Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το νέο e- mail Βαρουφάκη
06/03/2015 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το νέο e- mail Βαρουφάκη

Συνεχίζει να παίζει με τις λέξεις και τη δημιουργική ασάφεια η κυβέρνηση...

Τελικά ο Βαρουφάκης είναι πανέξυπνος άνθρωπος και όλοι εμείς ηλίθιοι, ενώ ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρώπης είναι βλάκες με πατέντα.

Δεν εξηγείται αλλιώς το νέο e- mail που έστειλε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup το οποίο δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές από το πρώτο με τις έξι μεταρρυθμίσεις οι οποίες απορρίφθηκαν και εστάλησαν πίσω στην Αθήνα.

Τώρα ο Βαρουφάκης ξαναστέλνει τις ίδιες μεταρρυθμίσεις προσθέτοντας ότι η χώρα θα εισπράξει έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια. Κι έτσι προσπαθεί να πείσει ή να κοροϊδέψει τους βλάκες τους Ευρωπαίους. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τη λίστα η οποία θα συζητήσει το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους θεσμούς και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει σοβαρές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο e-mail Βαρουφάκη.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση ενέταξε στις μεταρρυθμίσεις ελέγχους στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών με σκοπό την αύξηση των εσόδων. Αυτό δεν έχει γίνει γνωστό πως θα εφαρμοστεί, αλλά θα μπορούσε να μπει κι ένας επιπλέον φόρος στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια, πρόταση που είχε ακουστεί ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια δεύτερη αλλαγή αφορά στις μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη προετοιμασία του προϋπολογισμού, κάτι που αυτό μπορεί να «χωράει» πολλές ερμηνείες και μέτρα.

Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές.

Με την πρόταση, που περιλαμβάνει επτά άξονες μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να αρχίσουν σε υψηλό επίπεδο οι συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με την επόμενη πιθανή συμφωνία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει η επόμενη συμφωνία να έχει τη μορφή ενός Συμβολαίου για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Όπως επισημαίνεται, ο κ. Βαρουφάκης , ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο.

Στην επιστολή έχουν επισυναφθεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με επτά από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Αναλυτικά η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

1η Μεταρρύθμιση - Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

Σκοπός του Δημοσιονομικού Συμβουλίου είναι να ενεργεί ως ανεξάρτητο παρατηρητήριο, υποβοηθητικό της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη μιας πιθανής τάσης για πρωτογενές έλλειμμα. Για το σκοπό αυτό, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να προετοιμάζει μακροοικονομικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να παρακολουθεί αμερόληπτα την εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και διαδικασιών και θα πρέπει επίσης να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει τον δημόσιο διάλογο για τη δημοσιονομική πολιτική.

Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αλλά και την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων μέσω της ενοποίησής του με το υπάρχον γραφείο του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο λειτουργεί στη Βουλή και συνδέεται με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

2η Μεταρρύθμιση - Κατάρτιση Προϋπολογισμού και του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού. Αυτές οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.

Οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον προϋπολογισμό.

3η Μεταρρύθμιση - Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

4η Μεταρρύθμιση- Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η μεταρρύθμιση αυτή παρουσιάστηκε ήδη από την αρμόδια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

5η Μεταρρύθμιση - Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου

Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από:

- την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή

- την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας

- την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011)

Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις. ευρώ ετησίως. Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.

Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω βημάτων προς την πλήρη εφαρμογή, η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει τεχνική βοήθεια (π.χ. μηχανισμούς για την παρακολούθηση των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου) καθώς και συμφωνίες που θα περιορίσουν τον παράνομο διασυνοριακό τζόγο.

6η Μεταρρύθμιση - Πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει τις υπηρεσίες του δημοσίου να ζητούν (από πολίτες και υπηρεσίες) έγγραφα που βεβαιώνουν πληροφορίες, τις οποίες το κράτος ήδη κατέχει (εντός της ίδιας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας).

