#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2011 08:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαριστική βολή σε 800.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίεςΣχέδιο πρωτοφανούς φορολογικής αφαίμαξης 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις και την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους με συντελεστή 15% ή 20%, όμοιο με αυτό που θα εφαρμόζεται για τις εταιρίες. Προβλέπει επίσης την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων με στόχο τον προσδιορισμό ελάχιστων ορίων φορολογητέων εισοδημάτων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους! Οι αλλαγές αυτές εξετάζεται να εφαρμοστούν το 2012 κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων της χρήσης του 2011.

Σύμφωνα με εισηγήσεις-σοκ που μελετά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:

1) Τα φορολογητέα καθαρά εισοδήματα των φυσικών προσώπων που ασκούν ατομικά εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρια επαγγέλματα δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, συναθροιζόμενα με τυχόν λοιπά εισοδήματά τους από άλλες πηγές (ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες κ.λπ.), αλλά θα υπόκεινται σε αυτοτελή φορολόγηση, με συντελεστή φόρου 15% ή 20% και πάντως ίδιο μ’ αυτόν που θα ισχύει για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλαδή για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, τις Ομόρρυθμες και τις Ετερόρρυθμες Εταιρίες! Αυτό σημαίνει ότι για τους φορολογούμενους με ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται σε 12.000 ευρώ ειδικά για όσους είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών. Ο φόρος εισοδήματος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος, με συντελεστή 15% (εάν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στη μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων από το 20% στο 15%) ή 20% (εάν αποφασίσει να διατηρήσει το συντελεστή στο επίπεδο αυτό και για τα νομικά πρόσωπα).

 

2) Θα εφαρμοστούν «αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού ελάχιστων ορίων φορολογητέου εισοδήματος» για όλες τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, τις ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τέτοια κριτήρια θα είναι, για παράδειγμα, το πραγματικά καταβαλλόμενο ή το τεκμαρτό ενοίκιο της επαγγελματικής στέγης ή η λεγόμενη μισθωτική αξία της επαγγελματικής εγκατάστασης, τα ελάχιστα όρια αμοιβών των μισθωτών απασχολούμενων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ., δηλαδή ποσά που θα προσδιορίζουν, για κάθε επιτηδευματία και ελεύθερο επαγγελματία, ένα μίνιμουμ εισόδημα βάσει του οποίου θα θεωρείται ως βιώσιμη η άσκηση του επαγγέλματος. Επιπλέον, το ύψος του ελάχιστου ορίου εισοδήματος θα προσαυξάνεται περαιτέρω με κριτήρια την εμπορικότητα της περιοχής στην οποία ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και με βάση τα έτη άσκησης και το είδος της δραστηριότητας. Εφόσον το δηλούμενο, βάσει λογιστικού προσδιορισμού, εισόδημα του επιτηδευματία είναι μικρότερο από το ελάχιστο όριο εισοδήματος που θα προσδιορίζουν τα «αντικειμενικά κριτήρια», αυτός θα φορολογείται με βάση το προσδιοριζόμενο από τα «αντικειμενικά κριτήρια» εισόδημα. Το εισόδημα που θα προκύπτει με βάση τα «αντικειμενικά κριτήρια» θα συγκρίνεται τόσο με το δηλούμενο εισόδημα όσο και με το εισόδημα που θα προσδιορίζεται από τις νέες αυξημένες «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» (για κατοικίες, Ι.Χ. σκάφη κ.λπ.) και τις «δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» (έξοδα απόκτησης αυτοκινήτων κ.λπ.) του επιτηδευματία. Οποιο από τα τρία ποσά εισοδήματος είναι το μεγαλύτερο, θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, ο οποίος -όπως προαναφέραμε- θα γίνεται πλέον αυτοτελώς με συντελεστή 15% ή 20% και χωρίς να προβλέπεται πλέον αφορολόγητο όριο.

