#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2013 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ντελίβερι" των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ο Γ. Προβόπουλος;Μάθαμε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον καλοπληρωμένο ακόμη και τώρα διοικητής της κ. Γ. Προβόπουλο ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα καταρρέει, ότι από το 2020 και μετά η μοναδική σίγουρη σύνταξη είναι η βασική των 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης.

Με βάση το νόμο Λοβέρδου, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι έσωσε το σύστημα για πάρα πολλά χρόνια, ο νέος τρόπος υπολογισμού, προσαρμόζει σταδιακά τα επίπεδα των συντάξεων στις μειωμένες δυνατότητες κρατικής χρηματοδότησης, και θίγει, πρωτίστως, όλους όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.2011, αναμένεται δε να γίνει αισθητός για όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2015.

Πήρε λοιπόν η ΤτΕ τις προβολές του νόμου του 2010 και προέβλεψε: "Το ασφαλιστικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή και με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν το 2010 θα δίνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας στους μελλοντικούς συνταξιούχους. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης άμεσα, ώστε όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά το 2020 να έχουν σύνταξη που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση."

Κατ' αρχάς δεν ξέρουμε αν αυτές οι προβολές είναι σωστές κι αν όντως οδηγούμαστε σε συντάξεις πείνας. Πιθανόν να είναι κι έτσι. Όμως είναι ή δεν είναι ανεπίτρεπτο ο κ. Προβόπουλος να το παίζει ντελίβερι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών; Πώς γίνεται ο διοικητής της ΤτΕ να γίνεται πλασιέ ασφαλιστικών συμβολαίων.

Μετά από αυτό θα πρέπει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών να τον κάνει επίτιμο πρόεδρό της με τόσες μπίζνες που τους έδωσε.

Αλλά θα πει κανείς: Ποιος έχει τώρα λεφτά να κάνει ασφάλεια για σύνταξη; Μπορεί να μην τρέξουν οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ, σίγουρα όμως θα σπεύσουν όσοι ακόμη πληρώνονται με ένα ανεκτό ποσό που τους επιτρέπει να πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτός δεν είναι τζίρος για τις εταιρείες; Δεν είναι πελάτες που τους φέρνει ο κ. Προβόπουλος στην αυλή των εταιρειών;

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να προτρέπει (δια του εκβιαστικού διλήμματος) ένας επίσημος φορέας τον κόσμο να πάει να κάνει ιδιωτική ασφάλιση;

Και ένα ακόμη ερώτημα: Ποια ήταν η στόχευση του διοικητή της ΤτΕ; Τι θέλει να πετύχει ανοίγοντας το θέμα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού. Πολύ περίεργος ο ρόλος του κ. Προβόπουλου, ο οποίος έχει στηρίγματα στην κυβέρνηση αν και την υποσκάπτει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas avatar
  Kostas 30/05/2013 18:53:27

  Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό στην τοποθέτηση του κ. προβόπουλου.
  Είναι προτιμότερο να μη μας ενημερώνει για ότι θα συμβεί μετά από 10 χρόνια; Γιατί; Για να έχουμε τότε να λέμε ότι κανένας δεν μας ενημέρωνε; Αυτό δεν είναι που πληρώνουμε αυτή τη στιγμή; Το ότι κανείς δεν έβγαινε στα <> να χτυπήσει καμπανάκι; Πιστεύω ότι ο καλά ενημερωμένος πολίτης είναι και πιο υπεύθυνος πολίτης. Στο κάτω κάτω η φιλελεύθερη ιδεολογία προβλέπει και την ιδιωτική ασφάλιση.
  ΥΓ. Όχι δεν είμαι ασφαλιστής. Απλά δημόσιος υπάλληλος που είμαι ασφαλισμένος 26 χρόνια και, εκτός του ότι δεν έχω στοιχειώδεις παροχές, νιώθω τον εξευτελισμό της ουράς για μια θεώρηση στα κάτεργα του ΟΠΑΔ.