Προτερήματα της προτεινόμενης δράσης: Μεγάλη μείωση στις χαμένες ώρες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που τώρα σπαταλούν μέρες να συλλέγουν τα απαραίτητα έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου με σκοπό να τα προσκομίσουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες -ένα νέα κίνητρο για ψηφιοποίηση -ουσιαστική καλή θέληση για τον δημόσιο τομέα

7η Μεταρρύθμιση: Διατάξεις για την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η ελληνική Κυβέρνηση συνέταξε και έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου που εμπεριέχει μέτρα άμεσης ανακούφισης της ακραίας φτώχειας, με παροχή κουπονιών σίτισης (για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν μια "έξυπνη κάρτα"), επιδόματος ενοικίου και δωρεάν ρεύματος.

Το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί για τα παραπάνω μέτρα ανέρχεται συνολικά στα 200,29 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία, η ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοικονομήσει τους απαιτούμενους πόρους από δύο τομείς:

Τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των γενικών εξόδων κάθε Υπουργείου (υπολογίζεται εξοικονόμηση 60,9 εκατομμυρίων ευρώ)

Την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ανάθεσης δημόσιων διαγωνισμών/συμβάσεων σε κάθε Υπουργείο, κίνηση που θα αποφέρει εξοικονόμηση 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζονται οι έξι μεταρρυθμίσεις που είχε στείλει στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης και τις οποίες απορρίπτουν κατ' αρχήν οι Βρυξέλλες:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

Μια σύγκριση δείχνει ότι δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές αλλά απλά η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις και τη δημιουργική ασάφεια. Παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα είναι σκληρά από το εξωτερικό. Η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δυστυχώς θα έχουμε πρόβλημα τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/03/2015 14:42:54

  Παίζει και το ενδεχόμενο, άλλα να δίνουν εδώ στη δημοσιότητα και άλλα να στέλνουν στους ξένουν. Το ξαναέκαναν πριν τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όταν άλλα διέρρεαν από εδώ τις προηγούμενες ημέρες, που τελικά δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες. Άρα, είναι πιθανό να συμβαίνει το ίδιο και τώρα. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι η μη παρουσία της τρόικας εδώ. Ο Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε το είπαν καθαρά: Δεν έχουμε επαρκή τεχνική προετοιμασία. Κοινώς: δεν έχει έρθει η τρόικα στην Αθήνα να κάνει φύλλο και φτερό τα τεφτέρια στα υπουργεία, να δει ότι δεν λέτε ψέματα και ότι μπορεί να βγουν τα λεφτά που μας υπόσχεστε από τα μέτρα (που λογικά δεν είναι τα ίδια). Και η Παναρίτη δήλωσε ότι "θέλουν από εμάς οκτακόσιες ταπεινώσεις προτού να συμφωνήσουμε", άρα, τι θέλουν; προφανώς να λέει η κυβέρνηση την αλήθεια στον κόσμο για το τι κάνει και όχι να προσποιείται ότι "διαπραγματεύεται σκληρά". Και, κυρίως, να έρθει η τρόικα και να την ξαναλέμε τρόικα. Αν κρίνουμε από το ότι η Μέρκελ την απεκάλεσε ανοικτά τρόικα. Το Σ/Κ θα είναι κρίσιμο. Ο Θεός βοηθός.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Διογένης 06/03/2015 16:13:34

   O Θεος εχει αλλου την προσοχη του και οχι στην Ελλαδα της μπαρουφας και της μπιριμπας.Εξ οσων διαβαζω εχει βαλει τον αντιπροσωπο του εδω ιερωνυμο με γευματα και νευματα να προσηλυτησει τον αθεο τσιπρα μπας και δει Θεου προσωπο η Ελλαδα αλλα δεν το βλεπω να επιτυγχανει, απο λουμπα σε λουμπα πεφτουμε μιας και οδηγος μας ειναι ο μπαρουφακης .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ραβινος 06/03/2015 17:23:02

    Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Θεός πάντα προσέχει την Ελλάδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι δακρύζει ο Εσταυρωμένος στην Κόρινθο. Το προηγούμενο καλοκαίρι, λίγο πριν τις πλυμμήρες στη Ρόδο με έναν νεκρό, δάκρυζε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Τώρα τι μας έρχεται άραγε; Γρηγορείτε και προσεύχεστε όσοι πιστεύετε στον αληθινό Θεό. Θέλει να μας λυπηθεί αλλά πρέπει να το ζητήσουμε με το σωστό τρόπο. Μεγάλη Σαρακοστή έχουμε, επομένως νηστεία, προσευχή, ταπείνωση και ελεημοσύνη είναι οι βάσεις.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 07/03/2015 09:30:19

     Πολύ σωστά. Όντως ο σωστός τρόπος του να ζητάμε από το Θεο είναι η ουσία, η ζωή μας πρεπει να Τον καθρεφτίζει... "Ζητείτε πρώτον την σωτηρίαν υμών και πάντα τα λοιπά προστεθήσονται υμιν."

