#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/02/2012 10:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκαν οι μειώσεις στις συντάξειςΑπό τον Μάιο ξεκινά ο επόμενος γύρος των μειώσεων -και- στις συντάξεις εξαιτίας του Μνημονίου 2, με βάση το περιεχόμενο του νόμου ο οποίος ψηφίστηκε, χθες, στη Βουλή. Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 περικόπτονται όλες οι κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό το οποίο υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Επιπλέον, περικόπτονται κατά 7%, στο σύνολο τους, οι συντάξεις τις οποίες αποδίδει το ΝΑΤ.

Με βάση τον ίδιο νόμο προωθούνται, αναδρομικά από τις αρχές του έτους (η παρακράτηση θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το Μάιο), οι εξής περικοπές στις επικουρικές: α) 10% για όσες κυμαίνονται από 200,01 έως και 250 ευρώ μικτά (με τον όρο ότι καμιά σύνταξη αυτής της κατηγορίας δεν θα πέσει κάτω από τα 200 ευρώ), β) 15% για όσες είναι από 250,01 έως και 300 ευρώ το μήνα, μικτά και 20% για όσες επικουρικές είναι από 300,01 ευρώ το μήνα, μικτά, και πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Master avatar
  Master 29/02/2012 11:28:49

  Εντάξει, οι πασόκοι θα κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν πέριξ της εξουσίας, οι της ΝΔ πόσο χαμηλά θα πέσουν όταν συμφωνούν σε οριζόντιες περικοπές; Αυτοί ζουν με τόσο χαμηλές συντάξεις;

  • factorx avatar
   factorx @ Master 29/02/2012 13:14:34

   Σχεδίαζαν 600 εκατομμύρια και πλέον νέες περικοπές συντάξεων. Και το μειώσαμε στο μισό. Και δεν είναι πια οριζόντιες.
   Σχεδίαζαν 15-20% οριζόντια νέα περικοπή σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ανεξάρτητα από το αν επρόκειτο για υψηλές, μεσαίες ή χαμηλές.
   Μειώσαμε το μέγεθος της νέας συνολικής περικοπής στο μισό και καταφέραμε να αποτρέψουμε τον οριζόντιο χαρακτήρα τους. Αυτή τη φορά οι μεσαίες και χαμηλές δεν κόπηκαν καθόλου και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες κόπηκαν λιγότερο απ’ ό,τι σχεδιαζόταν στην αρχή.
   Ακόμα αποφύγαμε να παρασύρει η μείωση του κατώτατου μισθού όλες τις υπόλοιπες αποδοχές. Αυτό – όπως διευκρινίστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εργασίας - δεν θα λειτουργήσει αυτόματα.
   Βέβαια, το πόσο θα φτάσουν οι περικοπές μισθών, θα εξαρτηθεί τελικά από το πότε θα αρχίσει η Ανάκαμψη. Γιατί προσέξτε: χωρίς Ανάκαμψη, ακόμα κι αν δεν είχε περικοπεί ο κατώτατος μισθός, θα ερχόταν για πολλούς εργαζομένους κάτι πολύ χειρότερο: η ανεργία! Γι’ αυτό επιμένουμε στην Ανάκαμψη!
   Ναι, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε κάποια μέτρα που έχουν υφεσιακό χαρακτήρα. Αλλά μειώσαμε το υφεσιακό τους αποτέλεσμα, αποτρέψαμε τις οριζόντιες περικοπές και αποφύγαμε πολύ χειρότερα, όπως η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
   Για να έχουμε μιαν εικόνα του τι έχει συμβεί ως τώρα θα σας δώσω λίγους μόνον αριθμούς.
   Το μέσο βιοτικό επίπεδο, δηλαδή το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα, μειώθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια κατά 34% περίπου!
   Απ’ αυτό, το 15% προήλθε από μείωση των ονομαστικών αποδοχών. Το υπόλοιπο 19% προήλθε από αύξηση των φορολογικών βαρών σε αυτούς που μόνιμα πληρώνουν φόρους - τους μισθωτούς και συνταξιούχους - αλλά και από την αύξηση του πληθωρισμού.
   Αν δεν υπάρξει Ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα, η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πλησιάσει το 50% από το 2009! Γι’ αυτό παλεύουμε με όλα τα μέσα να υπάρξει Ανάκαμψη!
   Αυτό είναι απάντηση σε όλους εκείνους στο εξωτερικό που ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες τάχα «δεν υπέστησαν θυσίες». Το ακριβώς αντίθετο συνέβη: οι Έλληνες υπέστησαν τις μεγαλύτερες θυσίες που έχει υποστεί ποτέ χώρα σε συνθήκες Ειρήνης! Και θα υποστούν πολύ μεγαλύτερες, αν δεν υπάρξει άμεση Ανάκαμψη.
   Γι’ αυτό και δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην Ανάκαμψη.

