"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης"
25/01/2015 22:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης"

Μετά τον γερμανό κεντρικό τραπεζίτη και ο εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Φίλιπ Μισφέλντερ προειδοποίησε την νέα κυβέρνηση, δηλώνοντας πως το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ κακό για την Ευρώπη και το ευρώ».

«Αυτό το είδος διαμαρτυρίας δεν είναι έκπληξη. Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τα μέτρα λιτότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία. Αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να περιμένει από τη Γερμανία να επαναδιαπραγματευτεί με το πρόγραμμα. Θα πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Και κατέληξε ως εξής: «Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, τότε θα πρέπει να το πράξουν με την τρόικα. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε». Επιπλέον επισήμανε πως η Γερμανία δεν διακινδυνεύει ένα Grexit και θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Όσον αφορά τις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών τόνισε:«Οι Γερμανοί θα πρέπει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και να εμπιστεύονται την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι έχει κάνει το σωστό μέχρι τώρα καθώς ήταν πάντα ξεκάθαρη πως χωρίς πολιτικές μεταρρυθμίσεις, θα υπήρχε πάντα πολλή και πολύπλοκη δουλειά για όλη την Ευρώπη. Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που είχαμε στη Γερμανία».

www.theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.