#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2011 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ηλίθιες" κατά την Γερμανία οι ιδέες των ΗΠΑ για την κρίση«Διορθώστε πρώτα τα του οίκου σας, και μετά μας δίνετε συμβουλές…».

Αυτή είναι η απάντηση της Γερμανίας προς την Αμερική, μετά την προτροπή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, να αυξηθεί το ποσό του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης στα $3 τρισ. από τα σημερινά $650 δισ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να είχε αυτή την ηλίθια ιδέα…», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble αναφερόμενος στην πρόσφατη  πρόταση του Αμερικανού ομολόγου του, Tim Geithner.

«Το αποτέλεσμα θα ήταν να διακινδυνεύσουν οι αξιολογήσεις ΑΑΑ των κρατών μελών της ΕΕ. Ποιο θα ήταν το νόημα;»  αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε πως: «είναι πάντα πιο εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους, παρά να αποφασίζεις για τον εαυτό σου. Και εγώ, δηλώνω έτοιμος να προσφέρω συμβουλές στην αμερικανική κυβέρνηση».

Αυτά τα σκληρά σχόλια έρχονται να προστεθούν στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας, και μάλιστα στον απόηχο των πρόσφατων παρατηρήσεων του προέδρου Ομπάμα, που κατέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες, επειδή άφησαν τη κρίση χρέους να εξελιχθεί έτσι, ώστε να απειλεί πλέον ολόκληρο τον κόσμο.

 

The Telegraph.

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8793010/Germany-slams-stupid-US-plans-to-boost-EU-rescue-fund.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ainte ainte avatar
  ainte ainte 28/09/2011 21:34:45

  ...απώλεια στήριξης. Ακολουθεί πτώση...

 2. Dal avatar
  Dal 28/09/2011 21:41:27

  Kαι εγώ θα ήθελα πολύ να μας ξεκαθαρίουν οι Γερμανοί, πιά ενχειρίδια πολιτικής οικονομίας μελέτησαν, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι σε περίοδο ύφεσης η ισχνής ανάπτυξης, πρέπει να εφαρμόζεται λιτότητα και περιοριστική πολιτική;. Μα δεν αντιλαμβάνονται ότι εάν οδηγηθεί σε ύφεση η ΕΖ θα παρασύρει και την Αμερική και θα έχουμε νέο Αρμαγγεδώνα;.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Dal 29/09/2011 02:13:48

   Εντάξει, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για έξοδο από την κρίση τους αντέκρουσαν πολλοί, με κορυφαίο τον Κέϋνς, αλλά ήταν, από τα βάθη της ιστορίας της οικονομίας και παρέμειναν μείζων πρόταση πολλών. Γιατί και η υπερέκθεση σε δανεισμό, μπορεί να φέρει εξ' ίσου δεινά.

 3. NEOTERA avatar
  NEOTERA 28/09/2011 21:50:36

  "Ηλίθιες" οι ιδέες των κολεγιοπαιδων της Γκόλντμαν Σακς ? Το παρακάνει ο σακάτης ο γερμαναράς. Αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να γίνει συμπαθής στους ...ελληνες !

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/09/2011 21:59:02

  Μου αρέσουν ώρες ώρες οι Γερμανοί, γιατί όταν ενοχλούνται, πέφτουν οι μάσκες και μας αφήνουν να δούμε τι σκέφτονται. Τυπικά, έχει δίκιο ο Γερμανός, που κοιτάει τα γερμανικά συμφέροντα, και ο καημένος ο Γκάϊτνερ ανγκάζεται να παραστήσει (σαν καλός Δημοκρατικός) ότι υπάρχει "Ευρώπη". Δεν υπάρχει Τίμοθυ, αέρας είναι, καθρέφτες. Το Γ' Ράϊχ που πάει να γίνει Δ' και σαν την έχει στημένη καλύτερα από τον Α ή τον Β ΠΠ.

  Πρακτικά, εάν ο Αμερικάνος κάνει τον παρεξηγημένο, δεν το έχουν σε τίποτα τα αμερικανά να ξυνίσουν και να μην θέλουν ούτε BMWX5 και Χ6, ούτε βόλτα στα γραφικά κάστρα στον Ρήνο (ή όπου έχουν κάστρα οι μάγκες). Ή ακόμα χειρότερο για τον Γερμανό, να αρχίσουν να βλέπουν σε ευρύ επίπεδο την άνοδο της Γερμανίας ,μετά το 1990 με αρχαιοπτερυγική προσέγγιση, οπότε θα θυμηθούν και όοοολα τα κινηματογραφικά έργα για την απόβαση στην Νορμανδία ή την μάχη των Αρδενών. Ο Προφήτης είχε πει ένα σοφό: "Να είχα εγώ το Χόλλυγουντ..." αμ αυτοί το έχουν.

  Συμπέρασμα; θα τρελαθούμε σε φτηνες Χ5 και Χ6 και θα ανακάμψουμε, χαχαχάαα, αν συνεχίσει το βιολί -- αστειέυομαι, θα πεθείνουμε της πέινας και θα μας χώνουν όχι Χ5 και Χ6 αλλά πράσινα να μην πω.