 2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/05/2013 19:08:25

  Στη Γερμανια οποιος θελει μια αξιοπρεπη συνταξη στρεφεται καιν στην ιδιωτικη ασφαλιση. Εδω γιατι να διαφερουμε ;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/05/2013 20:27:50

   Μήπως γιατί πρώτα δεν έχουμε "αξιοπρεπείς" μισθούς;;;
   Μήπως γιατί πρώτα δεν έχουμε "αξιοπρεπές" κράτος;;;
   Μήπως γιατί πρώτα δεν έχουμε "αξιοπρεπείς"ασφαλιστικές εταιρείες;;;
   Μήπως γιατί πρώτα δεν έχουμε "αξιοπρεπές" ιδιωτικό κεφάλαιο;;;

   Και πολλά άλλα που μας λείπουν για να συγκαταλεγόμαστε στα "δυτικά" κράτη με ανεπτυγμένη την ασφαλιστική συνείδηση την δική μας άλλα και των υπαλλήλων μας!!!

   Άλλα και κράτος που θα λειτουργεί ώριμα συλλογικά και

 3. Πολίτης Θ avatar
  Πολίτης Θ 30/05/2013 20:10:58

  Να διευκρινιστεί όμως αν αυτή η στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση θα φέρει και μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Γιατί αν οι μισθοί μείνουν στα ίδια επίπεδα, με τις ασφαλιστικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη) να ξεπερνούν το 40% του μισθού, αυτό που περισεύει δεν είναι σίγουρο αν φτάνει για μια αξιοπρεπή κηδεία, πόσο μάλλον για επένδυση (γιατί περί επένδυσης πρόκειται) σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας.

 4. George avatar
  George 30/05/2013 20:40:30

  Βασική σύνταξη από το κράτος, επικουρική από τον ιδιωτικό τομέα είναι το αυτονόητο ώστε να υπάρχει....σύνταξη. Αλλιώς υπάρχουν μόνο μεγάλες εισφορές και φιλοδωρήματα για τους πολλούς και χαριστικές συντάξεις για τους λίγους-καλή ώρα. Αν υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό που λέει ο Προβόπουλος έχει να κάνει με την σωστή επίβλεψη και όχι με την ιδέα που άλλωστε είναι η νόρμα παντού.

 5. Zame avatar
  Zame 30/05/2013 20:41:24

  ελα ντε ?
  όλο το πακέτο να διατίθεται & μάλιστα με τις ποιό πρόσφατα βελτιωμένες αναβαθμίσεις του ?
  -μη δεν είναι οι αιφνιδιασμοί που σοκάρουν ..?
  -μη δεν ειναι η άλογη & ανόητη συρρίκνωση εισοδημάτων ..?
  -μην δεν ειναι *1808 γιατροι εφυγαν το 2012 σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) & το πρώτο τρίμηνο του έτους εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 2,5 φορές περισσότερες από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.
  -μην δεν ειναι πως «Κάθε αγορά (Market) είναι ένα φυσικό σύστημα, που δημιουργείται από την ανάγκη των ανθρώπων να ανταλλάξουν μεταξύ τους αγαθά, να τελειοποιήσουν τις ικανότητες τους και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να προάγουν το συμφέρον τους και να ζήσουν καλύτερα..
  ενώ παράλληλα η κλοπη να μετασχηματίζεται σε παροχη & για την πλειοψηφία να γίνεται απαγορευτική η προσέγγιση ακομα & στα στοιχειώδης προς το ζην αγαθά ..?

  Παντως Εξειδίκευση ορίζεται η ειδική γνώση και η ικανότητα να αποφέρεις εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα συγκεκριμένο και στενά προσδιορισμένο πεδίο.
  Ετσι στα πλαίσια Χρηματοπιστοτικών Υπηρεσιών Marketing & του interoperability δεν αρκεί λοιπόν κάποιος 'Community Manager να ‘πιάνει τον σφυγμό” των κοινοτήτων και να αντιλαμβάνεται τι κλίμα επικρατεί..
  οφείλει και πρέπει να προχωρήσει ένα βημα παρα πέρα.
  Να ανταποκριθεί στις ιδέες, τις αξίες, τα πάθη τα πνευματικά ενδιαφέροντα του εν δυνάμει “πελάτη”..
  Η Οικονομική Επιστήμη απαρτίζεται από πολλά επιμέρους τμήματα..
  αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση & να διαπαιδαγωγεί κοινωνιες..
  κάτι πού ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει όμως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
  και πρώτα-πρώτα επαναπροσδιορισμό των ΑΞΙΩΝ..& την ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ τους..
  αν τα δικαιώματα πάνω στην γνώση.. σέρνουν λαούς πείσω τους .

