλέψουμε δικαστικά ή θα κάτσουμε να μας τον φοράνε όποτε γουστάρουν;

   • Απορία avatar
    Απορία @ tpe 12/09/2011 13:12:41

    Με αυτούς απάνω είναι μάταια κάθε "δικαστική" προσπάθεια.

    Εδώ εχουν παραβιάσει το μισό σύνταγμα, τον μισό ποινικό και αστικό κώδικα και δεν έχει ανοίξει μύτη.

    Εαν υπήρχε πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα ήταν ήδη φυλακή οι μισοί από δαύτους.

   • Απορία avatar
    Απορία @ tpe 12/09/2011 14:44:46

    Πάντως ίσως και να έχεις τελικά δίκιο tpe.

    Εαν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει αυτές τις εισφορές θα πρέπει να απαλλάσσεται.

    Εμπρός λοιπόν τόσους δκηγόρους έχει η χώρα!

    • Ρομαντικος avatar
     Ρομαντικος @ Απορία 12/09/2011 15:29:06

     Ειναι θεμα αρχης. Και να εχεις, γιατι να πληρωσεις κερατιατικα; Οχι, δεν τα φαγαμε μαζι!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 12/09/2011 18:04:51

  Επειδή, από το 1994 και μέχρι σήμερα, ταλαιπωρούμαι απρόκλητα από μία πρωτοφανή (νομικό κενό) αντιδικία αστική και σύγκρουση μετωπική με δικόγραφα μέχρι στιγμής ύψους 1.70μ.

  Επειδή, πρόκειται γιά τον ίδιο ανάλγητο κοινωνικό φονιά-ληστή ο οποίος επί δεκατίες απεργάζεται και ως αρπακτικό όρνεο μετά βουλιμίας ορέγεται και με ΔΟΛΟ υφαρπάζει (Γιά Να Τα Φάνε Ολοι Αυτοί Μαζί), περιουσίες-φιλέτα που ΔΕΝ τους ανήκουν από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες, μεταξύ αυτών κι εγώ.

  Επειδή, όλες αυτές οι ΔΟΛΙΕΣ υφαρπαγές αποτελούν δεδικασμένο γιά «νέες νίκες».

  Με σιγουριά, μπορώ να πω: «Η Πράσινη Υφαρπαγή της Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα, είναι Τελειωμένη Υπόθεση».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.