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/09/2011 22:20:07

  Με πιάνουν τα γέλια όταν το σκέφτομαι :

  Άντε τώρα να βγουν και πάλι ορισμένοι ¨Ευρωπαϊστές - Αντιιμπεριαλιστές¨ της ¨Αριστεράς¨ και της Δεξιάς να προτείνουν πως είναι ανάγκη να υποστηρίξουμε την δημιουργία μιας ¨Ισχυρής Ευρώπης ¨ ενάντια στον Αμερικάνικο - Ρώσικο και Κινεζικό ιμπεριαλισμό ... ( όπως έκαναν την δεκαετία 80- 90 , Γερμανόφιλοι δεξιοί , Αριστεροί του Κύρκου μέχρι το ΕΚΚΕ ... )

  Με πιάνει επίσης τρόμος να σκέπτομαι πως μπορεί να βγουν τώρα ορισμένοι δεξιό - αριστεροί ¨Νέο - Αντιναζί¨ για να μας πουν με βαθυστόχαστες αναλύσεις και γεωπολιτικές αναλύσεις να υποστηρίξουμε τους παλαιούς συμμάχους στον Β.Π.Π. , τις ΗΠΑ ( και την γνωστή της θρησκευτική μειονότητα) ενάντια στο 4ο Γερμανικό Ράιχ υπέρ της ¨Ελευθερίας και της Δημοκρατίας¨

  Και όλα αυτά διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο μια μεταπρατική αστική τάξη, αλλά κυρίως μέσω τον μηχανισμών του ¨πολιτιστικού ιμπεριαλισμού¨ , μια -μεταπρατική ¨διανόηση¨- ( συγγραφείς , δημοσιογράφοι , πολιτικός κόσμος , νομικοί , κοινωνιολόγοι ) που λειτουργούν σαν μεταφραστικό τμήμα των Α.Ε.Ι της Εσπερίας όπου σπούδασαν τον κόσμο που δεν έχει σύνορα ...

  Με πιάνει τρόμος επισης

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ ΝΤΑΝΤΟΝ 29/09/2011 01:49:38

   @ΝΤΑΝΤΟΝ
   "Και όλα αυτά διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο μια μεταπρατική αστική τάξη, αλλά κυρίως μέσω τον μηχανισμών του ¨πολιτιστικού ιμπεριαλισμού¨ , μια -μεταπρατική ¨διανόηση¨- ( συγγραφείς , δημοσιογράφοι , πολιτικός κόσμος , νομικοί , κοινωνιολόγοι ) που λειτουργούν σαν μεταφραστικό τμήμα των Α.Ε.Ι της Εσπερίας όπου σπούδασαν τον κόσμο που δεν έχει σύνορα …"
   Προσυπογράφω!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Επιτέλους, ας ειπωθεί αυτή ή μεγάλη αλήθεια!!!

 6. teos avatar
  teos 28/09/2011 22:23:20

  Ένας τρόπος υπάρχει να βάλουν μυαλό τα WAFFEN-SS της χοντρό Μερκελ και της συμμοριας της : να βγάλει ο αμερικανός τα τανκς από τις βάσεις του Wiesbaden και Mannheim και να τα στείλει στην ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη να ανεβεί επανω ο στρατιωτικός διοικητής του Νατο και να τους πει κύριοι η κοροϊδία τέλος τυπωστε κολοευρω να τελειώνουμε λιτότητα κάνει καλό μόνο σε εσάς και δεν θα σας επιτρέψω να καταστρέψει τον κόσμο για τρίτη φορά καΐκια

  • popolaros avatar
   popolaros @ teos 28/09/2011 23:03:01

   χαχα αρχίζει και έχει πλάκα με αυτές τις συμπτώσεις.

   Εν τω μεταξύ ο στρατιωτικός διοικητής Ευρώπης, Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), είναι Ελληνοαμερικάνος Ναύαρχος Admiral James G. Stavridis USN.
   Πόση ώρα είναι το Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), βελγική Mons από Φρανκφούρτη.

   Βρε θα βάλετε μυαλό...προχθές ενωθήκατε, πάλι τα ίδια.

 7. manos avatar
  manos 28/09/2011 22:39:58

  Ενώ οι απόγονοι των χασάπηδων του πλανήτη έχουν σχέδιο.
  Μήπως θα αιματοκυλήσουν τον πλανήτη για τρίτη φορά μέσα σε 90 χρόνια?

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/09/2011 23:17:54

  εεε... αν θυμάσαι το "ο Κύριός μου Αλικιβιάδης" η προτίμηση να σε φάνε απο το κεφάλι μια κι έξω από τα πόδια, σιγά-σιγά" (τότε περί Σπάρτης και Αθηνας ο λόγος -- κατ' Άγγελο Βλάχο)

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/09/2011 23:45:18

  Γερμανικός καπιταλισμός vs Αμερικάνικου καπιταλισμού.
  Και οι δυό όμως εναντίον των εργαζομένων.