 

3) Παράλληλα με την εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων, το υπουργείο Οικονομικών θα εξακολουθήσει να επιβάλλει και το τέλος επιτηδεύματος σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Σύμφωνα μάλιστα με την ισχύουσα νομοθεσία, το τέλος επιτηδεύματος θα είναι αυξημένο το 2012, καθώς θα ανέρχεται σε 500 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία που εδρεύει σε πόλη με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία που εδρεύει σε πόλη με πληθυσμό μέχρι 200.000 κατοίκους και σε 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Ωστόσο, το τέλος επιτηδεύματος δεν θα επιβάλλεται επιπροσθέτως, αλλά θα συμψηφίζεται με το φόρο εισοδήματος της επιχείρησης ή του επαγγελματία. Στην περίπτωση που ο φόρος είναι μικρότερος από το τέλος επιτηδεύματος, η διαφορά δεν θα επιστρέφεται στο φορολογούμενο. Ουσιαστικά δηλαδή το τέλος επιτηδεύματος θα λειτουργεί ως «ελάχιστος φόρος εισοδήματος» για όλους τους αυτοαπασχολούμενους!

Ο συνδυασμός των τριών προαναφερθέντων φορολογικών μέτρων αναμένεται να εξουθενώσει οικονομικά όσους μικρομεσαίους επαγγελματίες έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν μέχρι σήμερα, μη επηρεαζόμενοι από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται επίσης να επιταχύνουν το κλείσιμο των καταστημάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολύ κοντά στη χρεοκοπία και την πτώχευση, εξαιτίας της πρωτοφανούς ύφεσης την οποία έχει προκαλέσει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

"Τύπος της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antanistimi avatar
  antanistimi 11/09/2011 08:28:37

  ειναι αποριας αξιο γιατι επιμενουν,
  μαγαζια και μαγαζακια να παραμενουν ανοιχτα........
  ....αφου θελουν εναν ''μεγαλο'' αντι για χιλιους μικρους
  ετσι νομιζουν οτι ειναι καλυτερα...νομιζουν οτι κονομανε περισσοτερα
  .............νομιζουν

  • Orestios avatar
   Orestios @ antanistimi 11/09/2011 11:20:01

   Έχουν τριτοκοσμική αντίληψη. Θέλουν πολυεθνικές να τους σώζουν

 2. ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ avatar
  ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 11/09/2011 10:06:45

  Αναδημοσίευση από το seisaxthia.blogpost.com

  "Αρνηση χρέους το στοιχειώδες μέτρο αμυνας

  Του Δημήτρη Καζάκη

  Η επίσημη προπαγάνδα αγωνίζεται να πείσει ότι καλύτερα νεκρός με ευρώ, παρά ζωντανός και με εθνικό νόμισμα. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να επιλέξει, θα τον αναγκάσει η ίδια η κατάσταση. Ό,τι κι αν λένε οι παπαγάλοι των διαπλεκομένων.

  Η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση είναι η άρνηση της πληρωμής του χρέους, η οποία δεν είναι ένα επαναστατικό μέτρο, αλλά ένα βαθιά λαϊκό δημοκρατικό μέτρο που απαντά όχι μόνο στην αδυναμία της αποπληρωμής του σημερινού δημόσιου χρέους της χώρας, αλλά και στον χαρακτήρα αυτού του χρέους. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας μπροστά στη δρομολογημένη καταστροφή. Η πράξη απέδειξε ότι κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος της χώρας και να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
  Η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησε με το «θα πληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο σεντ» και οδήγησε τη χώρα στην «επιλεκτική πτώχευση». Είναι αποφασισμένη να τη φτάσει έως και στην επίσημη πτώχευση, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι. Αρκεί να τα βγάλει όλα στο σφυρί.

