17/07/2013 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ρευστό" 3,6 εκατ. ευρώ στη Forthnet με την αγορά του 25,7%

Ξένος επενδυτής – το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες επένδυσε σήμερα στη Forthnet αγοράζοντας το 25,73% της εταιρείας και μάλιστα σε premium τιμή. Το ποσοστό πώλησε το ολλανδικό fund Delta Lloyd, ο συνταξιοδοτικός φορέας των Εκπαιδευτικών της Ολλανδίας που αποχωρεί από την Ελλάδα έχοντας ήδη δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Η πώληση έγινε στην εξαιρετικά τιμητική για τη Forthnet, τιμή του 1,10 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τη συνολική αξία του “πακέτου” του πωλητηρίου, στα 3,66 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή πώλησης είναι σημαντικά υψηλότερη από την τιμή της μετοχής που κινείτο χθες στα επίπεδα του 0,63-0,65 ευρώ και σαφέστατα μακράν της μεσοσταθμικής τιμής του εξαμήνου – 0,45 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 18/07/2013 06:25:18

  Η Forthnet δεν προσφέρει τίποτε στην εθνική οικονομία, απλώς έχει αποσπάσει τμήμα εργασιών από τον τέως ελληνικό ΟΤΕ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κραντωρ 18/07/2013 07:59:19

   Μόνο που τώρα είναι γερμανικός ο οτε...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 18/07/2013 06:41:50

  Πανάξιος ο μισθός της "ελληνικής" εταιρείας αυτής. Στη Θράκη και στη Ξάνθη-
  "απλά | ελεύθερα | συναρπαστικά", διαφημίζεται στα τουρκικά!
  http://1.bp.blogspot.com/-VxkkBesr4ks/TV7cPJ_wbbI/AAAAAAAAY14/P4aQ3utS7n0/s1600/forthT.jpg

 3. Panos avatar
  Panos 18/07/2013 08:32:07

  Άστο Dimi. Τα ίδια κάνουν όλες οι εταιρείες. Ακόμη και ο ΟΤΕ. Λογικό να προβάλουν τις υπηρεσίες στη μερίδα του πληθυσμού που καλώς ή κακώς μιλάει τουρκικα.
  Για την ελληνικότητα όμως νομίζω ότι έπεσες στην περίπτωση. Να σου θυμίσω ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει δώσει στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 80 εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια για τη χρήση ραδιοτηλοπτικών συχνοτήτων όταν οι υπόλοιπες ελληνικές εταιρείς (mega, ant1, star, κλπ) δεν έχουν δώσει φράγκο και δεν τους ενοχλεί κανένας.
  Να σου θυμίσω επίσης ότι ο ¨ελληνικός" ΟΤΕ της Γερμανικής Deutshe Telekom κάνει παράνομες αγορές τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποφεύγοντας να πληρώσει τον παραμικρό φόρο στο ελληνικό κράτος (βλ. κύπελλο ελλάδος).

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Panos 18/07/2013 18:41:06

   Άστο Πάνο. Μετά τη Βόνταφον και το διαφημιστικό της με τη σημαία της "ανεξάρτητης Κρήτης" και μετά τον επαίσχυντο διαφημιστικό χάρτη ΑΒ Βασιλόπουλος (με τον σάλο που προκλήθηκε, υποχρεώθηκε άρον-άρον να κατεβάσει το σχετικό βίντεο) με τη κουτσουρεμένη Ελλάδα: λείπουν Μακεδονία-Θράκη, Κρήτη, Ιόνιο και το μισό Αιγαίο, φαίνεται να ζήλεψε τη δόξα τους και η Φόρθνετ η οποία από το 2011, ξύνεται κι αυτή, στη γκλίτσα του νέο-Οθωμανού τσοπάνη. Πες-πες, κάτι μένει και τα διαφημιστικά κόλπα με τη μειωμένη Ελληνική Κυριαρχία, πανεύκολα καταγράφονται στο υποσυνείδητο των παθητικών καταναλωτών οι οποίοι βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους (συνεχίζοντας να είναι πελάτες των εταιρειών αυτών) και καταπίνοντας αμάσητο ό,τι εύληπτο μήνυμα αυτές τούς προσφέρουν.

