#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2011 12:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κλείδωσαν" τα ταμεία στις ΔΟΕ για να μην δίνουν δραχμήΟ Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, προέβη  στην ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή πρωτοφανής απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να ανασταλούν όλες οι πληρωμές μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Σήμερα το πρωί,  “κλειδώθηκαν” όλα τα μηχανήματα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να μην μπορεί να γίνει άμεσα καμία πληρωμή μισθού και καμία επιστροφή φόρου.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή αποκάλυψη και έκκληση της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια -με σχετικές διαρροές- βασισμένες σε ασύστολα ψεύδη, να υπάρξει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αποτελεί, άλλωστε, ασύστολο ψεύδος και θρασύτατη απόπειρα υποβάθμισης του δημοσίου διαλόγου ο ισχυρισμός του κ. Σαχινίδη ότι έγινε από τη Νέα Δημοκρατία λόγος για “στάση πληρωμών”.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, εκτός των επιπτώσεων που έχει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους αναβάλλεται η μισθοδοσία, αλλά και στους πολίτες για τους οποίους αναβάλλεται η επιστροφή φόρου που δικαιούνται, συνιστά κραυγαλέα λογιστική αλχημεία, αφού επηρεάζει άμεσα την παρουσίαση των δημοσιονομικών στοιχείων για το πρώτο 7μηνο του 2011.

Για μια κόμη φορά, η κυβέρνηση η οποία απαιτεί από τους πολίτες άμεση ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, απειλώντας με φυλάκιση όσους οφείλουν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μπαταχτζής και οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω”. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταθέτω, σήμερα, στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητώ να απαντήσει:

 

Για ποιο λόγο το υπουργείο προέβη σε αυτή την πρωτοφανή  ενέργεια;
Επειδή η εντολή που δόθηκε να αναβάλλει την καταβολή μισθών και την επιστροφή φόρων, μετά την 1η Αυγούστου και όχι την 1η Αυγούστου, πότε ακριβώς θα γίνουν οι πληρωμές;
Επειδή στο τέλος κάθε μήνα συσσωρεύεται ένα μεγάλο μέρος υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορούν στη μισθοδοσία, αλλά και τις επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και επειδή η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα όσον αφορά στα έσοδα, αλλά και τις δαπάνες του 7μηνου, ποιο είναι το ύψος των πληρωμών που μεταφέρθηκαν από τον Ιούλιο στον Αύγουστο;
Επειδή πρόκειται για πρωτοφανή λογιστική αλχημεία, η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλάβει και στο μέλλον την ίδια διαδικασία;».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/07/2011 12:43:28

  Προφανώς κλείδωσαν τις ΔΟΥ και όχι τη ΔΟΕ!
  Αν και με τη φόρα που πήραν αυτοί σε λίγο μπορεί να κλειδώσουν τα πάντα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 29/07/2011 14:39:04

   Και στη ΔΟΕ θα φτάσουν, Κώστα, είμαι σίγουρος. Σε κάποιο σχέδιο καταργήσεων οργανισμών που είχε διαρρεύσει, υπήρχαν ΟΛΕΣ οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας. Ξεκινάνε από τα εγχώρια και θα φτάσουν και στα διεθνή!

 2. patsios avatar
  patsios 29/07/2011 13:43:55

  ευρω οχι δραχμη..εσεις της ΝΔ λυσσαξατε με την δραχμη..ελεος!!!!δεν θα σας περασει!!

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ patsios 29/07/2011 19:06:07

   Ελπίζω να πρόκειται γιά μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια χιούμορ...

 3. Enzo avatar
  Enzo 29/07/2011 14:38:00

  παει και η επιστροφη φορου και την περιμεναμε πως και πως.

 4. Orestios avatar
  Orestios 29/07/2011 14:41:58

  Ευτυχώς που πήρε ο Παπανδρέου την 5η δόση
  χι χι χι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.