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 30/05/2013 20:46:18

  Βλέπε παράδειγμα "ασπίς" από το 2009 τίποτε δεν έχει γίνει για τους ασφαλισμένους της.
  Και τότε έπαιρνε εγγυητικές από το υπουργείο ανάπτυξης,ότι "όλα πάνε καλά" και "ότι έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση" και "υψηλό δηκτη ρευστότητας"
  σαν τις τράπεζες μας,που παρουσιάζουν κέρδη εδώ και μία εβδομάδα.
  Αφού της δανείσαμε....

 7. ApoTel avatar
  ApoTel 30/05/2013 22:08:05

  Και μετά μια ωραία μέρα την κοπανάει οι εταιρεία και όσοι πληρώνανε θα κλαίνε τα χρήματά τους. Ακριβώς όπως Αμερική

  • chrisss avatar
   chrisss @ ApoTel 31/05/2013 19:00:49

   Δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και μία τράπεζα; εσύ τα λεφτά σου τα βάζεις μόνο σε κρατικές;
   Σας άρεσε το σύστημα ως τώρα και φοβάστε μην σας φάνε τα λεφτά οι κακοί επιχειρηματίες. Το πάρτι με τα αποθεματικά των ταμείων δεν το βλέπατε, το κούρεμα μέσω PSI δεν το είδατε, το οτι παίρνει σύνταξη ο κάθε απίθανος τύπος δεν το βλέπετε. Η κρίση μας έβαλε στην έννοια του ρίσκου. Ρίσκο είναι να βάζεις τα λεφτά σου στην τράπεζα, ρίσκο να παίρνεις ομόλογα, ρίσκο και να τα θάβεις στον κήπο. Το ρίσκο αυτό αποτιμάται και πληρώνει ανάλογα. Δώστε την δυνατότητα στον κόσμο, να κάνει με τα λεφτά που βγάζει ότι γουστάρει. Μηδενισμός ασφαλιστικών εισφορών και επιλεκτική ασφάλιση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Αν εσύ εμπιστεύεσαι το δημόσιο δώσε τα λεφτά σου εκεί..

   • MCA avatar
    MCA @ chrisss 31/05/2013 20:55:03

    Στην τράπεζα σηκώνεις τα χρήματα σου όποτε θέλεις ή έστω τα δεσμεύεις για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Παρόμοια και σε επιλογές μεγαλύτερου ρίσκου όπως οι μετοχές. Έχεις τη δυνατότητα να αποσυρθείς να προλάβεις το κακό, εφόσον παρακολουθείς τις εξελίξεις. Στα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ιδιωτικών ασφαλιστικών δεν έχεις περιθώρια αντίδρασης. Απλώς χάνεις όλα τα λεφτά σου. Και που θα τρέξουν όλοι αυτοί που θα έχουν κάνει μόνο ιδιωτική ασφάλιση εάν φαλιρίσει η εταιρία; Δεσμεύσεις 50 και 60 ετών μόνο με την σύζυγο και την πολιτεία.

    • chrisss avatar
     chrisss @ MCA 31/05/2013 23:17:08

     Προφανώς κάνεις τα κουμάντα σου αδερφέ. Κατανοώ τους φόβους σου αλλά στην εποχή μας τίποτα δεν είναι βέβαιο. Δηλαδή το κράτος με το οποίο έχεις δεσμευτεί, σου φέρθηκε όπως έπρεπε; Με τα λεφτά του καθενός, που έχει πληρώσει, έχει δώσει συντάξεις παντός είδους, τα χουν παίξει στο χρηματιστήριο τα χουν κάνει ομόλογα και στο τέλος θα πάρεις μια σύνταξη πετσοκομμένη και θα χτυπάς το κεφάλι σου. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, σε όλον τον κόσμο αυτό γίνεται, εκεί γιατί δεν φοβούνται;