 2. Λιψ avatar
  Λιψ 06/03/2015 15:03:51

  Τα "μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση" δεν αποτελούν μεταρρύθμιση του κράτους, δεν αποτελεί συμβολή στο να κερδίσουμε κάτι από τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και αν προτίθεται να τα πάρει η κυβέρνηση, καλό είναι να μην το πολυ-ανακοινώνει, δεν πείθουν κανένα από τους πιστωτές. Αυτά τα "μέτρα" συνεπάγονται επιπρόσθετες δαπάνες και αμέσως δημιουργούν καχυποψία. Είναι σαν να μου ζητούν να μειώσω τα έξοδα του νοικοκυριού μου και να βάζω στη λίστα των οικονομιών "αγορά επιπλέον κιλών πατάτας και κρεμμυδιών". Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν; Θα καγχάζουν οι στυγνοί τεχνοκράτες της ΕΕ....

 3. Βαγγελης avatar
  Βαγγελης 06/03/2015 15:04:20

  Σε δουλεια να βρισκομαστε με τα κρισιμα eurogroup,τα κρισιμα ραντεβου,τις κρισιμες δηλωσεις κ.ο.κ. Παμε σε 3ο μνημονιο,γιατι η Ελλαδα δεν εχει να δωσει ~30 δισ. ευρω που ειναι για το 2015. Το θεμα ειναι πως θα καταφερει ο Τσιπρας να το πλασαρει χωρις να καει η Αθηνα,ασε τα υπουργεια που θα πρεπει να μοιρασει στην οικουμενικη

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 06/03/2015 15:06:50

  Ο οποίος Βαρουφάκης, εντωμεταξύ, ενώ ο κόσμος καίγεται, πάει στη... Βενετία! www.minfin.gr/ Τώρα αυτές τις ημέρες το διάβαζα εντωμεταξύ κάπου για ανέκδοτο: Ποια είναι η αγαπημένη πόλη του Βαρουφάκη; Η Βενετία. Διότι έχει πολλά... κανάλια! Βρε μπας και το κάνει επίτηδες για να δώσει αφορμή στον Τσίπρα να τον σουτάρει;

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 06/03/2015 17:44:01

   Μπα Διογενη, μαλλον εκτελουν συμβολαιο θανατου.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 06/03/2015 17:30:47