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/02/2012 11:31:39

  Το πιο θλιβερό δεν είναι φυσικά το ότι πετσοκόβονται πάλι οι κόποι των πατεράδων μας, αλλά το ότι θα γεμίσει κι αυτό το άρθρο με θλιβερούς χρυσοψαράκηδες και προβοκάτορες που θα κατηγορούν τον... Σαμαρά. Ξεχνώντας πως εδώ μας έφερε ο λυγερόκορμος από τη Μινεσσότα και το συνάφι του, υπό την ανοχή του λοβοτομημένου εκλογικού σώματός μας. Κι ύστερα θα αναρωτιόμαστε πως μας κατσικώθηκε το Παπανδρέικο 80 χρόνια....

  • Θοδωρής avatar
   Θοδωρής @ TopGunZ 29/02/2012 12:56:01

   Ρ@TopGunZ ενώ ο "λυγερόκορμος" από την Ραφήνα δεν έχει καμία ευθύνη... τι να σου πω...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Θοδωρής 29/02/2012 13:11:53

    Χαχαχαχα, έλα τώρα, ειλικρινά, πλάκα μου κάνεις? Ο "λυγερόκορμος" από τη Ραφήνα άφησε ένα διαχειρίσιμο χρέος, χαμηλότατα spread και αν μη τι άλλο είχε διαχειριστεί τα δανεικά της GS του Σημίτη, τη μαύρη τρύπα από τους υπερπολυτελείς Ολυμπιακούς και τις καβατζωμένες προμήθειες από νοσοκομεία και ΕΔ, συν μια μεγάλη πετρελαϊκή κρίση στις αρχές της πρωθυπουργίας του (και τότε δεν είχε πάει 1.80 η μπιτζίνα), συν στο τέλος την παγκόσμια οικονομική κρίση καλύτερα από τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε κανά... οικονομικό θαύμα και υπήρξαν πολλά λάθη και πολλές παραλείψεις, αλλά αν υποθέσουμε ότι η συνιστώσα της θητείας του ήταν επιβλαβής (που νομίζω πως είναι πολύ τραβηγμένο) είναι σαν να συγκρίνεις παρανυχίδα με καρκίνο του εγκεφάλου!

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ TopGunZ 29/02/2012 14:14:55

     Και άμα έχεις και αμάξι των 30.000 + ευρώ καίει το άτιμο...η μπιτζινα 1.80 σε πείραξε!!!!

    • Θοδωρής avatar
     Θοδωρής @ TopGunZ 29/02/2012 14:34:38

     2004 - 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή δανείστηκε 186 δις ευρώ.
     Συνέχισε να γελάς...

 3. EGW avatar
  EGW 29/02/2012 12:56:16

  αν δεν κάνω λάθος ήταν ένας από τους 3 όρους που είχε βάλει ο Σαμαράς ως προαπαιτούμενο για να μπει στην κυβέρνηση...Ή μήπως είχε πει να μην μειωθούν οι συντάξεις; Δεν θυμάμαι...

  • tekton avatar
   tekton @ EGW 29/02/2012 13:24:15

   Το δούλεμα καλά κρατεί.
   Πάλευε, υποτίθεται όλη τη νύχτα, για να μη μειωθούν οι συντάξεις.
   Και τώρα πανηγυρίζει που μειώθηκαν , επειδή δε μειώθηκαν όσο ήθελαν οι «άλλοι» -ποιοί άλλοι ; ο ίδιος εφόσον συμμετέχει στην κυβέρνηση, της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και ψηφίζει τους προϋπολογισμούς της - να μειωθούν

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ EGW 29/02/2012 13:36:59

   Αν κάποιοι θέλουν να σου κόψουν το πόδι και εμφανιστεί κάποιος και καταφέρει να σου κόψουν μόνο τα δάχτυλα εσύ ειρωνέψου τον δεύτερο, λογικότατο μου ακούγεται.