     • MCA avatar
      MCA @ chrisss 01/06/2013 07:38:45

      Κακοδιαχείριση, διαφορετικού τύπου με άλλα κίνητρα, μπορεί να γίνει και σε μιά ιδιωτική εταιρία. Η εταιρία μπορεί να εξαφανιστεί, η κεντρική εξουσία όχι. Είναι το είδος του θεσμού τέτοιο που αναγκαστικά επιζεί καθώς κάθε κοινωνία διαχρονικά χρειάζεται κάποια κεντρική μορφή διακυβέρνησης. Δεν αμφισβητώ τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα ως συμπληρωματική πρόταση αλλά ως εναλλακτική.

     • chrisss avatar
      chrisss @ MCA 01/06/2013 11:18:22

      Έτσι και αλλιώς η βασική σύνταξη που θα ναι 360 ευρω ή κάτι τέτοιο, δεν προέρχεται από ασφαλιστικές εισφορές, γι' αυτό και το κράτος κάθε χρόνο τις επιδοτεί με ένα μεγάλο ποσό σε ετήσια βάση από τον προυπολογισμό του κράτους. Αν η διαφωνία μας είναι για το αν θα παίρνουμε τα 360 ή όχι, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αφού όλα τα σχέδια αναφέρουν την ύπαρξη εθνικής σύνταξης.

     • MCA avatar
      MCA @ chrisss 01/06/2013 13:30:29

      Δεν νομίζω ότι στο σύνολο η σύνταξη θα είναι 360 ευρώ, ούτε ότι οι εισφορές που έχει καταβάλει ο καθένας κατά μέσο όρο αντιστοιχούν έντοκα ούτε κατά διάνοια σε αυτό το ποσό. Πάντως η περαιτέρω μείωση των συντάξεων για το επόμενο χρονικό διάστημα κατά την γνώμη μου είναι δεδομένη. Επίσης πιστεύω ότι τα ταμεία παρά τα κουρέματα θα αντέξουν. Τώρα εάν το κράτος ΄΄βουλιάξει΄΄ αναγκαστικά θα δοθούν άλλου τύπου λύσεις. Εκεί όμως θα υπάρχουν επιπτώσεις σε όλους.
      Μάλλον λοιπόν διαφωνούμε και ως προς τις μελλοντικές δυνατότητες του κράτους, όσον αφορά το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων.

     • chrisss avatar
      chrisss @ MCA 01/06/2013 19:17:39

      Να διευκρινίσω οτι μιλάμε κατά πάσα πιθανότητα για τους νέους εργαζόμενους και όχι γι αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει. Ο πρώτος που έκανε την πρόταση ήταν ο Μάνος και μίλαγε σχεδόν για οτι είπε και ο Προβόπουλος, ψάξτο είναι ενδιαφέρον

     • MCA avatar
      MCA @ MCA 01/06/2013 22:20:11

      @ chrisss 9:17pm
      Προφανώς αναφέρεστε στην πρόταση του Μάνου για κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων και σύνταξη 700 ευρώ για όλους. Η πρόταση του έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα αλλά τα θετικά φτάνουν, κατά την γνώμη μου, μέχρι εκεί.
      Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι εάν καταργηθούν ή μειωθούν οι εισφορές τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς την ιδιωτική ασφάλιση.
      Κάποια πράγματα δεν πρέπει να αφήνονται στις καλές προθέσεις των πολιτών γιατί μπορεί να δημιουργήσουν κοινωνικά προβλήματα στο μέλλον. π.χ. Η υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων για πρόκληση ατυχημάτων σε ιδιωτικές μάλιστα ασφαλιστικές εταιρίες. Μία όχι και τόσο φιλελεύθερη επιλογή που έχει σαν στόχο την αποφυγή ακραίων καταστάσεων, καθώς ένα απλό τροχαίο μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για το θύτη, το οποίο πιθανόν να μην έχει την δυνατότητα να πληρώσει και να ανατρέψει την ζωή αυτού και του θύματος. Πιστεύετε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο πολίτης να διαλέξει εάν πρέπει να ασφαλίσει το αυτοκίνητο του ή όχι; Η διαφορά σε αυτές τις ασφάλειες είναι η δέσμευση του πελάτη για πολύ μικρό διάστημα, οπότε υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της εταιρίας ανά πάσα στιγμή. Αλλά και να φαλιρίσει αυτή μικρό το κακό.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ chrisss 01/06/2013 09:31:16

