Ψήφος εμπιστοσύνης στην Πειραιώς και την οικονομία οι προσφορές για το ομόλογο
18/03/2014 20:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Πειραιώς και την οικονομία οι προσφορές για το ομόλογο

Εντυπωσιακή αποδοχή είχε η έκδοση τριετούς ομολόγου σταθερού επιτοκίου από την Τράπεζα Πειραιώς καθώς μέσα σε λίγες ώρες που έμεινε ανοικτό το βιβλίο προσφορών συγκεντρώθηκαν προσφορές που έφτασαν τα 3 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 6 φορές τον αρχικό στόχο. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5% και η επιλογή των ξένων επενδυτών να γραφτούν στο βιβλίο προσφορών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην τράπεζα όσο και στην ελληνική οικονομία.

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει την έκδοση του νέου ομολόγου τριετούς διάρκειας, με στόχο την άντληση ποσού 500 εκατ. ευρώ, στην πρώτη της έξοδο στις αγορές μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009.

Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους, διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Προηγήθηκε σειρά συναντήσεων σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε το ενεργό και έντονο ενδιαφέρον για την Τράπεζα Πειραιώς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσω της πολυπληθούς συμμετοχής εκπροσώπων των σημαντικότερων και μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών.

Εκδότης του ομολόγου είναι η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, Piraeus Group Finance Plc μέσω του προγράμματος έκδοσης ομολογιών Euro Medium Term Note - ΕΜΤΝ. Ημερομηνία διακανονισμού του ομολόγου θα είναι η 27η Μαρτίου 2014 και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Σύμβουλοι της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.