 4. ano-kato avatar
  ano-kato 29/02/2012 15:28:42

  Τι είστε εσείς ρε παιδιά εδώ μέσα;Τι έχετε πάθει; Από όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ μέσα δεν σας ακούμπησε κάτι και τα βλέπετε όλα αγγελικά πλασμένα;Ουτε εσάς ούτε τα παιδιά σας τα αδέρφια σας τους γονείς σας κανένα δεν ακούμπησαν όλα αυτά τα μέτρα;Τόσο λιβανωτό πιά;Ο Σαμαράς ο ίδιος δεν έλεγε ρε TopGunZ ΟΧΙ σε άλλες περικοπές και υφεσιακά μέτρα;Τώρα δηλαδή τι πας να δικαιολογήσεις;Εμείς που ζούμε ;Αλλού και συ στην Ελλάδα;Τα ακούσαμε με τ αυτιά μας τα είδαμε γραμμένα με τα μάτια μας και εδώ μέσα ακόμη.Και μεις ρε φίλε Νοεδημοκράτες είμαστε.Δεν το χετε εργολαβία το πράγμα εσείς.Και εδώ μέσα μέχρι τον Νοέμβρη το είχαμε για καταφύγιο.Και τώρα με αυτά που διαβάζουμε και υποστηρίζετε μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.Λες και όλα αυτά δεν αποφασίζονται και δεν ψηφίζονται μαζί με το Πασόκ!!!!!Λες και άλλοι τα ψηφίζουν στη βουλή και άλλοι τα αποφασίζουν στα υπουργικά συμβούλια.Φτάνει πιά το λιβανωβτό.Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ έχουμε με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.Όχι κυβέρνηση Παπαδήμου.Φτάνουν οι δικαιολογίες και η προσπάθεια το μαύρο να γίνει άσπρο και το ριγέ μονόχρωμο.Φτάνει!!!!!!!!

 5. spiros1 avatar
  spiros1 29/02/2012 16:12:56

  Η λεγόμενη ''περικοπή συντάξεων'' αποτελεί ληστεία. Στην Ιταλία δεν έγινε κανένα είδους περικοπη συντάξεων, αλλά μεταρρυθμίσεις....Υποτίθεται ότι ο συνταξιούχος κοπίασε, μόχθησε, ίδρωσε, κινδύνεψε και δούλεψε μια ολόκληρη ζωή σαν γαϊδούρι. Στον ιδιωτικό τομέα, πλήρωσε υψηλές ασφαλιστικές εισφορές γιατί έτσι του επέβαλαν. Συνταξιοδοτήθηκε βάσει ισχυόντων νόμων και δεν έλαβε προνοιακή ή κομματική σύνταξη ή σύνταξη ''εθνικής αντίστασης''. Σήμερα Αυτός ο συνταξιούχος ληστεύεται. Τι πάει να πεί ''χαμηλοσυνταξιούχος'' και ''υψηλοσυνταξιούχος''; Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η απάτη και ο κοινωνικός αυτοματισμός. Γιατί δεν αναφέρουν περί ''χαμηλοεισφορέων'' και ''υψηλοεισφορέων''; Μήπως η σύνταξη είναι χαριστική; Μήπως μια μεγάλη μερίδα των λεγόμενων ''χαμηλοσυνταξιούχων'' δεν έπρεπε να λαμβάνει καθόλου σύνταξη; Στο όνομα της δήθεν ''αλληλεγγύης'' και της κοινωνικής πολιτικής, (χαρακτηριστικό των Πρασινοφρουρών της 10ετίας του 1980), ληστεύουν αυτό το γαϊδούρι που δούλεψε μια ζωή. Κάθε φορά που ληστεύουν τις συντάξεις θα έπρεπε να επιστρέφουν στον συνταξιούχο το ανάλογο ποσόν που έχει καταβάλει, είναι χρήματα δικά του. Μέχρι σήμερα στις συντάξεις έχουν γίνει περικοπές ύψους 35% - 40 %. σε όλους αυτούς που δούλεψαν και πλήρωσαν φόρους και υψηλές ασφαλιστικές ειφορές. Αντιθέτως επιβραβεύονται, προστατεύονται όλοι όσοι φοροδιέφευγαν, ειφοροδιέφευγαν. Αλήθεια, γιατί αυτός που έχει 3.500 ένσημα να λαμβάνει ίσα ή και περισσότερα με αυτόν που έχει 8.500 ένσημα; Θα πρέπει να επιστρέψουν το αντίστοιχο ποσοστό επι του συνολικού καταβληθέντος ποσού (ως ασφαλιστικές εισφορές) σε όλους αυτούς που δούλεψαν μια ζωή σαν γαϊδούρια για να λεηλατηθούν σήμερα υπερ της κοινωνικής πολιτικής και των κομματόσκυλων....

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 29/02/2012 16:33:34

  Των μανάδων μας?