   Το να διαφημίζεται μια τηλεφωνική εταιρεία προς άγραν συνδρομητών, αυτό είναι θεμιτό. Όταν όμως σε Ελληνική Γη, και συγκεκριμένα, στο κέντρο της Ξάνθης, η “ελληνική” Φόρθνετ διαφημίζεται με αφίσες στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ, αυτό είναι αθέμιτο και τότε, χοντραίνει το κακόγουστο αστείο και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Η Θράκη είναι Ελληνική Γη, με Ελληνες κατοίκους οι οποίοι ομιλούν και γράφουν την Ελληνική. Μήπως, λέω μήπως, τούρκοι πράκτορες του χολερικού προξενείου βρίσκονται ΚΑΙ πάλι πίσω από τη νέα πρόκληση, αυτή της Φόρθνετ; Η οποία Φόρθνετ, σύμφωνα με την αφίσα της, διαφημίζεται στη τουρκιά (σε χρώμα γκρι). Όπως και στη Θράκη (επίσης σε χρώμα γκρι της τουρκιάς – αντί Ελληνικού χρώματος)! Ενώ, στο κάτω μέρος τα “απλά | ελεύθερα | συναρπαστικά |” στόχο (αποτυχημένο) έχουν την υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνα;

   • petrost avatar
    petrost @ η Dimi 19/07/2013 08:29:45

    γνώμες είναι αυτές.
    εγώ πρώτον δεν νομίζω πως έχουν πατρίδα τα χρώματα.
    δεύτερον, αν και δεν ξέρω προσωπικά για σένα dimi, γενικά δεν βλέπω το ίδιο μένος για διαφημίσεις στην εξίσου ξένη αγγλική γλώσσα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ η Dimi 19/07/2013 09:15:51

    Mονο που εδω δεν υπαρχει κουτσουρεμενος χαρτης ή κατι παρατυπο.
    Υπαρχει διαφημιση σε γλωσσα την οποια το ελληνικο κρατος διδασκει σε σχολεια της περιοχης γιατι την αναγνωριζει ως γλωσσα αναγνωρισμενης μειονοτητας της περιοχης.

 4. petrost avatar
  petrost 18/07/2013 08:48:44

  ο κόσμος που απασχολεί είναι το σηματνικότερο που προσφέρει μια εταιρία στην εθνική οικονομία.
  το ότι ο Γερμανικός οτε έχει χάσει κομμάτι της πίτας, είναι θέμα κυρίως δικής του πολιτικής επί εποχών μονοπωλίου.
  Dimi, δεν ξέρω αν έχει πάει Θράκη, εγώ σπούδασα χρόνια στην Ξάνθη. Μένουν μόνιμα εκεί άνθρωποι που η κύρια γλώσσα τους είναι τα τουρκικά, το να απευθύνεται και σ'αυτούς, δεν είναι αρνητικό.
  όπως και να χει εταιρίες είναι όλες, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να αποδείξεις πως δεν πρόκειται για φιλανθρωπικά ιδρύματα.
  Στο θέμα του άρθρου, πάντως, αυτό που πρέπει να δει κάποιος ως επενδυτής για να κάνει μια τέτοια αγορά - επένδυση, είναι σίγουρα δυναμική σε μία εταιρία, το οποίο μόνο καλό μπορεί να ναι για την εταιρία αυτή.