  Οι θιασώτες της αναδιάρθρωσης μπορεί να συνεχίζουν τον χαβά τους, αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι κάθε σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους δεν είναι παρά ένα βήμα πριν από την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ιδίως αν αυτό επιχειρηθεί εντός του ευρώ. Μόνο η μη αναγνώριση - με βάση τις αρχές και τις προτροπές του διεθνούς δικαίου - του δημόσιου χρέους έχει μείνει για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Τέλος, η άρνηση πληρωμής του χρέους είναι μόνο η αρχή, η αναγκαία αφετηρία για μια άλλη, ριζικά διαφορετική πορεία, που απαιτεί εδώ και τώρα:

  1 Απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς της νέας κατοχής από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με την κατάργηση του συνόλου των δεσμεύσεων που έχει υπογράψει, αποδεχθεί και νομοθετήσει η κυβέρνηση. Το σύνολο των μέτρων και παρεμβάσεων που έχουν παρθεί από την εποχή που ψηφίστηκε το μνημόνιο τον Μάιο του 2010, πρέπει να καταργηθεί.

  2 Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.

  3 Κατάργηση κάθε έννοιας παραγραφής και ασυλίας για όλους όσοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Όποιος, πολιτικός ή επιχειρηματίας, κόμμα ή επιχείρηση, έβαλε χέρι ή συνέργησε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου θα πρέπει να τιμωρηθεί και η περιουσία του να δημευθεί.

  4 Έξοδος από τη ζώνη του ευρώ και επαναφορά εθνικού νομίσματος. Όσο η χώρα βρίσκεται μέσα στην ΟΝΕ είναι σαν τον μελλοθάνατο που περιμένει τη θανατηφόρα ένεση. Είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους πιέσεις, εκβιασμούς και επιδρομές της διεθνούς κερδοσκοπίας. Ενώ λειτουργεί ως αναλώσιμο είδος για τα διευθυντήρια της ευρωζώνης και τους αποικιοκράτες «εταίρους» της.

  5 Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος, για να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας, να ξεριζώσουμε τον σαράφικο και τοκογλυφικό χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος και να επιβάλουμε αυστηρούς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.

  6 Ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, με πρώτη την εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ, όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Ένα κράτος που πρέπει να πάψει να αποτελεί φέουδο μιας παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας η οποία σήμερα κυβερνά τη χώρα.

  7 Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από μια γενναία αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, των ατομικών παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ανακάμψει γρήγορα η εσωτερική αγορά και να υπάρξουν σοβαρές επενδύσεις στην παραγωγή.

  8 Απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί. Χρειάζεται επιτέλους η χώρα και ο λαός της να γλιτώσουν από την απομόνωση που βιώνουν εντός της ευρωζώνης και υπό καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους. Πρέπει να ανοιχτούν στη διεθνή ζωή, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μέσα από την αναζήτηση νέων διεθνών ερεισμάτων, επαφών και σχέσεων με όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, δίχως ανισοτιμίες, καταναγκασμούς, επιβολές και υποτέλειες."

  • τσωφλι πασατεμπου avatar
   τσωφλι πασατεμπου @ ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 11/09/2011 10:56:45

   Λενιν !

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 11/09/2011 19:43:38

   Αυτό έκανε και το Μεξικό τη δεκαετία του 70-
   Είπε το απλό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
   Και μέχρι σήμερα δεν εχει εξαφανισθεί από
   τον παγκόσμιο χάρτη -με όλα τα προβλήματα
   που έχει.

 3. BlackWhite avatar
  BlackWhite 11/09/2011 10:07:02

  Καλά ας έρθουν να πάρουν,τράβηξα μια διακοπή επαγγελματικής,(εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης και την τρομακτική μείωση του κύκλου εργασιών μου(οικοδομή))δραστηριότητας για κάνα δύο χρόνια θα δουλέψω μαύρα μέχρι να δω που θα πάει το πράγμα και έτσι θα ανταγωνίζομαι πλέον και το κάθε αλλοδαπό που δουλεύει παράνομα.Το κράτος θα χάσει από εμένα τουλάχιστον 7000 ευρώ ετησίως ασφαλιστικές εισφορές 4-5000 ευρώ ΦΠΑ και κάπου 1200 ευρώ φόρο εισοδήματος.Αυτά και από χιλιάδες άλλους σαν και εμένα ας τα βάλει ο Μπένυ απο την τσέπη του.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ BlackWhite 11/09/2011 10:40:12