    "Μηδενισμός ασφαλιστικών εισφορών και επιλεκτική ασφάλιση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα"
    Μακάρι!Αλλά πότε;
    Μάλλον ποτέ καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές λειτουργούν ως έμμεση φορολογία και για να δίνεται σύνταξη στο κάθε κομματόσκυλο/ψηφοφόρο "αναξιοπαθούντα"-με εντελώς αξιοκρατικά και ανθρωπιστικά κίνητρα πάντα!

 8. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 31/05/2013 07:09:14

  Ντελιβεράδες ιδιωτικών συμφερόντων υπάρχουν πάρα πολλοί στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο Προβόπουλος μπαίνει στα χωράφια των πολιτικών και δεν θα του βγει σε καλό.

 9. MCA avatar
  MCA 31/05/2013 09:23:15

  Οι εταιρίες φαλιρίζουν το κράτος όχι.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ MCA 01/06/2013 09:36:15

   Με το χρηματιστήριο και το PSI φαλίρισε και αυτό.Ηθικά και χρηματικά.
   Μακάρι να δινόταν η ευκαιρία σε όποιον θέλει να επιλέξει τον ιδιωτικό δρόμο και να μην πληρώνει ......σιατικα άλλων καθώς και χαραμοφάηδες που έχουν πάρει συντάξεις με πλαστά πιστοποιητικά (ολόκληρη βιομηχανία από δαύτες) και κομματόσκυλα (στρατιά ολόκληρη) που βγήκαν σε πρόωρες από τα 35 τους και δουλεύουν "μαύρα".

   • MCA avatar
    MCA @ Lichnee 01/06/2013 13:00:21

    Η κοινωνία ,κράτος δεν φαλιρίζει ποτέ. Δεν πρόκειται ποτέ να πάψει να υπάρχει παραγωγή και κατανάλωση. Το ΄΄φαλίρισμα΄΄ όπως το ονομάζετε είναι πολιτική απόφαση με γνώμονα τη διατήρηση της χώρας σε καίριες συμμαχίες και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων σε αξιοπρεπή επίπεδα. Εάν δεν επιτύχει αυτή η επιλογή απλά θα εφαρμοσθούν άλλες, πιθανόν και από την ίδια κυβέρνηση και τότε θα δούμε τι θα πάρουν οι δανειστές μας….
    Προφανώς δεν μπορώ να σας πείσω ότι το ίδιο αναξιόπιστη με το δημόσιο διαχειριστικά, είναι κατά την γνώμη μου και μια ιδιωτική εταιρία σε βάθος 50 - 60 ετών. Αν δε η ασφαλιστική φαλιρίσει τότε που θα απευθυνθεί ο γεροντάκος; Νομίζετε ότι θα πει ρίσκαρα και έχασα; Ας καθίσω τώρα να πεθάνω;
    Θεωρώ ότι ασφαλιστικές εισφορές στο δημόσιο πρέπει να είναι υποχρεωτικές καθώς ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη. Από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός να κάνει και ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για μεγαλύτερες απολαβές.

    • kat avatar
     kat @ MCA 01/06/2013 15:21:02

     Σωστός!

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ MCA 02/06/2013 21:25:29

     Άποψή σας.
     Προσωπικά θα προτιμούσα ένα πιο "αμερικάνικο" σύστημα καθώς με τις δικές μου εισφορές,θα ήθελα να είμαι καλυμμένος εγώ και τα μέλη της οικογένειάς μου (το πολύ) και όχι ο κάθε χαραμοφάης που δεν έχει πληρώσει ποτέ του μια εισφορά (δεν με ενδιαφέρει το γιατί).

