"Παγώνει" για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
19/12/2014 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Παγώνει" για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Αναστέλλεται για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Η διάταξη κατατίθεται μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας προβλεπόταν είχε τεθεί σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι.

Η ρύθμιση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. «Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ADASK avatar
  ADASK 20/12/2014 10:25:11

  Αργά το καταλάβαμε. Απο το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστες μεταβιβάσεις ακινήτων. Και ερχόμαστε τώρα, τελος Δεκεμβρίου, με την τόσο ρευστή πολιτική κατάσταση, να αναστείλουμε τον παρανοϊκό φορο υπεραξίας (ο οποίος σημειωτέον στοχεύει στην περαιτέρω μείωση των τιμών των ακινήτων). Τελος πάντων. Αν τα πράγματα ηρεμήσουν και δεν έχουμε εκλογές, ίσως απο την επόμενη χρονια να δούμε κάποια κίνηση στα ακίνητα και κατ' επέκταση στην οικοδομή. Ίσως. Οψόμεθα εις Φιλιππους.

  • George N avatar
   George N @ ADASK 21/12/2014 07:12:05

   Οι μεγάλοι φόροι σκοτώνουν τα έσοδα. Μέχρι και η κυβέρνηση το κατάλαβε! Χωρίς μεγάλες μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ το πράγμα δεν πάει πουθενά όμως.....άλλη μια τρύπα στο νερό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.