26/10/2010 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα σε τρία χρόνια»

Σε χρεοκοπία μέσα σε διάστημα 3 ετών είναι πιθανό να οδηγηθεί η Ελλάδα, επισήμανε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επενδυτικού κεφαλαίου του κόσμου Pimco.

O Μοχάμεντ Ελ Εριάν μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη τόνισε ότι τα μέτρα περικοπής των δημόσιων δαπανών δεν αρκούν για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Χαρακτήρισε ως λύση, μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Πρόσθεσε ότι το δανειακό βάρος για την Ελλάδα στο τέλος της δημοσιονομικής της προσαρμογής θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν στην αρχή.

Την άποψή του δε συμμερίστηκε ο πρόεδρος της Standard and Poor's Στέβεν Σάρμα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, δεδομένης της ισχυρής βούλησης που υπάρχει να παραμείνει ενωμένη η ζώνη του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 14:05:21

  Δηλαδή, θα χρεοκοπήσουμε, αλλά για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει να ξεπουλήσουμε στους εταίρους; Μήπως κάποιος από αυτούς τους θαυμάσιους οικονομολόγους γνωρίζει να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η "άρνηση πληρωμής χρέους"; Και τι ακριβώς θα συνέβαινε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στην περίπτωση που βγαίναμε από την Ε.Ε. καταγγέλοντας τους μηχανισμούς της όχι μόνο ως ανεπαρκείς για προστασία των κρατών - μελών, αλλά και ως τέτοιους που μεθοδικά οδηγούν στην εξαθλίωση τις αδύναμες οικονομίες των μελών τους;
  Από οικονομικά δεν γνωρίζω. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μας εξηγήσει τις παραμέτρους ενός τέτοιου πολιτικού (και όχι οικονομικού) εγχειρήματος, άρνησης δηλαδή πληρωμής του χρέους;

 2. tony avatar
  tony 26/10/2010 15:19:42

  Πράγμα που σημαίνει, χίλιες μέρες περίπου, μπορεί και δεκαπέντε?
  Το μέσα σε τρία χρόνια λίγο ασαφές δεν είναι?
  Άραγε στις 15-12-2010 θα υπάρχουν μέσα μισθοί?
  Αυτό είναι το δικό μου ερώτημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.