13/07/2011 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Οι τράπεζες θα επιβίωναν αν η "επιλεκτική χρεοκοπία" διαρκούσε λίγο"

Οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε κατάρρευση από τον χαρακτηρισμό της προτεινόμενης μετακύλισης χρέους ως «επιλεκτική χρεοκοπία», σε περίπτωση που ο χαρακτηρισμός αυτός αρθεί σύντομα, φέρεται να δήλωσαν στο Reuters Έλληνες τραπεζίτες σχολιάζοντας την ανακοίνωση της S&P.

Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι αν οι οίκοι αφήσουν την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ΕΚΤ που θα διασφαλίζει την συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, ενώ ένας εκ των τραπεζιτών σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις.

«Εάν η «επιλεκτική χρεοκοπία» διαρκέσει για σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή των ομολόγων, τότε οι ελληνικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν κανέναν πρόβλημα χρηματοδότησης», δήλωσε στο Reuters ανώτερο τραπεζικό στέλεχος ελληνικής τράπεζας θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Σε περίπτωση όμως», συνέχισε ο ίδιος «που η περίοδος «επιλεκτικής χρεοκοπίας» διαρκέσει περισσότερο χρόνο, τότε θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος διευκόλυνσης των τραπεζών από την ΕΚΤ».

Ένα άλλο ανώτερο τραπεζικό στέλεχος υποστήριξε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις τραπεζών με την ΕΚΤ ώστε να τεθεί σε λειτουργία κάποιος μηχανισμός που θα διασφαλίζει την χρηματοδότηση των τραπεζών το διάστημα που θα λαμβάνει χώρα η «επιλεκτική χρεοκοπία»

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/07/2011 17:44:24

  Έχουμε κανένα νέο για το ύψος των αναλήψεων σήμερα από τα γκισέ;...

 2. Orestios avatar
  Orestios 13/07/2011 18:23:46

  Και όσοι χαρακτηρίζονται επιλεκτικά νεκροί δεν είναι νεκροί

 3. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 13/07/2011 22:58:20

  Μακάρι να μην είναι επιλεκτική και να μη διαρκέσει λίγο !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.