  “Απανωτοί οι λογαριασμοί στην Ελλάδα – Ώρα να τους πληρώσει” http://bit.ly/1BeYbBGΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: FortuneGreece | 06/03/2015 @04:18:28 μμ “Το CNBC αναφέρεται στις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας μας και τονίζει ότι οι ανησυχίες μεγαλώνουν. «Οι ανησυχίες μεγαλώνουν για την Ελλάδα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρέη της» αναφέρει το CNBC σε σημερινό του άρθρο για τη χώρα μας. «Παρά την τετράμηνη παράταση στο δανειακό πρόγραμμα, οι «λογαριασμοί» έρχονται ο ένας πάνω στον άλλο. Εκτός από τις πληρωμές 1,5 δισ. προς το ΔΝΤ η Ελλάδα έχει μόνο για το 2015 να αποπληρώσει 22,5 δισ. στους πιστωτές της» αναφέρει το πρακτορείο. «Τα κρατικά έσοδα, με τα οποία η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δάνειά της, έχουν μειωθεί δραματικά από τον Ιανουάριο εν αναμονή νέας φορολογικής νομοθεσίας και οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα εκροής καταθέσεων, καθώς οι καταθέτες στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό φοβούμενοι ένα Grexit» σχολιάζει το CNBC στο δημοσίευμα του. Ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, δήλωσε αυτή τη βδομάδα ότι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης είναι απαραίτητο. «Είναι απολύτως ξεκάθαρο, αν εξετάσουμε τις αγορές, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δανείζεται από τον επίσημο τομέα, εάν επιθυμεί να παραμείνει στο Ευρώ. Η κυβέρνηση μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να συλλέξει τους φόρους, όμως οι αγορές έχουν ακούσει πολλές φορές το ίδιο τροπάρι.» ανέφερε στο CNBC ο David Schnautz, αναλυτής της Commerzbank. Ωστόσο η Ελληνική κυβέρνηση πιέζει για χρήματα που πιστεύει ότι της ανήκουν δικαιωματικά. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αποδεσμεύσει 1,9 δισ. των κερδών που έχει αποκομίσει από τόκους σε ελληνικά ομόλογα και τα οποία υποτίθεται ότι θα εκταμιεύονταν με την τελική αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Τα υπόλοιπα 7,2 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης των δανείων δεν έχουν δοθεί στη χώρα. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ ανέφερε πάντως ότι μία πρώτη εκταμίευση θα μπορούσε να γίνει ακόμα κι εντός του μηνός, αν η Ελλάδα επιτάχυνε τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που όμως απορρίπτουν προς το παρόν οι Γερμανοί.” ****** “Πολιτική/πολιτειακή ανωμαλία - παύση δανεισμού της Ελλάδας από ξένα κεφάλαια για να χρεοκοπήσουμε - κατάρρευση της οικονομίας - μαζικές απολύσεις υπαλλήλων - φτώχεια - εισβολή Τουρκίας προς Ελλάδα - (σ.σ. συντριβή του Τουρκικού Στόλου από Θεού) - Ρωσική Εισβολή στην Τουρκία - Παγκόσμιος Πόλεμος με 700 εκ. θύματα - Ειρήνη εκ Θεού - Έγερση Αγίου Βασιλέως - Απόδοση της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες και ευημερία για 3 - 4 δεκαετίες - πίσω από αυτά ο Αντίχριστος....” Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει... (ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ )

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 06/03/2015 18:26:04

  Βερολίνο: Δεν θα καταβληθεί το Μάρτιο δόση προς την Ελλάδα http://bit.ly/1MeXi0Q

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 06/03/2015 20:48:49

   “ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ, ΟΣΟ "ΓΕΝΝΑΙΑ" ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ. Όσο "σπουδαία" κι αν προς στιγμήν φαντάζει. "Τυφλοί οδηγοί τυφλών", που μόνο Εσύ μπορείς να φωτίσεις και να σώσεις. Δεν Σε ξεχνούμε. Σε Σένα ακουμπούμε με πίστη και από Εσένα περιμένουμε τις λύσεις τις αληθινές και σωτήριες. Μόνο από Σένα! Γι΄αυτό μην αργήσεις Κύριε. Και τους αγνοούντες να φωτίσεις και τους πλανεμένους να επιστρέψεις και εμάς του χλιαρούς να θερμάνεις και πάλι από την πολύ Σου Αγάπη που ομορφαίνει την Πλάση. Να, όλη η Ελλάδα Σε ακουμπά! Κι ας μην το ξέρει. Κι ας μη Σε "ξέρει". Σε Σένα, τον Παντοκράτορα και τον μόνο Σωτήρα της. Έλα ξανά στην Ελλάδα μας, Κύριε! Φώτισε ξανά το πνιγερό σκοτάδι και την φρικτή άγνοιά μας. Ελευθέρωσε πνευματικά χιλιάδες χιλιάδων, παγιδευμένων και εγκλωβισμένων σε ψευδοθεωρίες, ιδεολογίες και είδωλα και πάθη, μυριάδες μυριάδων νεοΕλλήνων. Σε Σένα ακουμπούμε, με εμπιστοσύνη και αγαλλίαση. Και σε περιμένουμε και πάλι στην Ελλάδα Σου, Κύριε!” ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πηγή φωτο: http://doxatodramas.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ η Dimi 07/03/2015 09:47:10

    Αγαπητή Dimi μπράβο που μεταφέρεις άγιες προορησεις γιατί πολλοί τις αγνοούν. Έχω τη γνώμη ότι ο Θεός θα φέρει έτσι τα πράγματα που να μη μπορούμε να στηριχτουμε πουθενά αλλού παρά μόνο σε Αυτόν....Ένα ένα θα καταρρέουν τα εγκόσμια στηρίγματα μας και στο τέλος θα μιλήσει Εκείνος προκειμένου να δικαιώσει την Ορθοδοξια. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για να μη βρούμε τη πόρτα Του κλειστή γιατί αυτό είναι τελικά το ζητούμενο.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Ρηνα 07/03/2015 19:19:18

     Να είσαι πάντα καλά, αγαπητή Ρήνα, συμφωνώ μαζί σου. Και ο γλυκύτατος μικρούλης, που ακουμπά στην Εικόνα του Ιησού, έχει αγγίξει τις καρδιές όλων μας!

