25/06/2010 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφισμα οργανώσεων καταναλωτών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας ζητούν από τη Κυβέρνηση με κοινό τους ψήφισμα το σύνολο των Ενώσεων Καταναλωτών της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, για το ζήτημα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ασυδοσίας στην αγορά οι ενώσεις εκτιμούν ότι σε συνθήκες ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και ευρύτατης οικονομικής δυσπραγίας η λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών καταναλωτών από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους και ζητούν:

Να ανταποκριθεί άμεσα το κράτος στον συνταγματικό, κοινωνικό και πολιτικό του ρόλο και καθήκον, δημιουργώντας άμεσα κανόνες για την προστασία του πολίτη - καταναλωτή και της κοινωνίας, προστατεύοντας την ζωή, την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια του πολίτη (άρθρα 2 και 5 Συντάγματος), απαγορεύοντας καταχρηστικές αισχροκερδείς πρακτικές (άρθρα 5 και 25 Συντάγματος) και ενισχύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Να εγκαταλείψει το κράτος τις πολιτικές που το θέλουν να διαδραματίζει ρόλο επιδιαιτητή μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών, πολιτικές που ευνοούν την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία και να προχωρήσει άμεσα στην θέσπιση κανόνων που θα προστατεύουν τον πολίτη και την κοινωνία, θα ασκούν τον κοινωνικό έλεγχο της δράσης και της δραστηριότητας της «αγοράς» και θα την μετατρέπουν από φορέα αντινομιών και εκμετάλλευσης των αναγκών σε φορέα κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που οδηγούν στην ακρίβεια, δηλ. στην ανάλωση αδικαιολόγητα μεγάλου τμήματος του εισοδήματος των Ελλήνων, με αποτέλεσμα την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες.

Άμεση μείωση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών στις χιλιάδες των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί και διαπιστώνονται καθημερινά αντινομίες και καταχρηστικές και παράνομες αισχροκερδείς πρακτικές.

Μείωση του Φ.Π.Α. τουλάχιστον στα βασικά αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία και θέτουμε και πάλι.

Κοινωνία των πολιτών

Ζητείται η διεύρυνση της δημοκρατίας και η έκφρασης της κοινωνίας με την γενική και ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και εν προκειμένω των ενώσεων καταναλωτών στην λήψη των αποφάσεων, στην διαμόρφωση των ρυθμίσεων, στις συζητήσεις και στις επαφές με την «αγορά».ΝΕΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 25/06/2010 22:18:34

  Μηδέν σχολιασμός απο τους αθεράπευτα ξιπασμένους Ελληνες για τα υπεχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδεια.

  Ειδικά για τη πάταξη της αισχροκέρδειας, η οποία πολύ βολικά για κάποιους άρχισε να ξεφεύγει αυτές ακριβώς τις ημέρες, θα περίμενε κανείς να υπάρχει μια κάποια κίνηση, ενα ελάχιστο ενδιαφέρων. Αν δε μπορεί να εκπροσωπηθεί πουθενά ο μέσος Έλληνας ο μη Δημόσιος υπάλληλος μέσος Έλληνας τοτε βράστα Χαράλαμπε. Βράστα αν μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ και στα ράφια με τα ζυμαρικά δε βρίσκεις τίποτε κάτω απο 1 ευρώ, με ενα 99,0 ως χαμηλότερη τιμή παντού, να σε κοροϊδεύει ειρωνικά. Αυτά απο τους ανθρώπους που με τις αλυσίδες τους απο το καιρό του ευρώ ασύδοτοι θησαύρισαν ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΊΖΟΥΝ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΙ τόσο που δεν έχουν πια ανάγκη τις αλυσίδες των μαγαζιών τους αλλά τις κρατούν απλά για να στριμώχνουν την αγορά μην εμφανιστεί νέος ανταγωνισμός και κινδυνεύσουν η άσκηση επιρροής απο ολα τα άλλα, τα πιο κύρια κερδοφόρα οφέλη τους που απομυζούν μέσω των παράπλευρων δραστηριοτήτων τους. Η Ελλάδα της λοβιτούρας και της μαφίας μέχρι και τον τελευταίο μικρέμπορα της αγορά. Η χώρα της λαμογιάς και της ασυδοσίας.

  Η χώρα που σε ενα χρόνο δεν θα την αναγνωρίζεις απο τώρα γιατί κανείς μας δεν θα αντέξει. Τότε ο μέσος βολεμένος νεοέλληνας ίσως το ξανασκεφτεί και αποφασίσει να οργανώσει επιτέλους πραγματικούς κοινωνικούς αγώνες για τους πραγματικούς ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες για επιβίωση και οχι πλέον για το κομματικό στρατό των βολεμένων του κάθε κόμματος και συστήματος καπελωμένους βολικά απο το ανατολίτικο πάρε δώσε του σιχαμένου εργατοπατερισμού.

  Ολοι αυτοί οι απο κάτω, ολοι οι μη εκπροσωπούμενοι, οι απρόσωποι άνθρωποι, θα ήταν δικαιολογημένοι στην αντίδραση τους ακόμη κι αν αυτή είχε στοιχεία εξέγερσης της Σομαλίας και ίσως και χειρότερα. Στη κοινωνία των ζώων μόνο ως ζώον έχεις ελπίδες κι αυτοί οι άνθρωποι τραβούν αγόγγυστα το δρόμο τους χωρίς ούτε μια φορά να έχουν γνοιαστεί ή απασχολήσει το ελίτ κατεστημένο των εργατοπατεράδων και των Δημ Υπ.

  Αυτών η οργή θα είναι η καταστροφή σας. Αυτή η οργή, τις προβοκάτσιες με τα γράμματα και τις βόμβες τις έχει χεσμένες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.