     • MCA avatar
      MCA @ Lichnee 02/06/2013 22:19:49

      Ο τρόπος λειτουργίας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, εάν αυτό εννοείται, οι αλλαγές που επιδέχονται σε αυτό και η ανταποδοτικότητα ανάλογα με τις εισφορές του καθενός είναι ένα άλλο, πολύ σοβαρό θέμα.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ MCA 03/06/2013 19:16:16

      Το οποίο όμως δεν λύνεται με ευχολόγια!
      Και για να πάω άλλο ένα βήμα παραπέρα.
      Ως ασφαλισμένος του ΤΣΑΥ με βάλανε με το ζόρι στο έκτρωμα του ΕΟΠΥΥ.
      Οι εισφορές μου είναι 250-600 (σωστά διαβάζετε,αυτή είναι η κλιμάκωση) μηνιαία,γιατί πρέπει να έχω τις ίδιες παροχές όσο ο ασφαλισμένος του ΟΓΑ με τα 300 το εξάμηνο???
      Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι?
      Και για να το πάω λίγο ακόμα παραπέρα.Με τις ίδιες εισφορές τι περίθαλψη θα είχα σε ιδιωτική ασφάλιση και τι έχω τώρα σε κρατική;Ρητορικά ερωτήματα καθώς στη 2η περίπτωση η "ασφάλιση" είναι:"Συνάδερφε,να σε ρωτήσω κάτι;" γιατί αν περίμενα από τον ΕΟΠΥΥ όταν μια φορά χρειάστηκε.....την κάτσαμε!

 10. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 31/05/2013 09:33:08

  Δε λέει κάτι που δεν ήταν λίγο πολύ γνωστό. Όποιος περιμένει σύνταξη από το δημόσιο θα φάει καλά.

  • ETA avatar
   ETA @ MAYRO XABIARI 31/05/2013 13:55:48

   Απο το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ τον ΟΓΑ και το ΝΑΤ δεν θα φαμε καλα?

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ETA 31/05/2013 18:49:54

    Ακόμα καλύτερα!

 11. R.t darma avatar
  R.t darma 31/05/2013 20:31:58

  Πολλούς ασφαλιστές έχουμε εδώ μέσα που ψάχνουν για κορόιδα τύπου ασπις και αφήστε το παραμύθι περί κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων αυτό είναι μύθος για τους εξής λόγους 1)έχει γίνει 40% περιστολή δαπανών στο σύνολο των συντάξεων που έχει ελαφρύνει το ασφαλιστικό κατά 4,8 δις με μια περικοπή ακόμα γύρω στο 700εκ. και τα ταμεια θα ειναι υγιέστατα και δεν θα χρειάζονται πέραν της κρατικής επιχορήγησης και το πόσο αυτό μπορείς να το περικόψεις από συντάξεις800 ευρώ και πάνω 2)Τα οικονομικά της χώρας δεν θα είναι πάντα σε αυτα τα χάλια όσο μειώνεται η ανεργία τοσο θα παίρνουν ανάσα τα ταμεία 3) Μελλοντικά έσοδα από φυσικό αερίο και πετρέλαια θα πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικό σύστημα

 12. Zame avatar
  Zame 02/06/2013 21:18:37

  !..όσο μειώνεται η ανεργία
  (που ειναι μη αναστρεψιμη-προσωπ.αποψη)
  τοσο θα παίρνουν ανάσα τα ταμεία )
  ...τοσο καλα λοιπον!

  Αν η γνώση "σέρνει" λαούς..
  τότε η χρηστή διαχείριση της γνώσης..
  είναι αυτή πού μεγαλουργεί.

 13. Zame avatar
  Zame 02/06/2013 21:53:11

  ενα στοιχειώδες κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας..
  είναι ένα κεκτημένο των πολιτισμένων κοινωνιών.
  πέραν τούτου μια ποιό ελεύθερη & ευέλικτη εφαρμογή του γνωστού
  -ότι πληρώνεις παίρνεις-
  θεωρώ πως έχει Δικαιότερες & Καλύτερες δυνατότητες..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.