 7. Naruto avatar
  Naruto 06/03/2015 19:39:09

  Εγω πάντως δεν βλέπω καμία μεταρρύθμιση μονο αοριστολογίες και υποσχέσεις .Τελικα ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που ζητάνε οι θεσμοί ? Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατι οι Γερμανοί και οι εταίροι απαιτουν τα δάνεια της Ελλάδας να πληρωθούν μέχρι δεκάρας και δεν λένε τίποτα για τα δάνεια των άλλων χωρών που χρωστάνε τα αντερά τους ? Αν και δεν είμαι φαν της συνωμοσιολογίας είμαι πεπεισμένος οτι πίσω απο την είσοδο της Ελλάδας στην Ε Ζ και την εξ αυτής αναπόφευκτη χρεοκοπία υπάρχει βαθύ παρασκήνιο .

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/03/2015 21:08:02

  Περάσαμε πιά στο στάδιο του εντελώς γελοίου...Πουλάμε μόνο καραγκιοζλίκια ελπίζοντας να μας λυπηθούν και να μας αφήσουν να παίζουμε τους τρελούς. Αυτό με τους ερασιτέχνες εφοριακούς έχει ξεπεράσει και τους ράδιο αρβύλες. Ας στείλουμε τον κανάκη, καλύτερα θα διαπραγματευτεί, τουλάχιστον θα έχει καλύτερη έμπνευση στα κωμικά στοιχεία. Αυτό είναι το κοστολογημένο σχέδιο της χώρας που στείλαμε για να πείσουμε τους τραπεζίτες της ΕΚΤ και του ΔΝΤ? Ας το πάρουμε απόφαση και ας διασκεδάσουμε τουλάχιστον τις κλωτσιές με τις οποίες πρέπει να μας πετάξουν έξω. Ούτε να φτάσει στις βρυξέλες δεν πρέπει ο αστείος αυτός κλόουν που εκπροσωπεί, δυστυχώς, την Ελλάδα και όλους εμάς. Κλαυσίγελος....Εκτός και αν έχουν σχέδιο πονηρό και ασύληπτο. Να τους ξεκάνουμε από τα γέλια και να νικήσουμε. Ο γιωργάκης με τους κηπουρούς του το 2010 ήταν αινστάιν μπροστά σε τούτους.

  • George N avatar
   George N @ ορεσείβιος 06/03/2015 21:33:47

   Το μόνο που μου βγάζει νόημα είναι το εξής: Ουσιαστικά η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα πάρει κανένα μέτρο. Η συμφωνία έγινε για να τους δώσει ένα τρόπο εύσχημης υποχώρησης απέναντι στους λαούς τους. Να πουν δηλαδή ότι η Ελλάδα τέλειωσε το μνημόνιο. Πήρε το δικαίωμα συγγραφής του τελευταίου κεφαλαίου του μνημονίου σε αντάλλαγμα για την χάρη που τους έκανε, να το "εφαρμόσει". Όσο πιο πολλά μέτρα ζητάνε τόσο πιο αστεία θα γίνονται αυτά. Τώρα η κυβέρνηση περιμένει τα λεφτά για να τους τα δώσει πίσω, ώστε να πάμε τον Ιούνιο στην ελάφρυνση του χρέους. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ΕΖ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να κάνει default.