   Μπράβο φίλε μου και από μένα κάτι ανάλογο θα πάρουν. Η εμείς η αυτοί. Ο λαός και η γλώσσα μας δεν επέζησαν τόσες χιλιετίες σε αυτή την γωνιά της γης τυχαία την στιγμή που άλλοι πολιτισμοί έχουν εξαφανιστεί. Ναι δεν είμαστε κορόιδα να βγαίνουμε για να μας δέρνουν τα κωλόπαιδα του παπουτσή, θα χτυπήσουμε ασύμμετρα εκεί που αυτοί είναι αδύναμοι και αν μας παραζορίσουν να ξέρουν ότι το αντάρτικο της επαρχίας θα είναι σκληρό...

  • dino avatar
   dino @ BlackWhite 11/09/2011 12:42:13

   Μπραβο φιλε κι εγω το ιδιο εχω κανει εδω και δυο χρονια.Μη σου πω οτι αν θες να ζησεις ανετα και να μην δουλευεις για να καλοπερνανε αλλοι ψαχνουμε για χωρα με +5% αναπτυξη γιατι εδω ουτε περιπτερο δεν ανοιγει πια και οταν καταλαβουν τι βλακειες ψηφιζουν και ανοιξουν κανα επαγγελμα η μειωσουν τις σπαταλες τους εδω ειμαστε.Λες και τους εχουμε τοση αναγκη και δε ζουμε χωρις αυτους.

 4. φωνη avatar
  φωνη 11/09/2011 10:19:38

  Για τους Γερμανούς όμως ξέρουν να σχεδιάζουν ειδικές ζώνες με χαμηλούς συντελεστές.
  Θα μετατρέψουν τη χώρα σε χώρο με ζώνες. Οι παραμεθώριες περιοχές είναι αυτές που θα ενταχθούν σε αυτές τις ζώνες και γιαυτό έχουμε μεγαλύτερη ανεργία στη Βόρειο Ελλάδα, για να δεχθούν οι κάτοικοι μισθούς πείνας.
  Στη Θράκη που μπήκε και η φωτιά και καηκε το δάσος και τώρα είναι έτοιμα στρέμματα για επενδύσεις στην ενέργεια και εκεί θα γίνει ειδική ζώνη. Και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο η οικονομική ( προς το παρόν) ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.

  Θα έχουμε τις ζώνες των Γερμανών που θα είναι φορολογικοί παράδεισοι και τις ζώνες των Ελλήνων που θα πληρώνουν 23%

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ φωνη 12/09/2011 00:05:11

   Οικονομικό apartheid

 5. Ariadne avatar
  Ariadne 11/09/2011 11:38:58

  Στο σημερινό (11-9-2011) πρωτοσέλιδο στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" κάτω απο τον κύριο τίτλο γράφει:" Βενιζέλος: ΄Αν χάσουμε τον πόλεμο,θα την πληρώσουμε όλοι". , Και για να μήν την πληρώσουν όλοι,- εννοεί και αυτοί-, θα κόψουν άλλο ένα Δίς € από μισθούς. Αυτή είναι η οικονομική πολιτική τους.Αλλά κάνουν λάθος άν νομίζουν οτι δέν θα πληρώσουν. Θα πληρώσουν... Θα πληρώσουν.....Ο λαός τους την έχει στημένη.

 6. giorgio avatar
  giorgio 11/09/2011 12:25:51

  Αν έκανε το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες 20.000-30.000 € το κράτος θα κέρδιζε πιο πολλά.Τα τιμολόγια μέχρι αυτά τα όρια θα εκδίδονταν όλα αφού ο κάθε επαγγελματίας δε θα σκεφτόταν καν να φοροδιαφύγει γιατί θα ήξερε οτι δε θα φορολογηθεί.Το Φ.Π.Α. όμως που θα είχε αποδώσει μέσα στη χρονιά ανέρχεται από 4.000-6.000 €. Νούμερο που δύσκολα θα εισπράξει το κράτος καταργώντας το αφορολόγητο.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 11/09/2011 12:28:31

  Δεν υπάρχει φράγκο. Κάνουν ότι μπορούν για να μην σκάσει η ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥΣ.