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ petrost 18/07/2013 14:26:12

   Ουδεμία επένδυσις έγινε στην Οικονομία. Κάποιοι ξένοι αγόρασαν μετοχές από κάποιους άλλους ξένους . Το οποιόδηποτε κέρδος στην διαφορά τρεχούσης χρηματιστηριακής τιμής με τιμή πωλήσεως ( μεταβιβάσεως μετοχών) το καρπώθηκαν οι ξένοι, εν προκειμένω το συνταξιοδοτικό ολλανδικό ταμείο. Παιχνίδια καζινοκαπιταλισμού άνευ θετικού αντικρύσματος στην πραγματική οικονομία.
   Η εν λόγω εταιρία επιβαρύνεται με υψηλό και δυσβάστακτο δανεισμό και μάχεται για την σωτηρία της.

   • petrost avatar
    petrost @ Κραντωρ 18/07/2013 15:37:50

    καλά "δυσβάσταχτα" δάνεια όλες οι εταιρίες έχουν, απλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η κίνηση αυτή δίνει έξτρα δυναμική στην εταιρία, στα μάτια επενδυτών, οπότε και έξτρα δύναμη σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.
    αλλιώς διαπραγματεύεσαι, ανάλογα με την τιμή της μετοχής, η οποία στη συγκεκριμένη φάση ανεβαίνει.

 5. Vassilis avatar
  Vassilis 18/07/2013 10:03:58

  Συμφωνώ απολύτως με τον petrost, και επίσης θα ήθελα να προσθέσω τα παρακάτω:

  1. Απασχολεί περί τους 1.300 έλληνες υπαλλήλους
  2. Στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό καθώς επί σειρά ετών επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για περιεχόμενο τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και στα ελληνικά πρωταθλήματα μπάσκετ/βόλλεϋ (και άρα τα χρήματα επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία και όχι στους πχ Άγγλους για την premier league όπως κάνει ο ΟΤΕ)
  3. Πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο, πέρα από τα 80 εκ για τις συχνότητες, περί τα 60 εκ κάθε χρόνο σε ΦΠΑ, φόρους κλπ
  4. Προσφέρει υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στην ελληνική κοινωνία σε προσιτές τιμές (ιδίως με τα τελευταία offers για το 3play) σε μια εποχή που όλοι μετράμε τα χρήματά μας (σε αντίθεση με τον ΟΤΕ που είναι τουλάχιστον 30% ακριβότερος σε όλα). Είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες στην Ελλάδα που αναπτύσσεται, κάτι που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της βρίσκουν ανταπόκριση στην αγορά.

  Νομίζω προτού κάνουμε εύκολα κρίσεις για το αν κάποιος προσφέρει στην ελληνική οικονομία/κοινωνία ή όχι, αν μη τι άλλο πρέπει να ενημερωνόμαστε.

 6. ntek avatar
  ntek 19/07/2013 08:39:41

  Η πλειοψηφία σας βλέπει φαντάσματα. . Δεν υπάρχουν πολυεθνικές εκτός ελαχίστων στα καπνικά και τα φάρμακα και αυτοι ακόμα φευγουν γιατι το πολιτικό κοστος ειναι τεράστιο και τα δημογραφικά για φούντο . Αυτο που κάνουμε εμείς ειναι να προβιβάζουμε την τσαπατσούλικη δουλειά (σημαιάκια και χαρτες σε λάθος ανάλυση στο Cinema effects) σε προσπάθεια υποσυνείδητου επηρεασμού και αλλες παπαριές . Ο ΟΤΕ παραμένει μονοπωλιογενές τριμπούρδελο και η Forthnet λαική αγορά. Θα βαλουν και στα πακιστανικα διαφημίσεις για λογαριασμους των 2 ευρώ.
  Αυτο ηταν και αυτο θα παραμείνουν και ελεος με τον χάρτη και τα σημαιάκια
  Το επομενο βήμα ειναι να ψηφίσετε καμένο , τσαφφφ το κάψατε

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ntek 20/07/2013 05:05:53

   το λεξιλόγιό σου και οι εξυπνακισμοί σου πλειοψηφικά, Καθηλωτικοί!
   Βάστα τ' άλογα κύριε/δεσποινίς που εσύ πασίδηλα, προ πολλού την έκαψες τη κάψα στο φαντασματικό σίνεμα εφφέκτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.