  • Τσιριγώτης avatar
   Τσιριγώτης @ ορεσείβιος 06/03/2015 21:41:05

   Α,δεν το έχεις πιάσει σωστά το σχέδιο γι' αυτό το κατακρίνεις. Οι εφοριακοί μπορεί να είναι μεν ερασιτέχναι,φοιτητές ή τουρίστες,αλλά θα είναι σύμφωνα με το σχέδιο Βαρούφ,καλωδιωμένοι με συσκευές ήχου και εικόνας και θα ονομάζονται ''αστυνομικοί του ΦΠΑ'' ! Ο Βαρουφάκης μάλιστα θα τους ονομάζει κι έτσι:"'Onlookers' VAT Evasion-Fighting Scheme" Εδώ θα μπορούσες να δείς ένα παράδειγμα καλωδιωμένων τουριστριών,εν ώρα κυνηγίου του αμαρτωλού ΦΠΑ...protothema.gr

 9. ΓΒΚ avatar
  ΓΒΚ 06/03/2015 22:10:02

  Αφήστε τα λόγια και πιάστε τα νταούλια. Για να χορέψουν μερικοί.

 10. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/03/2015 09:52:48

  Όταν αρχίζουν και σε παίρνουν στην πλάκα όλοι, ενώ εσύ ως υπουργός τα λές στα σοβαρά, έχεις τελειώσει. Ακόμη και τα ΜΜΕ της Ελλάδας που είναι πάντα, προκλητικά, με την εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορούν να αποφύγουν και να κρύψουν το γελοίο της υπόθεσης. Εχει ξεφύγει. Ο κόσμος που ξέρει πως λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα, από το τελευταίο χωριό στα άνω γκράβαρα μέχρι τα μεγάλα λογιστικά συστήματα που εμπορεύονται τιμολογια, γελάει με τα όσα έστειλε ο κλόουν μας ως σοβαρό μέτρο φοροδιαφυγής. Το λαμογιστάν μας όχι απλά νικάει αλλά γελοιοποιεί τους διώκτες του...Πολύ πριν τις εκλογές έγραφα για τις κινήσεις του λαμογιστάν μας που θα χρησιμοποιήσει τους χρήσιμους ηλίθιους της αριστεράς για να κρατήσει τα κεκτημένα του. Αντί να μαζέψουν το μαύρο χρήμα , αντί να φέρουν ως πρώτο νόμο τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ των καταθέσεων που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις των πολιτών και να αφήσουν μετά τον καθένα να προσπαθήσει να βρεί το δίκιο του στα δικαστήρια, ασχολούνται με καραγκιοζλίκια, κάμερες μικρόφωνα και μεταμφιεσμένους κλουζώ που θα κυνηγάνε ο καθένας τον ίσκιο του. Η κυβέρνηση τετέλεσται πριν καν αναλάβει...Τέτοιες απεγνωσμένες βλακείες γίνονται λίγο πριν τα παρατήσουν και φύγουν...Δεν βλέπω τον αλ μπαρούφ να τσουγκρίζει αυγά..

  • George N avatar
   George N @ ορεσείβιος 07/03/2015 10:17:46

   Comical Giani https://www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 08/03/2015 15:26:24

  ΒΟΜΒΑ ΑΝΘΙΜΟΥ: ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Από τον Ιερό Μητροπολιτικό και πανηγυρίζοντα σήμερα (8-3-2015) Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος, μέσα από το καθιερωμένο Kυριακάτικο πάντα μεστό χριστιανικό και πατριωτικό κήρυγμά του, ανέφερε πως ζήτησε ήδη από την Ιερά Σύνοδο την αναγνώριση του Ιωάννη Καποδίστρια ως Αγίου της Εκκλησίας ή έστω Οσίου, κατά την τάξη της Εκκλησίας! (λόγω εννοείται της μεγάλης Χριστιανικής και Εθνικής προσφοράς του στο Γένος και τον άνθρωπο, συνεπεία της βαθιάς Ορθόδοξης Χριστιανικής του Πίστης, Αξίες και Ιδανικά για τα οποία και δολοφονήθηκε στη συνέχεια στο Ναύπλιο). ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Με αφορμή δε τα περιστατικά του αγνοούμενου Φοιτητή στα Ιωάννινα και της βαριά τραυματισμένης μαθήτριας στην Ιταλία, ο Παναγιώτατος έκανε παράλληλα έκκληση σε Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Πολιτεία να ξαναδώσουνε Ελληνική Παιδεία στα παιδιά, γιατί από αυτήν την έλλειψη κινδυνεύει η Ελλάδα, από αυτό θα σωθεί και όχι από Μνημόνια, Τρόϊκες και Θεσμούς, όπως χαρακτηριστικά είπε! ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ/ 2 ώρες πριν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.