 8. antanistimi avatar
  antanistimi 11/09/2011 12:50:18

  οποιος μπορει τραβαει λουκετο.αν δεν μπορεις τι κανεις?
  πηραμε δανεια,το 03,το 04,το 05 αλλος για εγκαταστασεις
  αλλος για μηχανηματα,κλπ τωρα οι τζιροι κατω απο 50-80% δεν
  βγαζουν ουτε τα βασικα οχι δοσεις,υπαλληλους,κλπ,ουτε το ρευμα.
  ζητανε 23% και δεν παιρνουν ουτε 5 απο την σταση εργασιων και εμποριου.
  η υποκαταναλωση και η μη παραγωγη ειναι βαρελι χωρις πατο

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ antanistimi 11/09/2011 14:17:23

   Ποιος νοιάζεται για μας φίλε μου...εμείς είμαστε οι "φοροφυγάδες"...αν ο τίτλος του άρθρου ήταν "Χαριστική βολή σε 800.000 ΔΥ" τα σχόλια θα ήταν περίπου 100 μέχρι αυτή τη στιγμή...
   Πες πως δεν υπάρχεις, μη περιμένεις κατανόηση...

   Καλή δύναμη σου εύχομαι...

 9. of8almos avatar
  of8almos 11/09/2011 14:29:28

  Το πρώτο καλό είναι.

  Απαράδεκτο είναι το τεβε που πληρώνουμε χωρίς λόγο. Αφού κόβεις ρε μάστορα την σύνταξη που θα αν πάρω γιατί αυξάνεις την εισφορά μου για αυτή? Επειδή πήρες υπολογιστή των 500 ευρώ αντί 1500 και έβαλες τα 500 στην τσέπη?
  Και μετά λένε να έχουμε συνείδηση, τι συνείδηση ρε ασυνείδητοι καραγκιόζηδες που κάνετε νόμους ανάλογα με το πόσα σας λείπουν από τις μίζες!!

 10. Βύθιση avatar
  Βύθιση 11/09/2011 14:39:49

  Εννοείται ετοιμάζομαι να κλείσω βιβλία και να συνεχίσω με μαύρα... Όσο αντέξουμε...

 11. dinodamo avatar
  dinodamo 11/09/2011 14:57:21

  Ουτε ευρω στο Τεβε.Ζηταμε ελευθερη επιλογη ασφαλιστικου φορεα σε ολη την Ευρωπαικη Ενωση αμεσα απο τον καθενα που να σεβεται την υγεια και τα χρηματα των ασφαλιζομενων του και δεν αυξανει καθε χρονο τις εισφορες.Οχι αλλο σοσιαλισμο πανω μας.

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ dinodamo 12/09/2011 00:13:52

   Πραγματικά ριζοσπαστική πρόταση!

 12. antanistimi avatar
  antanistimi 11/09/2011 17:30:07

  σου ζητανε 400 ευρω το μηνα ΟΑΕΕ και οταν πας στο κεντρο υγειας πρεπει να πληρωσεις 5 ευρω την επισκεψη....
  ανοιξε ενα πολυκαταστημα παντου στην Ελλαδα και εκλεισε 10000 μαγαζακια με παρεμφερη προιοντα.το κρατος εχασε 10000 μηνιαιες δοσεις οαεε και το πολυκαταστημα δινει σε 500 ατομα μισθους τετραωρου και αν.... και λιγο ικα
  ποιος εχασε,ποιος κερδισε,μηπως να πεις ο καταναλωτης που πληρωνει και ξαναπληρωνει αχρηστα προιοντα απο τριτες χωρες???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.