 7. φριξος avatar
  φριξος 29/02/2012 16:37:24

  Δεν είμαι ακόμα συνταξιούχος και ούτε το βλέπω κατά τα φαινόμενα αλλά έτσι όπως τα λες είναι... Διαπράττεται Ληστεία από το κράτος στο βωμό της δήθεν διάσωσης της χώρας!!! ΛΗΣΤΕΙΑ!!!!

 8. spiros1 avatar
  spiros1 29/02/2012 17:03:39

  Και για του λόγου το αληθές... Στο ΝΑΤ εμφανίζονται σήμερα σαν συνταξιούχοι 72.000 δικαιούχοι!!! Απο που προέκυψαν όλοι αυτοί;
  Σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία, δεν θα έπρεπε να υπερέβαιναν τους 18.500 συνταξιούχους !!!! Εκ των 72.000 συνταξιούχων ΝΑΤ, οι 29.500 δεν έχουν καν την βάση των 15 ετών υπηρεσίας προκειμένου να λάβουν την κατώτερη σύνταξη της αντίστοιχης ειδικότητας !!!! Την χρυσή 10 ετία του Πράσινου κομματικού στρατού, την εποχή του Κουτσόγιωργα, του Σταμούλου και των Κολλάδων, έλαβαν σύνταξη απο το ΝΑΤ άνθρωποι που δεν γνώριζαν τι γεύση έχει το θαλασσινό νερό, προερχόμενοι απο το παραπέτασμα. Συνταξιοδότησαν αλεξιπτωτιστές, παρατρεχάμενους, ανθρώπους οι οποίοι είχαν 2 χρόνια υπηρεσία σε μαούνες, σε βάρκες ή πωλούσαν φιστίκια, στραγάλια, τσίχλες, πασατέμπο και μαντολάτα σε διάφορα ακτοπλοϊκά πλοία !!!! Οι αναπηρικές συντάξεις ανέρχονται σε 10 άδες χιλιάδες !!!! Και προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, οι εκάστοτε δοτές διοικήσεις του ΝΑΤ (ακόμη και η σημερινή διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο, γνωστό Πρασινοφρουρό, κομματόσκυλο, Πρώην Νομάρχη, βλαχοδήμαρχο και τον δοτό αντιπρόεδρο του ΝΑΤ συνταξιούχο αξιωματικό της Πυροσβεστικής !!!!- τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με το Ναυτικό επάγγελμα) για ευνόητους λόγους, αρνούνται συστηματικά να προβούν σε εκκαθάριση μητρώων των συνταξιούχων ΝΑΤ απο μηδενική βάση !!!! Δεν υπάρχει ούτε καν Μητρώο Συνταξιούχων ΝΑΤ .... Και έτσι ληστεύεται αυτός ο Ναυτικός που θλασσοπνίγηκε μια ζωή, καταβάλλοντας τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ και μάλιστα σε συνάλλαγμα (Σήμερα ένας Πλοίαρχος ή Μηχανικός Α' καταβάλλουν 2.400 Ευρώ τον μήνα !!!! ναί τον μήνα 2.400 Ευρώ !!!!). Ετσι μόλις συνταξιοδοτηθεί, εαν και εφόσον καταφέρει να γλιτώσει απο τον θαλασσοπνιγμό των ωκεανών, απο τους πειρατές της Σομαλίας και της Νιγηρίας, απο τους καρχαρίες του Περσικού και τους κροκόδειλους της Αυστραλίας, απο τον τύφο, τον κίτρινο πυρετό και την μαλάρια, θα δεί να ληστεύεται απο τους Κουτρουμάνηδες, τις Δρέττες, τους Μπενιζέλους και τους Λοβέρδους.... Τότε θα θεωρείται ως μίασμα, ''υψηλοσυνταξιούχος'' και θα λεηλατείται κάθε λίγο και λιγάκι στο όνομα της ''αλληλεγγύης'' και της ''αρπαχτής''.... Πάρτα κορόϊδο, ας πρόσεχες να θαλασσοπνιγόσουν σε ποντοπόρα πλοία με Ξένη Σημαία. Εκεί δεν θα πλήρωνες ούτε Εφορίες ούτε ΝΑΤ ούτε Μπενιζέλους, ούτε κηφήνες, τεμπέληδες, εργατοπατέρες Σοσια-ληστές Κουτρουμάνηδες....

 9. spiros1 avatar
  spiros1 29/02/2012 17:18:38

  Εφ όσον ληστεύουν τους Πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας είναι σαν να ληστεύουν εσάς τους ίδιους γιατί δεν σας επιβαρρύνουν και εφόσον μπορούν σας ενισχύουν....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.