  • NEOTERA avatar
   NEOTERA @ εναςάσχετος 29/09/2011 02:53:19

   Το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσεις, να το διατυμπανίσεις παντού στα δημόσια βήματα της ελλαδάρας πως τρώγονται μεταξύ τους και να εκμεταλευτείς τη βασική αυτή αντίθεση για να "παίξεις" ανάμεσά τους προκειμένουν να προωθήσεις την υπόθεση της ανεξαρτησίας μας. Της ανεξαρτησίας γνώμης, της δικής μας οπτικής που πρέπει κατά πρώτον να είναι ελληνική, και μ' αυτό το εφόδιο να επιβληθείς στο διπλωματικό επίπεδο ως ελληνικη θεση. Αυτό δηλαδή που δεν έκανε ο κωστάκης, ενώ είχε την ευκαιρία περισσότερο από τον καθένα κυβερνήτη μας και λόγω ολυμπιακών αν θέλετε, αλλά έφερε τη Ντόρα και διατήρησε τους πράχτωρες των αγγλοαμερικάνων στα πόστα που τους έβαλε ο σημίτης...
   Θα μου πεις πώς να κάνει ο πολιτικός τέτοιες κινήσεις όταν ΟΛΟΙ περίπου οι περίπου διανοούμενοι είναι ποδοσφαιρικά χωρισμένοι σε αμερικανόφιλους και ευρωρωσωγαλλογερμανόφιλους ! Και αδυνατούν να δουν την ελληνική οδό, παρεξηγούν ή "παρεξηγούν" και ειναι καχύποπτοι, έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια. Οχι πες μου πως ???
   Βαρέθηκα να μιλάω σε οπαδούς και ύποπτα συμφέροντα...

 10. Orestios avatar
  Orestios 29/09/2011 00:51:45

  Μην παραπλανάσαι από την ευρωπαϊκή μάσκα του Γερμανού.
  Όταν νομίζει ότι του πατάς τον κάλο η μασκούλα πέφτει και γίνεται αυτό που πραγματικά είναι. Ένας Τεύτονας και αιματοκυλά την Ευρώπη τα τελευταία 2000 χρόνια περίπου καταστρέφοντας.

 11. anonymous avatar
  anonymous 29/09/2011 01:13:15

  Φαινεται ότι οι τράπεζες έχουν τρομακτικά ανοίγματα και το βασικό πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό χρέος. το Ελληνικό χρέος είναι μικρό μέρος του προβλήματος.
  Προσπαθούν λοιπόν να μαζέψουν ρευστό σε σύντομο χρονικό διάστημα από όπου μπορούν για να μην καταρρεύσουν.
  Δεν αποκλείεται λοιπόν να σκάσουν μια δυο τράπεζες στην Ευρώπη και να γίνει της παλαβής.
  Η μόνη λύση είναι να κόψουν χρήμα, να δώσουν ρευστότητα στο σύστημα και να αναδιαρθρώσουν τα χρέη ούτως ώστε να γίνουν διαχειρίσιμα σε βάθος δεκαετίας. Προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν και το πιθανότερο είναι να καταρρεύσουν.

 12. tpe avatar
  tpe 29/09/2011 09:01:06

  Τελικά οι Γερμανοί είναι απίστευτα κοντόφθαλμοι!
  Λέμε για εμάς, αλλά αυτοί, εκεί βρε παιδάκι μου.

  Η λύση είναι απλή: "Διαγραφή" χρέους με όσους τρόπους μπορεί να φανταστεί κάποιος. Το χρήμα είναι ηλεκτρονικό, όπως λέω τόσο καιρό. Δεν χρειάζεται να τυπωθεί τίποτα. Ακόμα κι αν χρειαστεί ρευστό, άμεσα, δεν είναι δύσκολο να τυπωθεί χρήμα.
  Ένα μηδέν παραπάνω στους "λογαριασμούς" των τραπεζών στην ΕΚΤ και σώθηκαν.
  Το θέμα του πληθωρισμού το έχουν απαντήσει άλλοι πιο ειδικοί από εμένα: Δεν θα υπάρξει (μεγάλος) γιατί το χρήμα έχει ΗΔΗ περάσει στην αγορά. Εξάλλου, οδεύουμε ολοταχώς για στασιμο-πληθωρισμό ή ακόμα κι αρνητικό. Κι αυτό είναι κακό.

  Η αίσθησή μου είναι πως οι Γερμανοί απλά θέλουν να τιμωρήσουν/εκδικηθούν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που όταν αυτοί έκαναν λιτότητα, οι άλλοι έκαναν πάρτι...
  Ναι, εκείνοι τα πήραν τα φράγκα, αλλά το θέμα είναι ποιος πέρασε πιο καλά.

 13. none avatar
  none 30/09/2011 03:08:41

  Oi Germanoi einai h klasikh agamhth gkomena

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.